Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
kdpav
новобранец
новобранец

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от kdpav »

[quote="pojara28"]Абе и аз ползвам дренан но само като ловя на червеи или пинки. Иначе за плувките преди година две не използвах друго освен кралусо голф. Но не съм много доволен от тях не бяха много чувствителни а и тоя пластмасов кил като се деформира няма оправане. Иначе тая година рядко ми се е налагало да ловя с плувка по тежка от 2,5грама.
Колега с метален кил се деформират, с пластмасов няма как да стане, освен да ги грееш със запалка!От форума знам,че си фидермайстор имам в предвид , че плувка 2,5 гр. за Струма е прекалено много!При сегашното положение на реката 1,5 грама плувка на Ризов нормална капка е напълно достатъчно!Както Джони по нагоре обясни.
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

еее писах писах и ми падна батерията на телефона сега хванах таблета и гледам стана ви по-интересно от това кой колко е фанал
та за плувките и тия с пластмасов се кривят - я в кутия я на въдицата ако не се свалят но това е друга тема. За двата грама и половина много малко зависи от реката и течението. За фуната съм За, защото след много пробвани куки на фидера не намерих по добро от троха плюс фуна. О там и за болото не ловя сдруго кагато съм на троха.
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

За камасана съм ловил само с 511 и 611 и както прочетох някъде, а и аз съм на това мнение, едната си е тъпа, а другата става тъпа след десет мятания.
За тия плувки на цирка не съм виждал в Благоевград но ще питам утре, иначе само добро съм чел тук за тях.
За скобара на троха съм се убедил че куката трябва да е с къса дръжка и широка а фуната е точно това.
В тоя тон на мисли за плувките някой провал ли е стик на Струма за скобар.
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

За антените - просто не мога да ги понасям тия с кухите антени не знам може и аз да си измислюм но ми се струва че не са толкова чувствителни плувките с кухи антени.
скобара е риба проклета
Изображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Пожар стик ако става ще е по удачен пролетно време при по голяма вода,кухата антена е отврат!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

pojara28 написа:
Ти какви кралусо ползваш голф карпи или спирит, а може би ловиш с боло или сърф
Изображение :

Eй това ми пасва за Струма- здраво и чувствително. Монтирам плувката обратно на снимката- с острото нагоре, по-добре вози.
Имам боло и сърф на Кралусо, но никога не съм ловил с тях на Струма-те са за дълбока вода, където се търси задържане. Силата на Кралусо е във ваглерите, покрай тях ползвам и др. модели. Евала на унгарците за тия плувки, егати фантазията са развихрили :rolleyes:

Между другото попаднах на едни буренца "VGT", български за износ, военно-зелени, тънак кил - нямам забележки.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

pojara28 написа: За тия плувки на цирка не съм виждал в Благоевград но ще питам утре, иначе само добро съм чел тук за тях.
Имаше от тях при Людмил ама той си изнесе магазина в Кюстендил. Аз си взех една серия от тях от 1 до 4 гр и съм много доволен. Антената е дългичка и за ловене на задържане според мен е супер.
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

DJONI RINGO написа: Плувки ползвам на Юли Цирка от 1 1.5 и 2 г основно с тънки средно дълги антени!

Е, те това трябва да е нещо западно :wink: Имаме ли снимка?
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Наско униккални са-отговарят много точно на грамажа! Да не ни атакуват тука за реклама няма нищо такова!

Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

Ето две
1 и 4 грама
Изображение

Изображение
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Кърцата написа:Kато заговорихме за куките, най-невероятната кука на която съм попадал е Гамакацу 1090. Намерил бях едно пакетче на брега на една река в Гърция, много риба хванаха, откачанията беха намалени до минимум, но малко по малко ги изпокъсах. За жалост не мога да ги намеря никъде в България, казаха ми че този модел не се внасял..
А иначе и аз съм поклонник на Фуните, резервата е Камасан 651.
хаха късмета е много важен :) :) аз бех намерил едни 18ки показах ги ъ магазина тия викат тва е тел бре а аз извадих сумати риба с тех ...иначе камасан по ми допадат като закачане на рибите и малък брой откачени ..но и исада също са добри но мибалото лето само с 1пакет камасан 611 цело лето като всеки излет сменям къка .... и късам само от риба на повечето места
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Кърцата написа:Kато заговорихме за куките, най-невероятната кука на която съм попадал е Гамакацу 1090. Намерил бях едно пакетче на брега на една река в Гърция, много риба хванаха, откачанията беха намалени до минимум, но малко по малко ги изпокъсах. За жалост не мога да ги намеря никъде в България, казаха ми че този модел не се внасял..
А иначе и аз съм поклонник на Фуните, резервата е Камасан 651.
хаха късмета е много важен :) :) аз бех намерил едни 18ки показах ги ъ магазина тия викат тва е тел бре а аз извадих сумати риба с тех ...иначе камасан по ми допадат като закачане на рибите и малък брой откачени ..но и исада също са добри но мибалото лето само с 1пакет камасан 611 цело лето като всеки излет сменям къка .... и късам само от риба на повечето места
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

izzyone написа:Ето две
1 и 4 грама
Изображение

Изображение
Колега не са тези за които аз говоря! Ония са други в зелено и черно и са без метален пръстен за влакното:)Но и тея са добри ;)

Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

Миналата година на тунела извадих една плувка dream fini 2 гр :D От тогава ловим с нея,уникална е.За повод от години ползвам трабуко,както и за основно.До преди година ловех с основно 0,16,сега съм с 0,14 и е много по-добре,разликата е огромна
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

На мен пък най-много ми харесва тази серия плувки на Mosella:

Изображение

Ползвал съм от тях размери 0,5; 0,75; 1 и 1,5 гр. За мен това е най-добрата плувка която съм ползвал за риболов по р. Струма - много леки, прецизна изработка, сменяваща се антенка, фин карбонов кил . Жалко само, че вече не се произвеждат.

За скобара, понастоящем ползвам куки камасан В511 №14. Не е идеалната кука според мен - при по-борбени скобари над кило, често куката си променя геометрията, съответно скобара - траекторията :D

Изображение

Използвам само директни телескопи с жило, понякога с ластик и за сега съм доволен от този модел куки. За боло смятам по-удачно използването на серия В611. Фуната я пробвах един път, но трудно закачам стръвта на нея /ловя основно на бял червей/ и бързо се отказах.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”