Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Дава ли резултат метод фидер за платика?
Модератор: Paublo_Eskobar
- stelco
- ще става разбирач
Re: Дава ли резултат метод фидер за платика?
Ако ги делиш така как тогава има инлайн флат хранилка.SBANKOV написа:От цялата тема разбарах че много хора не правят разлика между инлайн хранилка и флат..........
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Не му забелязвай на колегата, той определено не е в час с фидер риболова. Един път става, друг път не става.....за едно и също нещо.....сбъркана работа. Има някаква представа, но е далече от истината. На всека манджа мерудия.....и той, и още двама трима разбирачи......компетентни и знаещи. Ръсят мъдрости и съвети по всички теми.....набиват активност и мнения, а смислени и полезни мнения на сто броя, максимум едно.stelco написа:Ако ги делиш така как тогава има инлайн флат хранилка.SBANKOV написа:От цялата тема разбарах че много хора не правят разлика между инлайн хранилка и флат..........
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
+1Bethoven написа:Не му забелязвай на колегата, той определено не е в час с фидер риболова. Един път става, друг път не става.....за едно и също нещо.....сбъркана работа. Има някаква представа, но е далече от истината. На всека манджа мерудия.....и той, и още двама трима разбирачи......компетентни и знаещи. Ръсят мъдрости и съвети по всички теми.....набиват активност и мнения, а смислени и полезни мнения на сто броя, максимум едно.stelco написа:Ако ги делиш така как тогава има инлайн флат хранилка.SBANKOV написа:От цялата тема разбарах че много хора не правят разлика между инлайн хранилка и флат..........
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- SBANKOV
- ще става разбирач
http://www.bulit2000.com/energo-team-" onclick="window.open(this.href);return false;хранилка-long-cast
http://www.bulit2000.com/carp-expert-method-set" onclick="window.open(this.href);return false;
Сега разбрали ме, в какво не правят разлика или и ти не виждаш разликата?
Линковете са заради картинките, ако някой реши че правя евентуално реклама на нещо за ги затрива.
http://www.bulit2000.com/carp-expert-method-set" onclick="window.open(this.href);return false;
Линковете са заради картинките, ако някой реши че правя евентуално реклама на нещо за ги затрива.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
- stelco
- ще става разбирач
SBANKOV написа:..............
Сега разбрали ме, в какво не правят разлика или и ти не виждаш разликата?...............
И двете хранилки от линковете ,които си дал могат да бъдат инлайн ,но могат и да бъдат фиксирани.Първата е подобие на "пружина",втората е флат, демек плоска.
Не те разбирам,ако може по задълбочено да ми обясниш.
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Майсторе, ти каква разлика освен формата виждаш. Принципа на работа ли, начина на монтаж ли, какво........SBANKOV написа:http://www.bulit2000.com/energo-team-хранилка-long-cast
Ето ти други два вида......примерно......
http://www.masterfishing.bg/userfiles/p ... ct_265.jpg
http://www.masterfishing.bg/userfiles/p ... mb_248.jpg
Каква е разликата между тях, освен формата?
Майсторе, намираш ли разлика между моят пример и твоя?
Има ли разлика?
- SBANKOV
- ще става разбирач
уф да бе вярно, прав си, сутринта казах същото нещо и на жена ми по друг повод, щото просто не ми се занимаваше.
пп Не съм майстор
пп Не съм майстор
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Искъра , ах този Искър - най-добре е да духа вятър - често се случва - колкото по-силен толкова по-добре - другите риболовци се отчайват - ти вадиш старата школа - стиропор - бял или жълт и им скъсваш задниците на платичетата - спре ли да духа спираш със стиропора
- TRAP
- ще става разбирач
Каква кука полазваш за пуканката?naskobo написа:Това беше откритието ми за 2012 г: хранилка"метод", плетен повод 6-8 см и пуканка "Кук" за стръв. Излизаха тави 05-1 кг, веднъж по това време напипах каракудяци около Римския -направо сваляха фидера от стойката.
2013 и тази година нямам пипане на този монтаж???
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
naskobo написа:
Това беше откритието ми за 2012 г: хранилка"метод", плетен повод 6-8 см и пуканка "Кук" за стръв. Излизаха тави 05-1 кг, веднъж по това време напипах каракудяци около Римския -направо сваляха фидера от стойката.
- аз пък тази година направих това откритие - /причината - купих си една торба с различни методи от англия/ на този монтаж с малка пуканка/колкото стериопорено топче 3-5 мм./ от платика 20 гр. до амур над 12 кг. - кука 9 Owner - с късо тяло
Това беше откритието ми за 2012 г: хранилка"метод", плетен повод 6-8 см и пуканка "Кук" за стръв. Излизаха тави 05-1 кг, веднъж по това време напипах каракудяци около Римския -направо сваляха фидера от стойката.
- аз пък тази година направих това откритие - /причината - купих си една торба с различни методи от англия/ на този монтаж с малка пуканка/колкото стериопорено топче 3-5 мм./ от платика 20 гр. до амур над 12 кг. - кука 9 Owner - с късо тяло
Колеги няколко глуповати но важни въпроси и от мен.
При риболов на фидер за платика в какво положение се оставя линията. Обрана ли е добре? Отпусната ли е леко за да има спокойствие платиката? Слагат ли се шаранаджийски сигнализатори или се гледа само върха на пръчката?
При риболов на фидер за платика в какво положение се оставя линията. Обрана ли е добре? Отпусната ли е леко за да има спокойствие платиката? Слагат ли се шаранаджийски сигнализатори или се гледа само върха на пръчката?
Обема на мозъка на обикновен рибар бил около 500 пъти по-голям от на рибата!
Е и какво от това?
Е и какво от това?
Колегa,при риболов на фидер си гледай само върха на пръчката,не е нужно да си усложняваш живота.Отпуснатата линията не е добре/освeн,понякога в шаранаджийския риболов/,защото линията има процент на разтeгливoст и може пропускаш по-слабите индикации.Livo написа:Колеги няколко глуповати но важни въпроси и от мен.
Поздрави
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- Bigmarlin
- сериозен играч
Със сигнализатор само ша бастисаш убавия риболов.Избираш или фидера или мача.И ги почваш.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Според мен настъпи точният момент за метод фидер на Искър.
Рибите вече ядът само захранката и избягват стръвта на куката. Последните няколко излета резултатите спаднаха до 8-15кг на ден и утре ще проверя теорията си.
Другия вариант е риболов на щека на паста, но него ще пробвам следващата седмица.
Рибите вече ядът само захранката и избягват стръвта на куката. Последните няколко излета резултатите спаднаха до 8-15кг на ден и утре ще проверя теорията си.
Другия вариант е риболов на щека на паста, но него ще пробвам следващата седмица.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Пишеш , много крайно !kevlar написа: Колегa,при риболов на фидер си гледай само върха на пръчката,Отпуснатата линията не е добре
Помисли добре, какво си написал, ама помисли много добре и пак напиши нещо по въпроса, ако не се сетиш аз ще ти кажа