Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

В тръстиката се крият диаманти :-)
Модератор: dantho.mihov
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Re: В тръстиката се крият диаманти :-)
Лелеееее......колко си злеlusienn написа:Сега да ви кажа,и за плувките от бодливо свинче.
Преди това балсата не бяха на мода.
Та цяла София ловеше на ръчно направени от пера на щъркел.
Просто Бай Боре държеше единия от малкото магазинчета и това продаваше до лятно кино Мир.
Това го разправям от моя Софийска гледна точка-по онова време.
А тоя Бай Боре-сега наследник му е Орозов и жена му.-там съм оставил,
кога стана вносител поне 500 марки-та съм му спонсор един вид-в началото.
От другата страна на киното имаше още едно супер мини магазинче за стръв и мухички и булда.
Най големия магазин беше на Граф Игнатиев-държавен,и на днешната Витошка имаше още един.
Но в държавен магазин-всичко което дойде-по така-се продаваше под щанда,срещу други по високи от заведените цени-един вид-Корупция -от там е тръгнала.

Къф бай Боре бре......да те борат манафите между "Козирката" и "Природа" по средата..... до "Изгорелото" и кривите огледала.

Не е бай Боре, а Васо кривия, а магазинчето му беше на Борис....за това се бъркаш. На Денкоглу до "Мир" никога не е имало риболовно магазинче. Другото наблизо беше на Солунска, на ъгъла със Самуил...... при Попето и жена му, кака Снежа. Попето имаше най-хубавите мухи и булда. После се премести от към Самуил във входа до юрганджията

В оня район имаше и още едно магазинче...на колелото на петицата, от към "Солни пазар", на гърба на цирка.....та така.
Тая информация я няма в гуглето

Не заблуждавай младежите.
пп Четем тука разни глупости.....немало въдици, немало куки, немало влакна.....дрън-дрън.
Още от края на 60те си имаше свободно, и бамбукови пръчки с водачи, и руски алуминки, и гедерейски тръстикови с коркови дръжки и водачи, намираха се и чешки, немски и унгарски от фибростъкло. В ловно-рибарския винаги е имало чешки влакна и куки мустад, макари катушки и делфинки, чат пат форели, рексове, роени, стабили, тапове.....да не влизам в подробности. При попето се намираше и влакно Костенурка и Шекспир, куки ВМС, читави плувки. Който искаше, намираше.....немало било, развивали на майките си търкалките за чинии за влакно, от карфици кукички правели. Глупости на търкалета.
В спортния на Витошка, в ЦУМ и в спортния на Ботев под колоните имаше чудни голи телескопи по 6 метра....6Х1м....махаш тапата отзад и си го правиш колкото искаш дълъг. Това ми беше първата въдица, бех четвърти клас, лето господне 64то.
Е Пафка-едно време хората бяха по отзивчиви-щом трябва да се помага-всички помагаха.
Щом го разправям е било така-тръстиките благополучно пристигнаха на Искъра,и сигурно още някоя седи в Бунгалото.Трябва да питам.
Бамбука си тежеше в пъти,продаваха и такива и още продават-видях ги в Испания на една Бензиностанция-само че направени на кепчета-да ловят пеперуди.
Щом го разправям е било така-тръстиките благополучно пристигнаха на Искъра,и сигурно още някоя седи в Бунгалото.Трябва да питам.
Бамбука си тежеше в пъти,продаваха и такива и още продават-видях ги в Испания на една Бензиностанция-само че направени на кепчета-да ловят пеперуди.

Риболовци.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
В смисъл повече от един човек ли държеше ватманаlusienn написа:Е Пафка-едно време хората бяха по отзивчиви-щом трябва да се помага-всички помагаха...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- icefire
- ще става разбирач

Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Нека, та да разберем как е било. Стари тежки геги, бамбукови сопи, баща ми е ловил с карфици по Струма като малък. Аз преди 15тина години като почнах да се уча на булдо и блесна излизаха лефали по кило и нагоре, даже имаше случай само виждаш кръг при мухата и вече нямаш мухи
. После каракуди, линове, шарани, щуки. Правил съм по 15-20 щуки на ден се яки две-три и повече кила всяка. Сега вчера си погледнах такъма и си викам малееее колко пари наливам и пак само писалки, тука таме някоя по-така или некой клендак 50 см ама редки. Дайте да купуваме една машинка за диаманти и да почваме производство, а с парите че зарибяваме 

