Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

попчета 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: попчета 2014
Раздвижила се е рибата,на борсата беше пълно,атакувайте!
Здравейте колеги, в този студ ми е интересно дали някой е ходил да лови попа и къде и на какво е хващал
- Гошко
- новобранец
- Обратна връзка:
В събота ще направя сефтето на СБА - Бялата Лагуна и ще споделя резултата.

- shturetc
- ще става разбирач
Попчета има бре,само трябва да си стегнете такъмите и да навестите някоя любима буна,дупка или к'вото се сетите там любимо вам място,където някога сте напипвали каята
Аз посетих два поредни дена Бургаския Мост(главните букви не са случайно турени
) и ...за 3-4 часа (18-21:30 горе-долу) взех:вчера 9 попа(3:6 лихнари:стронгили),а днес 8 (4:4).Рибите са редки (когато куката е голяма и на нея се вее едра мръвка свинско,пилешка воденичка или солена платерина---моите емове),но за сметка на това изключително качествени екземпляри!
Е,ако ви се гони бройка,на по-ситни куки и скарида за ем сигурно ще претрепете дребошляка(на моите емове само усещам коварните придърпвания на ситните попченца на майката ми към подмолите на камъняка
),ама...вие си решавате за какво се борите

Аз посетих два поредни дена Бургаския Мост(главните букви не са случайно турени

Е,ако ви се гони бройка,на по-ситни куки и скарида за ем сигурно ще претрепете дребошляка(на моите емове само усещам коварните придърпвания на ситните попченца на майката ми към подмолите на камъняка

- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Днес с комшиите си направихме малка разходка по морето , дръпнахме по някой поп въпреки гадният вятър , за стръв ползвахме пресносолна цаца и риболова протече от 16:00 до 20:00

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- недялко радков
- ще става разбирач
Бравос.бравос,много добри рибки!
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Сега съм малко отпуска, а мисля в неделя да отпусна малко на морето. Мисля да заложа на скарида или мида. На къде ще ме насочите за попчета (най-вече за малко кеф). Колебая се за вълнолома, както и дали да заложа на дългия прът или на спининг на дъно (ако е друга дестинацията). Наслука на всички 

на дупка,мъжете знаят защо
- dim-dim
- научил се да хвърля
Да между камъните открий дупки (с проби) пробата, упорството и експериментите почти винаги носят резултат! Аз както при морския така и при речния риболов винаги пробвам нещо ново и в повечето случай съм бил доволен
Веднъж пробвах и малки морски рачета за стръв на попове (като ги слагах цели както са си) и резултата беше грандиозен поне за деня и в сравнение с конкуренцията. Винаги когато имаш възможност трябва да се пробва ново място,такъми и стръв, особено сега когато рибата е все още слабо активна местата и стръвта са повече от важни. Никой няма да ти каже дупката/дупките си тука ако ходи редовно за риба (защото я проверява профилактично
) Но идеята е че колкото по голяма и дълбока е толкова повече попове ще хванеш.Мога да те посъветвам сега ако искаш да пробваш сланината като стръв (само че аз съм ползвал сланина с кожичка) А когато се стопли (не че сега не е топло но водата е с няколко градуса все още на долу) то тогава е ясно поповете са понякога напаст! 

- rikitikitavi
- разбира нещата
Премери дълбочината на мястото дето се намираш и после търсиш дупки между тетраподите дето са почти толкова дълбоки и по възможност максимално наблизо до стената на буната
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Вчера с Рибарина нафащахме малко папардаци. Мойта парса-16 бр, но качествени-1 кг точно.Стръв-цаца, миди и солен сафрид, но цацата ме изложи. За довечера мезето е осигурено.

- shturetc
- ще става разбирач
Карид,къде го набара този дребошляк,бре
16 риби-кило?!
Миналият вторник на Моста 5 риби чинеха толкова
'Ко не вярваш,питай бат'Иван(дето има рибарски магазин в "Изгрев").Той мерил два от лихнарите си и...съответно 250 гр и 260 гр отчело кантарчето
За набора на пружината на въпросното кантарче забра'их да го питам
Инак,в интерес на истината,в последните дни попчетата на Моста издребняха.Такива са последните ми лични наблюдения от четвъртък,такава ми е и последната информация от снощи от колегата Ко-Каз.Що не пише туй момче тъдява-отговор нямам

16 риби-кило?!
Миналият вторник на Моста 5 риби чинеха толкова

Инак,в интерес на истината,в последните дни попчетата на Моста издребняха.Такива са последните ми лични наблюдения от четвъртък,такава ми е и последната информация от снощи от колегата Ко-Каз.Що не пише туй момче тъдява-отговор нямам

- shturetc
- ще става разбирач
Изситняването,а и поразредените удари на попчетата на Моста по това време,дето трябва да им е силата,така да се каже,крайбрежняците започнахме да го отдаваме на безбройните мрежи
Ами,като не кълве и се отдаваме на Размисли и страсти
Може и да не сме прави,ама... драги мрежари,хайде мъничко по-колегиално! То е ясно,че няма сила,която да ви накара да пускате съоръженията си на упоменатото в нормативните актове разстояние от брега и вие ще продължите да си работите на 100-200 м от плажната ивица(поне докато не се удави някой моржуващ бургазлия),но...поне взимайте на око и едни 70-80 от Моста,че въдичарите взеха да закачат с такъмите си мрежите ви,разставени на 30-40-ина метра.За Армандо не се отнася.В неговата дървена кратуна нищо немой влезе
Най-малко мисъл

Може и да не сме прави,ама... драги мрежари,хайде мъничко по-колегиално! То е ясно,че няма сила,която да ви накара да пускате съоръженията си на упоменатото в нормативните актове разстояние от брега и вие ще продължите да си работите на 100-200 м от плажната ивица(поне докато не се удави някой моржуващ бургазлия),но...поне взимайте на око и едни 70-80 от Моста,че въдичарите взеха да закачат с такъмите си мрежите ви,разставени на 30-40-ина метра.За Армандо не се отнася.В неговата дървена кратуна нищо немой влезе

- redovi555
- вече хвърля и на тежко
Колеги от Варна да ви питам как достъпа до петрол че, отдавна не съм ходил там, една ограда са сложили може ли да се отиде до края на буната? че, утре мисля да спретна един попски риболов ама се чудя къде? след излета ще докладвам.
Че си решил да спортуваш ,добре .Ама защо на петрол.Не искам да ти се бъркам в решенията но ти предлагам да пробваш на новия канал под моста и Аспаруховската буна.Вчера под моста за два часа 7 прилични риби ,и от 16.00 до 19.00 по каманаците набуната още 22 бр (стръв черна мида и пресносолна трицона)redovi555 написа:Колеги от Варна да ви питам как достъпа до петрол че, отдавна не съм ходил там, една ограда са сложили може ли да се отиде до края на буната? че, утре мисля да спретна един попски риболов ама се чудя къде? след излета ще докладвам.