Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Макари Ryobi-менте или не?
Модератор: sapuna
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Макари Ryobi-менте или не?
Това в кой филм го гледа ? Иначе при мен се е случвало с лично мои Биомастер , Туин Пуър и Стелла . След намокряне просто умират . Верно , че иде реч за малките размери , но пък от малките такива на Дайва що карат лонг , лонг тайм с много намокряния ? Да не споменавам как някои Стелли буквално блокират като им сложиш мепс петица в течение , докато два пъти по-малки по размер Дайви си го дърпат на водни ски . Еле па недомислието Стелла `13 .... До сега съм взел девет броя от нея за приятели . Три от тях върнах още нови , нови в Япония за ремонт . Други три са ремонтирани тук. За останалите три , нямам информация . 30% успеваемост за топ модел на топ маркааксел написа:.....аз,пък да ти кажа,да дадеш една шапка пари за топ модел на Дайва и след месец да ти стърже като стогодишна ямормелка мани.......

Тук не става дума за бюджетните им решения , там по-добре Риоби и при двете марки .
Иначе в "продавалниците" си се продават по равно и от двете марки . В повечето случаи с цел печалба .
пп- ако някой от колегите местни модератори на подфорума не раздели темата , ще го направя аз като имам свободно време .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Бъзикате ли се бре хора. Аз имам шимано симетри от 2008 г.ловя на мач с нея, има адски много риболов. Е да ви кажа не съм я отварял от както я купих, работи перфектно. Малка 3000 а много мощна. Имам и 4000 но е на Фидер и има по малко риболова. Имам и три шаранджйки ултегра 10000 влюбен съм в тях. Но не мога да коментирам издръжливост защото са от скоро. Но на примависта "6 риболова "съм очарован. А симетрито го е валяло мноооого и е ок, никакъв проблем. Затова колега прощавай, но не мога и не искам да повярвам, че мечтания от мен модел стелла е боклук.
Пп. А все пак важен е резултата, удоволствието и релакса. Щом една макара ти доставя удоволствие, тя е най добрата.
Пп. А все пак важен е резултата, удоволствието и релакса. Щом една макара ти доставя удоволствие, тя е най добрата.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
Павле, най-добре, след като разделиш темите, да изтриеш всичко от спора Daiwa vs. Shimano, шото аз толкова глупости, написани (вкл. и от модератори...) по адрес и на двете марки, на едно место не бях чел досега, и ме е страх за идните поколения, които ще четат тук архива...
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Тц тц, веднага с лошо...Д-р Флекс написа:...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Некои ситуации си го изискват... 

- Павел Иванов
Определено Сашо ще трябва да дооборудва мод инструментите щото дори като глобален такъв трябва да цъкам на всяко мнение което искам да разделя , а с таблета нема начин да седна да си играя . По-натам , след почивката мей би
Та в тоя ред мисли , Андре , за страдание си ти роден
топлия , за съжаление не се бъзикам , явно си пропуснал доста теми Дайва vs Шимано , писани от 2004г. насам във форума . Като цяло в това лошо няма но ми прави впечатление , че се овъртат някоЙ тролчета де са ги чели и чакащи продължение
Иначе айде да ти разкажа . Преди време благодарение на една бюджетна Дайва не исках да чуя за тази марка и влезнах в ерата Шимано . Първото ми що-годе читаво такова беше един Биомастер 1000s , за споменаваните от теб риболови сигур още щеше да си работи безпроблемно . Преди това имах и Ексейдж но това просто не е макара за спининг в никакъв случай . Та какво се случи с Биомастера ? Лових няколко месеца безпроблемно с него и извадих няколко доста прилични риби докато на един риболов на Панега не се наложи да оставя въдицата и макарата в реката за да извадя една жизнерадостно забила се тройка в палеца ми . Последствие запалих една цигара и дадох на Васко Дългото да полови с моята въдица . Доста се очудих като ми каза , че Биомастерае умрял . Кофтито е че наистина това му се беше случило . ТП 2000 верно , че умря при намокряне в доста солените води на Атлантика , само от едно намокряне , но пък защо непретенциозната Дайва Сол 2500 с която лових последствие и мокрих многократно в същата вода не умря ? Пък и тунци си извади въпреки невзрачният и размер . Андре , виждал си на снимка някои от тях
Вече Стелла 1000 , произведена през спреганата и като дЪ бест година за производство , съвсем целенасочено я топнах в Панега още чисто нова да видя какъв ще е резултата . На теста присъстваха няколко съфорумника и резултата беше ...... същия като при Биомастера , явно не им понася карстова вода . Топеното паралелно с нея Рибуяшу , Дайва Лувиас 07 , не даде дори и загатване за проблем . Да не споменавам смешната Стелла ФБ къде в течение умира от Мепс 5ца , при това в размер 4000 , докато лайт Дайви нямат никакви ядове . Доказано с проби , с няколко различни Стелли ФБ , на няколко различни реки . Основен проблем на Стелла '13 е затягането при различни положения . Пускал съм снимки в спининговият . Примерно когато макарата е хоризонтално и въртиме дръжката . При охлабен аванс и обиране на примамката . При натегнат аванс и въртене на "сухо" . Общо взето затягането в различни положения си е резон при този механизъм , както споменах не при една макара , в моят случай при шестот девет . В никакъв случай не твърдя , че Шимано имат само траш . ПГ и СВ вариантите са доказали се надеждни такива . От "ширпотребата" Сепията в различните и разновидности е една прекрасна макара . В случаят обаче да се твърди "Шимано си е Шимано" като резон , поне при мен , води единствено до иронична усмивка . Друг е въпроса , че по ред причини имам директен досег с топмоделите на Дайва и Шимано , бърничкал съм и някои от титаните в тежкият спининг на Зий Басс , Акюрат , Ван Щайл , както и ред "производни" , как примерноМегабасс произведени от Дайва и пр. та съм си съставил лично мнение за доста макарета .

