Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
aаа и аз ходих на тръстиково,пълна скръб ама беше преди две седмици.Но донас колегата извади един шаран 10.700кг,лично участвах при ваденетоnomeames написа:днес бяхме на яз. тръстиково. пълна скръб. бяхме почти на стената, малко преди голямата кула. на дъно аПсолютно нищо. даже не бутна. на плувка с малка кука и на червеи и хляб - само попчета, ама в състезателно темпо. обаче излезе вятър и те секнаха.

-
- ще става разбирач
На снимките които си сложил от Пода него ден хванахме 11 амура между 4-7кг и шаранчето е 9.800кг.Рибата беше полудяла.Страшен излет стана.Дано да не е последния такъв.Наслука на всички.
На 23.05 от 6.00 бяхме на Пода. В 6.30 язовира сякаш вече бе пълен с хора. Заредихме (бяхме 2 човека) на дъно: косъм с царевица, пружини, червей и топчета. Само на червея имаше кълване и то от дребна каракуда. До нас имаше едни хора които май бяха единствените които ловяха риба този ден. Първото попадение бе амур, който почти бе извадил пръчката от стойката - човека реагира в последния миг, преди да му отвлече въдицата. Докара го до брега ...голямо животно беше - нямах идея че там има такива риби. Но като си показа главата над водата и като видя кепа, направи рязко движение, скъса всичко и най-атрактивно бе по какъв начин се изтреля навътре във водата - истинско торпедо !Остави диря почти по цялата широчина на язовира - адски готино беше !! След това същите хода отразиха още няколко амура и шаранчета по около 500-1000 гр. Бях там до 12.00 и тръгнах - всички се оплакваха че "няма риба". А на какво се дължеше успеха на колегите с амурите, така и не разбрах !? Успех на всички !
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
-
- новобранец
на николаевка таранка има бол.и аз самия съм стигал до 10 кг.има и екземпляри от по 700-900грама.друг е въпроса че там ден със ден не си прилича.например-в събота,два шарана от 2 и 4.5 кг +20 прилични таранки.в неделя без нито един удар.така че....purko написа:ще помоля ако някой ходи на пода да пише дали през забраната ще дават да се лови че други години е било забранено
благодаря предварително
- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Ами колега аз знам, че са хвърляли главно на царевица,нека колегата Ицо да каже по подробно как е минал излета им,защото мой той е бил един от участницитеvinil написа:На 23.05 от 6.00 бяхме на Пода. В 6.30 язовира сякаш вече бе пълен с хора. Заредихме (бяхме 2 човека) на дъно: косъм с царевица, пружини, червей и топчета. Само на червея имаше кълване и то от дребна каракуда. До нас имаше едни хора които май бяха единствените които ловяха риба този ден. Първото попадение бе амур, който почти бе извадил пръчката от стойката - човека реагира в последния миг, преди да му отвлече въдицата. Докара го до брега ...голямо животно беше - нямах идея че там има такива риби. Но като си показа главата над водата и като видя кепа, направи рязко движение, скъса всичко и най-атрактивно бе по какъв начин се изтреля навътре във водата - истинско торпедо !Остави диря почти по цялата широчина на язовира - адски готино беше !! След това същите хода отразиха още няколко амура и шаранчета по около 500-1000 гр. Бях там до 12.00 и тръгнах - всички се оплакваха че "няма риба". А на какво се дължеше успеха на колегите с амурите, така и не разбрах !? Успех на всички !

-
- новобранец
Здравейте колеги.Някой знае ли нещо за развъдниците на Николаевка по точно за последния вече ходим няколко пъти и излиза само таранка.От колеги разбрах че миналата година е имало много шаран.благодаря предварително
- Моряка
- кандидат преподавател
Преди като го държаха Джанито и Иван имаше риба,сега е само Иван и пазачите дето е наел(турци от съседно село)му разказаха играта с мрежи.Казах му на Иван ама не слуша,една вечер останах да му пазя гьола и тогава нямаше мрежи.Абе...VANIAKAMEN написа:Здравейте колеги.Някой знае ли нещо за развъдниците на Николаевка по точно за последния вече ходим няколко пъти и излиза само таранка.От колеги разбрах че миналата година е имало много шаран.благодаря предварително
А сега де? 

Колега tech-house, всички които бяха на Пода този ден бяха "основно на царевица" ама........ония ги спукаха а всички останали хълцахме 

Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
днес бях на язовир аврен кадето хванах няколко много добри транки едната беше 1.10г и там се плашта 10лв :)
- Моряка
- кандидат преподавател
Айде една молбичка да пусна,чух за Смолница или (Малка Смолница)След забраната естесвено.А дали е още свободен и как е положението???
А сега де? 

-
- вече хвърля и на тежко
И ние бяхме на Пода на 23.05 ама отидохме към обяд с малката . Застанахме на самият ъгъл до мостчето ,че нямаше места наистина . Ние изкарахме едно шаране 1,6 кг /толкова си можем , то и това си е постижение /и два нереализирани удара. Понеже стояхме до края , смея да твърдя , че поне трима излизащи имаха амури над 3 кг.vinil написа:На 23.05 от 6.00 бяхме на Пода. В 6.30 язовира сякаш вече бе пълен с хора. Заредихме (бяхме 2 човека) на дъно: косъм с царевица, пружини, червей и ............................................................................................................................... Бях там до 12.00 и тръгнах - всички се оплакваха че "няма риба". А на какво се дължеше успеха на колегите с амурите, така и не разбрах !? Успех на всички !
Това като слезеш на пътя за Синдел , дето се вижда насреща ли е ? Веднъж се въртях там , ама нямаше кого да питам как се отива .djeri написа:днес бях на язовир аврен кадето хванах няколко много добри транки едната беше 1.10г и там се плашта 10лв
-
- новобранец
Това не е ли язовира който се намира на 5 км.от Георги Трайков посока с.Солник.През април ходихме до там и имаше четерима пазачи и казаха че ще бъде забранен за риболов и след забраната.Може сега да се е променило нещо но определено има риба в този язовир.Единият пазач докато хвърли и вадеше много добра таранка и едно шаранче хвана докато бяхме там.
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
Да, правилно си чул, с билет е на Малка Смолница, язовира беше хит преди 2-3 години, има дребна каракуда и шаран, сега определено почти никой не ходи там, но от време на време излиза по някои шаран.Моряка написа:Айде една молбичка да пусна,чух за Смолница или (Малка Смолница)След забраната естесвено.А дали е още свободен и как е положението???
-
- ще става разбирач
Колеги тъй като знам че язовир Пода е със работно време някой може ли да ми каже кога отваря тъй да се каже.Не съм много сигурен но си мисля че преди беше в 8 часа