Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от snop »

Коляга Троли те на рибка го ловят ама ми се иска на въдичка да си хвана.Инъче ще почвам да ви мърморя да ме учите на бучкам. :) за голям
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

За кльонкане в река лично аз не съм от разбирачите,примерно Янко може да ти е полезен,че има богат опит по Янтра! :!: Защо не метнеш на хранилка и вместо само царевичка сложи и две рибета на куките? :roll:
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

Мисля си че през деня няма да клъвне на рибка.А дали не бъркам че ходя там кадето ми кълве... и то са все малки или да търся места кадето са рядки кълванетата но биха били по големи рибите?
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

0-02-05-37c317dbf21504649ccee4b011ee6476c27e6243952db306bdbf88eafc086636_full.jpg
0-02-05-37c317dbf21504649ccee4b011ee6476c27e6243952db306bdbf88eafc086636_full.jpg (87.65 KiB) Преглеждано 1515 пъти
Тролка няма да са плашиш, не си сам :lol: :lol: :lol: :fishing6:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

Здравейте пак. Какво ще кажете за този метод дали ще работи? https://www.youtube.com/watch?v=KwzI1OC_SJE
подобно на буя но може да се вкара монтажа и само с въдица.
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

snop написа:Здравейте пак. Какво ще кажете за този метод дали ще работи? https://www.youtube.com/watch?v=KwzI1OC_SJE
подобно на буя но може да се вкара монтажа и само с въдица.
Колега,че от този начин да хванеш голем сом-по успешен според мен нема.Въпроса е че са много много малко местата където може да се приложи-направи,специално тази клечка не ми е мн надеждна-но ако успееш да го пшостигнеш това-ще хванеш :fishing6: Аз лично съм ловил доста години по подобен начин,но с връзване по дървета-имам доста сомчета и сомове :D но и много изправени куки-като една от тях беше седем нули :lol: Успех и пиши какви успехи ще постигнеш :wink:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

Колега тоци възможно най-скоро ще пробвам но на реката кадето ходя няма много риба.Но ще го пробвам а какво би предложил за подобрението на монтажа.Аз седя и го гледам и си мисля дали да не сменя пръчката с някаква пластмасова тръба?И дължината ще трябва да се определи защото нищо не казват за нея.
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

И като гледам това е риболов за нощно време даали едно звънче на върха на въдицата ще е достатачно за сигнализация?
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Снопи,я дай малко по вече инфо за местата дето ходиш :roll: Течението бързо ли е ,разлив ли има с бавно течение?Щото от туй зависи и монтажа дет си го показал,къде ще го ползваш :!: На анафора под гранична полиция на Мартен сякаш няма да стане :roll: Ама на някоя пясъчна коса около островите с бавно течение може и да са получи :roll: Инак съм виждал стари рибари да поставят кол върху чатал и да пущат стръвтта по подобен начин ама на стръмен бряг.Навиват малко аванс(метър два въже на върха на кола) :lol: Ама ако мине Стоянка едва ли ще я стопират по тоз начин :lol: :lol: :lol: Все си мисля,че ша ги отнесе ,кат тролингист маломерен сом,за опушване :lol: :lol: :lol: :fishing6:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

snop написа:Колега тоци възможно най-скоро ще пробвам но на реката кадето ходя няма много риба.Но ще го пробвам а какво би предложил за подобрението на монтажа.Аз седя и го гледам и си мисля дали да не сменя пръчката с някаква пластмасова тръба?И дължината ще трябва да се определи защото нищо не казват за нея.
http://stmost.info/lyubopitno/58-liubop ... ritza.html
Картинкат е грозна и жалка,дано и теб някой ден не те видим на такава снимка :evil: Пускам тази статия защото момчето е описало как го е хванал-начина на който аз лових,да разбереш какво искам да ти кажа.Това е начина да се хване голем сом на река,само че момчето от статията е потопил рибката десетина санта,а аз си я фиксирам на самата повърхност-като шава издава шум.И не си мисли че само нощем удря :lol: :lol: :fishing5:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

snop написа:.... или да търся места кадето са рядки кълванетата но биха били по големи рибите?
Аз съм За,допадат ми хора които разсъждават-Правилно! :!: :drinkers:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Troli Rapala написа:Сложи рибка и ще хванеш по-голям сом-гаранция,има научно обяснение за това.С попови прасета и червеи се хранят малките сомове до 3-4кила,после нещата се променят и сомът се храни само с риба,като най-често срещаните на конкретното място са му любима плячка. :!: :drinkers: Ако не се откажеш от тая стръв,не чакай Голям! :idea:
Троли..........хем, нищо не разбираш,от риболов на река на стръв,хем си голяма "научна" компетенция......я ми покажи къде е това "научно" твърдение,та веднага да го оборя с примери от ежедневната практика :fishing5: ......за всяка стръв си има сезон,който тя се предпочита от сомовете,добре,че доста хора се "светнаха" да слагат друга стръв освен риба,та да почнат да се хващат трофейни сомове на кльонк преди август.....същото е на реката.
П.С.Специално на малкия начинаещ риболовец ще дам няколко съвета.
1.Голяма риба се лови в голям водоем,много рядко има изключения.
2.За да хванеш голям сом първо трябва да намериш/видиш къде е. :idea: там обикновено малки няма :idea: :idea: :idea:
3.През деня в най-дълбокото или бързея,рано сутрин/вечер на плитко.
валатът не най-лошото нещо на света
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

аксел написа:
Troli Rapala написа:Сложи рибка и ще хванеш по-голям сом-гаранция,има научно обяснение за това.С попови прасета и червеи се хранят малките сомове до 3-4кила,после нещата се променят и сомът се храни само с риба,като най-често срещаните на конкретното място са му любима плячка. :!: :drinkers: Ако не се откажеш от тая стръв,не чакай Голям! :idea:
Троли..........хем, нищо не разбираш,от риболов на река на стръв,хем си голяма "научна" компетенция......я ми покажи къде е това "научно" твърдение,та веднага да го оборя с примери от ежедневната практика :fishing5: ......за всяка стръв си има сезон,който тя се предпочита от сомовете,добре,че доста хора се "светнаха" да слагат друга стръв освен риба,та да почнат да се хващат трофейни сомове на кльонк преди август.....
Ма нямам нищо против да си по-учен от Учените! :mrgreen: А,дано е така! :mrgreen: :drinkers: Красивия е намерил сигурно 112 попови прасета в Рекорда си и силно се е погнусил,та го е върнал обратно ше му се невиди и тъпото прасе,да ми яде прасета-ментета! :shock: :mrgreen: :drinkers: Цирк,майна!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Аксел,оди му обясни на пича да не фърля на рибка другия път ако иска пак да фани Гоуем! :!: :mrgreen: :drinkers:
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

Здравейте,незнам защо сте останали с впечатлението че на дунава ходя.На русенски лом ходя бреговете са стръмни.Има много паднали дървета и подмоли течението е различно както при река.Има бързо по бавнои обратни течения.Големи риби има по над 20-30кг и на горе.Но малките са повечко май:) Дълбочините са различни до 4м.Гледам да ххвърлям до паднали дървета или под дърветата като предполагам че се крие там та дори и през деня да е.Инъче на няколко пъти ми се е случвало да ми свие пръчката а като засека да няма нищо.Дали е било момента когато сома е поглъщал и съм му извадил стръвта от устата.Благодаря ви за вниманието:)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”