Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Метод Фидер. Как и Защо
Модератор: sapuna
- bojkata
- ще става разбирач
Re: Метод Фидер. Как и Защо
1.Удължил си го- но прекалено!batkata2 написа:Удължих повода
смених захранката
вместо то ръка, захранвах със самия метод фидер.
2.Сменил си захранката- но със подобен или по-лош боклук!
3.За метод фидер не се прави захранване- идеята е рибата да дойде на фидера и да погълне стръвта!
4.Ако не ти се дават 20лв. Ще си продължаваш с "0-лев" ефект!!!
Божидар Кирилов-Божката
http://bigfish.bg/news/novini/Bozhkata- ... rtini.html
- Красимир Атанасов
- учете се от него
С риск да се повторя,заеби я тази пружина и не търси дали грешиш с фидера за сметка на пружината.Направи един риболов,само и единствено с фидер.Не се хвърляй от раз във скъпи захранки и пр.Има си и бюджетни такива,с които риба ще си хванеш.Не се хващай за това,че трябва да са скъпи за да ловиш/пълни глупости/зад тези си думи заставам и няма две мнения.
Къде грешиш ли
хмммммм интересен въпрос,според мен в стръвта може би
.Не познавам водоема и навиците на рибите в него,но съдейки по-поведението на паткарниците/практиката го е доказала/търси го на това с което го хранят.
Къде грешиш ли

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Грешките може да са няколко , а не само 1 или 2
Времето ще те научи да ги отсяваш и да намираш точната тактика за даденото място ! Истината е в практиката и постоянството
п.п. В 21 век е ясно , че има всякакви храни , стръв и консумативи за да предлагаш на рибата талаш само защото е без пари или по евтин ! Това може само да провали излета ти ! Аз лично си ценя излетите и не желая да проваля риболов само защото искам да спестя от захранка или стръв
Скоро със Слави спорихме точно по този въпрос и тук ще ти го кажа - в царевицата няма нищо хранително същото е и в храните от 2лв за 1кг
На нашите опоскани водоеми не предложиш ли НЕЩО на рибата то тя няма да те уважи с присъствие - доказано

п.п. В 21 век е ясно , че има всякакви храни , стръв и консумативи за да предлагаш на рибата талаш само защото е без пари или по евтин ! Това може само да провали излета ти ! Аз лично си ценя излетите и не желая да проваля риболов само защото искам да спестя от захранка или стръв

На нашите опоскани водоеми не предложиш ли НЕЩО на рибата то тя няма да те уважи с присъствие - доказано

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Зарко,баце съгласи се с мен,че риболов на паткарник не си струва такава инвестиция.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Съгласявам се веднага брат ! НО , ако иска да има по голям успех от останалите просто трябва лека инвестиция и нещата ще се променят в негова полза
Прост пример : дават ти само кренвирши и в следващия момент някой ти поднася сочна пържола , медальон с гъби или филе миньон - е ще ги откажеш ли 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
ОК, няма да споря с професионалисти......браво за Агов Долbojkata написа:1.Удължил си го- но прекалено!batkata2 написа:Удължих повода
смених захранката
вместо то ръка, захранвах със самия метод фидер.
2.Сменил си захранката- но със подобен или по-лош боклук!
3.За метод фидер не се прави захранване- идеята е рибата да дойде на фидера и да погълне стръвта!
4.Ако не ти се дават 20лв. Ще си продължаваш с "0-лев" ефект!!!
1 Не си нося ролетка в мен, мерил сам (1,5 дължини с кутия цигари от късите)
2 Да смених и то няколко вида и марки, докато напасна. (далече сам от мисълта да се заяждам, нека сме обективни - на същите "боклуци" 5 шарана на комерсиален, а не спортен язовир. Главния въпрос е защо "не кълве" а не защо не хващам!!!!!)
3 налагаха се по-чести премятания
4 Ако само заради идеята да ловя на метод фидер и вместо 6 лв кг захранка давам 20 лв, оставям го в куфара да гние......
- Красимир Атанасов
- учете се от него
А не баце никои с нищо не се заяжда.
Но ако 6 е малко 20 много,то си работи на пружини.
Аз като казвам бюджетни,та то 20лв не можеш и с минимума да си покриеш риболова.
Та в този ред на мисли лашкаи фидера.
Но ако 6 е малко 20 много,то си работи на пружини.
Аз като казвам бюджетни,та то 20лв не можеш и с минимума да си покриеш риболова.
Та в този ред на мисли лашкаи фидера.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Идеята е да си подготвен , а с какво ще ловиш си е изцяло твой избор 

Преди два месеца, когато получих званието "риболовец", ми казаха 'вземи пружината и в гьола', така и стана. Започнах да се уча на пружина и кошничка, което ми коства 2-3 риболова пред да се почуствам сигурен в това.Красимир Атанасов написа:С риск да се повторя,заеби я тази пружина и не търси дали грешиш с фидера за сметка на пружината.Направи един риболов,само и единствено с фидер.Не се хвърляй от раз във скъпи захранки и пр.Има си и бюджетни такива,с които риба ще си хванеш.Не се хващай за това,че трябва да са скъпи за да ловиш/пълни глупости/зад тези си думи заставам и няма две мнения.
Къде грешиш лихмммммм интересен въпрос,според мен в стръвта може би
.Не познавам водоема и навиците на рибите в него,но съдейки по-поведението на паткарниците/практиката го е доказала/търси го на това с което го хранят.

