Избор на спининг пръчка и макара за риболов на язовир

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Избор на спининг пръчка и макара за риболов на язовир

Мнение от Vid »

Korekom написа:Ходих на няколко магазина тук в Стара Загора и просто няма избор - само шарении неизвестни марки с цени под 40лв и над 90лв. Затова ровя по онлайн магазини но там няма как да пипна и усетя пръчката а я избирам по характеристики, които надали й съответстват на 100%.
Що не отидеш в оня ви магазин на бул. П.Евтимий, малко след моста в посока центъра, не помня как се наричаше, ама таме предлагаха много прилични Баракуди и то на прилична цена..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Osi »

Колега за пръчка от този клас мога да кажа че от всички характеристики, единствено верни са:

Дължината - с известно приближение, броя на секциите, Транспортна дължина - с известно приближение и броя на водачите. Другите характеристики са плод на Китайското ширпотребско производство.

*Ширпотреба - стоки за широка битова употреба. По време на социализма много от предприятията от машиностроенето произвеждаха и стоки за широка употреба. Например ВМЗ Сопот произвеждаха лагери, мелнички за кафе и подправки, отварачки за консерви с указание за употреба: "Отварачката се поставя на "консервата" издърпва се предпазният щифт, след което консервата се хвърля на костите от разстояние не по-малко от 30м." Други наши предприятия произвеждаха "Самовари" с програмно управление, сешоари със сгъваеми приклади, много целево ловно оръжие, "металорежещи машини и оборудване" с тропична и субтропична консервация защото често се е налагало да ги вадят от морското дъно и т.н.
Korekom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Korekom »

Vid написа:Що не отидеш в оня ви магазин на бул. П.Евтимий, малко след моста в посока центъра, не помня как се наричаше, ама таме предлагаха много прилични Баракуди и то на прилична цена..
Ходих и разгледах. Наистина има по-голям избор но предимно на siweida, filstar и global. Хареса ми siweida simple 2,40м с акция 5-20 въпреки че е от евтиниите. Имаше някаква червена siweida пише IM8 карбон 7-21г акция ако не се лъжа също много приятна за 60лв. Ще закарам макарата да проверя дали ще й паснат.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Не си вземай siweida па и кво и да пише на нея, това е много долнопробна китайка....Имай в предвид, че масата от пръчки на нашия пазар са все китайки, ама има голяма разлика в кой гараж са правени....

п.п. Навремето таме предлагаха баракуди на много прилични цени, ама и Я отдавна не съм посещавал то магазин....
Сенека
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Vid написа:....масата от пръчки на нашия пазар са все китайки, ама има голяма разлика в кой гараж са правени....

Тъй , тъй , особено ако под "гараж" се разбира съответният производител който е поръчал съответната гега която да се продава под неговото име . Не друго ами от доказалите се производители само по обявените параметри - строй , акция , дължина , наредба и тегло на водачите , дръжка , вид бланка от към конус , съдържание на графит и неговата модулност , знам почти на 100% какво ще представлява точно дадена гега , ако да е произведена в Китай . В другият вариант "фирми дреме ми" предлагащи основно визия на атрактивна цена , е все едно на боб да хвърлям или тото да играя , щото обявеното няма нищо общо с реалността :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Vid написа:... предлагаха много прилични Баракуди и то на прилична цена..
Баракуда извадиха доста нови модели последната година.От къде и как са копирани не знам ,но знам че наистина държат на качеството в ниския ценови клас - http://www.baracuda.com.ro/index.php?p= ... =220&id=23
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Korekom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Korekom »

Днес най-накрая попаднах на Баракуда 2,40м с акция 7-30 но не запомних модела. Много прилича на Siweida пръчките с горния винт на макародържача и по водачите - имам фидер на Siweida.
Жилава е пръчката но още не мога да взема решение. Хареса ми и ми пасва по ръката а и водачите са достатъчно широки за макара 4000.
На тази въдица все още не съм попадал: http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... Spin/4907/
Блазни ме транспортната дължина - имам някакви планове за лятото да обходя с колело близки водоеми. Бива ли го филстара?
Май няма да мина с 1 въдица....
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Korekom написа:На тази въдица все още не съм попадал: http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... Spin/4907/
Блазни ме транспортната дължина - имам някакви планове за лятото да обходя с колело близки водоеми. Бива ли го филстара?
Филстара го бива, ама с тези пръчки...
http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... adow/7846/
http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... adow/6546/
И, въпреки че не са добре балансирани откъм теглата на макарите, са много прилични....
Не вземай три-четири снадкови пръчки, освен ако не ги товариш в багажното на самолет.... :D На колело можеш да товариш всякакви, че даже и едноделни такива.... :D
Сенека
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Що бе Видю , има и съвсем читави четири , че дори и шест снадкови геги :wink:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

http://www.anglo.jp/
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Павка, за тия макарони не ми говори...
Чудя се само, отде толкоз спокойствие, не се ли изнервяш доде ги събереш и напаснеш? :lol:
Сенека
Korekom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Korekom »

Вчера в Лидъл попаднах на риболовен базар и си харесах Crivit (тяхна марка) макара 3000 байтрънър с 2 метални шпули за 35лв.
Дават я бързооборотна 5,5:1 но но вярвам да е такава. 4 лагера пише на нея - върви мазно без луфтове, на двойния аванс ми хареса чувствителността и байтрънърът си работи - това тествано на сухо без все още навито влакно.
Изображение Изображение
На едната шпула ще навия евтино плетено влакно за спининг, на другата ще купувам потъващо 0,18-0,20м влакно за карп мача ми.
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

Филстара го бива, ама с тези пръчки...
http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... adow/7846/
http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... adow/6546/
И, въпреки че не са добре балансирани откъм теглата на макарите, са много прилични....
Не вземай три-четири снадкови пръчки, освен ако не ги товариш в багажното на самолет.... :D На колело можеш да товариш всякакви, че даже и едноделни такива.... :D[/quote]

:shock:
Теглото отговаря ли поне малко на истината ?
Аватар
isavkov
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от isavkov »

Вчера ми пристигна тази GAD-инка.
http://shop.fishing-tackle.bg/rods/gad-fair.html

На първо четене е много добре, тепърва ще я тествам, но от сега усещам че си пасваме добре.
Мисля че за парите си изключително добре така че препоръчвам ;)
Korekom написа:Днес най-накрая попаднах на Баракуда 2,40м с акция 7-30 но не запомних модела. Много прилича на Siweida пръчките с горния винт на макародържача и по водачите - имам фидер на Siweida.
Жилава е пръчката но още не мога да взема решение. Хареса ми и ми пасва по ръката а и водачите са достатъчно широки за макара 4000.
На тази въдица все още не съм попадал: http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... Spin/4907/
Май няма да мина с 1 въдица....
Имам го, не е лоша пръчка.
Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

Кой филстар от посочените в сайта имаш колега , и колко тежи твоята въдица ? Благодаря предварително .
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

[quote="Korekom"]Вчера в Лидъл попаднах на риболовен базар и си харесах Crivit (тяхна марка) макара 3000 байтрънър с 2 метални шпули за 35лв.
Дават я бързооборотна 5,5:1 но но вярвам да е такава. 4 лагера пише на нея - върви мазно без луфтове, на двойния аванс ми хареса чувствителността и байтрънърът си работи - това тествано на сухо без все още навито влакно.
Изображение Изображение/quote]

Та макара от Лидъла и Я, я врътнах и останах с добри впечатления... Говоря за спининговата размер 2000 де беше на 35 лв. мислЪ.. :D
Ясно е, че за спининг няма да стане, ама ако реди добре, за риболов на джиг де няма никакво натоварване, ще върши идеЯлна работа.... :D :D

Чакам някой да я пробва, че да пише... :D
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”