Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

На яз.Ивайловград с приятели - 2
Re: На яз.Ивайловград с приятели - 2
Винаги има смисъл miro253, поне да млъкнат или да се извинят на момчето. По-горе писах че една градивна критика би била много по-полезна, отколкотооткровено заяждане...
По-голям шаран от рибаря няма...
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Малииииииии ти си на всяка манджа мерудия (по-зле си от свекърва). Явно си с градивни комплекси, но с тях недей така във форума. Прочети ми отново двата поста (ако трябва на глас си ги чети като първолак, за да осмислиш по-добре) да видим къде се пише за месарство, насоките бяха към съвсем друг спектър. Специлно ти ако искаш върви и с Калашник за риба, ама после недей да мрънкаш "...тези перки много съпо ми излезнаха... щот си счупих Тубертинката" ПРЪЦ ПРЪЦpacho69 написа:Винаги има смисъл miro253, поне да млъкнат или да се извинят на момчето. По-горе писах че една градивна критика би била много по-полезна, отколкотооткровено заяждане...
Последно промяна от freeman.bg на Чет Юни 26, 2014 12:10 am, променено общо 2 пъти.
- webfusion
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
pacho69 написа:Винаги има смисъл miro253, поне да млъкнат или да се извинят на момчето. По-горе писах че една градивна критика би била много по-полезна, отколкотооткровено заяждане...
Кво да му се извиняват "той такъв голям грях сторил" хахах.
Ся аз пък какъв голям ГРЯХ сторих един път:
През около 1995 г. между Казанлък и Бузовград на рибарниците които държеше татко и един не безизвестен казанлъшки богат тъпак, съм си хвърлил леко за лин. Хващам един около 150г. ма още с първото хвърляне, откачам го като си викам тоя да бега да вика и той татко си. В тоя момент едно от котенцата дето се родиха преди три месеца малко сладко ГЛАДНО и мау мау е викам си ся ще му я дам да лапне (майка му я сгази кола, между другото). Хвърлям линчето на котенцето и тоя момент се измъкнаха и другите две от котилото. И тоя ми ти сладки малки гладни котета налетяха на линчето и го дърпаха на ляво на дясно, то жалното живо горкото гърчи се пък те го раздират.
Еи ся малките котета дето са без майка ли да съжаляваме или линчето дето е маломерка?
Всяко нещо което е пожертвано за НУЖДА не е грях, ловът и риболова не са грах, само в рамките на разумнто, (и нахранил с две риби....., ще се сетите сами).
Историята след думите "Хващам един около 150г" е измислица, но това не е важното, просто трябва да се въздържаме от лакомията и ако ще я ядем рибата е желателно да я убием веднага и бързо и да нямаме живарник, щото я тормозиме допълнително само!
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз викам да поприключваме тука с глупостите, а?
Кой к'во правил - правил! И по-зле сме виждали, и по-добре сме виждали в тоя форум. Всеки да си вади поуките. Обаче не оставяйте новите с грешни впечатления, че после ще има да се цъкате как никой нищо не пише. Никой не обича да бъде критикуван, още по-малко, за нещо което сам не е осъзнал като грешка и да ви кажа, тия дето има за к'во да бъдат критикувани - не пишат нищо! Щото съвестта им ги гризе. Как не съм видял за толкова време някой да пише - "абе разпънах си аз мрежите"... или "падна ми акумулатора на токаджийската въдица" ?! Не разбирате ли, че тия дето реално заслужават да отнесат критиката, не са този човек и сина му?! Те просто никога няма да пишат тука.
Някой път е добре човек да пусне малко аванта и да си замълчи, вместо да обиди някого - пък бил и самият той прав ( в собствените си очи ).

