Какво кълве на яз.Пясъчник?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
lolo
новобранец
новобранец

Re: Какво кълве на яз.Пясъчник?

Мнение от lolo »

slayder написа:
todkata написа:абе смешници един свободен водоем не оставихте,да ви приседнат дано
Това е положението.И на мен ми е малко криво,ама може и да за добро.Преди ден-два братята роми,а и не само те тъпчеха яко торбите.Говорих с новия собственик,който ме увери,че тия 10 лева ще си заслужават в скоро време.Има големи идеи за зарибяване и превръщане на водоема в много атрактивно място за спортен риболов.Времето ще покаже...
Пешо Селският и идеи.... Неговите идеи са - майка плаче грамофон свири.....
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

Само ако имаше начин да му спретнем един протест за микрото :( Такива язовири не би трябвало да се отдават под аренда. Не стига,че ни взеха всички селски язовирчета на които на времето повечето от нас са израстнали, ами сега и големите язовири почнаха да взимат наглите копе..та ..... няма да се очудя, ако след някоя година и Пясъчник го дадат под аренда тия смешници от общините. Само протест му е майката ! Да се съберем колеги от форума и да му се натрупаме на язовира 100 души поне! Да се чуди кво става и кво да прави!
dobivam
новобранец
новобранец

Мнение от dobivam »

Не заслужават да плащаме билети събират само пари,а какво са направили с тях? :roll: Даже глобяват и за зарибяване.На Пясъка съм бил все пълен валат и ме е страх да отида вече.
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

dobivam написа:Не заслужават да плащаме билети събират само пари,а какво са направили с тях? :roll: Даже глобяват и за зарибяване.На Пясъка съм бил все пълен валат и ме е страх да отида вече.
Това за първи път го чувам колега ! Кой ще те глоби,че зарибяваш язовир ?? Щом не бракониерстваш,а помагаш прираста на рибата не би трябвало да има никакви проблеми :shock:

Ай верно да направим една сбирка на микрото :) Пък да покаже и документите като сме повече народ да видиме кой аджиба го е дал язовира ?? Май е община Хисаря ако не се лъжа. Все трябва да успеем да направиме нещо за да спасим Микрото :(
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

alankulu1987 написа:
dobivam написа:Не заслужават да плащаме билети събират само пари,а какво са направили с тях? :roll: Даже глобяват и за зарибяване.На Пясъка съм бил все пълен валат и ме е страх да отида вече.
Това за първи път го чувам колега ! Кой ще те глоби,че зарибяваш язовир ?? Щом не бракониерстваш,а помагаш прираста на рибата не би трябвало да има никакви проблеми :shock:

Ай верно да направим една сбирка на микрото :) Пък да покаже и документите като сме повече народ да видиме кой аджиба го е дал язовира ?? Май е община Хисаря ако не се лъжа. Все трябва да успеем да направиме нещо за да спасим Микрото :(
От кой ще го спасиш бе колега,от тия които само преди по-малко от месец изнасяха препълнени живарници,от тия ,които го тарашиха с мрежи всяка вечер ли.Защото тогава се бяхте покрили измежду тях нали и сега като ви секна кранчето се сетихте да викате.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
kef4e
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kef4e »

Днес бях по работа в Красново и снимах Пясъка.И от далеч личеше че водата е много ниска.Виждаха се и коли покрай брега ама дали хващат....?
Изображение
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

butnik написа:
alankulu1987 написа:

От кой ще го спасиш бе колега,от тия които само преди по-малко от месец изнасяха препълнени живарници,от тия ,които го тарашиха с мрежи всяка вечер ли.Защото тогава се бяхте покрили измежду тях нали и сега като ви секна кранчето се сетихте да викате.

Колега, язовира трябва да бъде оставен за използване свободно от нас риболовците. Това, че язовирите биват тарашени с мрежи и повечето колеги прекаляват с улова си зависи изцяло от съответните институции които не предприемат мерки срещу бракониерите. Нека законът се засили и има яки санкции пък да видиме дали някой ще смее да го прекрачи. ИАРА нямали пари за бензин на джиповете за да дойдат на проверка .... а тия пари от билетите къде изчезват ??? Къде се топят тия пусти пари. Чат пат хвърлят някоя риба някаде и тва е! От 7 годишен съм по язовирите,вече съм на 25 и са ме проверявали 1-2 пъти за билет !!! Това нормално ли е ???? Болна тема ми е това. Запален риболовец съм,дори малко луд :) Болно ми става,че ни отнемат язовирите ...... язовирите на който повечето от нас са се учили да ловят риба.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

