Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Кефал на спининг. Сезонни предпочитания.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Re: Кефал на спининг. Сезонни предпочитания.
По мои скромни впечатления ако е мътна водата освен с цвят, може и с топчета да се провокира кълване, но при бистра го плашат тракалките. На доста места съм срещал мнения, че тракащите кранкове са за активни кефали, но на няколко пъти ми се случва при капризни риби на тракалка да се хване една но по-едра риба.Мишката написа:Аз до сега колкото кефлета съм хванал на воблер, все е било на воблер без топчета из него. За или против топчетата, при улов на кефал?
Едно време имаше еди балзови воблерчета Yogy, има ли ги още и от каде могат да се купят? Страшно бяха станали известни в Търново и много се търсеха заедно с грозното пате. Сега основно пластмасови се продават и все са с тракалки. Йогитата нямаха такива дивотий ама ловяха яко.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
"Тракалката" си е най-читавият кленоубиец по всяко време , нашата работа се свежда до това , да подберем точната "тракалка" , за точното време и място .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
аз имах 2 йогита. Остана ми само едно, но е истински убиец на клена, въпреки, че прилича повече на пъстървов воблер.
4.5 см, 6 грама, тяло като на миноу воблер, фръчи на пустиняк и се мандръса яко.
Мисля, че ги имаше в някакъв магазин в София, но бяха много скъпи 20-25лв
4.5 см, 6 грама, тяло като на миноу воблер, фръчи на пустиняк и се мандръса яко.
Мисля, че ги имаше в някакъв магазин в София, но бяха много скъпи 20-25лв
- къца - кълве
- сериозен играч
Нямате представа колко риба съм изловил с тракащи воблери.Не е проблем да ги направя без тракалки. Не обичам приказките.Да си направим едно турнирче след забраната на Янтра.Там ще се покаже истината.freeman.bg написа:По мои скромни впечатления ако е мътна водата освен с цвят, може и с топчета да се провокира кълване, но при бистра го плашат тракалките. На доста места съм срещал мнения, че тракащите кранкове са за активни кефали, но на няколко пъти ми се случва при капризни риби на тракалка да се хване една но по-едра риба.Мишката написа:Аз до сега колкото кефлета съм хванал на воблер, все е било на воблер без топчета из него. За или против топчетата, при улов на кефал?
Едно време имаше еди балзови воблерчета Yogy, има ли ги още и от каде могат да се купят? Страшно бяха станали известни в Търново и много се търсеха заедно с грозното пате. Сега основно пластмасови се продават и все са с тракалки. Йогитата нямаха такива дивотий ама ловяха яко.
- freeman.bg
- вече хвърля и на тежко
Къца ако толкова ти е писнала Огоста, заповядай да направим един съвместен по р.Искър и р.Вит, около Плевен. Без това тук ти се носи слава, че не ти работят воблерите!
Йоги за 20-25 кинта!!!? Ма-а-али-и-и-и!!! По 6 лева бяха бе, как може тъй яко да режат тия хора? Сто на сто цената е нереална. Аз съм си взимал много отдавна бях ученик още, ама не вярвам от 2002-3 година толкова да са се дигнали цените. Тва са страшни брадварски цени. На места имаше по 7.50 лв. от тия воблери и се водеха за ефтини. Грозното пате беше по 7.50 и до сега се е дигнало с лев-два...
Късметът е на страната на подготвените.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Що да не може ? След като има пазар и търсене на дадена продукция , то тя струва точно толкова , колкото са готови да дадат за нея . Това , че в България ще им е свит пазара за тия пари на кой му дреме при положение , че навън има достатъчно хора готови да платят търсената сума ? Е примерно в БГ Вътко внася от тях - http://ivpfishing.com/107-yogi" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; . Можеш да си ги поръчаш директно от Сърбия на горе долу същите пари без доставката . Мислиш ли , че примерно Цецо bountyhunterА ще пусне тука друго освен снимки на ръчно произведените му "изчадия" при положение , че във Франция му плащат по 12 евро на брой , при това цена на едро ? В случаят имаме ръчно произведени воблери в малки количества , за разлика от "Грозната патка" , доказали се едно като уловисти , наложили се на пазара , не нашият и съответно продаващи се на съответната цена .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- къца - кълве
- сериозен играч
Огоста не може да ми писне никога!Мисля,че в централна България ще бъде по-удобно за повече хора.Има хора които не могат да ловят и всичко им пречи дори "къца-кълве"freeman.bg написа:Къца ако толкова ти е писнала Огоста, заповядай да направим един съвместен по р.Искър и р.Вит, около Плевен. Без това тук ти се носи слава, че не ти работят воблерите!

