Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Черен амур-всичко за него
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Re: Черен амур-всичко за него
Това е истенски черен амур,другите са менте

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ами брат,тебе те знаем като човека-амур.Време е да прескочиш границата и да са барнеш и ти с един такъв черньоsnegk написа:Това е истенски черен амур,другите са менте![]()
![]()
![]()

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
- carpsliven2
- сериозен играч
някой дет трябва и аз да се пробвам с негрите 

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- carpsliven2
- сериозен играч
Я някой да даде съвет как да излъжем едно такова нещо .. че немам в архива ... мисля другия път да пробвам на мида на косъм .. само незнам как ще я пробия с бургията. май требва да търсим някои каменисто място. на теца на топлото 15 сантиметра под тинята има миди .. пак требва да рова като кокошка.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Пич дай си адреса да ти пратим една кутия църна-екологична боя на водна основа.Фащаш си нормален амур теглиш му един валяк-фото-и ето ти в галерията оригинален арап-амурcarpsliven2 написа:Я някой да даде съвет как да излъжем едно такова нещо .. че немам в архива ... мисля другия път да пробвам на мида на косъм .. само незнам как ще я пробия с бургията. май требва да търсим някои каменисто място. на теца на топлото 15 сантиметра под тинята има миди .. пак требва да рова като кокошка.![]()

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
-
- научил се да хвърля
е колеги така и не разбрах на какво го морите тва малкото негърче
koito go moje ,go moje
-
- вече хвърля и на тежко
Черния амур (лат. Mylopharyngodon piceus) — е риба от семейство шаранови, разпространен от река Амур на север до Южен Китай. Рядък вид, намиращ се в опасност от изчезване в естествените му местообитания, поради това от 1972 г. в руската част на басейна на Амур, улова му е забранен. В реките на Китай е широко разпространен.
Биологични особености [редактиране]
Сравнително бързорастящ вид, достигащ дължина 120 см. и маса около 30 кг. Тялото му е умерено дълго, плътно покрито с едри люспи. Всички плавници са тъмни, а корема светъл. На външен вид прилича много на белия амур, но се различава по значително по тъмната му окраска, с лилав оттенък. Храната на Черния амур включва основно мекотели, черупките на които разрушава с масивните глътъчни зъби с добре развити дъвкателни повърхности. Храни се също и с личинки на насекоми (водно конче), хирономиди и други дънни организми. За денонощие 4-годишен Черен амур може да поеме от 1,4 до 1,8 кг мекотели, поради това се препоръчва отглеждането му в охладителни езера към ТЕЦ и други водни съоръжения за борба с мидата-зебра (Dreissena polymorpha).В естествените си местообитания полова зрялост черния амур достига не по-рано,от 7-9 годишна възраст, при дължина на тялото повече от 70 см. В река Амур се размножава през юни. Хайвера се отделя наведнъж, не е леплив и свободно плава във водата. В по южните водоеми расте бързо като на 5 годишна възраст достига дължина - 55 см. Няма данни за естествено възпроизводство на територията на България.
Биологични особености [редактиране]
Сравнително бързорастящ вид, достигащ дължина 120 см. и маса около 30 кг. Тялото му е умерено дълго, плътно покрито с едри люспи. Всички плавници са тъмни, а корема светъл. На външен вид прилича много на белия амур, но се различава по значително по тъмната му окраска, с лилав оттенък. Храната на Черния амур включва основно мекотели, черупките на които разрушава с масивните глътъчни зъби с добре развити дъвкателни повърхности. Храни се също и с личинки на насекоми (водно конче), хирономиди и други дънни организми. За денонощие 4-годишен Черен амур може да поеме от 1,4 до 1,8 кг мекотели, поради това се препоръчва отглеждането му в охладителни езера към ТЕЦ и други водни съоръжения за борба с мидата-зебра (Dreissena polymorpha).В естествените си местообитания полова зрялост черния амур достига не по-рано,от 7-9 годишна възраст, при дължина на тялото повече от 70 см. В река Амур се размножава през юни. Хайвера се отделя наведнъж, не е леплив и свободно плава във водата. В по южните водоеми расте бързо като на 5 годишна възраст достига дължина - 55 см. Няма данни за естествено възпроизводство на територията на България.
-
- новобранец
У нас кой лови на охлювчета и мидички , че да хване черен амур.Все пак той е рядко разпространена риба.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Вярно е,но все излиза по някоя и друга риба!
Не вярвам и руснаците на скоро провелата се Купа Радута 2009 да са го търсили целенасочено,но 27,700 е факт:

Парадоксално в случая е,че им го признават и в крайното класиране,тъй като той не фигурира в списъка с разрешените риби!Братушките малко се правят на недоразбрали,но за мен това си е чист черен амур!
Не вярвам и руснаците на скоро провелата се Купа Радута 2009 да са го търсили целенасочено,но 27,700 е факт:

Парадоксално в случая е,че им го признават и в крайното класиране,тъй като той не фигурира в списъка с разрешените риби!Братушките малко се правят на недоразбрали,но за мен това си е чист черен амур!
-
- новобранец
Амурите доколкото съм чел се размножават в течащи води, така че от време на време може би се размножават в Дунав и каналите на Овчарица. Те все пак са по топлолюбиви от шарана. Не съм чувал и виждал някой да е хванал 10-15 г. амурче.
-
- разбира нещата
И за пореден път англичаните показват класа

Резултата е този черен красавец

Предполагам червения повод няма значение-просто такъв цвят е имал човека
..
Ето и как се прави

Според мен може да се сложи и "захранка"-което ще рече охлюви и миди в PVA(естественно трябва да се подсушат добре и тогава)!Надявам се и аз да съм бил полезен

Резултата е този черен красавец

Предполагам червения повод няма значение-просто такъв цвят е имал човека

Ето и как се прави

Според мен може да се сложи и "захранка"-което ще рече охлюви и миди в PVA(естественно трябва да се подсушат добре и тогава)!Надявам се и аз да съм бил полезен

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Готино!Наистина ми хареса!
Ама дали пък червеното не е асоциация с хирономус/разбирай всякакъв червей/,при движението и на охлюва?Дали пък точно повода да не провокира кълването?

Ама дали пък червеното не е асоциация с хирономус/разбирай всякакъв червей/,при движението и на охлюва?Дали пък точно повода да не провокира кълването?
-
- разбира нещата
Точно това ми е любопитно и понеже ми е омръзнало от бели-ОБЕЩАВАМ следвасщия път на теца да пробвам за черен амур със всякакви методи.Ако хвана,ще споделя с какъв повод и т.н...Иначе това разсъждение за червея е интересно!
-
- научил се да хвърля
Личното ми мнение по въпроса е,че рибата не се влияе от цвета на влакното, а по скоро от поведението му под водата-дали е изпънато,дали се движи от подводните течения,от дебелината и т.н,но за цвета съм склонен да вярвам че не е причина за повече или по-малко кълванета!За стръвта съм съглсен,че е интересно решение,но в никакъв случай не е иновативно,защото съм виждал колеги на теца да слагат мида на косъм,но не съм забелязъл това да им донесе закачането на черен амур!В редки случай,между другите риби се закача на царевица,но в никакъв случай не може да се говори за целенасочено му търсене!Доколкото съм запознат,на Тец 2 има доста голямо количество от този вид риба,но все още не съм разбрал някой да му е намерил цаката!
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Мога лекичко да помогна в търсенето на чения звяр,
ловете изключително върху мидени полета.
Намерите ли ги ще решите ребуса на 50%.
поздрави
ловете изключително върху мидени полета.
Намерите ли ги ще решите ребуса на 50%.
поздрави