Проект на Заповед за целогодишна забрана.

Форум на Клуб Балканка. Всичко свързано с клуба, беседи, организации и мероприятия.

Модератор: Кърцата

Публикувай отговор
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Проект на Заповед за целогодишна забрана.

Мнение от misho_tsakov »

Павле, не ви познавам организацията, но дори в деня на срещата (за забраната, не ЗРА) Станил пред мен звъня няколко пъти на човек от Видрите с печат, ма нейсе.
Не те емваме бе човек, Димо си има мнение, аз също, а позицията на клуба е отделно нещо.
Апропо - я дай някакви координати при следващи дейности да знам кого да търсим.
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Аватар
lachezarnb
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от lachezarnb »

misho_tsakov написа:Павле, не ви познавам организацията, но дори в деня на срещата (за забраната, не ЗРА) Станил пред мен звъня няколко пъти на човек от Видрите с печат, ма нейсе.
Не те емваме бе човек, Димо си има мнение, аз също, а позицията на клуба е отделно нещо.
Апропо - я дай някакви координати при следващи дейности да знам кого да търсим.
Аз пак ще си пея моята песен:

Дайте да видим как да си позагладим различията, и да започнем да работим заедно. Общо взето целите ни са едни и същи, и имаме различия само в някои подробности. Дърляме се за дреболии, а в същото време бракониери, арендатори, ВЕЦ-аджии, ловни дружинки и всякаква плява си веят байраците безнаказано. Не мислите ли че е време да предприемем малко по-организирани действия? А и не виждам какво толкова има да делим.

Със здраве, и ми се ще следващия път да обсъждаме ОБЩИ предложения и то преди да са внесени, и по възможност на живо, а не пост фактум.
Големите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Малките умове обсъждат хора.
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://balkanka.bg/
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Мишо , отдавна не съм в УС на СВ , подадох си оставката още преди няколко години , но Станил перфектно знае на кой да звънне и е хубаво да го прави не точно в деня на дадена среща а поне няколко дни по-рано . Има ми и моите телефони но ако държиш ще ти ги изпратя на ЛС , ако не друго поне зор мога да давам успешно :lol: Прав е иначе Лъчо и съжалявам ако поста ми е възприет като "дърляне" , нямах това предвид . По-скоро идеята ми беше именно да не се дават такива поводи на самата среща с ИАРА , защото тъй ще имат възможността да отклоняват основните неща и да се съсредоточат върху не стиковането между самите клубове за това , за което са дошли .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Павел Иванов написа: Бай Димо , ще ме прощаваш ама предложението ти , както е формулирано няма нищо общо с това как го казваш . Айде да не словоблудствам само а да цитирам ако може :
- Да се добави нова ал. 2 „Не се допуска провеждането на спортни състезания за улов на риба в естествените водни обекти – реки и стари речни корита“

В случаят се обобщават всички реки и пр. естествени обекти а не само състезания със зарибяване , еле па в пъстървови участъци на реки смятам .:wink:
Прав си естествено. Нали и аз това казах – предложил съм да се забранят в настоящия им вид. Всички състезания. После само се размечтах за тия по пъстървовите речки.
Между другото – предложението си е от мое име само. Никой друг няма нищо общо.
Аз ще си го защитавам, но нема начин да мине.

Сега – понеже се забелязва една доста положителна тенденция в състезанията без зарибяване - почва да ми се набръчква челцето от размисъл по въпроса. Ако тенденцията се превърне в правило, де.

Обаче ето и на вас една тема за размисъл. Световното на Чая.
Всички квартални престъпници вече изпразниха фризерите и точат вилици и ножове. Дотогава законът няма да е променен, но темата ще се дискутира безусловно. На това състезание ще бъдат поканени и представители на ИАРА от ръководството. Да видят за какво става въпрос след него. И по време на състезанието извън секторите. Ако се случи същото, както съм чувал за Въча...... Или каквото видях на Чая преди три години..

