Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

Закупуване на лодка.
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- Don4o_62
- учете се от него
Re: Закупуване на лодка.
имал съм 2 броя Сузуки 2,5 4 т. и двете палеха от първия път при стоене по няколко месеца,даже единия като го продавах и дойде колегата,цяла зима седя без да го паля,топнахме го в кофата,пуснах бензина,дръпнах смукача и от първия път запали и оня се фана за главата
вика гаси го и го вземам,ако един мотор е с хубава компресия трябва ако не от 1 - я,поне до 3 - я най много да запали ако не,значи вече е тръгнал да се издухва
относно оня мотор на клипа във варела,няма и да хвърля отгоре вода щото няма от къде,модела е такъв че връща обратно водата в ботуша без визуална контролна струя,всичките 2 кс. 2 т. нямат чекпойнт, с малки изключение, Маринер,Селва 2 кс.имат,а Сузуки,Джонсън и Ямаха до 2 кс. нямат а имат по средата на ботуша няколко дупки и от там пръска, та не се заблуждавайте що не хвърля отгоре струя,това е за по старите охтики

относно оня мотор на клипа във варела,няма и да хвърля отгоре вода щото няма от къде,модела е такъв че връща обратно водата в ботуша без визуална контролна струя,всичките 2 кс. 2 т. нямат чекпойнт, с малки изключение, Маринер,Селва 2 кс.имат,а Сузуки,Джонсън и Ямаха до 2 кс. нямат а имат по средата на ботуша няколко дупки и от там пръска, та не се заблуждавайте що не хвърля отгоре струя,това е за по старите охтики

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- kiril_bulgaria
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Тази картинка е от форума. Обяснява завихренето и оттам неправилната работа на перката на двигателя:
А това са сканирани картинки. Как да се монтира двигателя.
А това са сканирани картинки. Как да се монтира двигателя.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Информацията винаги е ценна! В случая ,тази също,особено втората скица,най-отдолу!!!Много важен момент!!!
От там зависят много неща по-късно!!!

- Don4o_62
- учете се от него
Колега,още много да ти обясняват,пак нищо няма да разбереш, гледам имаш желание но нямаш никакви знания,затова питай някой твой познат на живо какво що,да ти обясни за лодки и мотори,от тук няма да стане работата,или ще стане,но ще мине много време и ще ти мине мерака накраяdnvelev написа:
Да, всички тези неща съм ги мислил. Мястото на морето където ходим е точно за лодка.Вила на първа линия точно до пясъка.За резервоара- не всички си продават двигателите с резервоар.То не е и задължително,де.Защо да върви комплект?А дължината на ботуша как се определя спрямо дъската? Защото ако не намеря комплект-лодка с мотор, ще трябва да търся двигател отделно.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- nabor4eto
- ще става разбирач
Здравей колега..да изкажа и аз моето мнение по въпросите ти...та такаdnvelev написа:Аз мислех за втора употреба, гледам има в Продавалник за около 1000-1200 лв около 8-10 коня.Лодката ще ми трябва главно за морето,за близки дистанции до брега,главно за да стигам до местата на които гмуркам.И така- общо за кеф, за разходка, за риболов.Едва ли ще ми трябва за тролене, не съм толкова запален рибар, но ще пробвам със сигурностКакъв е чалъма на паленето ? А иначе- като бързина, стабилност, надеждност-двутактовия или четиритактовия ?
1. 8-10к.с мотор за 1000-1200 лв няма да намериш читав, дори двутактов, а за четиритактов да не говорим..дори да има такива обяви всичко за тази цена ще е компромис със състоянието на двигателя.
2. разбирам , че лодката ти ще е 3,20м надуваема - моя съвет е ако можеш вземи си я нова...важно е дали ще влизаш сам и с какво оборудване за гмуркане...с апарат ли гмуркаш или на апнея, ако си сам в лодката и не си по -дебел от около 100-110кг , двигател 6к.с , двутактов ще те вади на глисаш без никакъв проблем, а 6к.с мотор вече можеш да намериш за тези пари , които си посочил
3. мое мнение което не налагам - разбирам , че ще ползваш лодката повече за гмуркане ...има колеги от този форум с много голям опит, които се гмуркат и използват лодка с такива размери с двигател 2,5к.с , който им е напълно достатъчен по техните думи...предимствата на по-малкия мотор са много - по -лек, малък разход, много по евтини , а в същото време по-нови и т.н
4. коя лодка е по- стабилна и е по-хубава надуваемата или стъклопластовата, това е въпрос на който няма да получиш еднозначен отговор - всеки хвали това което има и използва. И двата вида си имат плюсове и минуси, така че каквато си решил такава си вземи.
5. за двигателите да ти кажа - 10к.с тежи около 40-45кг и ако трябва да го мъкнеш всеки път ще ти дотегне...6к.с двутактов тежи около 25кг, което е много по-поносимо...за 2,5к.с няма да говоря. Четиритактовите двигатели са много по-тежки от двутактовите, но разхода на гориво при тях е много по-малък.
Успех при покупката.
Ненавременното изпиване на втората чаша, обезсмисляло първата 