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- разбира нещата
Имало е всичко ама дръжки ..... в София може би но ..... за един пакет руски куки ти искаха билет ,ако нямаш .... хайде през вратата ,всичко качествено отиваше за "нашите хора " а за мене "Леска " 0,50Bethoven написа:Лелеееее......колко си злеlusienn написа:Сега да ви кажа,и за плувките от бодливо свинче.
Преди това балсата не бяха на мода.
Та цяла София ловеше на ръчно направени от пера на щъркел.
Просто Бай Боре държеше единия от малкото магазинчета и това продаваше до лятно кино Мир.
Това го разправям от моя Софийска гледна точка-по онова време.
А тоя Бай Боре-сега наследник му е Орозов и жена му.-там съм оставил,
кога стана вносител поне 500 марки-та съм му спонсор един вид-в началото.
От другата страна на киното имаше още едно супер мини магазинче за стръв и мухички и булда.
Най големия магазин беше на Граф Игнатиев-държавен,и на днешната Витошка имаше още един.
Но в държавен магазин-всичко което дойде-по така-се продаваше под щанда,срещу други по високи от заведените цени-един вид-Корупция -от там е тръгнала.![]()
Къф бай Боре бре......да те борат манафите между "Козирката" и "Природа" по средата..... до "Изгорелото" и кривите огледала.![]()
Не е бай Боре, а Васо кривия, а магазинчето му беше на Борис....за това се бъркаш. На Денкоглу до "Мир" никога не е имало риболовно магазинче. Другото наблизо беше на Солунска, на ъгъла със Самуил...... при Попето и жена му, кака Снежа. Попето имаше най-хубавите мухи и булда. После се премести от към Самуил във входа до юрганджията![]()
В оня район имаше и още едно магазинче...на колелото на петицата, от към "Солни пазар", на гърба на цирка.....та така.
Тая информация я няма в гуглетоНе става само с чул-недочул или мъгляви спомени
![]()
Не заблуждавай младежите.
пп Четем тука разни глупости.....немало въдици, немало куки, немало влакна.....дрън-дрън.
Още от края на 60те си имаше свободно, и бамбукови пръчки с водачи, и руски алуминки, и гедерейски тръстикови с коркови дръжки и водачи, намираха се и чешки, немски и унгарски от фибростъкло. В ловно-рибарския винаги е имало чешки влакна и куки мустад, макари катушки и делфинки, чат пат форели, рексове, роени, стабили, тапове.....да не влизам в подробности. При попето се намираше и влакно Костенурка и Шекспир, куки ВМС, читави плувки. Който искаше, намираше.....немало било, развивали на майките си търкалките за чинии за влакно, от карфици кукички правели. Глупости на търкалета.
В спортния на Витошка, в ЦУМ и в спортния на Ботев под колоните имаше чудни голи телескопи по 6 метра....6Х1м....махаш тапата отзад и си го правиш колкото искаш дълъг. Това ми беше първата въдица, бех четвърти клас, лето господне 64то.

- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Прав си, спор няма.Димитър Чаушев написа: Имало е всичко ама дръжки ..... в София може би но ..... за един пакет руски куки ти искаха билет ,ако нямаш .... хайде през вратата ,всичко качествено отиваше за "нашите хора " а за мене "Леска " 0,50така беше при нас . Бамбукова пръчка ....... върха на сладоледа
телескоп...... чорбаджийска работа
макара чъкрък от "ПК Беласица " модерна работа , Делфин ...... космическа технология
ето това имаше в дълбоката провинция , не ми разправяй "имало "

Мисълта ми беше че Люско пише измишльотини и глупости, в София немало било, дрън-дрън. Има завалията некакви неясни бебешки спомени и сега се прави на ток и жица

-
- разбира нещата
Не са измишльотини а истина.
И не съм казал че всички са ловили като мен.
Имах и руски тежък телескоп.
Имах и чешки такъми закупени от чехия.
Баща ми обичаше да пътува и ми е носил от чужбина.