Тема за размисъл на организаторите – какво могат да подобрят в цялата работа. В противен случай – рано или късно, с мен или без мен, тия състезания няма да продължават вечно. Поне в сегашния им вид сигурен съм.
Аватар
lachezarnb
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от lachezarnb »

Павел Иванов написа:Мишо , отдавна не съм в УС на СВ , подадох си оставката още преди няколко години , но Станил перфектно знае на кой да звънне и е хубаво да го прави не точно в деня на дадена среща а поне няколко дни по-рано . Има ми и моите телефони но ако държиш ще ти ги изпратя на ЛС , ако не друго поне зор мога да давам успешно :lol: Прав е иначе Лъчо и съжалявам ако поста ми е възприет като "дърляне" , нямах това предвид . По-скоро идеята ми беше именно да не се дават такива поводи на самата среща с ИАРА , защото тъй ще имат възможността да отклоняват основните неща и да се съсредоточат върху не стиковането между самите клубове за това , за което са дошли .
Нямах предвид твоя пост, а по-принцип. Имам впечатление че когато човек седи зад клавиатурата си позволява малко пресилени изказвания. Та мисълта ми е когато има проблем, представители на риболовните клубове да сядат очи в очи, и в крайна сметка да излязат с обща позиция. Ясно е че ще има доста проблеми - в провинцията няма много клубове, а и за хората ще е трудно да пътуват, и много други, но при желание всичко може да стане ( все пак преди 10 години кой си е мислил че може да повлияем на ИАРА или МОСВ ).
Големите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Малките умове обсъждат хора.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Павел Иванов написа:Станил перфектно знае на кой да звънне и е хубаво да го прави не точно в деня на дадена среща а поне няколко дни по-рано
Нещо си изпаднал в дълбока заблуда. Ако някой риболовен клуб трябва да търси някого за нещо, свързано с пъстървовия риболов, това в никакъв случай не е клуб "Балканка". За три години, без да търсим когото и да било за каквото и да било, клуб "Балканка" е свършил следното:
- 317 000 пъстървички, пуснати от клуба със средства от членски внос, спонсорство и партньорски програми
- въвеждане за пръв път на нормата "хвани и пусни" в наредбата за целогодишна забрана
- промяна в закона за рибарството в частта му за риболова на пъстърва и въвеждане на задължителната норма "хвани и пусни" при риболова на пъстърва през делничните дни на седмицата
Това сме го свършили сами заедно със спонсорите и партньорите на клуба, като много голяма заслуга за това има и Димитър Куманов. Който се е интересувал дали може да си партнира в подобни начинания с клуб "Балканка", се е обадил. В случая - колегите от мухарската федерация, с които се събрахме, съставихме списъка с реките, които се предлагат за режим "хвани и пусни" и сме го пуснали към ИАРА и останалите държавни организации, които изработват наредбата. Ако даден клуб е имал интерес да направим някакво съвместно действие, се е обадил. Бих дал за пример клуб "Хатч", които използваха нашето зарибяване и транспорта, за да си закупят рибки и да си ги пуснат в избрани от тях реки. Ние също сме помагали с каквото можем, като например се включихме в едно от зарибяванията на Българска мухарска компания. Но ние нямаме нужда да звъним на когото и да било! Колкото до колегите от "Стари видри", говорил съм с човек от ръководството им, че като излезе наредбата и се знаят кои реки в какъв режим са, ще се организира една бърза среща, за да видим как може да се организира някакъв контрол специално в реките, които ще бъдат в режим "хвани и пусни", да се сложат табели на тези реки (както направиха колегите от "Стари видри" миналата година, повечето табели още са си по местата между другото).
А специално за тоя документ, който се е пръкнал тук у форума - няма такъв документ, подаван от клуб "Балканка" където и да било. Единственият документ, който сме внесли в ИАРА заедно с ФМБ, клуб София-94, Стримерите и клуб "Хатч" за реките "Хвани и пусни" е с много повече реки и съвсем други аргументи за предложението за въвеждане на нормата за незадържане на балканска пъстърва.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Станилий , не преигравай маме , молим тъ :wink: Между другото прегледай документа който ще се обсъжда на деветнайсти , ей тъй от обща култура поне :wink:

Павел Иванов
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Павел Иванов написа:Станилий , не преигравай маме , молим тъ :wink: Между другото прегледай документа който ще се обсъжда на деветнайсти , ей тъй от обща култура поне :wink:
Никой не преиграва, но си се заблудил нещо. Нито съм се обаждал в последния момент на когото и да било, нито пък ми е работа да се обаждам. Както и да е, все тая... Документа съм го прегледал още миналата година, той е само някаква база, върху която да се стъпи. Все още не е имало никаква среща и дискусии за любителския риболов в ИАРА по тая тема, а това, дето си го чел, е просто един документ, съставен в ИАРА на базата на постъпили предложения.
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