Някой път е добре човек да пусне малко аванта и да си замълчи, вместо да обиди някого - пък бил и самият той прав ( в собствените си очи ).
Колега freeman.bg твойта работа гузен негонен бяга, никъде в коментарите не пиша в единствено, а в множествено число. Втория ти коментар влиза в категорията градивна критика и няма как да не се съглася, виж първия е доста парлив. Интересно защо не се коментираха снимките, които постнах в последствие? Особено оная с разпраните кореми? По въпроса за перките и счупената въдица, по-долу в репортажа ясно пише - кефа цена няма.freeman.bg написа:Малииииииии ти си на всяка манджа мерудия (по-зле си от свекърва). Явно си с градивни комплекси, но с тях недей така във форума. Прочети ми отново двата поста (ако трябва на глас си ги чети като първолак, за да осмислиш по-добре) да видим къде се пише за месарство, насоките бяха към съвсем друг спектър. Специлно ти ако искаш върви и с Калашник за риба, ама после недей да мрънкаш "...тези перки много съпо ми излезнаха... щот си счупих Тубертинката" ПРЪЦ ПРЪЦpacho69 написа:Винаги има смисъл miro253, поне да млъкнат или да се извинят на момчето. По-горе писах че една градивна критика би била много по-полезна, отколкотооткровено заяждане...
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Морските снимки също са месарски.pacho69 написа:freeman.bg написа:pacho69 написа:.
Сега като тоя взел риба давай и ние да не останеме по-назад, че иначе ще сме пр*бани нали тука сме вложили известна сума пари и трябва да се избиват. Това е манталитета на бг рибаря каквото ида си говорим. Всеки си прави тънката сметчица и гледа да не остане по-назад от другия.
п.п. Толкова сте комплексирани, че неможахте да схванете замисъла на коментарите.
Пред кадър гледай да си примерен и не дразни хората вече не сме 85г, а зад кадър си прави квото щеш.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Правя последно изказване по темата след което ЩЕ ПОМОЛЯ ДА БЪДЕ ИЗТРИТА!!!!!!!!!
.В интерес на истината имаше уловени малки рибки И ТЕ БЯХА МОМЕНТАЛНО ПУСНАТИ обратно в язовира.На следващо място ще пиша че за да идат три семейства на риболов с преспиване наистина си е доста масраф.Ако някой от така наречените моралисти е ходил може и да добие представа за каква сума иде реч разходите за захранка и горива на трите коли лодката и храна на компанията едва ли е равен на уловените два амура.От Кърджали до яз.Ивайловград и обратно смятайте сами От целия репортаж исках да покажа радостта на сина ми от постигнатия успех на шарански риболов.За целта беше прочел доста книжки за монтажи и тактики и тн. За уловената риба ще кажа че какво ще правя с нея решавам аз и присъстващите заедно с мен на излета.Дали ще висят или ще се пържат или пекат ще го реша аз.Щом всичко е в рамките на закона и няма никакви нарушения всички мнения за морал са без значение и стойност.Това заяждане аз го разбирам или като завист или като не можене да се лови риба.Не сме нарушили с нищо правилата и закона а сина ми се чувства горд с постигнатия успех.Пожелавам му и по-големи да улови, а аз ще му помагам.Ако моралистите хващат риба само от клавиатурата на компа и се чудят с кого да се заяждат във форума това си е техен проблем и мен не ме касае. Забогатях и то доста с уловените амури. Сега ПАК ЩЕ БЛАГОДАРЯ на ВСИЧКИ ПОДКРЕПИЛИ нашия излет и ще заявя, че "С ПРИЯТЕЛИ на яз.ИВАЙЛОВГРАД-3"Ще го има и дай Боже успешен улов и добра компания заедно с мен!Пожелавам на всеки да писал в темата да преживее такива емоции и хубави моменти.Поздрави на всички и живот и здраве очаквайте 3 серия!
.В интерес на истината имаше уловени малки рибки И ТЕ БЯХА МОМЕНТАЛНО ПУСНАТИ обратно в язовира.На следващо място ще пиша че за да идат три семейства на риболов с преспиване наистина си е доста масраф.Ако някой от така наречените моралисти е ходил може и да добие представа за каква сума иде реч разходите за захранка и горива на трите коли лодката и храна на компанията едва ли е равен на уловените два амура.От Кърджали до яз.Ивайловград и обратно смятайте сами От целия репортаж исках да покажа радостта на сина ми от постигнатия успех на шарански риболов.За целта беше прочел доста книжки за монтажи и тактики и тн. За уловената риба ще кажа че какво ще правя с нея решавам аз и присъстващите заедно с мен на излета.Дали ще висят или ще се пържат или пекат ще го реша аз.Щом всичко е в рамките на закона и няма никакви нарушения всички мнения за морал са без значение и стойност.Това заяждане аз го разбирам или като завист или като не можене да се лови риба.Не сме нарушили с нищо правилата и закона а сина ми се чувства горд с постигнатия успех.Пожелавам му и по-големи да улови, а аз ще му помагам.Ако моралистите хващат риба само от клавиатурата на компа и се чудят с кого да се заяждат във форума това си е техен проблем и мен не ме касае. Забогатях и то доста с уловените амури. Сега ПАК ЩЕ БЛАГОДАРЯ на ВСИЧКИ ПОДКРЕПИЛИ нашия излет и ще заявя, че "С ПРИЯТЕЛИ на яз.ИВАЙЛОВГРАД-3"Ще го има и дай Боже успешен улов и добра компания заедно с мен!Пожелавам на всеки да писал в темата да преживее такива емоции и хубави моменти.Поздрави на всички и живот и здраве очаквайте 3 серия!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
- antivik
- кандидат преподавател
Малко късно видях темата и се включвам със закъснение и до някъде слава Богу, що като гледам бая салата е намятана с толкова постове и мнения
.
Това ми напомня времето когато и аз като скоро регистриран във форума се опитах да давам мнение относно закон и улов на риба, да правя сравнения между лова и риболова, относно хващането и пускането на риба...
, че бях обявен за месар от едните и за моралист от другите е ясно.
На някои мурафети се научих в последствие, особено след 1-2 успешни излета и като ми се напълни за половин година фризера с уклейка и каракудяци, като видях, че кефа от снимането и пускането също е голям и аз усвоих /на дърти години/ този нов мурафет "кеч ъф рилейз"
.
Така че всеки си се учи сам.
Градски, евала за излета и за улова, няма да обяснявам и аз колко разход е организирането на излет с преспиване и че кефа цена няма, за тези де казват, че не се грижим за рибата, само едно мое старо изказване - "на излет фъргаме токова кукуруз и ранъ с коят можеш да зобиш едно добиче цяла седмица". Извода си го правете сами.
Да угодиш на всички няма да може ако има риба си месар, ако няма веднага "ЩО НЯМА РИБА, нищо не си направил....
", така че започнах да си правя гаргара с хванати риби де ги няма при нас, а че и размерите им ги хипорболизирам
, белкин всеки е доволен,но не би
няма угодия. За това гледай главното на сина ти да му е кеф и да учи занаята, а не да хваща по криви пътеки.
Относно снимките....
, тука въпроса е малко по-сложен.
Погледнато от една страна, закона е спазен, рибите са мерни, не е нарушена нормата,...но от друга страна го има това:
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=150&t=3684
и това:
"2.8 - Потребители, които подклаждат спорове, насаждат неприязън или отправят заплахи към други потребители, група потребители или сайта и форума, ще бъдат баннати или изгонвани без предупреждение.Правилото важи и за потребители,които обиждат или изказват нецензурни думи към други потребители ,модератори, администратор или сайта и форума."
"2.10 - Забранено е постването на снимки с кървящи риби и брутални касапски сцени.Снимки на филетирани риби може да се постват само в "риболовна кухня".Малко повече уважение към рибите и към храната!"
Това са правилата на форума, един вид вътрешни закони с които всички сме се съгласили при регистрацията, редно е да се съобразяваме с тях, а за тези де не се съобразяват си има модове и админи.