Мерси за коментара, добро подсещане, да не забравяме от къде сме тръгнали. Ще има един ден само на метод, искам не искам ще напасна нещата.
- bojkata
- ще става разбирач
Виж сега!
Метод фидера(флат метода) не е щека или мач където за 5-6 часа риболов ти заминават 4-5-6кг. суха храна!
За горния риболов на Агов, ми стигнаха около 500гр. пелети в сухо състояние +- 100гр. При пакет от 8-15лв. за кило не рабирам какво съм се набутал?!
Пътя до там и обратно ми е малко под 300км. та 6-7лв. за пелетки ще да са голямо набутване!?
П.п. Втро предложение, заповядай във вторник на Кастел
Метод фидера(флат метода) не е щека или мач където за 5-6 часа риболов ти заминават 4-5-6кг. суха храна!
За горния риболов на Агов, ми стигнаха около 500гр. пелети в сухо състояние +- 100гр. При пакет от 8-15лв. за кило не рабирам какво съм се набутал?!

Пътя до там и обратно ми е малко под 300км. та 6-7лв. за пелетки ще да са голямо набутване!?

Божидар Кирилов-Божката
Винаги излизат нови и по-добри неща, влакна, куки, въдици, олова, оливетки..........нека изпробваме новото, да има развитие.
http://www.castelo-fishing.com/index.htm" onclick="window.open(this.href);return false; предполагам е това.bojkata написа:Виж сега!
За горния риболов на Агов, ми стигнаха около 500гр. пелети в сухо състояние +- 100гр. При пакет от 8-15лв. за кило не рабирам какво съм се набутал?!![]()
При нормални обстоятелства, не се замислям, но нали сам нов татко и едвали ще ми е лесно да обясня, аджеба защо пак отивам на риба а не си стоя при новородения син. Също така зайците и прасетата в гората мен чакат, та незнаен как да степенувам

- antivik
- кандидат преподавател
Малко в страни от теорията, една лека забележка /разбирай я както искаш/ .....аз я карам тая краста повече то 20 години и ..... още ми е трудно да се накича с някакви звания, па и постоянно виждам нови неща които да науча, а и виждам колко неща има де още не ги знамbatkata2 написа:Преди два месеца, когато получих званието "риболовец", ми казаха 'вземи пружината и в гьола', така и стана. Започнах да се уча на пружина и кошничка, което ми коства 2-3 риболова пред да се почуствам сигурен в това.Красимир Атанасов написа:С риск да се повторя,заеби я тази пружина и не търси дали грешиш с фидера за сметка на пружината.Направи един риболов,само и единствено с фидер.Не се хвърляй от раз във скъпи захранки и пр.Има си и бюджетни такива,с които риба ще си хванеш.Не се хващай за това,че трябва да са скъпи за да ловиш/пълни глупости/зад тези си думи заставам и няма две мнения.
Къде грешиш лихмммммм интересен въпрос,според мен в стръвта може би
![]()
Мерси за коментара, добро подсещане, да не забравяме от къде сме тръгнали. Ще има един ден само на метод, искам не искам ще напасна нещата.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
777 и Суходол са места, където рибата не се плаща и съответно няма много
На пружината слагаш ли стръв на куките, а на метода?

На пружината слагаш ли стръв на куките, а на метода?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Какво толкова ви е страх от това да си купите ПЕЛЕТИ/гранули/ на фирми доказали се в тази индустрия.На Сенсас са от 6лв -10лв,Сону 10-12лв,на Динамит има обява във форума на 10лв,като с това количество от 1кг се правят поне два излета.И е по-добре 6лв на излет с уловена риба ,отколкото да ми се изприщи езика от люпене на семки.Повод за флат хранилка 8-10см,кука 10-12-14 силиконов ринг и твърда 8мм гранула.Това са нещата за платените водоеми,на свободен водоем киснеш 2-3 чувала царевица, взимаш годишната си отпуска,палиш една дебела свещ в църквата и....
И не подавай допълнително храна като ловиш с флат метод,няколко пъти се повтори това.Като падне хранилката на дъното никакво местене,придърпване и разни мурафети-хвърляш,пада,обираш внимателно корема без да местиш хранилката,включваш рънъра и палиш цигара,ослушвайки се за рън,отпиваш биричка и се наслаждаваш на свободните мигове край водоема.
И не подавай допълнително храна като ловиш с флат метод,няколко пъти се повтори това.Като падне хранилката на дъното никакво местене,придърпване и разни мурафети-хвърляш,пада,обираш внимателно корема без да местиш хранилката,включваш рънъра и палиш цигара,ослушвайки се за рън,отпиваш биричка и се наслаждаваш на свободните мигове край водоема.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....