Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Клуб Балканка
Клуб Балканка
naRiba.com

Форум

Проект на Заповед за целогодишна забрана.
Модератор: Кърцата
- misho_tsakov
- ще става разбирач
Re: Проект на Заповед за целогодишна забрана.
Павле, не ви познавам организацията, но дори в деня на срещата (за забраната, не ЗРА) Станил пред мен звъня няколко пъти на човек от Видрите с печат, ма нейсе.
Не те емваме бе човек, Димо си има мнение, аз също, а позицията на клуба е отделно нещо.
Апропо - я дай някакви координати при следващи дейности да знам кого да търсим.
Не те емваме бе човек, Димо си има мнение, аз също, а позицията на клуба е отделно нещо.
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
- lachezarnb
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз пак ще си пея моята песен:misho_tsakov написа:Павле, не ви познавам организацията, но дори в деня на срещата (за забраната, не ЗРА) Станил пред мен звъня няколко пъти на човек от Видрите с печат, ма нейсе.
Дайте да видим как да си позагладим различията, и да започнем да работим заедно. Общо взето целите ни са едни и същи, и имаме различия само в някои подробности. Дърляме се за дреболии, а в същото време бракониери, арендатори, ВЕЦ-аджии, ловни дружинки и всякаква плява си веят байраците безнаказано. Не мислите ли че е време да предприемем малко по-организирани действия? А и не виждам какво толкова има да делим.
Със здраве, и ми се ще следващия път да обсъждаме ОБЩИ предложения и то преди да са внесени, и по възможност на живо, а не пост фактум.
Големите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Малките умове обсъждат хора.
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://balkanka.bg/
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Мишо , отдавна не съм в УС на СВ , подадох си оставката още преди няколко години , но Станил перфектно знае на кой да звънне и е хубаво да го прави не точно в деня на дадена среща а поне няколко дни по-рано . Има ми и моите телефони но ако държиш ще ти ги изпратя на ЛС , ако не друго поне зор мога да давам успешно
Прав е иначе Лъчо и съжалявам ако поста ми е възприет като "дърляне" , нямах това предвид . По-скоро идеята ми беше именно да не се дават такива поводи на самата среща с ИАРА , защото тъй ще имат възможността да отклоняват основните неща и да се съсредоточат върху не стиковането между самите клубове за това , за което са дошли .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Прав си естествено. Нали и аз това казах – предложил съм да се забранят в настоящия им вид. Всички състезания. После само се размечтах за тия по пъстървовите речки.Павел Иванов написа: Бай Димо , ще ме прощаваш ама предложението ти , както е формулирано няма нищо общо с това как го казваш . Айде да не словоблудствам само а да цитирам ако може :
- Да се добави нова ал. 2 „Не се допуска провеждането на спортни състезания за улов на риба в естествените водни обекти – реки и стари речни корита“
В случаят се обобщават всички реки и пр. естествени обекти а не само състезания със зарибяване , еле па в пъстървови участъци на реки смятам .
Между другото – предложението си е от мое име само. Никой друг няма нищо общо.
Аз ще си го защитавам, но нема начин да мине.
Сега – понеже се забелязва една доста положителна тенденция в състезанията без зарибяване - почва да ми се набръчква челцето от размисъл по въпроса. Ако тенденцията се превърне в правило, де.
Обаче ето и на вас една тема за размисъл. Световното на Чая.
Всички квартални престъпници вече изпразниха фризерите и точат вилици и ножове. Дотогава законът няма да е променен, но темата ще се дискутира безусловно. На това състезание ще бъдат поканени и представители на ИАРА от ръководството. Да видят за какво става въпрос след него. И по време на състезанието извън секторите. Ако се случи същото, както съм чувал за Въча...... Или каквото видях на Чая преди три години..
Тема за размисъл на организаторите – какво могат да подобрят в цялата работа. В противен случай – рано или късно, с мен или без мен, тия състезания няма да продължават вечно. Поне в сегашния им вид сигурен съм.
- lachezarnb
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Нямах предвид твоя пост, а по-принцип. Имам впечатление че когато човек седи зад клавиатурата си позволява малко пресилени изказвания. Та мисълта ми е когато има проблем, представители на риболовните клубове да сядат очи в очи, и в крайна сметка да излязат с обща позиция. Ясно е че ще има доста проблеми - в провинцията няма много клубове, а и за хората ще е трудно да пътуват, и много други, но при желание всичко може да стане ( все пак преди 10 години кой си е мислил че може да повлияем на ИАРА или МОСВ ).Павел Иванов написа:Мишо , отдавна не съм в УС на СВ , подадох си оставката още преди няколко години , но Станил перфектно знае на кой да звънне и е хубаво да го прави не точно в деня на дадена среща а поне няколко дни по-рано . Има ми и моите телефони но ако държиш ще ти ги изпратя на ЛС , ако не друго поне зор мога да давам успешноПрав е иначе Лъчо и съжалявам ако поста ми е възприет като "дърляне" , нямах това предвид . По-скоро идеята ми беше именно да не се дават такива поводи на самата среща с ИАРА , защото тъй ще имат възможността да отклоняват основните неща и да се съсредоточат върху не стиковането между самите клубове за това , за което са дошли .
Големите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Малките умове обсъждат хора.
Нещо си изпаднал в дълбока заблуда. Ако някой риболовен клуб трябва да търси някого за нещо, свързано с пъстървовия риболов, това в никакъв случай не е клуб "Балканка". За три години, без да търсим когото и да било за каквото и да било, клуб "Балканка" е свършил следното:Павел Иванов написа:Станил перфектно знае на кой да звънне и е хубаво да го прави не точно в деня на дадена среща а поне няколко дни по-рано
- 317 000 пъстървички, пуснати от клуба със средства от членски внос, спонсорство и партньорски програми
- въвеждане за пръв път на нормата "хвани и пусни" в наредбата за целогодишна забрана
- промяна в закона за рибарството в частта му за риболова на пъстърва и въвеждане на задължителната норма "хвани и пусни" при риболова на пъстърва през делничните дни на седмицата
Това сме го свършили сами заедно със спонсорите и партньорите на клуба, като много голяма заслуга за това има и Димитър Куманов. Който се е интересувал дали може да си партнира в подобни начинания с клуб "Балканка", се е обадил. В случая - колегите от мухарската федерация, с които се събрахме, съставихме списъка с реките, които се предлагат за режим "хвани и пусни" и сме го пуснали към ИАРА и останалите държавни организации, които изработват наредбата. Ако даден клуб е имал интерес да направим някакво съвместно действие, се е обадил. Бих дал за пример клуб "Хатч", които използваха нашето зарибяване и транспорта, за да си закупят рибки и да си ги пуснат в избрани от тях реки. Ние също сме помагали с каквото можем, като например се включихме в едно от зарибяванията на Българска мухарска компания. Но ние нямаме нужда да звъним на когото и да било! Колкото до колегите от "Стари видри", говорил съм с човек от ръководството им, че като излезе наредбата и се знаят кои реки в какъв режим са, ще се организира една бърза среща, за да видим как може да се организира някакъв контрол специално в реките, които ще бъдат в режим "хвани и пусни", да се сложат табели на тези реки (както направиха колегите от "Стари видри" миналата година, повечето табели още са си по местата между другото).
А специално за тоя документ, който се е пръкнал тук у форума - няма такъв документ, подаван от клуб "Балканка" където и да било. Единственият документ, който сме внесли в ИАРА заедно с ФМБ, клуб София-94, Стримерите и клуб "Хатч" за реките "Хвани и пусни" е с много повече реки и съвсем други аргументи за предложението за въвеждане на нормата за незадържане на балканска пъстърва.
- Павел Иванов
Станилий , не преигравай маме , молим тъ
Между другото прегледай документа който ще се обсъжда на деветнайсти , ей тъй от обща култура поне 

