Зарган 2013

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
berk
новобранец
новобранец

Re: Зарган 2013

Мнение от berk »

Днес късния следобед и аз се записах с една писалчица на 1 буна естествено беше върната обратно да расте до есента после :drinkers:
Аватар
sundy
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от sundy »

Най-после и аз да запиша нещо различно от капо на бомбарда - вчера открих зарганския сезон и счупих бомбардаджийския карък, дето ме беше хванал :oops:
Тия дни в Поморие всички ловят платерина на дъно, а аз "случайно" се оказах без любимия фидер дайва аквалайт, щото видите ли някой го харесал страшно много и половинката нали не може да отказва (добре, че не е жена - все бременен щеше да ходи :evil: ) та взел и го продал :axe: И ето ти проблем - почивен ден, ходи ми се за риба... нямам пръчка, с която да я хващам :cry: ...ама пък ми се ходи, дявол да го вземе :? Скептично поглеждам шиманото, дето уж научено да лови, ама нещо ме предава тази година (сигурно щото пак половинката взе, че му изчисти зарганските люспи, дето му бях оставила от миналата година - да не забрави през зимата за какво съм го взела :wink: ) и с мисълта за поредното капо се паркирам на "помпата"... Лек страничен вятър, обичайното руско-българско присъствие за неделя сутрин и обичайните удивени погледи към лудата блондинка с някакъв странен "поплавок как мормишка" (к`вото и да значи това на руски). Решавам, че така и така няма да хвана, поне да пробвам новата бомбарда екзори 0,2-1,2м. как се държи. Хвърлям и сънливо въртя... ха, удар - гледам и не вярвам на ушите си - зарган(че) :shock: Докато се разсъня то ми каза "довиждане и благодаря за превоза до брега" и слезе от таксито... Хвърлям отново, вече наострила взор, внимание и бликаща от адреналин като застаряваща почитателка на Чипъндейлс, видяла ги наживо (голи, естествено) :mrgreen: И о, чудо - втори удар и първа човка в кофата :prayer: Те т`ва е, викам си - счупих каръка, скрих шапките на руснаците, ждящи "кефаль" и мога да си ходя докато съм "майстор" :lol: Ама пръчката я сърби върха - тъкмо си припомни за какво е създадена и загря от желание да работи... хвърлих отново - пак риба (е стига де, нали съм Каръкова, как така :shock: )!
Оказа се, че зарганската детска градина е дошла на пикник край брега и като краен резултат (с едно местене, че там излезе много вятър и трева) - 5!!! риби + 3 изпуснати (докато се сетя да сменя куката с по-малка)... Малко, но първите... малки, но 5 (от които само двете са dead поради лакомията си :| )
Те това е - малко е дълго, ама не се сдържах да се похваля както си му е реда :mrgreen:
Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"
Въдичар67
новобранец
новобранец

Мнение от Въдичар67 »

Браво,колежке....майсторка си и на заргана и на късия разказ....
Аватар
vankony
новобранец
новобранец

Мнение от vankony »

В събота на вълнолома,мятах бомбарди ,като очакванията ми бяха за илария.Но закачих 5 малки зарганчета,едното отиде курбан,че бая гладно беше другите ще ги дебнем след месец :D Странна работа толкова рано ,а такова изобилие,дано есента е зарганска :axe: Работих на плаваща и прозрачна бомбарда
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Ами нормално,по това време писалките,едрото е навътре.
Аватар
vovo1208
новобранец
новобранец

Мнение от vovo1208 »

RyDeR написа:Каишите налазиха Варна, скоро и във вашия град :)
Вчера на едно от зарганските места край Варна беше гол след гол, но само тинейджъри между 20 и 30 санта. Едни харпунджии ми се чудеха защо ги пускам обратно :roll:
По едно време като се сгъна тая ми ти сопа, че като я вирнах нагоре, па като видях един каиш да се мятка отгоре... викам ей го на, почна са :) Да, ама не, само един брой, точно 50 санта :) Освен него приключих с 13 дребни, които ще си ги хващам след 2 месеца като пораснат. Каквото и да си говорим заргана си е зарган - кефа е на макс :)
Иначе без претенции относно червей, кука и такива ми ти работи. Всичко на бавно-потъваща, дистанция 20-60 метра.

Колега, браво за снимката, браво за информацията, относно размери и бройки но би ли бил малко по-подробен за мястото или ревностно го пазиш в тайна.................. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
sardina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sardina »

[quote="sundy"]Най-после и аз да запиша нещо различно от капо на бомбарда - вчера открих зарганския сезон и счупих бомбардаджийския карък, дето ме беше хванал :oops:...........

Браво, колежке. Ако можеха всички да пишат като тебе за излетите си, това щеше да е един от най-забавните форуми. Искрено се забавлявах докато четях .Давай в същия дух.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

vovo1208 написа:...... но би ли бил малко по-подробен за мястото или ревностно го пазиш в тайна......... :lol:
Не се сърди,но наистина местата са си тайна за зарганджиите.
И напълно ги разбирам,като гледам от морето,какво става след някой
изпуснат пост с точното място.
Навалица по скалите,и то точно дето ги е споменал колегата.

Стига ви информацията,че рибата се е появила - потърсете я ве.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Боцмана
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Боцмана »

Добре че писа колежката, та да се мотивирам и аз да открия зарганския сезон. Предни години до това време колко много излета имах, а тази година само две капота и спрях.
Вчера сутрин "на юг от Бургас", от пет и половина до седем и нещо имах двадесетина заргански атаки, ама наистина много дребни писалки.Една трета се откачиха сами, една трета сам ги освободих и едва седем си взех за в къщи, като и от тях има съмнителни.
Важното е че става някакъв риболов и е време да се раздвижи търговията с червеи :D
Аватар
biserkehayov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от biserkehayov »

Благодаря на колежката за живописния очерк на романтичните си преживявания с дългите риби. Редовно я следя, особенно кулинарните и рецепти - нямат равни!!!
Аз обаче още не съм счупил каръка и освен няколкото малки - 3-4 изтървани зарганчета - не съм имал успех!
Но всяко нещо с времето и ако имам време скоро пак ще пробвам, че червиите ми хванаха плевмония н хладилника :)!
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Преди два дни на 4-та буна 3 заргани, едната "съмнителна", но все пак това беше сефтето!
Бях сложил по-големи куки за да елиминирам "писалките", но глада ги гони.
Гони ги също и видрата, която повече от час се въртеше на повече от 50-60 метра от брега.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
p.stoyanov
новобранец
новобранец

Мнение от p.stoyanov »

Днес на малката буна на Дружба даде добре заргана и малко платерина. Крайния резултат от 06:00 до 11:30 - 24 заргана, 2 писалки и 1 платерина, имаше и други колеги и те имаха подобна слука
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Брееее ми то си е направо сезонна бройка,браво пу да не му е уроки.Тука сафрид и циганка се хваща,а още август не е свършил.
Аватар
redovi555
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от redovi555 »

браво
asinasi
новобранец
новобранец

Мнение от asinasi »

Здравейте,
Следващата седмица ще бъда на Къмпинг Юг и съм решил в ранните часове да излизам за по 2-3часа в района да помятам бомбарда.
Моля колеги запознати с местата около Китен и Лозенец да ме напътстват.
Благодаря Ви предварително!
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”