Това ми напомня времето когато и аз като скоро регистриран във форума се опитах да давам мнение относно закон и улов на риба, да правя сравнения между лова и риболова, относно хващането и пускането на риба...

На някои мурафети се научих в последствие, особено след 1-2 успешни излета и като ми се напълни за половин година фризера с уклейка и каракудяци, като видях, че кефа от снимането и пускането също е голям и аз усвоих /на дърти години/ този нов мурафет "кеч ъф рилейз"

Така че всеки си се учи сам.

Градски, евала за излета и за улова, няма да обяснявам и аз колко разход е организирането на излет с преспиване и че кефа цена няма, за тези де казват, че не се грижим за рибата, само едно мое старо изказване - "на излет фъргаме токова кукуруз и ранъ с коят можеш да зобиш едно добиче цяла седмица". Извода си го правете сами.
Да угодиш на всички няма да може ако има риба си месар, ако няма веднага "ЩО НЯМА РИБА, нищо не си направил....

Относно снимките....

Погледнато от една страна, закона е спазен, рибите са мерни, не е нарушена нормата,...но от друга страна го има това:
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=150&t=3684
и това:
"2.8 - Потребители, които подклаждат спорове, насаждат неприязън или отправят заплахи към други потребители, група потребители или сайта и форума, ще бъдат баннати или изгонвани без предупреждение.Правилото важи и за потребители,които обиждат или изказват нецензурни думи към други потребители ,модератори, администратор или сайта и форума."
"2.10 - Забранено е постването на снимки с кървящи риби и брутални касапски сцени.Снимки на филетирани риби може да се постват само в "риболовна кухня".Малко повече уважение към рибите и към храната!"
Това са правилата на форума, един вид вътрешни закони с които всички сме се съгласили при регистрацията, редно е да се съобразяваме с тях, а за тези де не се съобразяват си има модове и админи.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Поредният репортаж, който от един елементарен въпрос се разрастна и промени в съвсем друга насоченост
А елементарният въпрос е, нужно ли е да бръкнеш в устата на уловената риба и да си изкараш пръста през гърлото и. И всичко тов за да се снимаш. Защо е необходимо това, след като има поне още десет други начини да го направиш
Само, че някои хора извъртяха така въпроса, че вече е трудно да се разбере за какво е спора
gotra старши. Можеше просто да кажеш, че досега не си се замислял по тия въпроси, но ще го имаш в предвид.
Не е лошо някои хора да си преброят постовете в темата

