Байтрънар ! Всичко за системата от колегата Вальо !

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Байтрънар ! Всичко за системата от колегата Вальо !

Мнение от Павел Иванов »

novakov80 написа:...Най - високия клас макари при Дайва и Шимано са с преден аванс.
Все пак най-високият им клас са само спинингови макари а те не седят на стойка та нормално :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

novakov80 написа:За мен играта с аванса си е част от тръпката на риболова.

Най - високия клас макари при Дайва и Шимано са с преден аванс.
Да ме прощаваш колега ама. ........байтрънара според тебе с къкъв аванс е?
novakov80
новобранец
новобранец

Мнение от novakov80 »

С двоен.
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

novakov80 написа:С двоен.
Преден и............?
novakov80
новобранец
новобранец

Мнение от novakov80 »

При байтрънъра обикновено се прецаква задния аванс, което говори, че има нещо недомислено в цялата система.

п.п. Макарите с байтринър, които си заслужават са само два - три модела, което също говори много.
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

novakov80 написа:При байтрънъра обикновено се прецаква задния аванс, което говори, че има нещо недомислено в цялата система.

п.п. Макарите с байтринър, които си заслужават са само два - три модела, което също говори много.
Що? Макарите с преден аванс които си заслужават да не са стотици? Пак се почва с дайва или шимано. Темата е ясна...байтрънър и предимста или недостатъци... Евтините байтове се чупят , но това важи и за ментетата с преден аванс...
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

kevlar написа:
Chromeo написа:Много забавната тема :D Имам 3 макари с байтрънер капачка, нагласих максимално отворен авансът да отпуска влакно толкова, колкото принципно ми трябва при чакане на удар, тоест всеки път като оставя пръчката на стойка отпускам на макс аванса и знам че е отпуснат толкова колкото ми трябва(предимство, характерно за макарите с двоен аванс). У тук питам аз, какво е предимството на байтрънърите ?
Аз, имам 2 такива капачки на Дайвите ми и всички Ултегри и Пауър Аерото също.Системата байтрън е по надеждна от капачките, мое мнение!!!
При капачките има вероятност, да пренатегнеш аванса или да е прекалено мек, защото все пак е вид гайка, и няма точно фиксирано положение.Докато при байта, аванса пак е настроен като при капачките, но оперираш само с лостче, което достига от ГМТ до ДМТ и обратно.
Така, няма как да пренатегнеш или да олабиш аванса.
За мен, това е предимството на байта пред капачката, макар и двете да изпълняват една и съща роля.
Щом системата байтрън е по-надеждна от капачката защо Коледата ти е толкова ненадеждна :lol:
Изображение
catch a fish or die trying !!!
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Капачката няма нищо общо с байтрънар системата, това си е обикновен "двоен " аванс! Не бъркайте "кавгата с кютека" :idea:
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Димитър Чаушев написа:Капачката няма нищо общо с байтрънар системата, това си е обикновен "двоен " аванс! Не бъркайте "кавгата с кютека" :idea:
Не бъркам :D Казвам, че "многото" предимства на Байтрънер системата, се постигат с простата капачката :wink:
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Нямат нищо общо ама. .......както кажеш!
ВАЛЬО
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ВАЛЬО »

