Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Интересно, като хващахте по десетина и повече шарана беше щото сте големи майстори, сега като се сменя времето и метаболизма на рибата, ултразвук ви пускатogi_peugeot написа:Мой приятел познава тия дето държат седмиците и твърди ,че пускали някакъв ултразвук от време на време и рибата не кълве.....

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И аз го знам Станьо , и това го чувам за първи път , но не е проблем да питам макар , че грам не ми се вярва. Това нещо ако се слага, ще е в началото на риболовния сезон , а не към края и когато се пускат само пастърви .
Иначе за Слаковци имаше такива слухове , които в последствие се оказаха и вярни
Иначе за Слаковци имаше такива слухове , които в последствие се оказаха и вярни

На платени водоеми трябва да се ходи само по време на забраната докато собствениците им ще разберат, че с трици маймуни не се ловят, а така пък по свободните ще сме повече съвестните риболовци, които да звънят на ИАРА при проблеми, защото смятам, че форумите, риболовната преса и предаванията по телевизията ни правят такива.
Минах преди час от там и трябва много да се лови. Защото в делничен ден да има 049808392835490 човека, не ми го побира главатаhristotihov написа:Сега ти виждам поста, в 9:20saksi написа:Утре смятам и аз да цъфна там към девет.
Мерси за инфото.
И ако се сетиш за някакъв съвет пиши на ЛСно съм сигурен че ще си хванеш и без съвети.

Рибата винаги е на другия бряг
-
- фен клуб-скобар
Хванах дедовия
Само един сивен и после минах на уклей,лових ама дребен.
Не ми се навираше при навалицата ,дето ,в крайна сметка са хванали по две -три пъстърви до десет часа....та ходих на плиткажа.
Завъртя се по едно време пъстърва,ама на-най си.
Към 13 часа отидох при навалицата,ама и там беше спряло.
Ловяло се сутрин до към 9 и после привечер ..така сподели един капацитет.
Като си метках за уклей и храних с много червей и рехава захранка се закачиха две пъстърви ,ама скъсаха.
Бях с директен и 0.09 повод.
Според мен с щека ще се ловят през целия ден.
Имаше всякакви специалисти
предимно на статична бомбарда
с камола.

Само един сивен и после минах на уклей,лових ама дребен.
Не ми се навираше при навалицата ,дето ,в крайна сметка са хванали по две -три пъстърви до десет часа....та ходих на плиткажа.
Завъртя се по едно време пъстърва,ама на-най си.
Към 13 часа отидох при навалицата,ама и там беше спряло.
Ловяло се сутрин до към 9 и после привечер ..така сподели един капацитет.
Като си метках за уклей и храних с много червей и рехава захранка се закачиха две пъстърви ,ама скъсаха.
Бях с директен и 0.09 повод.
Според мен с щека ще се ловят през целия ден.
Имаше всякакви специалисти

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Сакси много ме разсмя със "статичната" бомбардаsaksi написа:...Имаше всякакви специалистипредимно на статична бомбарда
![]()
с камола.

Да не е на булдо, а ?
А "специалисти" има наистина много

- jasonsmith
- разбира нещата
Днес си взех нова пръчка за малки реки и трудно достъпни места.. 4 метра боло, 160 гр., много изпъната и с малката макаричка голям кеф

... Успях за два часа след работа да и направя много добро сефте:

Направих клипче и с релийз-а ама в тъмницата нищо не се вижда,

... Успях за два часа след работа да и направя много добро сефте:

Направих клипче и с релийз-а ама в тъмницата нищо не се вижда,

-
- разбира нещата
Много си прост и ми вдигна кръвното...не казвам,че на мен ми пускат а какво каза мой приятел.Аз съм имал успехи там но съм имал и много капота...преди време пишех много за седмиците но разни цървули тука от форума ме обвиниха,че е мой гьола и за това му правя реклама.Вече не пиша нищо за никъде.Да го духат тъпанарите.Относно седмиците много хора казват,че пускат нещо когато има много народ на гьола.Забелязал съм че някой път при перфектно време просто не кълве изобщо...и то не само на мен а на целия гьол.Това е не ангажирам никой с мнението си а относно това кой е майстор и кой не е си запази мнението за теб смотаняко....naskobo написа:Интересно, като хващахте по десетина и повече шарана беше щото сте големи майстори, сега като се сменя времето и метаболизма на рибата, ултразвук ви пускатogi_peugeot написа:Мой приятел познава тия дето държат седмиците и твърди ,че пускали някакъв ултразвук от време на време и рибата не кълве.....![]()
Ши има бан майogi_peugeot написа:Много си прост и ми вдигна кръвното...не казвам,че на мен ми пускат а какво каза мой приятел.Аз съм имал успехи там но съм имал и много капота...преди време пишех много за седмиците но разни цървули тука от форума ме обвиниха,че е мой гьола и за това му правя реклама.Вече не пиша нищо за никъде.Да го духат тъпанарите.Относно седмиците много хора казват,че пускат нещо когато има много народ на гьола.Забелязал съм че някой път при перфектно време просто не кълве изобщо...и то не само на мен а на целия гьол.Това е не ангажирам никой с мнението си а относно това кой е майстор и кой не е си запази мнението за теб смотаняко....

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- jasonsmith
- разбира нещата
Много си отворен тука във форума, а навън най-вероятно си мишка... Заслужаваш си бан отвсякъде...ogi_peugeot написа: Много си прост и ми вдигна кръвното...не казвам,че на мен ми пускат а какво каза мой приятел.Аз съм имал успехи там но съм имал и много капота...преди време пишех много за седмиците но разни цървули тука от форума ме обвиниха,че е мой гьола и за това му правя реклама.Вече не пиша нищо за никъде.Да го духат тъпанарите.Относно седмиците много хора казват,че пускат нещо когато има много народ на гьола.Забелязал съм че някой път при перфектно време просто не кълве изобщо...и то не само на мен а на целия гьол.Това е не ангажирам никой с мнението си а относно това кой е майстор и кой не е си запази мнението за теб смотаняко....

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Този път за седмица, на всеки се случва да си изпусне нервите веднъж. 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- фен клуб-скобар
Сакси много ме разсмя със "статичната" бомбардаG.Petkov написа:saksi написа:...Имаше всякакви специалистипредимно на статична бомбарда
![]()
с камола.

Да не е на булдо, а ?
Схемата е като на булдо,но го правят с плаваща бобмарда,което е много тъпо.
Хвърляш и чакаш ,затова статична.
Честно казано аз на Доспат съм виждал местните риболовци да ловят така и хващаха в сравнение с мен
, а аз с мача стрелях гадно миришещи пелети и червеи и лових едри, мутирали уклеи и недорасли пастърви.

-
- новобранец
Колеги,къде е най-добре да отида на река Искър, някъде в околностите на София ?
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
За бомбардата се засмях, щото и аз гледах как един "специалист" замеряше с бомбарда като детска джапанка, а гьола малък, и този топуз като паднеше във водата всичката риба се разбягваше
!
Може би на големи езера и водоеми да е много успешен начин на риболов, още повече че се достигат огромни дистанции, ама на малките е като с оръдие да стреляш по врабчета !

Може би на големи езера и водоеми да е много успешен начин на риболов, още повече че се достигат огромни дистанции, ама на малките е като с оръдие да стреляш по врабчета !