Та в тоя ред мисли , Андре , за страдание си ти роден

топлия , за съжаление не се бъзикам , явно си пропуснал доста теми Дайва vs Шимано , писани от 2004г. насам във форума . Като цяло в това лошо няма но ми прави впечатление , че се овъртат някоЙ тролчета де са ги чели и чакащи продължение

Павел Иванов
Павел Иванов
- hshopov
- разбира нещата
Айде сега,тролчета...отказвам цигарите и...Павел Иванов написа:
Като цяло в това лошо няма но ми прави впечатление , че се овъртат някоЙ тролчета де са ги чели и чакащи продължение![]()

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
-
- ще става разбирач
Кои модели на Daiwa отговарят на Stella и TwinPower примерно? Кой е топ-моделът Certate, Exist или Morethan?
- Павел Иванов
ТП нещо като еквивален - Сертейт . При варианта Стелла е по-различно щото примерно Стийз и Екзист нямат тежки макари , докато Салтигата няма леки .
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
.....тъй,като без/резеврно/ вервам на дълбокоуважавания от мене г"усин модератор и като човек който си умре на ината,зех че си купих прочутия 13Сертейт 3012Н,и за да го сравня с подобно като клас Шимано си зех и един Ексценз Ци4 ХГС/нищо,че е правен в Малайзия,не Мала Азия/.Та впечатленията след пет риболова у гръцко с всяка от двете макари са ми следните:
1.Дайвата вече ручи,Шиманото не.
2.Дайвата навива неправилен обърнат конус,Шиманото на правилен цилиндър
3.Дайвата 275гр.,Шиманото 250гр.
4.Благодарение на айр ротора си Дайвата при хвърляне го задвижва и това води до брадясване,Шиманото има досадното заключване на скобата на бигела при хвърляне,което мене ме дразни.
5.Благодарение на по-дългата си дръжка,Дайвата създава впечатление на по-мощна макара от Шиманото
6.Авансът на Дайвата е толкова безшумен,че не знаеш дали работи или не,Шиманото има звучен тракащ аванс,мене лично ме кефи.
7.Дайвата е с около 100Е по-скъпа.
......колега hshopov,да не вземете пак да пропушите,че ще ми тежите на съвеста!!!!!!!!
Както казва,Павката,тук въобще не става въпрос за ПГ моделите,които през последните години нямат аналог в размер 3000-3500 при Дайва
Както и преди съм казвал,Европейски модел на Шимано в никакъв случай,виж JDM или за американско-австралийски пазар съвсем друга бира,Дайва-супер за утралайт,лайт,медиум спининг,за хеви.....по-добре не!!!!
1.Дайвата вече ручи,Шиманото не.
2.Дайвата навива неправилен обърнат конус,Шиманото на правилен цилиндър
3.Дайвата 275гр.,Шиманото 250гр.
4.Благодарение на айр ротора си Дайвата при хвърляне го задвижва и това води до брадясване,Шиманото има досадното заключване на скобата на бигела при хвърляне,което мене ме дразни.
5.Благодарение на по-дългата си дръжка,Дайвата създава впечатление на по-мощна макара от Шиманото
6.Авансът на Дайвата е толкова безшумен,че не знаеш дали работи или не,Шиманото има звучен тракащ аванс,мене лично ме кефи.
7.Дайвата е с около 100Е по-скъпа.
......колега hshopov,да не вземете пак да пропушите,че ще ми тежите на съвеста!!!!!!!!
Както казва,Павката,тук въобще не става въпрос за ПГ моделите,които през последните години нямат аналог в размер 3000-3500 при Дайва
Както и преди съм казвал,Европейски модел на Шимано в никакъв случай,виж JDM или за американско-австралийски пазар съвсем друга бира,Дайва-супер за утралайт,лайт,медиум спининг,за хеви.....по-добре не!!!!
валатът не най-лошото нещо на света
- Павел Иванов
Ми за хеви си имат Салтига и Каталина . От миналата година ползвам втората в размер 4500 и като цяло нямам забележки , сом 19.200 от бързей си го вади на водни ски . Друг е въпроса че макари от типа като цяло не ме кефат щото са си трактори от всякъде без значение Салтига , Каталина , Стелла СВ големите размери , Ван Щайл , Акюрат , Зий Басс и пр. , но щом има хора на които им харесват , що не ?аксел написа:.....за хеви.....по-добре не!!!!
Павел Иванов
Павел Иванов
- hshopov
- разбира нещата
Колега аксел...жив да стеаксел написа: ......колега hshopov,да не вземете пак да пропушите,че ще ми тежите на съвеста!!!!!!!!
К

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- миро мачтийм
- вече хвърля и на тежко
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... lRG_l4#t=0" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
......хубава макара си е Каталината,ама си е около 100гр по-тежка от ТР 4000 ПГ/по-скъпа е/,което от своя страна я вади от конкуренция.......
Тъй,като все пак темата е за работните кончета-Рьоби/имам 5бр./моето мнение е следното наистина почти без алтернатива цена-качество за някои модели-Аплаус,Екусима, доста надценен Заубер,но като цяло работни макари без екстри.
Тъй,като все пак темата е за работните кончета-Рьоби/имам 5бр./моето мнение е следното наистина почти без алтернатива цена-качество за някои модели-Аплаус,Екусима, доста надценен Заубер,но като цяло работни макари без екстри.
валатът не най-лошото нещо на света