Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Маришкият 53
Re: Маришкият 53
Мен ли наричаш педал беееееyco написа:Явно си много горд и щастлив, налит...carbolino написа:Благодаря.Сагата със сомовете скоро ще продължи.Поздрав![]()
Аксел, Аксел, ...ако това е вярно, че си е продал дажбата незаконно....тука пише така....![]()
ЗАКОН за рибарството и аквакултурите
4) (Доп. – ДВ, бр. 94 от 2005 г., предишна ал. 3, изм., бр. 59 от 2012 г.) Уловената риба и другите водни организми по ал. 3 не могат да бъдат предмет на покупко-продажба.
Та приказката е такваз - Цената за следващият път ще е много интерестна, помнете ми думата тогаз.
Та, сънувах Педали първомайски Втори .....и смодиви първи, дип боля, и че и някой ми предлага сом за десет лева...... срамота, и то само за 50 кила..
![]()
....Виноват съм, ...че, Че и Аз,.....без да искаме се продадохме на това първомайско изкушение,
но никога отново, не ще да бъдем в ръцете на педалите, че остава и на тяхното внушение....![]()
![]()

Мисля, най-добре модератора Павел Иванов да цепне на две темата, и да отдели споровете от репортажа.
Аман от куци камили орисани да хващат малки сомчета със 100 либри конци
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Момци ... големи хора сме, ай стига сме се драли като лапета от детската градина, ве! АМАН ЕЙ! Без това форумът отдавна е тръгнал на загиване, дайте малко по-отговорно!!!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Господин Велека на мен ми е през сома какво е напваил със сома, така или иначе в момента не живея в България и не ходя за риба в България, но когато наричаш някой злобен и жалък първо се увери, че ти или човека когото защитаваш не сте такива.Veleka написа: Защо не оставите момчето да се порадва на заслужения трофей и не освободите темата от присъствието си? Вие сте поредното доказателство, че !
Когато видиш в чужбина как хората се отнасят към риболова и рибата ще видиш, че всъщност жалките сте вие. Да хванеш трофейна риба и да я пуснеш обратно не те прави злобар, хейтър или жалък това се прави навсякаде по света и съвсем нормална практика с цел запазване на рибната популация. И тук не ми обяснявайте как мрежарите обезрибявали водоемите защото и вие сте съпричастни с тях.
Англичаните се хванаха за главата от източно европейците защото като въпросния пич ловят риба и не връщат нищо обратно. Те немогат да разберат защо тези хора взимат риба, а не я пускат обратно както е практиката там, и затова разлепиха плакати на пет езика по реките да обяснят кога е забрана и какво трябва да правиш с рибата.
Но това няма никакво значение защото нещата в България са отдавна изгубени и е доста трудно да влееш акъл на когото и да е било и спирам да пиша тука и ще помоля модератора да ми изтрие мненията.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Petar Aleksandrov ми е фейса влез и разгледа риби от които 90% са пуснатиdunavski написа:Господин Велека на мен ми е през сома какво е напваил със сома, така или иначе в момента не живея в България и не ходя за риба в България, но когато наричаш някой злобен и жалък първо се увери, че ти или човека когото защитаваш не сте такива.Veleka написа: Защо не оставите момчето да се порадва на заслужения трофей и не освободите темата от присъствието си? Вие сте поредното доказателство, че !
Когато видиш в чужбина как хората се отнасят към риболова и рибата ще видиш, че всъщност жалките сте вие. Да хванеш трофейна риба и да я пуснеш обратно не те прави злобар, хейтър или жалък това се прави навсякаде по света и съвсем нормална практика с цел запазване на рибната популация. И тук не ми обяснявайте как мрежарите обезрибявали водоемите защото и вие сте съпричастни с тях.
Англичаните се хванаха за главата от източно европейците защото като въпросния пич ловят риба и не връщат нищо обратно. Те немогат да разберат защо тези хора взимат риба, а не я пускат обратно както е практиката там, и затова разлепиха плакати на пет езика по реките да обяснят кога е забрана и какво трябва да правиш с рибата.
Но това няма никакво значение защото нещата в България са отдавна изгубени и е доста трудно да влееш акъл на когото и да е било и спирам да пиша тука и ще помоля модератора да ми изтрие мненията.
Господин Dunavski, не се ли усещате, че непрекъснато изпадате в противоречие. Върнете се назад в темата и внимателно анализирайте всяка Ваша мисъл. Ако действително за Вас настоящата тема не представлява интерес, тогава защо изобщо я изцапахте. Нямаше ли да е по-лесно и приятно за всички, ако Вие и останалите критично настроени колеги, бяхте засвидетелствали единствено мъничко внимание и уважение към колегата Carbolino?dunavski написа:Господин Велека на мен ми е през сома какво е напваил със сома, така или иначе в момента не живея в България и не ходя за риба в България, но.........Veleka написа: Защо не оставите момчето да се порадва на заслужения трофей и не освободите темата от присъствието си? Вие сте поредното доказателство, че !
П.с. Изборът на държава и местожителство с нищо не променя качествата на личността!
-
- разбира нещата
стига с това 'в чужбина как е",пред 2 седмици даваха по хобито риболов на сьомга в канада със лодка,ами колеги чужденци,хванаха 2 риби по над 5-6 кг ,удар с бухалка по главата ,очистиха хрилете и в трюмчето.имали право на 4 рибиdunavski написа:Когато видиш в чужбина как хората се отнасят към риболова и рибата ще видиш, че всъщност жалките сте вие. Да хванеш трофейна риба и да я пуснеш обратно не те прави злобар, хейтър или жалък това се прави навсякаде по света и съвсем нормална практика с цел запазване на рибната популация.

все някой ще се намери под лупа да гледа ,с колко куки ,колко въдици ,по кое време ,колко риба, кой какво зготвил и изял,и тем подобни ,все закони се цитират ,на триците скъпо на брашното евтино.хората от "спазване на закони" 4 милиарда откраднаха ,предприятия си раздадоха ,,банки фалираха,на населението му взеха спестяванията ,па вие за една покупко-продажба се хващате ,имало ли я намало ли ,кой какво чул и видял.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Гледам,че Велека и хайдука адвокатстват и апелират,че всичко е по-закон.
Да питам все пак,продаден ли е сома или да

Да питам все пак,продаден ли е сома или да

-
- разбира нещата
подарен ,само му е платена доставкатаКрасимир Атанасов написа:Гледам,че Велека и хайдука адвокатстват и апелират,че всичко е по-закон.
Да питам все пак,продаден ли е сома или да![]()

в закона за сурова риба ли се отнася покупко-продажбата,ако е изпържена ,може ли да се продава.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Аз отговарям веднага.Сома е изяден.Красимир Атанасов написа:Уеко уклончиво отговаряш!
- Красимир Атанасов
- учете се от него
-
- разбира нещата
сетих се сега за трофеите на Стоичков( то друга тема ,но все за хуманноста),това си е напълно хуманно-застреляй ,снимай -препарирай.много дивеч дал фира ,само и само за една снимка а тоновете месо ,за червеите.е за някои ,може , но за простолюдието такива работи не се позволяват.
тука поне колегата ,сома си го е хапнал с компанийка,но душмани -дал бог.
тука поне колегата ,сома си го е хапнал с компанийка,но душмани -дал бог.
- Красимир Атанасов
- учете се от него