Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от DJONI RINGO »

Никой не може да ме убеди ,че куките нямат значение за откачането на рибите:)
Последно промяна от DJONI RINGO на Нед Фев 02, 2014 11:03 am, променено общо 1 път.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

ivo_stoev написа:
kefala87 написа:Ония ден под Прибой 3 кленчета и един труден скобар за 3 часа.
Предполагам,4е е бил над 1,5 кг в предвид това,4е преди 4 години може би ве4е ги пуснаха познати
Може пък да има подрастващи,а дано :)
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

Може пък да има подрастващи,а дано :)[/quote]

Незнам,нищо не казва колегата
Аватар
kefala87
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kefala87 »

ivo_stoev написа:
kefala87 написа:Ония ден под Прибой 3 кленчета и един труден скобар за 3 часа.
Предполагам,4е е бил над 1,5 кг в предвид това,4е преди 4 години може би ве4е ги пуснаха познати
20 санта е не съм го мерил по кила ама дали има и 400 грама се чудя .. Бе добре е като за там скобар досега не съм хващал.
Последно промяна от kefala87 на Нед Фев 02, 2014 12:35 pm, променено общо 1 път.
Ако има риба и на бастун че се фане.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

DJONI RINGO написа:Никой не може да ме убеди ,че куките нямат значение за откачането на рибите:)
Не. Аз не искам да кажа, че нямат и те значение, но при откачания на риби преди да се сменя куката може би е по-удачно да се поиграе с дълбочината. Абе капризна риба си е и няма ден с ден за да се каже, че иди кое си е най-удачно. Трябват проби. Говоря за лятото и есента. Мен зимата по реката почти ме няма.
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

С риск да кажа някой глупост още сега ме извинете.:D Много пъти ми се е случвало да ловя с кука 12 фуна и да имам много откачени риби, но като я сменя с 14 или 16 броя на откачанията намалява драстично. Според мене това се получава от активността на скобара или с една дума дали ще пипа леко или ще лапа всичко. Също така и дълбочината когато рибите се зашият за долна устна или по средата винаги я намалявам до колкото е нужно.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

metoo написа:С риск да кажа някой глупост още сега ме извинете.:D Много пъти ми се е случвало да ловя с кука 12 фуна и да имам много откачени риби, но като я сменя с 14 или 16 броя на откачанията намалява драстично. Според мене това се получава от активността на скобара или с една дума дали ще пипа леко или ще лапа всичко. Също така и дълбочината когато рибите се зашият за долна устна или по средата винаги я намалявам до колкото е нужно.
и при мен е така .... лятото хода на 2 до 3 места и знам там къде лова ква е дълбочината винаги ... винаги ми е точната .... са зависи дали иска да суркаш малко повече по дъното или да минава точно по него трохата .... повчето пъти лова да ми минава само трохата по дъното .... и винаги лова с 14 16 18 куки ... рибите взимат като луди ... случва се да метна пред мен и да наклони върха веднага просто не знаеш кво се случва ....
та за инфото са днеска бех ... жп мосто .... бистра студена ниво все едно нее валяло нищо .... риби ... не .. 2 случаино дребни .... на края на вира на ръба на бързако ... и там си седеха ..... после оидех да вида едни стари мой приятели скобари как са кво прават и фанах 2 .... без манджа без нищо http://prikachi.com/images/760/7020760D.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; бех под едно дръво и турих старата болонеза .... пълна кочина ахах ... рибите пуснаха малко кръв са да не ме нападнете тука и за тва иначе се оправиха :drinkers:
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

miro253 написа:
DJONI RINGO написа:Никой не може да ме убеди ,че куките нямат значение за откачането на рибите:)
Не. Аз не искам да кажа, че нямат и те значение, но при откачания на риби преди да се сменя куката може би е по-удачно да се поиграе с дълбочината. Абе капризна риба си е и няма ден с ден за да се каже, че иди кое си е най-удачно. Трябват проби. Говоря за лятото и есента. Мен зимата по реката почти ме няма.
Колега преди да сменя куката отдавна съм си напипал точната дълбочина,рибите взимат супер и куката ми ебава майката!аз знам наизуст местата си и дълбочината,но винаги се променя-реката пада постоянно лятото почвам с една свършвам с друга вечерта........ И на другия ден хвърлям и нови 3-5 см примерно долу!Защо хората сменят номерацията на куката от малка към по голяма и обратно,примерно с малка кука им се откачат рибите и правят фитки;) или обратно! Куката е толкова в играта,че си е ебало майката!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
viiksan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от viiksan »

За мен и куките, и дълбочината са от значение за откачванията.
Последно промяна от viiksan на Пон Фев 03, 2014 1:14 pm, променено общо 1 път.
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
Аватар
kefala87
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kefala87 »

Бе мани ти немат значение сложи неква миниатюрна за едър скобар па ..
Ако има риба и на бастун че се фане.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

kefala87 написа:Бе мани ти немат значение сложи неква миниатюрна за едър скобар па ..
Вадил съм едри скоби с кука номер 20 :lol: ония до мене бяха с десетки и нищо не хванаха, аз експериментирах и ги начупих. А те пък ме гледаха кат изтървани, даже дойдоха да видят кука двадесети номер с повод 0,09, тва било ненормална работа. Те по-малки от 12-ки нямаха
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Май всички казвате едно и също, но с различни думи :o Венци вика, че има 2 модела изпитани куки и ако има фитки играе с дълбочината, а Марти зацепва дълбочината и търси оптималната кука- въпрос на хронология :idea:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

и ако има фитки играе с дълбочината,
точно при фитки играе с куките ,има един момент се едно кълване засичаш нищо а си сигорен че са скобарите дошли...,ако на това се вика фитка тогава слагаш по голема кука...и почваш да ловиш ...има един момент каде са там и ако не сложиш голема кука с големо парче леб немаш пипане ,шесто чуство се вика,има друг момент що става с трошките на дъното ,как ги дига течението ,ловил съм ги и 20 см над дъното,тия са зимата съм ги ловил се с седмица фуна с по 6 белки ,летото до обед съм ловил с 18 ка ,следобед с 7ца или 8 ца ,но не и за откачане слагам различна кука ,за откачането ги ебавам с дълбочината ,големата или по малката кука ги слагам за да ми кълве ,с различна по голема или по малка стръв ,те това искам да кажем...

да се чете бавно и внимателно.... :D
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

venci72 написа:точно при фитки играе с куките .....
да се чете бавно и внимателно.... :D
Те, това си го принтвам и го слагам под възглавницата :P
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

naskobo написа:Май всички казвате едно и също, но с различни думи :o Венци вика, че има 2 модела изпитани куки и ако има фитки играе с дълбочината, а Марти зацепва дълбочината и търси оптималната кука- въпрос на хронология :idea:
за всеки е различно .... зависи как почнеш да водиш рибата .... как ще я докараш до теб .... лично на мен лятото ми бегат като не тръгна веднага да ги вода по дъното .... вече като дойдат на 3-4 метра пред мен ... болонезата им разказва играта .... та за откачанята и въдицата е от значение ... не само куката или дълбочината ....
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”