.......и......за да не бъде оставен на произвола на бракониерите,го дали на "видния съвестен" риболовец /Петьо-Селския/,да ни прибира по 10 левчета,по време на забраната.......от язовирчето,което лично той е зарибил..........Бутник.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

А аз като нямам нито една проверка да спра ли да си заверявам билета.И как в Испания имах по две проверки на излет,а тук за толкова години нямам една.Проверяват всички мен ме прескачат,какво е това отношение,чувствам се пренебрегнат :lol: Оправия няма,истината е ,че ни липсва самосъзнание и самоконтрол.И понеже липсват,за нас само платено и това е.Кумеца ми живее от доста години в Канада и съм го разпитвал подробно за условията и контрола на риболова там.Та ми казва ,че по реките има зони обозначени с табели ,че е забраненан зона.Викам му ами що не ловиш там,нали няма хора по реката.Отговорът му бе- ако ме барнат слагат прангите и след 2 часа ще търкаш наровете в някой зандан за известно време.Но така е в белите държави,при нас е дивотия,прерия,липсват ни само конските опашки.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Бутника много точно описа ситуацията, напълно съм съгласен ... Билети вадя откак се помня (пардон, от ученик) нон-стоп просто заради принципа, но последната ми проверка бе на запушеното на Ханово когато бях 10-ти клас ... има-няма едни 15-тина години ... Е, не съм всеки ден за риба (за съжаление), но не е като да не ходя и да няма къде да се срещнем с ИАРА-та ... Миналата година ги видях от далече на яз. Камчия как пуснаха лодката, направиха едно кръгче за 15-тина минути и си заминаха. Рибарите бяхме над 100 човека в близка околност, никакви проверки ...

Е, ще продължа да си подновявам билета, не заради страх от ИАРА или нещо такова, а просто пак от онези дълбоки принципи ... :)
Може би някакво изключение е тази година, когато за пръв път усилията на Стефан и немалка група риболовци (и активни граждани) бяха чути и се забелязва някакво раздвижване, дано това е само началото и нещата претърпят сериозно развитие!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

Утре сутрин отивам на Крушовския ръкав колеги ;) вечерта ще споделя какво е положението. Дано да няма вятър само !!!! :D
lubo79
новобранец
новобранец

Мнение от lubo79 »

хич не се хаби,още не е избила там :(
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

Колега рибата е тръгнала вече ама пусти му мой късмет гаден :( :( :cry: :cry: Отидох на крушовския ръкав в 8:00 .... Духаше леко,а рибата играеше доста !! Бях взел чичо ми с мен и докато си оправях дънната да метна на чичо ми му поведе перото,ама греда .. не успя да го засече. Оправих дънната,а рибата продължаваше все така хубаво да скача и да ме надъхва, тъкмо хвърлих плувката и след няма и 5 минути, какво мислите,че стана ??? Че хванах риба ?? Неееееее .... като удари един ...... поривен вятър,направо бутна дънната на земята и от тогава до 11 стояхме и ме заболя главата чак от вятъра. Имаше хора бол ама вятъра ги изгони повечето. Приятел на баща ми му е казал,че някви негови комшии хванали няколко шарана през седмицата там. Ей чак ми се пререва като си тръгвах .... Преместихме се на Правище с надеждата,че ще е по завет там,но уви и там вятъра брулеше мощно. С насълзени очи се прибрах сега. Не ми остава нищо друго освен да ида на Гребната база и да погледам от моста белите амури и кефалите :D
lubo79
новобранец
новобранец

Мнение от lubo79 »

колега баща ти много яко са го излъгали,в сряда и четвъртък бях там и имаше само двама души местни,които нямаха пипане.ние също извъртяхме грандиозен валат без пипане.ловихме на мач и на фидер-нищо,но тогава даже и не играеше,дано тия дни има някво подобрение на нещата :)
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

Съмнява ме да са го излъгали ;) преди 10 дена бяхме там и си нямаш и на идея какви шарани скачаха! До сега водата се е затоплила много повече и рибата би следвало да се е активизирала. Както споменах в предишния коментар,като отидохме сутринта вчера и рибата си пипаше,но за жалост задуха гадния вятър и развали риболова. За Пясъчник се говори само хубаво или нищо :) :D
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”