Сафрид 2013

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Сафрид 2013

Мнение от shturetc »

Вчера (неделя) привечер се насочих към Порт Бургас и единствената му,невлязла в концесия част--Източното пристанище.Прескочих си разсеяно и рутинно оградата до автогарата и ...шок и ужас---пред мен се трапоса втора,НОВА ограда :shock: :evil: А на ляво,а на дясно...курец(без извинение)-няма минаване.Жп линиите оградени и в края им два огромни портала,заключени,естествено.Докато се оглеждах за възможна "пробойна" в "системата" едно аверче цъфна до мен и рече,че новото ограждение било от доста време(аз на Изтока не бях ходил сигурно 2 месеца,че и повече),ама порталите за влаковете били отворени по принцип и влизал без някой да му прави спънки....Е,върнахме се и двамата. Аз,обаче,като по-прост и упорит ,се насочих към х.Приморец,покрай изгорялата Фрегата и...от външната страна на вълнолома на пристанището.Там се катерих като маймуна по едни тетраподи(макар напоследък да издишам физически,най-вече заради убиващата ме от 2 г. дискова херния и заради 130 кила,дето взеха да ми натежават),но се домъхнах на около километър по стената навътре в морето.Там помятах 30-40 минути---без удар(доста е затлачено,т.е. плитко).Реших,че толкова проба ми е достатъчна,щото и връщане по тетраподите си трЕбваше,а ако се мръкнеше прибиргане нямаше....без да се претрепя на 100% ,разбира се .

чепаретата,с които сега съм се приготвил да посрещна сафрида са :куки номер 10, бидем-0.156 ФК, майка - 0.18 монофил ,"окраска"-част от куките с ламета-1 ув-нишка+още няколко обикновени за пълнеж и част от куките с ишил.
Абе,той и на голи куки ще се хване сафрида,ако е по-плътен пасажа,ама....в Бургас го издухахме . Няма къде да се иде за риба в града никъде....Трепане,трепане на хора трябва,че да се пооправят малко нещата :axe:

ПП В събота,с вярна дружина, бяхме в Поморие.Привечер на кея се взимаха единични риби сафрид,хамсия и ...блеч!!! По рано през деня минах и през Несебър-на попченски такъми на старото пристанище няколко човека взимаха попчета и...меджид!
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Рибарите ,дето продават риба в Балчик ,днес ми казаха че са взели около 2 кг сафрид на мрежи(дали е далян,не разбрах) иначе РК-та си бръмчаха край Камен бряг,ма за какво и как....? Иначе се виждаше кая(беше бистро) по буните до помпената станция на Балчик.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Аватар
Mich
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mich »

Тая вечер на германката пълно капо, рибата не пожела да се появи :evil:
който не лови, няма да яде :)
Аватар
zxzx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zxzx »

Mich точно освен 2 сафрида преди да отивам да пия ракия
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Мда,първия сафрид там беше моя :lol:
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
zxzx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zxzx »

BorisK написа:Мда,първия сафрид там беше моя :lol:
Ако днес пак си решил да пробваш дано хванеш повече съфрид от вчера за миджита и драконите е ясно че ги има,аз тази седмица няма да мога да правя проби че имам ангажименти :partyman:
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Боцмана
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Боцмана »

В неделя по залез сафриди на бройки, днес по изгрев пак слабо. Нещо не се срещам с пролетния сафрид. Пък и много се раздуха.Вълна ако има голяма не е толкова гадно както е гадно при силен вятър.
Аватар
fishermann2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishermann2 »

Много ме притесняват тия с траловете.Не се спазват никакви правила при улова.Даляните също.По магазините се продава цаца колкото кутрето ми дълга и наполовина широка.Лови се безогледно всичко от което се вадят пари.
Тежко ни на нас с въдичките по брега и с по едно чепаренце в лодките... :smt022
Аватар
smel1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от smel1968 »

Сутринта на даляна в Кранево имат около 6 лонди сафрид-проверено.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
XegouX
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от XegouX »

Бряххх да му се невиди значи е плъзнал по цялото наше черноморие, някой инфо за Несебър или Поморие че се кания тия дни и аз?!
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Ти няма ли да се ориентираш към по-перспективните места на Юг.На тези дето ги пишеш хващаме други риби :drinkers: То кво ли давам акъли и аз с моят един сафрид вчера на Германката ама уж принципно говорим :D
Качествени чепарета Borkata
Изображение
XegouX
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от XegouX »

BorisK написа:Ти няма ли да се ориентираш към по-перспективните места на Юг.На тези дето ги пишеш хващаме други риби :drinkers: То кво ли давам акъли и аз с моят един сафрид вчера на Германката ама уж принципно говорим :D
...... а дали ми се намира време да го направя ? :(
mokanov
новобранец
новобранец

Мнение от mokanov »

Сутринта на даляна на Зеленка сто кг.
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Днес на Агалината много тегав риболов от 05:30 до 17:30 2кг сафрид като сафрида взимаше най добре на чепаре от ишил .Но важното е че открих сезона

Изображение
Изображение
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

ДооООбре ве Пешо - отговОри си на въпроса,
дали ще ти работи чепарето. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА