Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето 2017-сафрид
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- научил се да хвърля
Re: С лодка в морето 2017-сафрид
Здравейте, в събота на Шабла влизане в 8.00 ч ,влачене на плитък воблер до 2м. ,смяна с по дълбок до 4 м. така 1ч. нямаше удар.Продължих за сафрид и него го търсих от Тюленово почти до къмпинга има - няма 2 кг. и 12.00 ч. излязох. Говорих с водолази рапанджии, те ми казаха имало доста циганки ,но почти по дъното се движели.
- nabor4eto
- ще става разбирач
Днес на Болата даде доволно... 

Ненавременното изпиване на втората чаша, обезсмисляло първата 

Днес пак там 3.5 кг едър за 3ч. На обед се раздуха и възИвоСф написа:Днес от 08.00 до 13.00 пред Галата след рейда много много доволо. Рибата държеше 12-15 метър.
- rikitikitavi
- разбира нещата
Вчера на Болата няколко часа имаше река от сафрид под лодката.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Сафрид има по цялата ос Емине-Болата....
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
- fishermann2
- вече хвърля и на тежко
Река,река,ама в събота 26.08.от 12 на обяд,до 17.30 ,реката я нямаше.Като спрях в Българево да купувам грозде,чичката вика.EU_BG_akademika написа:Сафрид има по цялата ос Емине-Болата....
-Ти къде отиваш,лодките си заминават?
Аз,пък се шегувам,че те си отиват слабите рибари,а сега идват силните.
Силни,силни,ама добре,че на излизане нямаше как да ме види.
Абе,чепарета сменях,абе,пилкери слагах...,тегава работа.Колегите на същия хал като мен,даже някой и си поспиваха по лодките.Ходих и до 40-тия метър и там мъртвило.И като се поразходих, поразходих и хайде на брега.
-
- ще става разбирач
Гледам, често влизаш на Болата. Може да се обадиш да ме хвърлиш до носа. Около обяд често спира и си трябва търсене. Аз не разбирам от пилкери, но за в момента наблюдението ми е че плашат сафрида. За чернокопа не знам. Пет поредни дни бях на Болата. Първите три с две пръчки с пилкери. Колегите без.
Сменях три различни зелено-розов, синьо сив, червеникав. Тежини 60-70-80.
първият ден колегата със синьо ламе и 60 гр. олово хващаше по- добре. Аз с тиква синьо, шарено, червено, зелено, и още две три резултата не се подобри. Втори ден пак с него той със същото чепаре а аз пак правя проби като сменям чепарета и въртя пилкерите на тях. Когато хващаме едновременно пак при него имаше повече рибки. Трети ден с друг човек. Той с старо зелено ламе. Аз пак проби. Та при една не съм закачил вирбела и пилкера си замина. Сложих олово. Двете въдици със сини ламета едната с олово 70гр. Другата със синьо ламе и пилкер 70гр. Същият ден морето тава. Колегата с олово 60гр. При мен резултата на въдицата с олово се подобри. на другата същата работа като преди. четвърти ден с жената и детето. Аз капитан и помощник. Точно в събота. Двете със зелено ламе и с олово 60гр. Да им е по-леко. хванаха доволно видяха и делфин за първи път. Та това са много кратки наблюдения. Аз от този риболов не разбирам. Доволен съм и на една доза. Та в събота имахме две дози и една циганка, която хванах в паузата, когато дъщерята си почиваше.
Пиши винаги когато влизаш за твоите наблюдения така ще можем да си сверяваме нещата а другите около нас да ги анализират.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- ще става разбирач
Здравейте.днес на Болата.влачене пред Яйлата на 4 и 6 метрови воблери.до 9ч без удар.от там пред сухото дере.до 12 на обяд по 4 кг на човек хубав сафрид ..наслука 

Днес от 10.30 до 16.00 пред Галата на вътре даде много добре. В началото до 12 -12.30 часа беше много тегаво. След това тръгна много добре. После на излизане проба на 19-20 метър доста близо до брега сонара почервеня по малко от 5-7 риби нямаше на вадене.
Така че краен резултат може би 10-12 кг. Една пълна 32 литрова чанта
Така че краен резултат може би 10-12 кг. Една пълна 32 литрова чанта
-
- вече хвърля и на тежко
Браво колега и за улова и за инфото уикенда и аз нападам.
- nabor4eto
- ще става разбирач
Днес около поворотния буй и на юг от него даде добре...само едро
до около 09,30-10,00ч....след това духна от юг и взе да прави зайчета и зайчетата взеха да стават по-големи...в крайна сметка решихме към 10,30ч да излизаме....рибата се държеше в горния слой 10-12 метър - чипаре тиква

Ненавременното изпиване на втората чаша, обезсмисляло първата 

Аз ги лових на зелено.От 8 до 10.30 направих 6,5 кг и като задуха си бих камшика.Колегата valio_suzumar смята през уикенда да атакува,но да направи справка първо с метео сайтовете,че май ще е лошо морето
-
- вече хвърля и на тежко
Днес южно след Поворота 3 кг.сафрид.
- cheatereye
- новобранец
Днес, от 6:30 до към 10:50 бяхме между Мириус и Плаката направихме по около 4 кг. на човек (като предимно на сонара търсихме едрия сафрид), след това решихме да се преместим пред Маслен нос и държахме пред носа от страната на Мидарниците. Там наваксахме с риболова, излизаха доста добри пасажи. Всичко приключи в 12:25, когато задуха ветреца и морето си показа зъбките.
Приблизително 10кг, на човек сафрид, като имахме и попадения от циганка, която беше пусната да порасне.
Приблизително 10кг, на човек сафрид, като имахме и попадения от циганка, която беше пусната да порасне.
B lo w мy мind & F o ll o w мe