Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Пясъчник?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз.Пясъчник?
Пешо Селският и идеи.... Неговите идеи са - майка плаче грамофон свири.....slayder написа:Това е положението.И на мен ми е малко криво,ама може и да за добро.Преди ден-два братята роми,а и не само те тъпчеха яко торбите.Говорих с новия собственик,който ме увери,че тия 10 лева ще си заслужават в скоро време.Има големи идеи за зарибяване и превръщане на водоема в много атрактивно място за спортен риболов.Времето ще покаже...todkata написа:абе смешници един свободен водоем не оставихте,да ви приседнат дано
-
- разбира нещата
Само ако имаше начин да му спретнем един протест за микрото
Такива язовири не би трябвало да се отдават под аренда. Не стига,че ни взеха всички селски язовирчета на които на времето повечето от нас са израстнали, ами сега и големите язовири почнаха да взимат наглите копе..та ..... няма да се очудя, ако след някоя година и Пясъчник го дадат под аренда тия смешници от общините. Само протест му е майката ! Да се съберем колеги от форума и да му се натрупаме на язовира 100 души поне! Да се чуди кво става и кво да прави!

Не заслужават да плащаме билети събират само пари,а какво са направили с тях?
Даже глобяват и за зарибяване.На Пясъка съм бил все пълен валат и ме е страх да отида вече.

-
- разбира нещата
Това за първи път го чувам колега ! Кой ще те глоби,че зарибяваш язовир ?? Щом не бракониерстваш,а помагаш прираста на рибата не би трябвало да има никакви проблемиdobivam написа:Не заслужават да плащаме билети събират само пари,а какво са направили с тях?Даже глобяват и за зарибяване.На Пясъка съм бил все пълен валат и ме е страх да отида вече.

Ай верно да направим една сбирка на микрото

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
От кой ще го спасиш бе колега,от тия които само преди по-малко от месец изнасяха препълнени живарници,от тия ,които го тарашиха с мрежи всяка вечер ли.Защото тогава се бяхте покрили измежду тях нали и сега като ви секна кранчето се сетихте да викате.alankulu1987 написа:Това за първи път го чувам колега ! Кой ще те глоби,че зарибяваш язовир ?? Щом не бракониерстваш,а помагаш прираста на рибата не би трябвало да има никакви проблемиdobivam написа:Не заслужават да плащаме билети събират само пари,а какво са направили с тях?Даже глобяват и за зарибяване.На Пясъка съм бил все пълен валат и ме е страх да отида вече.
![]()
Ай верно да направим една сбирка на микротоПък да покаже и документите като сме повече народ да видиме кой аджиба го е дал язовира ?? Май е община Хисаря ако не се лъжа. Все трябва да успеем да направиме нещо за да спасим Микрото
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- разбира нещата
butnik написа:От кой ще го спасиш бе колега,от тия които само преди по-малко от месец изнасяха препълнени живарници,от тия ,които го тарашиха с мрежи всяка вечер ли.Защото тогава се бяхте покрили измежду тях нали и сега като ви секна кранчето се сетихте да викате.alankulu1987 написа:Това за първи път го чувам колега ! Кой ще те глоби,че зарибяваш язовир ?? Щом не бракониерстваш,а помагаш прираста на рибата не би трябвало да има никакви проблемиdobivam написа:Не заслужават да плащаме билети събират само пари,а какво са направили с тях?Даже глобяват и за зарибяване.На Пясъка съм бил все пълен валат и ме е страх да отида вече.
![]()
Ай верно да направим една сбирка на микротоПък да покаже и документите като сме повече народ да видиме кой аджиба го е дал язовира ?? Май е община Хисаря ако не се лъжа. Все трябва да успеем да направиме нещо за да спасим Микрото
Колега, язовира трябва да бъде оставен за използване свободно от нас риболовците. Това, че язовирите биват тарашени с мрежи и повечето колеги прекаляват с улова си зависи изцяло от съответните институции които не предприемат мерки срещу бракониерите. Нека законът се засили и има яки санкции пък да видиме дали някой ще смее да го прекрачи. ИАРА нямали пари за бензин на джиповете за да дойдат на проверка .... а тия пари от билетите къде изчезват ??? Къде се топят тия пусти пари. Чат пат хвърлят някоя риба някаде и тва е! От 7 годишен съм по язовирите,вече съм на 25 и са ме проверявали 1-2 пъти за билет !!! Това нормално ли е ???? Болна тема ми е това. Запален риболовец съм,дори малко луд

