Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Риболов "На косъм"
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Този е същия,но за повече царевички.И куката е с ухо,и е на зепко.

на този монтаж стръвта се слага нправо на куката.Не съм сложил топчета,но трябва да ги има.Куката е оунър с лопатка.

Тази е на зепко с ухо.

тази е на збко с лопатка.

това е в аквариум между царевица.Трябвасамо да си представите,че когато пада в язовира част от куката ще бъде в тинята.

а това е мой патент на самата кука отпред слагам топче олово,но го правя така че да се движи.Следкато рибата се закачи топчето да мръдне напред за да се хвани хубаво.Това което ми харесва при този монтаж е,че във водата плува само стръвта и рибата не се плаши.

на този монтаж стръвта се слага нправо на куката.Не съм сложил топчета,но трябва да ги има.Куката е оунър с лопатка.
Тази е на зепко с ухо.
тази е на збко с лопатка.
това е в аквариум между царевица.Трябвасамо да си представите,че когато пада в язовира част от куката ще бъде в тинята.
а това е мой патент на самата кука отпред слагам топче олово,но го правя така че да се движи.Следкато рибата се закачи топчето да мръдне напред за да се хвани хубаво.Това което ми харесва при този монтаж е,че във водата плува само стръвта и рибата не се плаши.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:

Не е моя снимката, но това е монтажа на който съм имал най-много успехи (не че са много

Сичко е максимално опростено.Само долу ухото на косъма не оставям от покритието на повода.
Лично аз правя поводите между 12-25см.Предимно по къси,на по дългите не съм хващал нищо стойностно.
А на конкретния монтаж поводът е Снейк Байт на Кристон а куката на Род Хътчисън Грипа.Снимката е на http://www.***.com

За бракониерите само слънчаци
!

- kosatkata
- ще става разбирач
Утре ще снимам и аз моите монтажи и ще ги кача в галерията си че не знам как да ги поствам направо тук.Въпрос кък Калканчо.На този косъм с тази дължина колко царевици слагаш или по друг начин казано колко разстоияние остава от стръвта до куката.Иначе за дължината на повода на самата кука и аз се убедих че с по дългите поводи имам повече празни кълванета.И колегата Snegk е много прав с поставянето на оловни съчми по самия повод за да прилепва по дъното.След като си направих експеримент с първите монтажи на язовира установих че повода не ляга на дъното.Това може да се дължи и на материала от който го правя (плетено влакно на Баркли с дебелина 0.20).От следващия сезон ще пробвам със специализирани влакна за такива поводи защото нали знаете че едно нещо колкото по просто направено(без допълнително утежнение) толкова по ефективно и здраво.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
По принцип съм фен на 3те царевички, но този монтаж от снимката ако не се лъжа е правен за протеиново топче
.
Но лично аз оставам не повече от 1,5см за предпочитане около 1см и все пак зависи много от язовира и от ситуацията.Говоря за растояние между най близкото зърно и куката.
П.С. Ако виждаш белия стопер на косъма, това е ограничителя на стръвта тоест стръвта трябва да е от него надолу,горе долу и аз толкова оставям.

Но лично аз оставам не повече от 1,5см за предпочитане около 1см и все пак зависи много от язовира и от ситуацията.Говоря за растояние между най близкото зърно и куката.
П.С. Ако виждаш белия стопер на косъма, това е ограничителя на стръвта тоест стръвта трябва да е от него надолу,горе долу и аз толкова оставям.
!

-
- и господ не е толокова добър
Kалканчо този монтаж е класически,но неми харесва това,че на самия възел влакното минава отгоре.Аз правя един много здрав,мисля,че е най здравия визел,там влакното минава под намотките,когато погледнеш куката се виждат само намотки.Немога да видя хубаво но и на Доко май е отгоре.За стръвта,царевицата може и да е до куката,но за топче е хубаво да има поне 5мм.между топчето и куката.Защото като погледнеш топчето то е по голямо от кукат и ако реши да плюе рибата топчето ще опира по устата на рибата и неможе да се убоде.За дилжината на повода,когато распъвам,колкото е по дълаг толкова по добре,по малко плаши рибата тежеста.И нищо не казахте за монтажа с оловцето на куката отпред.
- doko
- ще става разбирач
Незнам защо не ми се виждат снимките. Явно нещо снимка.бг не е добре. Иначе snegk ако става на въпрос за монтажа на първата снимка не трябва ли шлауха на куката да е огънат на другата страна. Аз спазвам едно правило при ползването на шлаух че когато е извит края на шлауха трябва да е на една линия с острието на куката. Това го правя за да може при изплюване по лесно да се завърти и казачи леко за джуката. От там на сетне оловото си върше своята работа. 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Именно за това, че е класически имам най-много успехи на него монтаж.Това което е на този монтаж е типичен "възел без възел" от това по-здраво незнам на къде,но все пак лично за мене здравината не е основен фактор при влакната тъй като имам авансsnegk написа:Kалканчо този монтаж е класически,но неми харесва това,че на самия възел влакното минава отгоре.Аз правя един много здрав,мисля,че е най здравия визел,там влакното минава под намотките,когато погледнеш куката се виждат само намотки.Немога да видя хубаво но и на Доко май е отгоре.За стръвта,царевицата може и да е до куката,но за топче е хубаво да има поне 5мм.между топчето и куката.Защото като погледнеш топчето то е по голямо от кукат и ако реши да плюе рибата топчето ще опира по устата на рибата и неможе да се убоде.За дилжината на повода,когато распъвам,колкото е по дълаг толкова по добре,по малко плаши рибата тежеста.И нищо не казахте за монтажа с оловцето на куката отпред.

Според мене ако като слагаш царевичка за стръв не оставиш косъм,по добре направо да я нанижеш на куката

Относно твоя монтаж с топчето отпреде...немога да дам мнение защото не виждам добре снимката

Малко пи прилича на Shot rig. Ето ти сайт да видиш снимка, че немога да я извадя тука. http://www.korda.co.uk/rigs/rigs.html - потърси shot rig.
!

- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Момчета,Lead Core-a също ми го препоръчаха като добър вариант за да лежи повода на дъното.Снабдих се с него,но още не съм го пробвал.Когато това стане след няколко дни ще пиша отзиви.Става въпрос за ей това
http://www.dynamitebaits.com/index.php? ... group=carp

СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Lead Core-a ще ти свали на дъното само линията преди повода, което никак не е без значение в определени ситуации, но ако самия повод си "плува" няма как да легне на дъното само защото ползваш Lead Core!Big^Fish написа:Момчета,Lead Core-a също ми го препоръчаха като добър вариант за да лежи повода на дъното.

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
- doko
- ще става разбирач
За да ти лежи повода на дъното използвай специално влакно за поводи което има силиконово покритие отгоре. Аз ползвам на суфикс и съм много доволен и не е много скъпо. Според мен leadecore-а не е подходящ за поводи.Big^Fish написа:Момчета,Lead Core-a също ми го препоръчаха като добър вариант за да лежи повода на дъното.Снабдих се с него,но още не съм го пробвал.Когато това стане след няколко дни ще пиша отзиви.Става въпрос за ей това
http://www.dynamitebaits.com/index.php? ... group=carp