- Vid
- кандидат преподавател
Абе, що не турите и някая друга снимка, да видим как се ловЪт кефали на спининг по Огоста по това време, а и по другите реки, че ние де сме аматьори в то риболов поне да оплакнем очите??
Или, тука само си хапете езиците???
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- научил се да хвърля
Рибата в частност кефала е странно "животно" особенно в този период когато хем е зима, хем е пролет. Пример: Преди 2 седмици ходих до Габрово и на връщане спрях на Дряновската река под фабриката на Чех за 2 часа "физическа подготовка" ...
Времето облачно с кратки проблясъци на слънце и лек ветрец, късен следобяд. Та значи почнах да замерям реката с какви ли не воблери, рибата се вдига побутва фофлерчето и се отказва. А риба има, преиграва и понеже водата беше много бистра се виждаше почти всичко каквото става около воблера. След 30 мин. изреждане на воблери, накрая сложих една дребна стара въртележка, от едновремешните които се произвеждаха в Горна Оряховица. И кат ги запуках, гол след гол, кефалчета от 200 гр до 1 към 500гр. Противно на логиката по това време на годината би трябвало да взема по-добре воблера, но не би... Направих си експеримент и смених старата блесна с една моска със приблизителен цвят и размер, но отново само вдигания на риба и почукване, след това сложих и едно мепсче, но с по - голям размер, но риба пак йок... Последва отново смяна със старата блесна и пак бой.... 
Та рибешка работа, знае ли човек какво ще харесва в даденият ден и час, затова смело смяна на примамките които са в кутийките, особенно когато се вижда, че рибата е активна...

Та рибешка работа, знае ли човек какво ще харесва в даденият ден и час, затова смело смяна на примамките които са в кутийките, особенно когато се вижда, че рибата е активна...
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Те един късно декемврийскиVid написа:Абе, що не турите и някая друга снимка, да видим как се ловЪт кефали на спининг по Огоста по това време, а и по другите реки, че ние де сме аматьори в то риболов поне да оплакнем очите??

Рибата е хваната на задържане около границата на дебел бързей
Ей какво тракащо нещо си взех да лъжа кефалите - River2sea Boby Crank S40F. Съжалявам за лошата снимка ама смартфона ми няма AF на камерата. Който има впечатления от примамката, ако иска да ги сподели.
- Прикачени файлове
-
- IMG_20150324_154811_492.jpg (135.23 KiB) Преглеждано 978 пъти
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Имам две риби на такова и двете затърмъчени
никак не ми допада тая примамка. По-добре подобния на нея Екогиър за 2-3 лева повече или някое чъби

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Ей тоя потъващ жабок едно време много ми го хвалеха за "едър кефал". Само с хвалбите си остана.
- Прикачени файлове
-
- IMG_20150325_184634_066.jpg (529.29 KiB) Преглеждано 909 пъти
-
- новобранец
И при мен жабока е капо.
Мишка а това наедряло бебе чъби кой ти го препоръча?Да не остане и то само с хвалбите?
Мишка а това наедряло бебе чъби кой ти го препоръча?Да не остане и то само с хвалбите?