ВЪПРОС КъМ Опитните Шаранжии

Модератор: sapuna

Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

олдфох

Мнение от Husmen1983 »

Такаа!
Суха царевица ползвам само за захранка - а за стръв - грозд торни на косъм!!! За една сутрин 4бр по 5кг и 4 по 2 - 3 !! На Веринско

какво е това грозд торни ?????и то на косъм?
за сега нямам такъв.
Аватар
val1971
новобранец
новобранец

Мнение от val1971 »

Грозд доколкото сьм наясно е не един,а няколко торни червея нанизани на косьма.Но мисля,че е по-добре каквато ти е захранката такава да е и стрьвта-иначе няма логика !
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

По принцип грозд торни червейе точно това...няколко червея 3-4-5-6 закачени на една кука а на куката и се подава само главичката.Важното е че червейте не се нанизват на куката е се пробождат и се нагъват и пак се пробождат (неможах да го обясня по лесно :oops: ).А за торни червей на косъм не съм виждал но вече знам точно как може да се направи.Има едни клипсове за бели червей на които белите червей се "коват" с игла...така може и с торния ще е доста ефектно ,но тоя косъм трябва да се сменя често че ако има плевелни риби незнам как ще се отървеме :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

kalkan4o написа:По принцип грозд торни червейе точно това...няколко червея 3-4-5-6 закачени на една кука а на куката и се подава само главичката.Важното е че червейте не се нанизват на куката е се пробождат и се нагъват и пак се пробождат (неможах да го обясня по лесно :oops: ).А за торни червей на косъм не съм виждал но вече знам точно как може да се направи.Има едни клипсове за бели червей на които белите червей се "коват" с игла...така може и с торния ще е доста ефектно ,но тоя косъм трябва да се сменя често че ако има плевелни риби незнам как ще се отървеме :wink: .
:wink: Точно така! Нанизват се 2 - 3 дребни торни на игла - после на косъма - косъма на куката и пак чорвълче до под контрата :wink:
:wink: Същия номер се прави и с царевица -НО!!! - КОГАТО УЗРЕЕ МЛЕЧНАТА ЦАРЕВИЦА :!:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Така не е ли по лесно с червеите? :wink:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

rikosheth

Мнение от Husmen1983 »

това много ми хареса.но мисля сам да си напрая някакви такива халки ще го пробвам.
за сега нямам такъв.
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

колега

Мнение от Husmen1983 »

Аз лично съм против вадене и смяна на стръв.При положение,че почти винаги използвам ПВА или замразени кофички,просто няма смисъл да се презамята ако няма удар.Имал съм случаи да ми удари чак на третия ден,без да съм сменял.Относно почерняването на зърната-вярно почерняват,ама след две седмици!По съм съгласен с подмяната на стиропора,защото ако не се олуфти по конеца,то или просмуква или се свива/предполагам от налягането/ и не работи ефективно!
аз миналата година пробвах тоя метод.%50 беше ефикасен.на едната хванах шаран около 2.5 кг а на другия нищо.тази година пак мисля да го пробвам но нека водата да се стопли.
за сега нямам такъв.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”