Благодаря,Наборче!
Според мен си вземи двутактов,много по лек,много по надежден и много по бърз. Ще харчи 30℅ повече,но предвид разликата в цената от четиритактовия ще ти останат едни 600-700 лв с които ще купиш бензин и ще караш години докато стигне първоначалната цена ако си вземеш 4 такта( незнам дали ме разбра). При всеки риболов ще го вдигаш и сваляш а това че по лег е предимство.Казвам го като човек който е имал 4т Хонда bf15 и сега имам 2 т Ямаха 15 fhm. Единственото предимство на Хондата беше само това че е тиха. За сравнение тежеше 50 кила а Ямахата тежи 38 и върви два пъти повече. Просто за мотори до 20 коня,няма смисъл от 4 такта.
- kiril_bulgaria
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
todor471 написа:двутактов, много по лек, много по надежден и много по бърз
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- научил се да хвърля

6 за снимката. Аз преди 3 години заложих на китаец 6к. мотор, 3м. лодка НОВИ ,по-добре млада китайка отколкото стара японка. Ще се изненадаш как 6 к. ще ти бутат лодката ,28 кг. е , 10 к. е 50 кг.kiril_bulgaria написа:todor471 написа:двутактов, много по лек, много по надежден и много по бърз
Аз от двигатели ,много ,не разбирам ,обаче . тази ЖЕНА. ... иска мноого О бороти колега!!! 

Колеги, сдобих се с лодка Селва 3.2 м и двигател Селва 7,5 коня.Лодката и двигателя изглеждат много добре,двигателя запали на 2-3 дърпане,работеше равномерно, без да прекъсва или спира,"пикаеше" яко
.Продавача ми се видя много коректен,даже светна с едно фенерче да ми покаже, че няма омасляване,течове и т.н.Оттам нататък-късмет само!Благодаря за съветите и наслука!!!

Благодаря!lozzy.68 написа:Желая Ти много , много Слука ,,,сухо дупе,,
и Късмет !!!
![]()
- kiril_bulgaria
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Много безаварийни морски мили и добър улов.
Помежду другото, като се завърна в Бг около 10.март, (ще бъда само месец в БГ), и аз ще пусна официално за продажба моята лодка и двигател.
Виж в тази тема, второто мнение.
viewtopic.php?f=165&t=92020
Помежду другото, като се завърна в Бг около 10.март, (ще бъда само месец в БГ), и аз ще пусна официално за продажба моята лодка и двигател.
Виж в тази тема, второто мнение.
viewtopic.php?f=165&t=92020
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
А бе като си харесаш лодка си я купуваш .
После ремонти,псувни ,ама си я твоя и си я харесваш
Аз така си купих първата лодка. Много псувни,но си е моя и си я харесвам
После ремонти,псувни ,ама си я твоя и си я харесваш
Аз така си купих първата лодка. Много псувни,но си е моя и си я харесвам