hshopov написа:Валка и тук удари греда бе братче. Махни ги тия Дайви, Шимано и прочие! Става дума за самата сиистема и ефективноста и а не за марка! Как ще отвориш бигела на обикновена макара, като чакаш шаран...ти мислиш ли изобщо логично или да не си капо в спора!?!?! Ами като ти удари нещо, хубаво и като се заизнизва,свободно онова ти влакно с риск да се закачи къде ли не ще си гониш такъма с плуване бе човек , защото опасноста от подобен цирк е съвсем реална! ПОСЛЕ: Даваш примери с Дунав и други заблатени и тревисти водоеми където обичайно се лови шаран....алоооу, огромните държавни язовири,къде го забрави или само на Дунава вирее , шарана! Аз на платено не съм стъпвал до сега и дъната на водоемите къъдето ходя са си окей...чисти като сълза а и за какво капо говорим ако си оставиш аванса хлабав...при шаранджийските монтажи рибата се САМОЗАСИЧА! Няма нужда да повтарям колегите които ти написаха предимствата на байта,че ще ги повторя! Лови си както ти е кеф...никакви проблеми,но да дааваш съвети да не си купуват,колегите байт само ,защото не ти е удобен не е окей!
Явно съм тъп и не мога да обяснявам.Явно както казва колегата Чаушев -"Ех колега Вальо , ами така кажи :D ти не знаеш какво е байтрънар " не зная какво е байтрънър.Явно за 55г.нищо не съм научил за риболова.Явно за 25 години в които събирам макари пак нищо не зная за тях.Явно за 5г. откакто продавам макари и нескромно ще кажа ,че продавам най доброто и най много от всички в България все пак не ги разбирам.Явно от всичките десетки макари които съм поправил или са минали през ръцете ми нищо не съм научил.Явно нямам право на лично мнение и съвет,трябва да се обяснявам на всеки.Явно пиша за последно в темата.
Като за последно обаче ще напиша:
До колегата "hshopov" -никога и никъде не съм написал ,че отварям бигела при риболов на шаран,може да съм тъп но не чак толкоз.СТАВАШЕ ВЪПРОС ЗА СЪВСЕМ ДРУГ ВИД РИБОЛОВ.Както писах някъде в този форум никой не чете и не осмисля прочетеното,просто си пише.
От 2004-2005г. съм регистриран в този сайт,никога не съм си позволил да обидя колега или да се отнасям непочтително с него(може би само с "доктор Флекс" сме имали дребни задявки ,за което ако прочете му се извинявам искрено)никога не съм си позволил да се обръщам към някой когото не познавам и е на годините на баща ми с "Валка" и "алоооу".Не можеш да ме обидиш,не се обиждам лесно,приемам го на майтап,другото е въпрос на самосъзнание и възпитание.Само за сведение казвам се Валентин Балабанов не Валка ако някъде се срещнем да знаеш.Колкото до останалите ти писания както казах прав си.
До останалите колеги които са се измъчили четейки темата,както си признах по горе нищо не разбирам,просто си пиша глупости.Не ми обръщайте внимание,старост нерадост,купувайте си каквото ви съветват корифеите тук и в други форуми или най добре каквото вие си прецените.
Желая успех и наслука през новата 2016г. на всички.
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Димитър Чаушев написа:Нямат нищо общо ама. .......както кажеш!
ВАЛЬО написа:
hshopov написа:Валка и тук удари греда бе братче. Махни ги тия Дайви, Шимано и прочие! Става дума за самата сиистема и ефективноста и а не за марка! Как ще отвориш бигела на обикновена макара, като чакаш шаран...ти мислиш ли изобщо логично или да не си капо в спора!?!?! Ами като ти удари нещо, хубаво и като се заизнизва,свободно онова ти влакно с риск да се закачи къде ли не ще си гониш такъма с плуване бе човек , защото опасноста от подобен цирк е съвсем реална! ПОСЛЕ: Даваш примери с Дунав и други заблатени и тревисти водоеми където обичайно се лови шаран....алоооу, огромните държавни язовири,къде го забрави или само на Дунава вирее , шарана! Аз на платено не съм стъпвал до сега и дъната на водоемите къъдето ходя са си окей...чисти като сълза а и за какво капо говорим ако си оставиш аванса хлабав...при шаранджийските монтажи рибата се САМОЗАСИЧА! Няма нужда да повтарям колегите които ти написаха предимствата на байта,че ще ги повторя! Лови си както ти е кеф...никакви проблеми,но да дааваш съвети да не си купуват,колегите байт само ,защото не ти е удобен не е окей!
Явно съм тъп и не мога да обяснявам.Явно както казва колегата Чаушев -"Ех колега Вальо , ами така кажи :D ти не знаеш какво е байтрънар " не зная какво е байтрънър.Явно за 55г.нищо не съм научил за риболова.Явно за 25 години в които събирам макари пак нищо не зная за тях.Явно за 5г. откакто продавам макари и нескромно ще кажа ,че продавам най доброто и най много от всички в България все пак не ги разбирам.Явно от всичките десетки макари които съм поправил или са минали през ръцете ми нищо не съм научил.Явно нямам право на лично мнение и съвет,трябва да се обяснявам на всеки.Явно пиша за последно в темата.
