Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
-
- научил се да хвърля
Re: Сом на тролинг
Разликата между тролинга и кльонкането е че при първото се хваща а при второто само тропаш и чакаш.За това ако се направи една проста аритметика всеки се ориентира в по резултатния риболов именно на тролинг.Хем си обикаляш хем опознаваш водоемите из страната пък и в движение и музиката не пречи на рибата.Пиеш се с приятелите мохабета варви пък рибите сами се закачат каде е логиката да кльонкаш.
моята риба няма кой да я хване
Нещо яко,ама много яко сте се объркали.При тази трагична година съм хванал 15 сома.Кльонкам от 11г. и никога не съм падал под 60бр. за година....имал съм и 104.Ако ходя на Монтана есента и на Дунава лятото ще ги набачкам над Стоянка.Така,че спокойно може да говорите следното......"Тролинга е любимата ми дисциплина за риболов".julian nachevski написа:Разликата между тролинга и кльонкането е че при първото се хваща а при второто само тропаш и чакаш.За това ако се направи една проста аритметика всеки се ориентира в по резултатния риболов именно на тролинг.Хем си обикаляш хем опознаваш водоемите из страната пък и в движение и музиката не пречи на рибата.Пиеш се с приятелите мохабета варви пък рибите сами се закачат каде е логиката да кльонкаш.
Преди нямаше човек от групата да е падал под 60бр.Сега е по зле,но не са случайности.Хващал съм за 8ч. 26бр.(най-големия 21кг.,а малкия 6кг.) и за 3 дена 28бр(най-големия 28кг.)......кога ще го направиш това с тролинг ме питай

Юли хубаво е човек да има успехи.Аз те поздравявам за твоите.Трябва обаче да се мисли трезво и да си признаем,че при по-високи води на Пясъка,резултатите нямаше да са същите.....това не изключва трофей.Радвам се,че си си повярвал....ще се радвам да затвърдиш успехите си.
За мен риболова на тролинг си остава най-успешния за всички големи риби и ОКЕАНИ из вън нашата страна.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Емо,не се газирай,но си поговори със Жоро-Златаря и знам кво ше излезе!
И той БЕШЕ,кльонкаджия и сега знаеш ли колко и на какво лови?Аре нема да те отварям,но каквото било-било в кльонкането!Защо?Защото сомът явно привиква на звука от кльонка,а воблерът си е ранена-лесно достъпна плячка!Като бройка и трофеи,тази година тролингът бие кльонка.Тенденцията за успех е в тролинга!Даже мога да дам за пример Краси-рекорда,имах сблъсък с него,той на кльонк-нула а аз извадих две сомета,на другият ден след двучасовата битка!Да не говорим,че кльонкаше до същият сом без успех и накрая се отказа!
Моята преценка е в полза на тролинга,но времето ще покаже!

Въобще не се газирам....говоря ти за мисъл.Опитай се да абстрахираш от това какво обичаш.С Жоро сме добри познати и смятам,че ако ти влачиш колкото него сигурно ще хванеш повече.Онзи ден пак теглеше в язовира,а започва от февруари.И ако сметнем за 1г.от 365дни той има 265 във водата.За сравнение аз имам 5 риболова.Troli Rapala написа:Емо,не се газирай,но си поговори със Жоро-Златаря и знам кво ше излезе!И той БЕШЕ,кльонкаджия и сега знаеш ли колко и на какво лови?Аре нема да те отварям,но каквото било-било в кльонкането!Защо?Защото сомът явно привиква на звука от кльонка,а воблерът си е ранена-лесно достъпна плячка!Като бройка и трофеи,тази година тролингът бие кльонка.Тенденцията за успех е в тролинга!Даже мога да дам за пример Краси-рекорда,имах сблъсък с него,той на кльонк-нула а аз извадих две сомета,на другият ден след двучасовата битка!Да не говорим,че кльонкаше до същият сом без успех и накрая се отказа!
Моята преценка е в полза на тролинга,но времето ще покаже!
![]()
Другото,което ще те попитам.Ти мене за тъпо парче ли ме взимаш,щом започнах да се интересувам от тролинг!Кажи ми какво да правя до юли месец!?Какво да правя,когато сома не се вдига!Какво да правя,когато се разхождам с жената!А що да не си хвана някоя бяла риба....както тази есен!И все пак желая да опитам някоя Стоянка на тролинг.
Сравнението ти със Краси е абсолютно неуместно.Ако искаш басче да хванем.Кой от вас двамата(може и с мен) ще хване повече сомове за една година.Ако се хванеш с мен ти разрешавам да ми посочиш още един човек,който ти го давам за партия.Фактически ти удвоявам шанса да ме победиш.Избора ти трябва да стане сега зимата,а не след каря на годината да избираш най-успелия.Това с баса го правя без да съм газиран....нали си еркек.
Тенденцията както казва Кроки е риболова,а тролинга е само една дисциплина от него.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Адвокате на гявола!
Съгласен съм за битка на тролинг за сом!Другият вариант е аз на тролинг,той на кльонк!Единственото условие е да се отчитаме тук всяка седмица!Къф ше е залога нема проблем,играеме заради играта!Ей,нахъса ме от раз за нови подвизи!

Ей колко активна станала темата, Емо пусни една снимка на новата лодка, интересно ми е човек с опит и фен на риболова от лодка на какво сее спрял. Ако сомовете ще се смятат на бройка/не на кило
/ се включвам в надпреварата, а можеби да открием нова тема в която да се уточни регламента и мизата на човек, купуваме подарък и в края на годината спретваме награждаване.
Аз за тази година си бях намислил през деня да си троля, а вечер да кльонкам, НО всяка вечер се озовавах без подходяща стръв, ще кажете ли как си решавате Вие проблема или ще ми се
Благодаря!

