Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Морски раздел
 Морски раздел

Излети
 Излети

Информация за активноста на рибата по морето.

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Морски раздел
 Морски раздел

Излети
 Излети

Зарган 2019
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Зарган 2019
Днес плажа на хижа Черноморец -нищо

- kikk4o
- ще става разбирач 
И аз бях на Фанагория, а от там на Дружба. Имам за срам само три риби, иначе около мен бяха с по двадесетина.e1967 написа:Днес от 9ч. до 10.30ч. на Аспарухово, Фанагория без удар. От там на трета буна до 13.30ч. една илария и една заргана. Мъка.
Преди обяд кълве илария, а в следобедните, късни часове зарган. 
Става въпрос за Варненското черноморие.
Наслука!

Става въпрос за Варненското черноморие.
Наслука!

Днес на солниците до Бургас до обяд 6 заргана и 6 платерини  .След обяд рибата почти не се появи.
 .След обяд рибата почти не се появи. 

Колеги , моля за съдействие. По примера на варналии си купих и аз пилкери , гледах клипове в нета , допитах се във Варна в един магазин какво , що. Нарамих сопата и два дни яки проби на железа , вреше от зарган , но нищо не направих. Пръчката ми е къса и не мога да хвърля на максимална дистанция където е рибата.Ползвах едно Мило дето ходя по реките с него на 2.4м .В събота на Варвара гледах един колега с пилкери, най-вероятно от Варна беше профито на рядка риба изкара два броя за пет минути , докато го гледах. Пръчката му беше доста по дълга , не можах да отида при него защото беше от другата страна на скалите. Та молбата ми е , дайте съвет каква пръчка да си взема за спининг от брега на морето. Дължина, акция , ако има някой конкретен модел.  Имам всякакви мачови пръчки , но не пробвах с с основната която ползвам, тя е 3.9 м с акция 10-40. Четох , че не може да направи нужната игра с пилкера тази сопа. Пък и няма универсални пръчки
Благодаря , предварително!

Благодаря , предварително!
- 
				hristov666
- новобранец 
Братле, няма профита все още в тая ниша, гледай да ползваш конец максимум 0.5. Пръчката лично по мои виждания по-бърз строй. Позволява повече ексоерименти с воденето на джиговете. Аз не ползвам такива по-големи от 15 гр.

Пръчката от 2.3 до 2.7м.акция на изхвърляне до 30 гр. максимум, fast акция до медиум влакното 0,4 , 0,6, 0,8 макс зависи колко грама ти са пилкерите трябва да има добър кастинг 0.4 за пилкери до 15 гр. Моята въдица е филстар финес 7-21 гр. с нея хвърлям и 30 грамови пилкери fast акция дължина 2,29 м. Ползвам две влакна 0.4 и 1 за по тежките пилкери . Другото е слука и ръчичка се иска разбира се.

Моята е 2.10, по дълга ми тежи. Различните пилкери имат различна игра и поведение. Хестата много я харесват при агресивен туич. Други при плавен с паузи. Цвета също има значение. При тоя риболов ръката е основен фактор

Днес на панела в Балчик от 8:30 до 13:00 10бр. заргани (смесени) и 2 попчета. След това активността рязко спря, появи се вятър и си тръгнах.

Ще бъдем благодарни да споделиш кой цвят кога работи най-добре!rap66 написа:............ Цвета също има значение. ........
pdimitrof написа:Или както бех писал в Манията - Заубера, това е сиромашката Стела ..............
- 
				hristov666
- новобранец 
Колега, ти с две пръчки ли ходиш на риболов, а може би с три, според зависи от конеца! Много сложно звучи за хората, които тепърва ще се пробват. Не е ли по-лесно с един конец основен 0.4 и едно лидерче 0.8 с дължина 4 м примерно, флуоро 0.26 - 60 см и бойbubamara написа:Пръчката от 2.3 до 2.7м.акция на изхвърляне до 30 гр. максимум, fast акция до медиум влакното 0,4 , 0,6, 0,8 макс зависи колко грама ти са пилкерите трябва да има добър кастинг 0.4 за пилкери до 15 гр. Моята въдица е филстар финес 7-21 гр. с нея хвърлям и 30 грамови пилкери fast акция дължина 2,29 м. Ползвам две влакна 0.4 и 1 за по тежките пилкери . Другото е слука и ръчичка се иска разбира се.
Да така е прав си. С една пръчка ходя ама с две шпули на макарата просто 0.4 не е мулти и като има закачки ,подводни рифове и ТНТ ползвам 1 което е мулти за да не късам куки и пилкери и да се ориентирам къде ми е примамката.hristov666 написа:Колега, ти с две пръчки ли ходиш на риболов, а може би с три, според зависи от конеца! Много сложно звучи за хората, които тепърва ще се пробват. Не е ли по-лесно с един конец основен 0.4 и едно лидерче 0.8 с дължина 4 м примерно, флуоро 0.26 - 60 см и бойbubamara написа:Пръчката от 2.3 до 2.7м.акция на изхвърляне до 30 гр. максимум, fast акция до медиум влакното 0,4 , 0,6, 0,8 макс зависи колко грама ти са пилкерите трябва да има добър кастинг 0.4 за пилкери до 15 гр. Моята въдица е филстар финес 7-21 гр. с нея хвърлям и 30 грамови пилкери fast акция дължина 2,29 м. Ползвам две влакна 0.4 и 1 за по тежките пилкери . Другото е слука и ръчичка се иска разбира се.
Здравейте и от мен.Днес морето е отново лошо сулгана го държи вече 2 дена.Много трева и югизточен вятър. Днес ще починем малко.  

Днес отново разачарование.   Продължава сулгана ,морето е боза.Плахи опити за улов но без успех и
 Продължава сулгана ,морето е боза.Плахи опити за улов но без успех и  отново в къщи.
  отново в къщи. 

Продължава сулгана ,морето е боза.Плахи опити за улов но без успех и
 Продължава сулгана ,морето е боза.Плахи опити за улов но без успех и  отново в къщи.
  отново в къщи.