Като за последно обаче ще напиша:
До колегата "hshopov" -никога и никъде не съм написал ,че отварям бигела при риболов на шаран,може да съм тъп но не чак толкоз.СТАВАШЕ ВЪПРОС ЗА СЪВСЕМ ДРУГ ВИД РИБОЛОВ.Както писах някъде в този форум никой не чете и не осмисля прочетеното,просто си пише.
От 2004-2005г. съм регистриран в този сайт,никога не съм си позволил да обидя колега или да се отнасям непочтително с него(може би само с "доктор Флекс" сме имали дребни задявки ,за което ако прочете му се извинявам искрено)никога не съм си позволил да се обръщам към някой когото не познавам и е на годините на баща ми с "Валка" и "алоооу".Не можеш да ме обидиш,не се обиждам лесно,приемам го на майтап,другото е въпрос на самосъзнание и възпитание.Само за сведение казвам се Валентин Балабанов не Валка ако някъде се срещнем да знаеш.Колкото до останалите ти писания както казах прав си.
До останалите колеги които са се измъчили четейки темата,както си признах по горе нищо не разбирам,просто си пиша глупости.Не ми обръщайте внимание,старост нерадост,купувайте си каквото ви съветват корифеите тук и в други форуми или най добре каквото вие си прецените.
Желая успех и наслука през новата 2016г. на всички.
Обидни епитети не съм използвал,но ако си се засегнал съм длъжен да се извиня! Не съм целял да те засегна по какъвто и да е начин! Относно годините не си кой знае колко по голям от мен та да си ми баща така,че не се коси,а и годините не са критерий,че знаеш нещо повече от когото и да е във форума( това не е обида,да не се засегнеш сега), че на дървени философи на годините на баща ми съм се нагледал по водоемите! На дузини Тома неверни,също! Казвам се Христо Шопов ако се срещнем и ти да знаеш,а след 10 минутен разговор едва ли ще се разсърдиш ако те нарека Валка ;) сигурен съм! Сполай ти и със здраве! Лови ги както искаш! Последно мнение в тази безумица!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Ха такаа! Колега Вальо ти ремонтираш макари, и продаваш такива така ли? Това не значи, че знаеш предимствата на байтрънара, сега остава да кажеш че не си и шаранджия. От многото написано от тебе ,аз не разбрах защо не трябва да си купувам байтрънар. Този разговор можеше да свърши без да има обидени ако беше уточнил в началото за "дървеното желязо " . Твоето мнение че не харесваш байтрънара го разбрах и уважавам ,но дали разбираш от макари, имам маааааалки резерви. Това е моето мнение !
пп.Провокира ме да отворя тема в която трябваше да ни просветлиш, а вместо това пишеш хиляди думи без да уточниш нищо по въпроса и се правиш на "ущипана мома" !
Последно промяна от Димитър Чаушев на Вто Яну 05, 2016 11:36 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Димитър Чаушев написа:Ха такаа! Колега Вальо ти ремонтираш макари, и продаваш такива така ли? Това не значи, че знаеш предимствата на байтрънара...
Един ясен и стегнат пост в стил "Предимство на байтрънер системата №1, №2, №3, №4....." Ей това не видях в тия страници! Като добавим и...
Димитър Чаушев написа:Нямат нищо общо ама. .......както кажеш!
Явно колегата Димитър Чаушев разбира нещо, което аз не мога да разбера и се надявам да сподели +вете на байтрънер системата за хората, които не ги виждат(не иронизирам)
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Димитър Чаушев написа: Ловил съм и с трите авансови системи ,заден ,преден и байтрънар . Почнах със задния , нагласяването на аванса като оставях пръчката на стойката продължаваше около минута ,да не говорим че след това три пъти се връщах да проверя да не би да е много стегнат ,след това взех и с преден аванс ,процедурата беше същата като при задния , после взех един байтрънар (куче марка ) и открих че с едно щракване всички страхове ми изчезват , байтрънара е спокойствие за шаранджията особено когато лови до закачки ,едно врътване и имаш предварително нагласен основен аванс . Това са плюсовете на байтрънара (и то не според мене ) напълно потребна система (и то не според мене ) ! Прочетох няколко пъти поста ти ,да не би да съм изпуснал нещо но , така и не открих аргументите ти (освен че не те кефи ) за безполезността на системата байтрънар !
Ето къде съм обяснил плюсовете колега :idea:
пп.Аз не видях някаде да пише за минусите :idea:
Последно промяна от Димитър Чаушев на Сря Яну 06, 2016 12:22 am, променено общо 1 път.
Заключено

Обратно към “Въдици и макари”