Забраната !

Форум на Клуб Балканка. Всичко свързано с клуба, беседи, организации и мероприятия.

Модератор: Кърцата

Аватар
suhia_ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Забраната !

Мнение от suhia_ribar »

Turanag написа:Пичове, радвам се на ентусиазма ви, ама искам да ви питам нещо. Вие чули ли сте досега, за цялата 2013 година, да има един акт на рибар, който не е пускал пъстърва на Панега или Искрецка. Ами няма, и няма как да има, защото няма по кой член от ЗРА да ти пишат акт. Никъде в ЗРА няма текст, регламентиращ "Хвани и Пусни". Така че заповедта за тези 21 реки е една огромна Бранденбурдска врата в полето, навяваща комичност. Ако бъркам ме поправете.
Така че, не мисля че нещо революционно се е случило. Бай Грую от Свидня ще продължава да си ги ловка, и го боли уя...
Колега,прочети отзад на риболовния ти билет(ако имаш такъв,не,че се съмнявам,ама може да е изтекъл като моя) какво пише,там е написано точно и ясно!
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

Росене, Алан, моята идея да няма логата бе за да има повече място за текста с глобата и другат информация.
Не съм против, сториха ми се излишни. За довода че освен ИАРА има още маса народ "от зад" не се бях сетил. Добре е.
Ако искате да ви пратя една снимка от спортните ми години д турнем и нея :)
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Аватар
lachezarnb
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от lachezarnb »

misho_tsakov написа: Ако искате да ви пратя една снимка от спортните ми години д турнем и нея :)
:D :D :D :D Мани че и Димо ще иска да му сложим снимката ( нали и той ни е спортист :D :D :D :D ) и вместо инфо табела ще стане бук на моделка :D :D :D
Големите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Малките умове обсъждат хора.
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://balkanka.bg/
Аватар
kostakosta
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kostakosta »

atufektchi написа:
teek написа:Ще се плаща ли такса на ДЛС "Мазалат" за риболов на реките Лешница и Габровница в участъците, посочени в заповедта? Поздрави!
Хубав въпрос! Едно от десетките неща, които трябва да се изчистят като регламент!

Не съм адвокат, но никъде не намерих основание да събират такса. Нито в законите, нито в наредбите и правилниците. Ангажирал съм един познат адвокат да прегледа норматива и ще видим какво ще намери
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Мен ако питате – забравете ловните стопанства. Или вижте закона за лова и дивеча или закона за горите и т.н. Разни закони или наредби за ловните стопанства – също. Като имам време – ще го проверя. Но засега знам, че на територията на ловните стопанства – те решават и имат право. Същото е както с лова. Не съм сигурен обаче, нито ще споря по въпроса.
Но не си мислете, че ще се юрнете по платените реки в ловните стопаства – да не ви сритат задниците. Да не говорим, че некой по-нервен земе та ви отсреля. И без това им треперят джуките да гръмнат нещо.

Единственото сигурно е, че в списъка на реките с пускане на рибите – тези реки, които са в него и едновременно са в ловни стопанства – ловното стопанство е длъжно да спазва принципа.

За табелата – повече клубове – по-добре. Логото на ИАРА – още по-добре.

И понеже някой попита – ако ме хванат на река, в която е забранено задържането на улова, че съм прибрал Балканки – ще ми скинат гъзо. Забраната е законна, глобата също – Росен я е цитирал.
Turanag
новобранец
новобранец

Мнение от Turanag »

suhia_ribar написа:
Turanag написа:Пичове, радвам се на ентусиазма ви, ама искам да ви питам нещо. Вие чули ли сте досега, за цялата 2013 година, да има един акт на рибар, който не е пускал пъстърва на Панега или Искрецка. Ами няма, и няма как да има, защото няма по кой член от ЗРА да ти пишат акт. Никъде в ЗРА няма текст, регламентиращ "Хвани и Пусни". Така че заповедта за тези 21 реки е една огромна Бранденбурдска врата в полето, навяваща комичност. Ако бъркам ме поправете.
Така че, не мисля че нещо революционно се е случило. Бай Грую от Свидня ще продължава да си ги ловка, и го боли уя...
Колега,прочети отзад на риболовния ти билет(ако имаш такъв,не,че се съмнявам,ама може да е изтекъл като моя) какво пише,там е написано точно и ясно!
Билет имам от 70-те години до днес, без година пропуск. В последната му версия не виждам нищо, което да касае наказание ако не се пуска риба в зона за Кеч енд Рилиз. Всички санкции се отнасят за любителския риболов като цяло, а не конкретно за направлението Кеч и Рилиз.
Абе помнете ми думата, аз се обзалагам че тази година няма да има НИТО ЕДИН акт за прибиране на риба в тези обособени реки. Както и предната не е имало, както и 2015 няма да има, освен ако не се промени закона.
хайде лека вечер!
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Ето сега едно предложение:

