Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Ato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболова около Русе

Мнение от Ato »

Ivak написа:Поздравления, класна риба.

Преди няколко години пяна ми беше излязла на устата да приказвам за ратлини и цикади за Дунава, тогава никой нещеше да чуе че ловят. Упорствай с 7-8 см на рапала и тежки цикади и ще има много класни риби от всички видове :wink:
дааааааааааа цикадите са много добри примамки уверил съм се вече , а сега и на ратлините гледам с друго око
пускай дребосъка ако искаш да хванеш ЙЕдро
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Браво колега :supz: Все повече да ти върви... то само с късмет не става ама и той си трябва :D
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Sirken написа:за ходенето ще отида просто се чудя за хищна или мирна риба да се подготвям за сом ми се иска ама ако няма смисъл поне да не си зимам попови прасета
Гледай в неделя (мисля че беше) "Междузвездни войни"... и нека силата бъде с теб :!: Няма как да разбереш спецификата на определено място от приказките на хората. Трябва да ходиш (според мен) винаги когато ти се иска и можеш. При различно ниво на Реката, при повишване и понижаване на нивото, при високо и ниско атмосферно налягане, при слънчево и облачно време, топло и по-хладно и да се опитваш да разбереш, да опознеш мястото, дъното, дълбочината, теченията и каква риба се навърта там при различните условия. Звучи безумно, знам, но в крайна сметка никой не е казал, че риболовът е да отидеш да си вземеш рибата. Цялата работа е доста несигурна(най-вече на Дунава), та ако не можеш да поемеш риска да си вземеш попови прасета... не си взимай. Не мисля, че някой от който и да е форум може да ти каже "там няма сом", защото сома може да отиде там въпреки мнението на този хиперспециалист. Може да си абсолютно незапознат с общоприетото мнение за това място и да се окажеш първият хванал сом там или да си един от многото нехванали сом там. Сам реши какво предпочиташ. Пожелавам ти успех.
ribolovecaruse
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribolovecaruse »

добър вечер колеги можели малко инфо как е положението по реката,излизат ли вече скобарчета и морунаж,че замислям един излет с преспиване.благодаря на всички колеги за инфото.и наслука на всички
Аватар
sasho_cross
новобранец
новобранец

Мнение от sasho_cross »

djokoriboloveca написа:Някой знае ли достоверна информация за с. Звънарци.Пет човека питах ,пет различни отговора,и никой не е сигурен.
Звънарци е свободен от тая година,само с билет!Ама като гледам и билет не ти трябва май!Оня ден бях там и станах свидетел на нещо грозно:Пълно с търмъкчии,обикалят наляво надясно и косят ли косят!А къде е Иарата питам аз :axe: :axe: :axe: ???Ама и отговор не чакам!!!
С две думи:малко дребна таранка и много,много ядове с въпросните лица и селения!!!Просто не си заслужава!!! :evil: :evil: :evil:
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

