Метод Фидер. Как и Защо

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
bojkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Метод Фидер. Как и Защо

Мнение от bojkata »

batkata2 написа:Удължих повода
смених захранката
вместо то ръка, захранвах със самия метод фидер.
1.Удължил си го- но прекалено!
2.Сменил си захранката- но със подобен или по-лош боклук!
3.За метод фидер не се прави захранване- идеята е рибата да дойде на фидера и да погълне стръвта!
4.Ако не ти се дават 20лв. Ще си продължаваш с "0-лев" ефект!!!
Божидар Кирилов-Божката
http://bigfish.bg/news/novini/Bozhkata- ... rtini.html
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

С риск да се повторя,заеби я тази пружина и не търси дали грешиш с фидера за сметка на пружината.Направи един риболов,само и единствено с фидер.Не се хвърляй от раз във скъпи захранки и пр.Има си и бюджетни такива,с които риба ще си хванеш.Не се хващай за това,че трябва да са скъпи за да ловиш/пълни глупости/зад тези си думи заставам и няма две мнения.
Къде грешиш ли :?: хмммммм интересен въпрос,според мен в стръвта може би :!: .Не познавам водоема и навиците на рибите в него,но съдейки по-поведението на паткарниците/практиката го е доказала/търси го на това с което го хранят.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Грешките може да са няколко , а не само 1 или 2 :wink: Времето ще те научи да ги отсяваш и да намираш точната тактика за даденото място ! Истината е в практиката и постоянството :idea:

п.п. В 21 век е ясно , че има всякакви храни , стръв и консумативи за да предлагаш на рибата талаш само защото е без пари или по евтин ! Това може само да провали излета ти ! Аз лично си ценя излетите и не желая да проваля риболов само защото искам да спестя от захранка или стръв :idea: Скоро със Слави спорихме точно по този въпрос и тук ще ти го кажа - в царевицата няма нищо хранително същото е и в храните от 2лв за 1кг :idea: :idea: :idea:
На нашите опоскани водоеми не предложиш ли НЕЩО на рибата то тя няма да те уважи с присъствие - доказано :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Зарко,баце съгласи се с мен,че риболов на паткарник не си струва такава инвестиция.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Съгласявам се веднага брат ! НО , ако иска да има по голям успех от останалите просто трябва лека инвестиция и нещата ще се променят в негова полза :wink: Прост пример : дават ти само кренвирши и в следващия момент някой ти поднася сочна пържола , медальон с гъби или филе миньон - е ще ги откажеш ли :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
batkata2
новобранец
новобранец

Мнение от batkata2 »

bojkata написа:
batkata2 написа:Удължих повода
смених захранката
вместо то ръка, захранвах със самия метод фидер.
1.Удължил си го- но прекалено!
2.Сменил си захранката- но със подобен или по-лош боклук!
3.За метод фидер не се прави захранване- идеята е рибата да дойде на фидера и да погълне стръвта!
4.Ако не ти се дават 20лв. Ще си продължаваш с "0-лев" ефект!!!
ОК, няма да споря с професионалисти......браво за Агов Дол

1 Не си нося ролетка в мен, мерил сам (1,5 дължини с кутия цигари от късите)
2 Да смених и то няколко вида и марки, докато напасна. (далече сам от мисълта да се заяждам, нека сме обективни - на същите "боклуци" 5 шарана на комерсиален, а не спортен язовир. Главния въпрос е защо "не кълве" а не защо не хващам!!!!!)
3 налагаха се по-чести премятания
4 Ако само заради идеята да ловя на метод фидер и вместо 6 лв кг захранка давам 20 лв, оставям го в куфара да гние......
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

А не баце никои с нищо не се заяжда.
Но ако 6 е малко 20 много,то си работи на пружини.
Аз като казвам бюджетни,та то 20лв не можеш и с минимума да си покриеш риболова.
Та в този ред на мисли лашкаи фидера.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Идеята е да си подготвен , а с какво ще ловиш си е изцяло твой избор :wink:

Аватар
batkata2
новобранец
новобранец

Мнение от batkata2 »

Красимир Атанасов написа:С риск да се повторя,заеби я тази пружина и не търси дали грешиш с фидера за сметка на пружината.Направи един риболов,само и единствено с фидер.Не се хвърляй от раз във скъпи захранки и пр.Има си и бюджетни такива,с които риба ще си хванеш.Не се хващай за това,че трябва да са скъпи за да ловиш/пълни глупости/зад тези си думи заставам и няма две мнения.
Къде грешиш ли :?: хмммммм интересен въпрос,според мен в стръвта може би :!: .Не познавам водоема и навиците на рибите в него,но съдейки по-поведението на паткарниците/практиката го е доказала/търси го на това с което го хранят.
Преди два месеца, когато получих званието "риболовец", ми казаха 'вземи пружината и в гьола', така и стана. Започнах да се уча на пружина и кошничка, което ми коства 2-3 риболова пред да се почуствам сигурен в това. :D
Мерси за коментара, добро подсещане, да не забравяме от къде сме тръгнали. Ще има един ден само на метод, искам не искам ще напасна нещата.
Аватар
bojkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bojkata »