А елементарният въпрос е, нужно ли е да бръкнеш в устата на уловената риба и да си изкараш пръста през гърлото и. И всичко тов за да се снимаш. Защо е необходимо това, след като има поне още десет други начини да го направиш
Само, че някои хора извъртяха така въпроса, че вече е трудно да се разбере за какво е спора
gotra старши. Можеше просто да кажеш, че досега не си се замислял по тия въпроси, но ще го имаш в предвид.
Не е лошо някои хора да си преброят постовете в темата

- Vesko1
- сериозен играч
Което ще рече,че нито една от тези хванати и задържани риби във язовири,не може да повлияе на популацията на амура.Това е една привнесена риба от Русия още през 1964г за борба със заблатяването и ако ИАРА си вършеше работата,би трябвало тя да се грижи за опазването на популацията на този вид,като зарибява ежегодно с личинки.Освен в река Дунав, в България не е констатиран случай на естествено размножаване на бял амур.
Относно спора около снимките,прочетох доста и няма да взема отношение.
А относно риболова на колегата,БРАВО....не знам дали съм му помогнал със съвети,но виждам че е хванал добри риби.
Наслука...и чакаме репортаж №3!

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- nocalled
- научил се да хвърля
колега ако си научил тези неща "..как да си събереш боклука и как да връщаш риба обратно в язовира.." евала.pacho69 написа:Колега nocalled, риболова, като спорт, а и не само , за повечето от нас е хоби, обикновено хобито на човек му носи удовослтвие, кеф..., а кефа цена няма. Едва ли 2 амура или 2-3 кг риба пък и било то в пържолника, ще компенсират парите похарчени за хобито и респективно кефа да уловиш риба. Много са примерите тук във форума от които е ясно, че освен кефа и удоволствието от риболова, много от колгите се грижат за природата и то подобаващо. Не бъдете късогледи. Не помня кога се регистрирах в тоз форум , но повярвай ми научих много и за риболова и за рибите и за това, как да си събереш боклука и как да връщаш риба обратно в язовира. Всяка критика поднесена по подобаващ начин може да доведе до положителен резултат, всичко останало е заяждане... Наслука
критиката ми не е лично към теб а към нагласата "на риболов всичко е позволено" видях тук няколко изповядващи това мото, тях едва ли някой може да промени дори и с изкусна и градивна критика, или както там си го казал.
човека може да го извадиш от село ама селото от някои хора не излиза доживотно.
поздрави
you'd better run...
Това ми беше идеята колега nocalled ,да аз се научих на много неща от форума и искрено се надявам и други да се научат. Хората са казали "Човек се учи от грешките си" и още "Човек се учи докато е жив". Но зада се научиш от грешките някой трябва да ти ги покаже. Ако обаче ти ги покаже по груб начин вероятността да ги повториш ей така на пук е много голяма. Благодарско за смекчения тон поздрави и наслука.колега ако си научил тези неща "..как да си събереш боклука и как да връщаш риба обратно в язовира.." евала.
критиката ми не е лично към теб а към нагласата "на риболов всичко е позволено" видях тук няколко изповядващи това мото, тях едва ли някой може да промени дори и с изкусна и градивна критика, или както там си го казал.
човека може да го извадиш от село ама селото от някои хора не излиза доживотно.
поздрави

- gochev86
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
http://www.nariba.com/forum/viewtopic88261.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Айде разкъсайте го сега,или той не е в БГ и това не ви интересува?
Айде разкъсайте го сега,или той не е в БГ и това не ви интересува?
If we are what we eat, tomorrow I could be you.
браво колега хубави риби, пък и добре сте си изкарали - поздравления.
Пък на "моралистите" ще кажа - няма хуманен лов - има лицимерия, която започна тотално да ни завладява
и това е причината - да не пускам снимки и коментари от успешни риболови.
Пък на "моралистите" ще кажа - няма хуманен лов - има лицимерия, която започна тотално да ни завладява
и това е причината - да не пускам снимки и коментари от успешни риболови.
Благодаря за топлите думи на всички които подкрепиха излета !Ще добавя, че подготовката за "С приятели на Ивайловград-3" е в ход и дай Боже успешен и емоционален риболов! На излета ще присъстват същата компания и тримата рибари от gotra Ще се постарая ако има уловени екземпляри
/разбира се в нормата и според закона/ да бъдат снимани този път в пържено състояние с достатъчно количество студена бира!
/разбира се в нормата и според закона/ да бъдат снимани този път в пържено състояние с достатъчно количество студена бира!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей