Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Избор на спининг пръчка и макара за риболов на язовир
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Избор на спининг пръчка и макара за риболов на язовир
Що не отидеш в оня ви магазин на бул. П.Евтимий, малко след моста в посока центъра, не помня как се наричаше, ама таме предлагаха много прилични Баракуди и то на прилична цена..Korekom написа:Ходих на няколко магазина тук в Стара Загора и просто няма избор - само шарении неизвестни марки с цени под 40лв и над 90лв. Затова ровя по онлайн магазини но там няма как да пипна и усетя пръчката а я избирам по характеристики, които надали й съответстват на 100%.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Колега за пръчка от този клас мога да кажа че от всички характеристики, единствено верни са:
Дължината - с известно приближение, броя на секциите, Транспортна дължина - с известно приближение и броя на водачите. Другите характеристики са плод на Китайското ширпотребско производство.
*Ширпотреба - стоки за широка битова употреба. По време на социализма много от предприятията от машиностроенето произвеждаха и стоки за широка употреба. Например ВМЗ Сопот произвеждаха лагери, мелнички за кафе и подправки, отварачки за консерви с указание за употреба: "Отварачката се поставя на "консервата" издърпва се предпазният щифт, след което консервата се хвърля на костите от разстояние не по-малко от 30м." Други наши предприятия произвеждаха "Самовари" с програмно управление, сешоари със сгъваеми приклади, много целево ловно оръжие, "металорежещи машини и оборудване" с тропична и субтропична консервация защото често се е налагало да ги вадят от морското дъно и т.н.
Дължината - с известно приближение, броя на секциите, Транспортна дължина - с известно приближение и броя на водачите. Другите характеристики са плод на Китайското ширпотребско производство.
*Ширпотреба - стоки за широка битова употреба. По време на социализма много от предприятията от машиностроенето произвеждаха и стоки за широка употреба. Например ВМЗ Сопот произвеждаха лагери, мелнички за кафе и подправки, отварачки за консерви с указание за употреба: "Отварачката се поставя на "консервата" издърпва се предпазният щифт, след което консервата се хвърля на костите от разстояние не по-малко от 30м." Други наши предприятия произвеждаха "Самовари" с програмно управление, сешоари със сгъваеми приклади, много целево ловно оръжие, "металорежещи машини и оборудване" с тропична и субтропична консервация защото често се е налагало да ги вадят от морското дъно и т.н.
Ходих и разгледах. Наистина има по-голям избор но предимно на siweida, filstar и global. Хареса ми siweida simple 2,40м с акция 5-20 въпреки че е от евтиниите. Имаше някаква червена siweida пише IM8 карбон 7-21г акция ако не се лъжа също много приятна за 60лв. Ще закарам макарата да проверя дали ще й паснат.Vid написа:Що не отидеш в оня ви магазин на бул. П.Евтимий, малко след моста в посока центъра, не помня как се наричаше, ама таме предлагаха много прилични Баракуди и то на прилична цена..
- Vid
- кандидат преподавател
Не си вземай siweida па и кво и да пише на нея, това е много долнопробна китайка....Имай в предвид, че масата от пръчки на нашия пазар са все китайки, ама има голяма разлика в кой гараж са правени....
п.п. Навремето таме предлагаха баракуди на много прилични цени, ама и Я отдавна не съм посещавал то магазин....
п.п. Навремето таме предлагаха баракуди на много прилични цени, ама и Я отдавна не съм посещавал то магазин....
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Vid написа:....масата от пръчки на нашия пазар са все китайки, ама има голяма разлика в кой гараж са правени....
Тъй , тъй , особено ако под "гараж" се разбира съответният производител който е поръчал съответната гега която да се продава под неговото име . Не друго ами от доказалите се производители само по обявените параметри - строй , акция , дължина , наредба и тегло на водачите , дръжка , вид бланка от към конус , съдържание на графит и неговата модулност , знам почти на 100% какво ще представлява точно дадена гега , ако да е произведена в Китай . В другият вариант "фирми дреме ми" предлагащи основно визия на атрактивна цена , е все едно на боб да хвърлям или тото да играя , щото обявеното няма нищо общо с реалността

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Баракуда извадиха доста нови модели последната година.От къде и как са копирани не знам ,но знам че наистина държат на качеството в ниския ценови клас - http://www.baracuda.com.ro/index.php?p= ... =220&id=23Vid написа:... предлагаха много прилични Баракуди и то на прилична цена..
Днес най-накрая попаднах на Баракуда 2,40м с акция 7-30 но не запомних модела. Много прилича на Siweida пръчките с горния винт на макародържача и по водачите - имам фидер на Siweida.
Жилава е пръчката но още не мога да взема решение. Хареса ми и ми пасва по ръката а и водачите са достатъчно широки за макара 4000.
На тази въдица все още не съм попадал: http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... Spin/4907/
Блазни ме транспортната дължина - имам някакви планове за лятото да обходя с колело близки водоеми. Бива ли го филстара?
Май няма да мина с 1 въдица....
Жилава е пръчката но още не мога да взема решение. Хареса ми и ми пасва по ръката а и водачите са достатъчно широки за макара 4000.
На тази въдица все още не съм попадал: http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... Spin/4907/
Блазни ме транспортната дължина - имам някакви планове за лятото да обходя с колело близки водоеми. Бива ли го филстара?
- Vid
- кандидат преподавател
Филстара го бива, ама с тези пръчки...Korekom написа:На тази въдица все още не съм попадал: http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... Spin/4907/
http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... adow/7846/
http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... adow/6546/
И, въпреки че не са добре балансирани откъм теглата на макарите, са много прилични....
Не вземай три-четири снадкови пръчки, освен ако не ги товариш в багажното на самолет....

Сенека
Сенека
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Павка, за тия макарони не ми говори...
Чудя се само, отде толкоз спокойствие, не се ли изнервяш доде ги събереш и напаснеш?
Чудя се само, отде толкоз спокойствие, не се ли изнервяш доде ги събереш и напаснеш?

Сенека
Сенека
Вчера в Лидъл попаднах на риболовен базар и си харесах Crivit (тяхна марка) макара 3000 байтрънър с 2 метални шпули за 35лв.
Дават я бързооборотна 5,5:1 но но вярвам да е такава. 4 лагера пише на нея - върви мазно без луфтове, на двойния аванс ми хареса чувствителността и байтрънърът си работи - това тествано на сухо без все още навито влакно.

На едната шпула ще навия евтино плетено влакно за спининг, на другата ще купувам потъващо 0,18-0,20м влакно за карп мача ми.
Дават я бързооборотна 5,5:1 но но вярвам да е такава. 4 лагера пише на нея - върви мазно без луфтове, на двойния аванс ми хареса чувствителността и байтрънърът си работи - това тествано на сухо без все още навито влакно.

На едната шпула ще навия евтино плетено влакно за спининг, на другата ще купувам потъващо 0,18-0,20м влакно за карп мача ми.
- robber_79
- ще става разбирач
Филстара го бива, ама с тези пръчки...
И, въпреки че не са добре балансирани откъм теглата на макарите, са много прилични....
Не вземай три-четири снадкови пръчки, освен ако не ги товариш в багажното на самолет....
На колело можеш да товариш всякакви, че даже и едноделни такива....
[/quote]
Теглото отговаря ли поне малко на истината ?

Теглото отговаря ли поне малко на истината ?
- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Вчера ми пристигна тази GAD-инка.
http://shop.fishing-tackle.bg/rods/gad-fair.html
На първо четене е много добре, тепърва ще я тествам, но от сега усещам че си пасваме добре.
Мисля че за парите си изключително добре така че препоръчвам
http://shop.fishing-tackle.bg/rods/gad-fair.html
На първо четене е много добре, тепърва ще я тествам, но от сега усещам че си пасваме добре.
Мисля че за парите си изключително добре така че препоръчвам

Имам го, не е лоша пръчка.Korekom написа:Днес най-накрая попаднах на Баракуда 2,40м с акция 7-30 но не запомних модела. Много прилича на Siweida пръчките с горния винт на макародържача и по водачите - имам фидер на Siweida.
Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
- robber_79
- ще става разбирач
Кой филстар от посочените в сайта имаш колега , и колко тежи твоята въдица ? Благодаря предварително .
- Vid
- кандидат преподавател
[quote="Korekom"]Вчера в Лидъл попаднах на риболовен базар и си харесах Crivit (тяхна марка) макара 3000 байтрънър с 2 метални шпули за 35лв.
/quote]
Та макара от Лидъла и Я, я врътнах и останах с добри впечатления... Говоря за спининговата размер 2000 де беше на 35 лв. мислЪ..
Ясно е, че за спининг няма да стане, ама ако реди добре, за риболов на джиг де няма никакво натоварване, ще върши идеЯлна работа....
Чакам някой да я пробва, че да пише...

Та макара от Лидъла и Я, я врътнах и останах с добри впечатления... Говоря за спининговата размер 2000 де беше на 35 лв. мислЪ..

Ясно е, че за спининг няма да стане, ама ако реди добре, за риболов на джиг де няма никакво натоварване, ще върши идеЯлна работа....

Чакам някой да я пробва, че да пише...

Сенека
Сенека