Виж сега!
Метод фидера(флат метода) не е щека или мач където за 5-6 часа риболов ти заминават 4-5-6кг. суха храна!
За горния риболов на Агов, ми стигнаха около 500гр. пелети в сухо състояние +- 100гр. При пакет от 8-15лв. за кило не рабирам какво съм се набутал?! :lol:
Пътя до там и обратно ми е малко под 300км. та 6-7лв. за пелетки ще да са голямо набутване!?

П.п. Втро предложение, заповядай във вторник на Кастел :wink:
Божидар Кирилов-Божката
http://bigfish.bg/news/novini/Bozhkata- ... rtini.html
Аватар
batkata2
новобранец
новобранец

Мнение от batkata2 »

Винаги излизат нови и по-добри неща, влакна, куки, въдици, олова, оливетки..........нека изпробваме новото, да има развитие.
Аватар
batkata2
новобранец
новобранец

Мнение от batkata2 »

bojkata написа:Виж сега!
Метод фидера(флат метода) не е щека или мач където за 5-6 часа риболов ти заминават 4-5-6кг. суха храна!
За горния риболов на Агов, ми стигнаха около 500гр. пелети в сухо състояние +- 100гр. При пакет от 8-15лв. за кило не рабирам какво съм се набутал?! :lol:
Пътя до там и обратно ми е малко под 300км. та 6-7лв. за пелетки ще да са голямо набутване!?

П.п. Втро предложение, заповядай във вторник на Кастел :wink:
http://www.castelo-fishing.com/index.htm" onclick="window.open(this.href);return false; предполагам е това.
При нормални обстоятелства, не се замислям, но нали сам нов татко и едвали ще ми е лесно да обясня, аджеба защо пак отивам на риба а не си стоя при новородения син. Също така зайците и прасетата в гората мен чакат, та незнаен как да степенувам :D :roll: :o
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

batkata2 написа:
Красимир Атанасов написа:С риск да се повторя,заеби я тази пружина и не търси дали грешиш с фидера за сметка на пружината.Направи един риболов,само и единствено с фидер.Не се хвърляй от раз във скъпи захранки и пр.Има си и бюджетни такива,с които риба ще си хванеш.Не се хващай за това,че трябва да са скъпи за да ловиш/пълни глупости/зад тези си думи заставам и няма две мнения.
Преди два месеца, когато получих званието "риболовец", ми казаха 'вземи пружината и в гьола', така и стана. Започнах да се уча на пружина и кошничка, което ми коства 2-3 риболова пред да се почуствам сигурен в това. :D
Мерси за коментара, добро подсещане, да не забравяме от къде сме тръгнали. Ще има един ден само на метод, искам не искам ще напасна нещата.
Малко в страни от теорията, една лека забележка /разбирай я както искаш/ .....аз я карам тая краста повече то 20 години и ..... още ми е трудно да се накича с някакви звания, па и постоянно виждам нови неща които да науча, а и виждам колко неща има де още не ги знам :wink: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

777 и Суходол са места, където рибата не се плаща и съответно няма много :)
На пружината слагаш ли стръв на куките, а на метода?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Какво толкова ви е страх от това да си купите ПЕЛЕТИ/гранули/ на фирми доказали се в тази индустрия.На Сенсас са от 6лв -10лв,Сону 10-12лв,на Динамит има обява във форума на 10лв,като с това количество от 1кг се правят поне два излета.И е по-добре 6лв на излет с уловена риба ,отколкото да ми се изприщи езика от люпене на семки.Повод за флат хранилка 8-10см,кука 10-12-14 силиконов ринг и твърда 8мм гранула.Това са нещата за платените водоеми,на свободен водоем киснеш 2-3 чувала царевица, взимаш годишната си отпуска,палиш една дебела свещ в църквата и....
И не подавай допълнително храна като ловиш с флат метод,няколко пъти се повтори това.Като падне хранилката на дъното никакво местене,придърпване и разни мурафети-хвърляш,пада,обираш внимателно корема без да местиш хранилката,включваш рънъра и палиш цигара,ослушвайки се за рън,отпиваш биричка и се наслаждаваш на свободните мигове край водоема.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”