Тъй! И аз търся мир, щото така имаме повече шанс! Макар че е личен план войната ми е по сърце :(
Павле, говорихме с вас няколко дни по рано, а не в деня на срещата. Тогава бе само да видим що го няма човека. Казвам го, защото за мен това е показателно. На всеки се случва да му излезе ангажимент, но тогава най нормалното нещо е да намериш колега който да дойде и да представлява клуба. Освен това за ЦЗ предполГам че вашия клуб следва да има единно мнение. Все пак е важен документ.
Не се заяждам, а ви обръщам внимание за следващия път ако може да сте по координирани. Ще е от полза за рибарската общност.
Иначе за ЗРА - освен четенето на Станил, ( в моето той е добър, вярвай ми) ще ни трябва доста повече. Моята информация е че никой властимащ не бърза и няма зор. Демек ние ако имаме, следва да си намерим защитници и да се обединим. Лоби, мамка му ни трябва.... Тъй, другото в което трябва да сме единни е позицията срещу "амбициите" на казионната организация. На който му пука да умува!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

misho_tsakov написа:...( в което той е добър, вярвай ми) ...
От лични наблюдения знам че е по-добър в писането , даже и награди има за него :lol: Инак общо взето говорим на един език , точно за това пуснах онзи абзац , да му се обърне внимание преди да му дойте времето , та да не се налага да му се отделя повече внимание на място , от колкото му се полага . Има по-важни неща за които трябва да се отдели повече време , а това си е една бомба със закъснител която може да превърне срещата в резил за кеф на ИАРАджийте присъстващи на нея .

Павел Иванов
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Павел Иванов написа:
misho_tsakov написа:...( в което той е добър, вярвай ми) ...
От лични наблюдения знам че е по-добър в писането , даже и награди има за него :lol: .
E имам, кво да направя, три в България и една от УЕФА, и четирите за спортна журналистика. Това не е толкова важно, в крайна сметка. По-важното е да си направим законите и нормативната уредба както трябва. Надявам се на 19 февруари да се съберем повече народ в ИАРА и да си кажем предложенията. Личното ми впечатление е, че в ИАРА са отворени за всякакви промени, стига да не са свързани с повишаване на цените на риболовните билети, що се касае до любителския риболов, както и с някакви по-масови ограничения. По отношение на пъстървата, конкретно, може да се прокарат нови неща и според мен ще бъдат приети. На първото събиране, когато ни бяха събрали с рибовъдите и стопанските риболовци, всички се съгласиха, че не мое да ни събират парите от билети и след това да ги вкарват в бЮджета, вместо да отиват за зарибяване поне една част от тях. Питах ги - откога не сте зарибявали, мълчат. Въобще стана интересна дискусия. Така че, нека на следващата среща дойдат колеги от Видрите, от мухарските клубове и въобще на всички организации, които са от тая страна на барикадата, белким успеем да направим нещо. Има една друга тема за вецовете, тя е още по-важна. За съжаление, на повечето от нас ни липсва опит в борбата с това нещо, затова е добре да се поучим от това, което са направили русенци и да го приложим на останалите места. Вероятно е дошло време да се създаде някаква асоциация на риболовните клубове, които са ангажирани с този тип проблематика. За съжаление те не са много - десетина в най-добрия случай, но и това е нещо като за начало.
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

Не си намирам мейла от ИАРА за 19ти... Кои са участниците от другите клубове? Станиле, пусни ги тук или на мейла ми.
Павел, кажи кой от вашите е ангажиран с казуса, че да се чуя с него и да си разменим внесените преди това предложения. Бях пуснал отделна тема преди време и предложението на БАЛКАНКА съдържа много от идеите на колегите. Предлагам даже да се стиковаме предварително и особено на първата среща да се концентрираме само върху нещата които всички любителски клубове подкрепят, а различията (по мой спомен единственото основно разминаване е за платените реки) да ги оставим за следващата среща.
Аватар
lachezarnb
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от lachezarnb »

Бат Стан написа: Надявам се на 19 февруари да се съберем повече народ в ИАРА и да си кажем предложенията.
Аз пък си мисля че е по-добре представители на клубовете ( поне софийските че за тези от страната едва ли ще има време да се организират ), да се срещнат преди 19.02. и да излезем пред ИАРА с ОБЩА позиция.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Мишо , имаш ЛС .

Павел Иванов
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

lachezarnb написа:
Бат Стан написа: Надявам се на 19 февруари да се съберем повече народ в ИАРА и да си кажем предложенията.
Аз пък си мисля че е по-добре представители на клубовете да се срещнат преди 19.02. и да излезем пред ИАРА с ОБЩА позиция.
:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Дори и 10% от внесените предложения да минат,пак е нещо.Като знаем колко"много" се е свършило през последните години.
Публикувай отговор

Обратно към “Клуб Балканка”