Аз за тази година си бях намислил през деня да си троля, а вечер да кльонкам, НО всяка вечер се озовавах без подходяща стръв, ще кажете ли как си решавате Вие проблема или ще ми се

Благодаря!
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Пишеш така,защото знаеш за Краси.....няма да спомене дума.Ако искаш с мен на бройки.Аз ще ги насецкам на 2 пъти,ама заради тебе трябва да ходя на язовири,които не обичам.Troli Rapala написа:Адвокате на гявола!Съгласен съм за битка на тролинг за сом!Другият вариант е аз на тролинг,той на кльонк!Единственото условие е да се отчитаме тук всяка седмица!Къф ше е залога нема проблем,играеме заради играта!Ей,нахъса ме от раз за нови подвизи!
![]()
Има си места на всеки един язовир където им казваме детската градина.Отиваш там и за един ден ловкаш 10 до 2кг.Това просто не ме влече....ебати тъкъмите да ходим за бебетата дето ги пуснахме.
Тоше,аз бате си имам някакви странични причини и вземам само Гуменярки.Това го правя от както Троли пусна тема с НЕ на този вид лодки.Впрочем лъжа малко.Заради устойчивоста и височината на борда го бравя.Понякога съм сам в лодка и не желая да имам дископатия от това,че съм стоял килнат 8ч.Освен това мразя вълните да ми правят пляс....пляс....пляс.Това е причината да не вземам и риб.Лови се от всякакви лодки.Виждал съм много хубави твърди за риболов,но все в чужбина.toshko написа:Ей колко активна станала темата, Емо пусни една снимка на новата лодка, интересно ми е човек с опит и фен на риболова от лодка на какво сее спрял. Ако сомовете ще се смятат на бройка/не на кило/ се включвам в надпреварата, а можеби да открием нова тема в която да се уточни регламента и мизата на човек, купуваме подарък и в края на годината спретваме награждаване.
Аз за тази година си бях намислил през деня да си троля, а вечер да кльонкам, НО всяка вечер се озовавах без подходяща стръв, ще кажете ли как си решавате Вие проблема или ще ми се![]()
Благодаря!
Не зная защо последния път не я снимах на вода с новия двигател.Сигурно от кеф......страшен кеф ти казвам.Освен това нали съм в риболовния бизнес....взимам всичко мн. тънко.Продавам старото(което си е ново) и с партньора доплащаме по 500лв. и сме споко поне за 5г.Ако търся тънък комплект за риболов ще си спретна ебати цената -25%.За сега помагам на приятели и колеги.

тук е със стария двигател

Последно за стръв съм закъсвал преди 8г. на Кърджали.От тогава винаги нося със себе си 2 блеснарки,1 болонезе и един фидер+ всякакъв вид подхранка.За мен зимната блесна е номер едно за костури на всеки водоем.Хващам си 1-вата вечер 10бр. Връзвам ги в 2 живарника на различни места и дълбочини.И после всеки ден си ловя по 4-5 пресни.На края на риболова ги връщам обратно във водата,ако са останали.
Не зная какво означава неподходяща стръв.
Последно промяна от Emo-83 на Чет Дек 10, 2009 1:12 am, променено общо 1 път.
Да ти е честита!
На откриването тая година шофирах тази

със същия мотор, та знам за къв кеф става въпрос, а питах щот тея съм ги ползвал през годините

ма още немога да намеря мойта.
Преди водех един приятел фидерист с мене, ма вече иска се в лодката и го закъсах със стръвта. Имам един мач, ма седи само за бройка. Благодаря за информацията всепак, ще дерзая със спининга догодина.
На откриването тая година шофирах тази

със същия мотор, та знам за къв кеф става въпрос, а питах щот тея съм ги ползвал през годините

ма още немога да намеря мойта.
Преди водех един приятел фидерист с мене, ма вече иска се в лодката и го закъсах със стръвта. Имам един мач, ма седи само за бройка. Благодаря за информацията всепак, ще дерзая със спининга догодина.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Тоше , на последната снимка всяка втора лодка е Романтика, замислям се дали аз не съм им вдигнал рейтинга

На платено не одим !
sampo написа:Тоше , на последната снимка всяка втора лодка е Романтика, замислям се дали аз не съм им вдигнал рейтинга![]()

-
- новобранец
Така ша да е,като ви мързи да ми напишете по едно писмо
Аз на крака съм ви дошъл
И Калин гледа от кюшето белким научи нещо за лодките,сомовете и кльонковете 

-
- сериозен играч
Баси темата,и Дедо Коледа дошъл,а аз па дрема кат мисирДядо Коледа написа:Така ша да е,като ви мързи да ми напишете по едно писмоАз на крака съм ви дошъл
И Калин гледа от кюшето белким научи нещо за лодките,сомовете и кльонковете

Един въпрос към Емо,прочел съм всички статии на Милко и в една какво ми направи впечатление,той казва,че тръгва за сом на кльонк когато в София листата на ореха станат няколко см.!Това се случвало в първата половина на месец април,защо тогава Емо казваш,че сезона за теб почва от юли?Как преди години са имали успехи през април,сега трябва да чакаме,много въпросителни ми станаха и направо забих!

Правете това, което ви доставя удоволствие! Аз ходя за емоциите. Ако клъвне нещо добре! Ама ако го превърнете в надпревара, ще си изгубите удоволствието и съня!
Сомът обича смелите!
Умно старче си ти!!!oldman написа:Правете това, което ви доставя удоволствие! Аз ходя за емоциите. Ако клъвне нещо добре! Ама ако го превърнете в надпревара, ще си изгубите удоволствието и съня!