Павел Иванов
Павел Иванов
Никой не преиграва, но си се заблудил нещо. Нито съм се обаждал в последния момент на когото и да било, нито пък ми е работа да се обаждам. Както и да е, все тая... Документа съм го прегледал още миналата година, той е само някаква база, върху която да се стъпи. Все още не е имало никаква среща и дискусии за любителския риболов в ИАРА по тая тема, а това, дето си го чел, е просто един документ, съставен в ИАРА на базата на постъпили предложения.Павел Иванов написа:Станилий , не преигравай маме , молим тъМежду другото прегледай документа който ще се обсъжда на деветнайсти , ей тъй от обща култура поне
- misho_tsakov
- ще става разбирач
Тъй! И аз търся мир, щото така имаме повече шанс! Макар че е личен план войната ми е по сърце 
Павле, говорихме с вас няколко дни по рано, а не в деня на срещата. Тогава бе само да видим що го няма човека. Казвам го, защото за мен това е показателно. На всеки се случва да му излезе ангажимент, но тогава най нормалното нещо е да намериш колега който да дойде и да представлява клуба. Освен това за ЦЗ предполГам че вашия клуб следва да има единно мнение. Все пак е важен документ.
Не се заяждам, а ви обръщам внимание за следващия път ако може да сте по координирани. Ще е от полза за рибарската общност.
Иначе за ЗРА - освен четенето на Станил, ( в моето той е добър, вярвай ми) ще ни трябва доста повече. Моята информация е че никой властимащ не бърза и няма зор. Демек ние ако имаме, следва да си намерим защитници и да се обединим. Лоби, мамка му ни трябва.... Тъй, другото в което трябва да сме единни е позицията срещу "амбициите" на казионната организация. На който му пука да умува!