ribolovecaruse написа:добър вечер колеги можели малко инфо как е положението по реката,излизат ли вече скобарчета и морунаж,че замислям един излет с преспиване.
По принцип не ловя такива риби, но гледам никой не пише нищо за тях и ще драсна няколко реда. Вчера следобяд ми се обади един приятел, който не е рибар и ме помоли да го заведа за риба. Не ми се ходеше много понеже сутринта се върнах от поредното капо в гонене на дивите шарани и амури, но какво да го правя. Бях хванал преди седмица няколко мрени на Сандровския остров и реших да пробваме да ги търсим от брега. Взех 3 пръчки и минах през рибарския магазин и купих 2 кутийки червеи. Мацката ги сложи в найлонова чантичка и изобщо не ми направи впечатление, че са променили размера на кутийките към разбира се по-малък. Около 6 и 20 пръчките бяха във водата, мястото 7-7.5 м. камъни. Отначало направихме дарение на попчетата откъм доста червеи. В един момент доста зверски удар за попче, вадя - една бяла риба видимо във водата около 1 кг, дойде до брега и се откачи. Останах си само с попчето на куката :) - беше се хванало, а бялата го беше захапала. По едно време и трите пръчки на брега - 3 морунажа, като първия беше около 0.800 - 1кг. Това място никога не е държало такива риби и явно бяха преходни. Мрени нямаше така, че реших да пробвам да ги задържа с фидер. В колата имах няколко хранилки и храна. Първо извадих безжичния сонар, за да си припомня как беше точно дъното, за да видя къде ще стои храната. Утежних хранилките, понеже бяха 60гр. Общо взето успях да събера горе долу едър морунаж(лових на owner iseama 4 номер), обаче свършиха червеите :). Запалих колата и отидох до един колега рибар понеже знаех, че е наблизо да ми даде малко червеи. Върнах се и след това излязоха 3 мренки и още морунажи. Червеите отново свършиха :) и решихме да си ходим да гледаме Чехия-Испания. Резултатът беше 8 кг морунаж, мряна и едно шаранче около 0.500, което разбира се ще чакам след 4 години да го хвана пак. Снимката не е добра понеже камерата не телефона ми на обича да снима по тъмно :) .
Изображение
Последно промяна от kasabinho на Съб Окт 08, 2011 12:38 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

То май само това ни остана да ловим, мрени, морунажи, скобари, платики, косати.
Добър излет като за от брега :)
ribolovecaruse
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribolovecaruse »

благодаря за инфото колега,утре ще ги пробвам ако няма такъв вятър като неска и ще драсна за резолтат
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

sasho_cross написа:
djokoriboloveca написа:Някой знае ли достоверна информация за с. Звънарци.Пет човека питах ,пет различни отговора,и никой не е сигурен.
Звънарци е свободен от тая година,само с билет!Ама като гледам и билет не ти трябва май!Оня ден бях там и станах свидетел на нещо грозно:Пълно с търмъкчии,обикалят наляво надясно и косят ли косят!А къде е Иарата питам аз :axe: :axe: :axe: ???Ама и отговор не чакам!!!
С две думи:малко дребна таранка и много,много ядове с въпросните лица и селения!!!Просто не си заслужава!!! :evil: :evil: :evil:
Аз ще ти кажа къде е - на Мартен гонят любителите риболовци, които ловят през нощта.
Изображение
Аватар
elbosi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elbosi »

kasabinho написа:
sasho_cross написа:
Аз ще ти кажа къде е - на Мартен гонят любителите риболовци, които ловят през нощта.
Не е само на Мартен а из целия район и пишат актове по 500 лева.Явно не искат да виждаме кво става през ноща по Дунава.Дано да не съм прав ама.........
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Просто събират пари за гориво :)
Чух и че по Текето минавали и яко пишели актове по 500 лв.
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

kutinchev написа:Просто събират пари за гориво :)
За там знам, че са промоция - по 200 лв. :)
Изображение
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »

Днеска бях на текето от10 до14 ч.Много вятър,силен след 13 ч .Само попчета.
Аватар
sasho_cross
новобранец
новобранец

Мнение от sasho_cross »

kasabinho написа:
kutinchev написа:Просто събират пари за гориво :)
За там знам, че са промоция - по 200 лв. :)
Събират,Таратанци!!!Актовите им са изборни!!! :evil:
Заплатаджии!!! :finga:
Ходят да аргасват редовните рибари ,пък бракониерите си шетат наволя!!!Или пък ги е страх от тях ли??? :roll:
Вече си мисля,че тая институция ИАРА играе заедно с бракониерите!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Както каза един колега назад във постовете,заслужават догодина никой да не си плати билета,за кво да им плащаме заплатите като не си гледат работата!!!Пък и къв е смисъла от него де???? :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Последно промяна от sasho_cross на Вто Окт 11, 2011 8:39 pm, променено общо 1 път.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Ами че страх ги е ИАРА, като нямат права и полиция с тях само редовия риболовец ще закачат и то наблизо.

Някой да има инфо за Янтра? Риболов на плувка ме интересува от Бяла надолу.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”