Изображение

Номерът на заповедта ще изчезне, но тука рибата е точно каквато трябва. Снимката е на Павката, както може да се очаква.

Обаче ми мина следната мисъл – и без това вече има табели на три реки. Май е по-добре да е същият дизайн, та да са еднакви на останалите реки. Само рибата....
Освен ако не се реши и тия табели да се сменят – заради номера на заповедта.
Това е само предложение към клубовете. Те ще решават.
Аватар
kostakosta
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kostakosta »

Няма да е зле да има и някакво описание на това КАК точно да става връщането. Нещо кратко и ясно, защото много хора не са.
Аватар
atufektchi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от atufektchi »

pitcha написа:Ето сега едно предложение:

Изображение

Номерът на заповедта ще изчезне, но тука рибата е точно каквато трябва. Снимката е на Павката, както може да се очаква.

Обаче ми мина следната мисъл – и без това вече има табели на три реки. Май е по-добре да е същият дизайн, та да са еднакви на останалите реки. Само рибата....
Освен ако не се реши и тия табели да се сменят – заради номера на заповедта.
Това е само предложение към клубовете. Те ще решават.
Вариантът не е удачен.
1. Използването на снимки е скъпо и конкретната след 10 м вече няма да е ясно какво има на нея, а след месец в гората съвсем.
2. Много текст, в която се губи заповедническия и ограничителен стил. Много се обясняваме в текста.

Табелата която беше разпространена по Панега и Скретска е удачна, само рибата да се смени.
Риболовен клуб "Балканка"
www.balkanka.bg
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Ха сега:
Изображение
Обаче снимката я чопнах от мрежата и няма да стане, понеже е много слаба резолуция. Трябва друга. Да не говорим, че се разплаках, докато изрежа надписите. Тоя Photo paint е ебаси тъпата програма.
Въобще - Павката да вземе да изреже някоя риба от неговите снимки и да махне разни лапи, кепове и т.н.
Ебаси излагацията - да не можем да намерим една свястна снимка на риба.??!?? Едни хора ми обещаха, ама ще отнеме време, пък и ние се излагаме.

И някой да чопне от някъде логото на ИАРА, че не мога да го намеря. Да видим къде да го пльосна.

P.S.
Ще бъдат добавени всякакви логота, надписи и тем подобни, когато се решава.
Аватар
Paviljon
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Paviljon »

pitcha написа: Въобще - Павката да вземе да изреже някоя риба от неговите снимки и да махне разни лапи, кепове и т.н.
Ебаси излагацията - да не можем да намерим една свястна снимка на риба.??!?? ...
Да де, ама като не ги снимам по камъндраци и калища, където стои само рибата. Вчера ти пратих снимка на риба, която е във водата, но и ръка има :shock:
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Да, де - обаче аз ръката не мога да я махна. Ако ти можеш - махни я и ми я прати пак. Или изрежи само рибата. Сигурен съм, че може да стане, но не знам как.
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Айде готово:

Изображение

С помощта на колегата Телескоп, с хиляди благодарности за него.
Ако на някой нещо не му харесва - да направи по-хубава.
Аватар
ХЕМИНГУЕЙ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ХЕМИНГУЕЙ »

Е ТЕ ТОВА МАЙ ЩЕ БЪДЕ, ВРЕМЕ БЕ.......
Да върнем Живота в Реките
ЕВТИНИЯТ АЛКОХОЛ РАЗКАЗА ИГРАТА НА НАРОДА И МУ Е.А МАМИНКАТА!!!
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

Текста трябва да се пипне малко и да се цитира закона. Текста трябва да се изчисти. Довечера ще се разберем.
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Клуб Балканка”