Жребчево

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
na4o_kz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Жребчево

Мнение от na4o_kz »

na4o_kz написа:Не ми се пише повече,щото няма спир.Искам да науча за поредния трофеи хванат от някой колега,че темата бяга.УСПЕХ НА ВСИЧКИ.
Колкото и да пишем колега''МИТЕВ''все има ПРОФЕСОРИ;От кога пея да се спре с тея приказки,но кой да чуе.Оправия нама да има-тая зима :)
КОИТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ,ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА http://vbox7.com/play:36938ab8
Аватар
arilus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от arilus »

информация вчера на "Жребчево": на ръкава където се втича Тунджа, както и на канала под "римския мост" - само дребни костурчета колкото пръст, на дълбочина от 0 до 4 метра, на брега с плувка и по-навътре с дънните, на всякаква стръв - дори на хляб и един път на царевица, чак слънчевките не можаха да се вредят, та камоли друга риба. хем играе като уклей отгоре хем дрънка на дъно, абе изобщо навсякъде, не дава да хвърлиш. "троскота" щука хич го няма - но явно има мегдан да се навъди в повечко количество да обере досадния дребушлак. ще му стискам палци. в страни от нас се беше настанила и колония от щекари, здраво захранваха, но не видях никой да скача ухилен по брега с риба в ръката, за всички които обичат следният вид риболов /панаир, гъз до гъз , пръчка до пръчка/ - гьола над римския мост предлага достатъчно каракуда.
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

arilus написа:информация вчера на "Жребчево": на ръкава където се втича Тунджа, както и на канала под "римския мост" - само дребни костурчета колкото пръст, на дълбочина от 0 до 4 метра, на брега с плувка и по-навътре с дънните, на всякаква стръв - дори на хляб и един път на царевица, чак слънчевките не можаха да се вредят, та камоли друга риба. хем играе като уклей отгоре хем дрънка на дъно, абе изобщо навсякъде, не дава да хвърлиш. "троскота" щука хич го няма - но явно има мегдан да се навъди в повечко количество да обере досадния дребушлак. ще му стискам палци. в страни от нас се беше настанила и колония от щекари, здраво захранваха, но не видях никой да скача ухилен по брега с риба в ръката, за всички които обичат следният вид риболов /панаир, гъз до гъз , пръчка до пръчка/ - гьола над римския мост предлага достатъчно каракуда.
Потвърждавам,прибирайки се от срещата спрях за малко ,а бе панаир ...риба има,ама дребна :idea:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
na4o_kz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от na4o_kz »

Аз също бях на Римския,много е изпуснат водоема,на плувка нищо,само на дъно-без хранилка дори.Каракуда,нищо друго,но на Жребеца май и това нямало.И аз разбрах,че щуката се е изтеглила и си пази тока вече :) .А на Римския толкоз хора не бях виждал,да няма де да си разпънеш.Трябва да го пуснат на смени. :lol:
КОИТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ,ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА http://vbox7.com/play:36938ab8
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

Свърши ли вече костура на Жребчево? То беше голяма сеч на едри костури тоя месец и аз хванах някой друг ама имало колеги - 90 кила за един ден, и дребни не излизаха, средно по 500 гр ! И сом на влачене е хванат скоро на Паничеревските скали. Интересува ме дали някой е хващал едра щука през деня или ноща, да разкаже. Аз за една хваната през ноща знам може би към 4 кила. Някой да каже нещо по въпроса?
niki71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от niki71 »

Аз питах преди седмица но срещнах мълчание! Въпреки това ще кажа-костур в ляво от графа посока стената в малките заливи на щипок. Отделно дребни шуки доста редки. От лодка на живо щипоче.
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

afgany написа:.... То беше голяма сеч на едри костури тоя месец и аз хванах някой друг ама имало колеги - 90 кила за един ден.....
Аз тези не ги броя за "колеги"!
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

Колеги, проблема с изчезването на бялата риба не е в щуката ,а в МРЕЖИТРЕ и ВЛАЧЕНЕТО , тази неделя бяхме на тясното на жребеца - костури много по 500гр., имаше и малки щуклета , на тръгване на брега на язовира намерихме 1 умряла бяла риба , която закова кантара 6 кг , беше скоро умряла и имаше белези от мрежа. Така че оставете щуките на мира.
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
hypperion
новобранец
новобранец

Мнение от hypperion »

arilus написа:в страни от нас се беше настанила и колония от щекари, здраво захранваха, но не видях никой да скача ухилен по брега с риба в ръката,
Единия от тия бях аз. Вярно е ,че ловихме дребни каракуди, но извадих и едно шаране към 500-600 гр. Докато бях там имаше изваден и един шаран може би малко над 2 кила на дъно - това е. Основно се ловят маломерни каракуди. Изнервящото е присъствието на разни пенсионери дето се мъчат да ловят с плувки по 6 грама, прибират всичката уловена риба и на всичкото отгоре като не им кълве с все сили се мъчат да ти хвърлят на захраненото петно. С две думи удоволствието от риболова се губи!
ULDO1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ULDO1 »

......................
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 7:07 pm, променено общо 1 път.
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

ULDO1 написа:
Колеги, проблема с изчезването на бялата риба не е в щуката ,а в МРЕЖИТРЕ и ВЛАЧЕНЕТО ,
Колега ще си позволя на не се съглася с написаното от теб .Единственната истина от това е ,че мрежите намаляват драстично популацията и,ама да твърдиш че влаченето(написано с главни букви) е виновно за изчезването и, е повече от смешно.Ако беше казал че риболова на джиг ранна пролет е причина да намалее по щях да се съглася.И бялата не е изчезнала, просто се скатава ,а за това е виновна щуката :rolleyes: :rolleyes:
СЪГЛАСЕН :!: :idea:
Че има колеги пролетта които прекаляват има , ама така общо да се говори .......................
Все едно да кажа че дънарите са виновни че няма шаран.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
Аватар
borandri
новобранец
новобранец

Мнение от borandri »

Колеги, проблема с изчезването на бялата риба не е в щуката ,а в МРЕЖИТРЕ и ВЛАЧЕНЕТО
Колега ?????Стига глупости в форума. Влачене да сравняваш с "МРЕЖАРИ". Смешен си.
Аз тези не ги броя за "колеги"!
Що????????????????????????Цял ден са си правили кефа като е давало. И аз бях там. И аз хванах много ,и големи костури. Удоволствието от риболова на костур от лодка.
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Тролинга по-никакъв начин не може да наклони везната за нормалното развитие на Бялата риба,все едно въдичарите да са причината за намаляване на видовете риба по водоемите,Това е недопостимо.Причината е една и тя е ясна като бял ден,а именно мрежите и недобросъвестните колеги които пребират риби по-педя.
Без жени можем,без риболов не можем!
hojgun
новобранец
новобранец

Мнение от hojgun »

Даже и да ги прибират ( не че ги управдавам ) с въдица рибата никога няма да сварши.
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Темата е в "Информация за водоемите", а не кой как лови , моля не разваляйте темата има и други раздели :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”