Павле, говорихме с вас няколко дни по рано, а не в деня на срещата. Тогава бе само да видим що го няма човека. Казвам го, защото за мен това е показателно. На всеки се случва да му излезе ангажимент, но тогава най нормалното нещо е да намериш колега който да дойде и да представлява клуба. Освен това за ЦЗ предполГам че вашия клуб следва да има единно мнение. Все пак е важен документ.
Не се заяждам, а ви обръщам внимание за следващия път ако може да сте по координирани. Ще е от полза за рибарската общност.
Иначе за ЗРА - освен четенето на Станил, ( в моето той е добър, вярвай ми) ще ни трябва доста повече. Моята информация е че никой властимащ не бърза и няма зор. Демек ние ако имаме, следва да си намерим защитници и да се обединим. Лоби, мамка му ни трябва.... Тъй, другото в което трябва да сме единни е позицията срещу "амбициите" на казионната организация. На който му пука да умува!
- Павел Иванов
От лични наблюдения знам че е по-добър в писането , даже и награди има за негоmisho_tsakov написа:...( в което той е добър, вярвай ми) ...

Павел Иванов
Павел Иванов
E имам, кво да направя, три в България и една от УЕФА, и четирите за спортна журналистика. Това не е толкова важно, в крайна сметка. По-важното е да си направим законите и нормативната уредба както трябва. Надявам се на 19 февруари да се съберем повече народ в ИАРА и да си кажем предложенията. Личното ми впечатление е, че в ИАРА са отворени за всякакви промени, стига да не са свързани с повишаване на цените на риболовните билети, що се касае до любителския риболов, както и с някакви по-масови ограничения. По отношение на пъстървата, конкретно, може да се прокарат нови неща и според мен ще бъдат приети. На първото събиране, когато ни бяха събрали с рибовъдите и стопанските риболовци, всички се съгласиха, че не мое да ни събират парите от билети и след това да ги вкарват в бЮджета, вместо да отиват за зарибяване поне една част от тях. Питах ги - откога не сте зарибявали, мълчат. Въобще стана интересна дискусия. Така че, нека на следващата среща дойдат колеги от Видрите, от мухарските клубове и въобще на всички организации, които са от тая страна на барикадата, белким успеем да направим нещо. Има една друга тема за вецовете, тя е още по-важна. За съжаление, на повечето от нас ни липсва опит в борбата с това нещо, затова е добре да се поучим от това, което са направили русенци и да го приложим на останалите места. Вероятно е дошло време да се създаде някаква асоциация на риболовните клубове, които са ангажирани с този тип проблематика. За съжаление те не са много - десетина в най-добрия случай, но и това е нещо като за начало.Павел Иванов написа:От лични наблюдения знам че е по-добър в писането , даже и награди има за негоmisho_tsakov написа:...( в което той е добър, вярвай ми) ....
- misho_tsakov
- ще става разбирач
Не си намирам мейла от ИАРА за 19ти... Кои са участниците от другите клубове? Станиле, пусни ги тук или на мейла ми.
Павел, кажи кой от вашите е ангажиран с казуса, че да се чуя с него и да си разменим внесените преди това предложения. Бях пуснал отделна тема преди време и предложението на БАЛКАНКА съдържа много от идеите на колегите. Предлагам даже да се стиковаме предварително и особено на първата среща да се концентрираме само върху нещата които всички любителски клубове подкрепят, а различията (по мой спомен единственото основно разминаване е за платените реки) да ги оставим за следващата среща.
Павел, кажи кой от вашите е ангажиран с казуса, че да се чуя с него и да си разменим внесените преди това предложения. Бях пуснал отделна тема преди време и предложението на БАЛКАНКА съдържа много от идеите на колегите. Предлагам даже да се стиковаме предварително и особено на първата среща да се концентрираме само върху нещата които всички любителски клубове подкрепят, а различията (по мой спомен единственото основно разминаване е за платените реки) да ги оставим за следващата среща.
- lachezarnb
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз пък си мисля че е по-добре представители на клубовете ( поне софийските че за тези от страната едва ли ще има време да се организират ), да се срещнат преди 19.02. и да излезем пред ИАРА с ОБЩА позиция.Бат Стан написа: Надявам се на 19 февруари да се съберем повече народ в ИАРА и да си кажем предложенията.
- Павел Иванов
Мишо , имаш ЛС .
Павел Иванов
Павел Иванов
- maranzika
- сериозен играч
lachezarnb написа:Аз пък си мисля че е по-добре представители на клубовете да се срещнат преди 19.02. и да излезем пред ИАРА с ОБЩА позиция.Бат Стан написа: Надявам се на 19 февруари да се съберем повече народ в ИАРА и да си кажем предложенията.

Дори и 10% от внесените предложения да минат,пак е нещо.Като знаем колко"много" се е свършило през последните години.