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
.......и......за да не бъде оставен на произвола на бракониерите,го дали на "видния съвестен" риболовец /Петьо-Селския/,да ни прибира по 10 левчета,по време на забраната.......от язовирчето,което лично той е зарибил..........Бутник.
валатът не най-лошото нещо на света
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
А аз като нямам нито една проверка да спра ли да си заверявам билета.И как в Испания имах по две проверки на излет,а тук за толкова години нямам една.Проверяват всички мен ме прескачат,какво е това отношение,чувствам се пренебрегнат
Оправия няма,истината е ,че ни липсва самосъзнание и самоконтрол.И понеже липсват,за нас само платено и това е.Кумеца ми живее от доста години в Канада и съм го разпитвал подробно за условията и контрола на риболова там.Та ми казва ,че по реките има зони обозначени с табели ,че е забраненан зона.Викам му ами що не ловиш там,нали няма хора по реката.Отговорът му бе- ако ме барнат слагат прангите и след 2 часа ще търкаш наровете в някой зандан за известно време.Но така е в белите държави,при нас е дивотия,прерия,липсват ни само конските опашки.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Бутника много точно описа ситуацията, напълно съм съгласен ... Билети вадя откак се помня (пардон, от ученик) нон-стоп просто заради принципа, но последната ми проверка бе на запушеното на Ханово когато бях 10-ти клас ... има-няма едни 15-тина години ... Е, не съм всеки ден за риба (за съжаление), но не е като да не ходя и да няма къде да се срещнем с ИАРА-та ... Миналата година ги видях от далече на яз. Камчия как пуснаха лодката, направиха едно кръгче за 15-тина минути и си заминаха. Рибарите бяхме над 100 човека в близка околност, никакви проверки ...
Е, ще продължа да си подновявам билета, не заради страх от ИАРА или нещо такова, а просто пак от онези дълбоки принципи ...
Може би някакво изключение е тази година, когато за пръв път усилията на Стефан и немалка група риболовци (и активни граждани) бяха чути и се забелязва някакво раздвижване, дано това е само началото и нещата претърпят сериозно развитие!
Е, ще продължа да си подновявам билета, не заради страх от ИАРА или нещо такова, а просто пак от онези дълбоки принципи ...

Може би някакво изключение е тази година, когато за пръв път усилията на Стефан и немалка група риболовци (и активни граждани) бяха чути и се забелязва някакво раздвижване, дано това е само началото и нещата претърпят сериозно развитие!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
Утре сутрин отивам на Крушовския ръкав колеги
вечерта ще споделя какво е положението. Дано да няма вятър само !!!! 

хич не се хаби,още не е избила там 

-
- разбира нещата
Колега рибата е тръгнала вече ама пусти му мой късмет гаден
Отидох на крушовския ръкав в 8:00 .... Духаше леко,а рибата играеше доста !! Бях взел чичо ми с мен и докато си оправях дънната да метна на чичо ми му поведе перото,ама греда .. не успя да го засече. Оправих дънната,а рибата продължаваше все така хубаво да скача и да ме надъхва, тъкмо хвърлих плувката и след няма и 5 минути, какво мислите,че стана ??? Че хванах риба ?? Неееееее .... като удари един ...... поривен вятър,направо бутна дънната на земята и от тогава до 11 стояхме и ме заболя главата чак от вятъра. Имаше хора бол ама вятъра ги изгони повечето. Приятел на баща ми му е казал,че някви негови комшии хванали няколко шарана през седмицата там. Ей чак ми се пререва като си тръгвах .... Преместихме се на Правище с надеждата,че ще е по завет там,но уви и там вятъра брулеше мощно. С насълзени очи се прибрах сега. Не ми остава нищо друго освен да ида на Гребната база и да погледам от моста белите амури и кефалите 

колега баща ти много яко са го излъгали,в сряда и четвъртък бях там и имаше само двама души местни,които нямаха пипане.ние също извъртяхме грандиозен валат без пипане.ловихме на мач и на фидер-нищо,но тогава даже и не играеше,дано тия дни има някво подобрение на нещата 

-
- разбира нещата
Съмнява ме да са го излъгали
преди 10 дена бяхме там и си нямаш и на идея какви шарани скачаха! До сега водата се е затоплила много повече и рибата би следвало да се е активизирала. Както споменах в предишния коментар,като отидохме сутринта вчера и рибата си пипаше,но за жалост задуха гадния вятър и развали риболова. За Пясъчник се говори само хубаво или нищо