Дава ли резултат метод фидер за платика?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
stelco
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Дава ли резултат метод фидер за платика?

Мнение от stelco »

SBANKOV написа:От цялата тема разбарах че много хора не правят разлика между инлайн хранилка и флат..........
Ако ги делиш така как тогава има инлайн флат хранилка.
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

stelco написа:
SBANKOV написа:От цялата тема разбарах че много хора не правят разлика между инлайн хранилка и флат..........
Не му забелязвай на колегата, той определено не е в час с фидер риболова. Един път става, друг път не става.....за едно и също нещо.....сбъркана работа. Има някаква представа, но е далече от истината. На всека манджа мерудия.....и той, и още двама трима разбирачи......компетентни и знаещи. Ръсят мъдрости и съвети по всички теми.....набиват активност и мнения, а смислени и полезни мнения на сто броя, максимум едно.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Bethoven написа:
stelco написа:
Не му забелязвай на колегата, той определено не е в час с фидер риболова. Един път става, друг път не става.....за едно и също нещо.....сбъркана работа. Има някаква представа, но е далече от истината. На всека манджа мерудия.....и той, и още двама трима разбирачи......компетентни и знаещи. Ръсят мъдрости и съвети по всички теми.....набиват активност и мнения, а смислени и полезни мнения на сто броя, максимум едно.
+1
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

http://www.bulit2000.com/energo-team-" onclick="window.open(this.href);return false;хранилка-long-cast

http://www.bulit2000.com/carp-expert-method-set" onclick="window.open(this.href);return false;

Сега разбрали ме, в какво не правят разлика или и ти не виждаш разликата?

Линковете са заради картинките, ако някой реши че правя евентуално реклама на нещо за ги затрива.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Аватар
stelco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stelco »

SBANKOV написа:..............

Сега разбрали ме, в какво не правят разлика или и ти не виждаш разликата?...............

И двете хранилки от линковете ,които си дал могат да бъдат инлайн ,но могат и да бъдат фиксирани.Първата е подобие на "пружина",втората е флат, демек плоска.

Не те разбирам,ако може по задълбочено да ми обясниш.
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

SBANKOV написа:http://www.bulit2000.com/energo-team-хранилка-long-cast

http://www.bulit2000.com/carp-expert-method-set" onclick="window.open(this.href);return false;

Сега разбрали ме, в какво не правят разлика или и ти не виждаш разликата?

Линковете са заради картинките, ако някой реши че правя евентуално реклама на нещо за ги затрива.
Майсторе, ти каква разлика освен формата виждаш. Принципа на работа ли, начина на монтаж ли, какво........

Ето ти други два вида......примерно......
http://www.masterfishing.bg/userfiles/p ... ct_265.jpg
http://www.masterfishing.bg/userfiles/p ... mb_248.jpg
Каква е разликата между тях, освен формата?

Майсторе, намираш ли разлика между моят пример и твоя?
Има ли разлика?
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

уф да бе вярно, прав си, сутринта казах същото нещо и на жена ми по друг повод, щото просто не ми се занимаваше.

пп Не съм майстор
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
mardafi
новобранец
новобранец

Мнение от mardafi »

Искъра , ах този Искър - най-добре е да духа вятър - често се случва - колкото по-силен толкова по-добре - другите риболовци се отчайват - ти вадиш старата школа - стиропор - бял или жълт и им скъсваш задниците на платичетата - спре ли да духа спираш със стиропора
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

naskobo написа:Това беше откритието ми за 2012 г: хранилка"метод", плетен повод 6-8 см и пуканка "Кук" за стръв. Излизаха тави 05-1 кг, веднъж по това време напипах каракудяци около Римския -направо сваляха фидера от стойката.
2013 и тази година нямам пипане на този монтаж???
Каква кука полазваш за пуканката?
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
bono2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bono2 »

naskobo написа:
Това беше откритието ми за 2012 г: хранилка"метод", плетен повод 6-8 см и пуканка "Кук" за стръв. Излизаха тави 05-1 кг, веднъж по това време напипах каракудяци около Римския -направо сваляха фидера от стойката.
2013 и тази година нямам пипане на този монтаж???

- аз пък тази година направих това откритие - /причината - купих си една торба с различни методи от англия/ на този монтаж с малка пуканка/колкото стериопорено топче 3-5 мм./ от платика 20 гр. до амур над 12 кг. - кука 9 Owner - с късо тяло
Аватар
Livo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Livo »

Колеги няколко глуповати но важни въпроси и от мен.
При риболов на фидер за платика в какво положение се оставя линията. Обрана ли е добре? Отпусната ли е леко за да има спокойствие платиката? Слагат ли се шаранаджийски сигнализатори или се гледа само върха на пръчката?
Обема на мозъка на обикновен рибар бил около 500 пъти по-голям от на рибата!
Е и какво от това?
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Livo написа:Колеги няколко глуповати но важни въпроси и от мен.
При риболов на фидер за платика в какво положение се оставя линията. Обрана ли е добре? Отпусната ли е леко за да има спокойствие платиката? Слагат ли се шаранаджийски сигнализатори или се гледа само върха на пръчката?
Колегa,при риболов на фидер си гледай само върха на пръчката,не е нужно да си усложняваш живота.Отпуснатата линията не е добре/освeн,понякога в шаранаджийския риболов/,защото линията има процент на разтeгливoст и може пропускаш по-слабите индикации.
Поздрави
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Със сигнализатор само ша бастисаш убавия риболов.Избираш или фидера или мача.И ги почваш.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Според мен настъпи точният момент за метод фидер на Искър.
Рибите вече ядът само захранката и избягват стръвта на куката. Последните няколко излета резултатите спаднаха до 8-15кг на ден и утре ще проверя теорията си.

Другия вариант е риболов на щека на паста, но него ще пробвам следващата седмица.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

kevlar написа: Колегa,при риболов на фидер си гледай само върха на пръчката,Отпуснатата линията не е добре
Пишеш , много крайно !
Помисли добре, какво си написал, ама помисли много добре и пак напиши нещо по въпроса, ако не се сетиш аз ще ти кажа :)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”