Риболовци.
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
lusienn написа:Не са измишльотини а истина.

Кое е истина? За бай Боре ли......или за щъркелите?

И на мене тате ми купи чешки телескоп, ма аз си късах от папура шибучици и ловех кротушки под "Километъра"....

-
- ще става разбирач
Заредени магазини наистина имаше основно в София. Прованса беше много зле и хората се зареждаха с връзки от къде ли не. В Перник също имаше добро зареждане.Виждал съм плувка от бодливо свинче, но е доста голяма и търда, а да я режеш на две трябва и каниколит да намериш - не, че го имаше и него навсякъде. Имаше плувки от гъши пера за стотинки колкото искаш.Коркови тапи се дялкаха и се боядисваха с лак за нокти. Но риболова не беше това кето е сега. Хората не вкарваха толкова чувства. Голяма част от рибарите гледах на риболова като на бране на гъби - като има - има. През останалото време се ходеше по гостита и се мъскаха яки кюфтета.
Имаше много риба, но тогава малцина наистина оценяваха и преживяваха това.
Имаше много риба, но тогава малцина наистина оценяваха и преживяваха това.
Bethoven написа:lusienn написа:Не са измишльотини а истина.
Баща ми обичаше да пътува и ми е носил от чужбина.![]()
![]()
Верно ли бре
![]()
![]()
......."Не са измишльотини а истина"
Кое е истина? За бай Боре ли......или за щъркелите?![]()
![]()
И на мене тате ми купи чешки телескоп, ма аз си късах от папура шибучици и ловех кротушки под "Километъра"....![]()
![]()
Верваш ли.....
![]()
![]()
Гледай сега-ти пишеш анонимно аз не така-така че,не ти отива да се заяждаш.
На Километъра и жаби няма-вчера минах.

Риболовци.
Е да ви покажа последните подаръци,които получих от колега с който се запознах миналата зима на
Щъркела-Весо от Младост 1.
Та има далавера да имаш повече приятели дето се вика.
Най малката носи 0.3 грама тежест.
Ваглерите много ме кефят,мятам на 30 метра,с тях и лових на дигата.
Потапям до червеното,и като ми надигне почва да изрежда всички цветове-направо е уникално.
Хващах с тях от уклей до каракуди по кило и платики пак такива-много съм доволен.
Материяла расте покрай реките у нас-но забравих за името.
А за плувките от бодливо свинче се избират размер около педя не по големи,и не се режат.
Щъркела-Весо от Младост 1.
Та има далавера да имаш повече приятели дето се вика.

Най малката носи 0.3 грама тежест.
Ваглерите много ме кефят,мятам на 30 метра,с тях и лових на дигата.
Потапям до червеното,и като ми надигне почва да изрежда всички цветове-направо е уникално.
Хващах с тях от уклей до каракуди по кило и платики пак такива-много съм доволен.
Материяла расте покрай реките у нас-но забравих за името.
А за плувките от бодливо свинче се избират размер около педя не по големи,и не се режат.

Риболовци.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
icefire написа:... Тук старите кучета налазиха темата ...
Ами, тя - темата си е за старите кучета и старите въдици, май

Имаше още едно магазинче - в безистен на бул.М.Луиза, отивам през осемдесетте години през м.март за бял червей, че щях да ходя на Панчака за уклей.
Човека казва няма, питам го защо, а той отговаря:
- Нема муи !!!

Да бе сега се сетих и за него-като идваш от Лъвов мост-посока цум се падаше от дясно.
Имаше и едно на Автогара Юг-купих си първите рйобита от там-японски,но 1990 година-бяха леко употребявани,и там Бачках една година в Едно Дърводелско предприятие ама частно-правехме тон колони,за износ за Германия
От нас кутиите от тях Високоговорителите-заведеме пак тоя приятел къде го показах по горе-бяхме колеги.
Имаше и едно на Автогара Юг-купих си първите рйобита от там-японски,но 1990 година-бяха леко употребявани,и там Бачках една година в Едно Дърводелско предприятие ама частно-правехме тон колони,за износ за Германия

От нас кутиите от тях Високоговорителите-заведеме пак тоя приятел къде го показах по горе-бяхме колеги.

Риболовци.