Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
дааааааааааа цикадите са много добри примамки уверил съм се вече , а сега и на ратлините гледам с друго окоIvak написа:Поздравления, класна риба.
Преди няколко години пяна ми беше излязла на устата да приказвам за ратлини и цикади за Дунава, тогава никой нещеше да чуе че ловят. Упорствай с 7-8 см на рапала и тежки цикади и ще има много класни риби от всички видове
пускай дребосъка ако искаш да хванеш ЙЕдро
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво колега
Все повече да ти върви... то само с късмет не става ама и той си трябва 

- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Гледай в неделя (мисля че беше) "Междузвездни войни"... и нека силата бъде с тебSirken написа:за ходенето ще отида просто се чудя за хищна или мирна риба да се подготвям за сом ми се иска ама ако няма смисъл поне да не си зимам попови прасета

-
- научил се да хвърля
добър вечер колеги можели малко инфо как е положението по реката,излизат ли вече скобарчета и морунаж,че замислям един излет с преспиване.благодаря на всички колеги за инфото.и наслука на всички
- sasho_cross
- новобранец
Звънарци е свободен от тая година,само с билет!Ама като гледам и билет не ти трябва май!Оня ден бях там и станах свидетел на нещо грозно:Пълно с търмъкчии,обикалят наляво надясно и косят ли косят!А къде е Иарата питам азdjokoriboloveca написа:Някой знае ли достоверна информация за с. Звънарци.Пет човека питах ,пет различни отговора,и никой не е сигурен.

С две думи:малко дребна таранка и много,много ядове с въпросните лица и селения!!!Просто не си заслужава!!!

По принцип не ловя такива риби, но гледам никой не пише нищо за тях и ще драсна няколко реда. Вчера следобяд ми се обади един приятел, който не е рибар и ме помоли да го заведа за риба. Не ми се ходеше много понеже сутринта се върнах от поредното капо в гонене на дивите шарани и амури, но какво да го правя. Бях хванал преди седмица няколко мрени на Сандровския остров и реших да пробваме да ги търсим от брега. Взех 3 пръчки и минах през рибарския магазин и купих 2 кутийки червеи. Мацката ги сложи в найлонова чантичка и изобщо не ми направи впечатление, че са променили размера на кутийките към разбира се по-малък. Около 6 и 20 пръчките бяха във водата, мястото 7-7.5 м. камъни. Отначало направихме дарение на попчетата откъм доста червеи. В един момент доста зверски удар за попче, вадя - една бяла риба видимо във водата около 1 кг, дойде до брега и се откачи. Останах си само с попчето на кукатаribolovecaruse написа:добър вечер колеги можели малко инфо как е положението по реката,излизат ли вече скобарчета и морунаж,че замислям един излет с преспиване.

Последно промяна от kasabinho на Съб Окт 08, 2011 12:38 pm, променено общо 1 път.

То май само това ни остана да ловим, мрени, морунажи, скобари, платики, косати.
Добър излет като за от брега
Добър излет като за от брега

-
- научил се да хвърля
благодаря за инфото колега,утре ще ги пробвам ако няма такъв вятър като неска и ще драсна за резолтат
Аз ще ти кажа къде е - на Мартен гонят любителите риболовци, които ловят през нощта.sasho_cross написа:Звънарци е свободен от тая година,само с билет!Ама като гледам и билет не ти трябва май!Оня ден бях там и станах свидетел на нещо грозно:Пълно с търмъкчии,обикалят наляво надясно и косят ли косят!А къде е Иарата питам азdjokoriboloveca написа:Някой знае ли достоверна информация за с. Звънарци.Пет човека питах ,пет различни отговора,и никой не е сигурен.![]()
![]()
???Ама и отговор не чакам!!!
С две думи:малко дребна таранка и много,много ядове с въпросните лица и селения!!!Просто не си заслужава!!!![]()
![]()

Не е само на Мартен а из целия район и пишат актове по 500 лева.Явно не искат да виждаме кво става през ноща по Дунава.Дано да не съм прав ама.........kasabinho написа:Аз ще ти кажа къде е - на Мартен гонят любителите риболовци, които ловят през нощта.sasho_cross написа:Звънарци е свободен от тая година,само с билет!Ама като гледам и билет не ти трябва май!Оня ден бях там и станах свидетел на нещо грозно:Пълно с търмъкчии,обикалят наляво надясно и косят ли косят!А къде е Иарата питам азdjokoriboloveca написа:Някой знае ли достоверна информация за с. Звънарци.Пет човека питах ,пет различни отговора,и никой не е сигурен.![]()
![]()
???Ама и отговор не чакам!!!
С две думи:малко дребна таранка и много,много ядове с въпросните лица и селения!!!Просто не си заслужава!!!![]()
![]()
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
Просто събират пари за гориво 
Чух и че по Текето минавали и яко пишели актове по 500 лв.

За там знам, че са промоция - по 200 лв.kutinchev написа:Просто събират пари за гориво

Днеска бях на текето от10 до14 ч.Много вятър,силен след 13 ч .Само попчета.
- sasho_cross
- новобранец
Събират,Таратанци!!!Актовите им са изборни!!!kasabinho написа:За там знам, че са промоция - по 200 лв.kutinchev написа:Просто събират пари за гориво

Заплатаджии!!!

Ходят да аргасват редовните рибари ,пък бракониерите си шетат наволя!!!Или пък ги е страх от тях ли???

Вече си мисля,че тая институция ИАРА играе заедно с бракониерите!!!

Както каза един колега назад във постовете,заслужават догодина никой да не си плати билета,за кво да им плащаме заплатите като не си гледат работата!!!Пък и къв е смисъла от него де????

Последно промяна от sasho_cross на Вто Окт 11, 2011 8:39 pm, променено общо 1 път.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ами че страх ги е ИАРА, като нямат права и полиция с тях само редовия риболовец ще закачат и то наблизо.
Някой да има инфо за Янтра? Риболов на плувка ме интересува от Бяла надолу.
Някой да има инфо за Янтра? Риболов на плувка ме интересува от Бяла надолу.