Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
Re: Инфо за р. Струма!
Никой не може да ме убеди ,че куките нямат значение за откачането на рибите:)
Последно промяна от DJONI RINGO на Нед Фев 02, 2014 11:03 am, променено общо 1 път.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- daanndo
- фен клуб-скобар
Може пък да има подрастващи,а даноivo_stoev написа:Предполагам,4е е бил над 1,5 кг в предвид това,4е преди 4 години може би ве4е ги пуснаха познатиkefala87 написа:Ония ден под Прибой 3 кленчета и един труден скобар за 3 часа.

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Може пък да има подрастващи,а дано
[/quote]
Незнам,нищо не казва колегата

Незнам,нищо не казва колегата
20 санта е не съм го мерил по кила ама дали има и 400 грама се чудя .. Бе добре е като за там скобар досега не съм хващал.ivo_stoev написа:Предполагам,4е е бил над 1,5 кг в предвид това,4е преди 4 години може би ве4е ги пуснаха познатиkefala87 написа:Ония ден под Прибой 3 кленчета и един труден скобар за 3 часа.
Последно промяна от kefala87 на Нед Фев 02, 2014 12:35 pm, променено общо 1 път.
Ако има риба и на бастун че се фане.
Не. Аз не искам да кажа, че нямат и те значение, но при откачания на риби преди да се сменя куката може би е по-удачно да се поиграе с дълбочината. Абе капризна риба си е и няма ден с ден за да се каже, че иди кое си е най-удачно. Трябват проби. Говоря за лятото и есента. Мен зимата по реката почти ме няма.DJONI RINGO написа:Никой не може да ме убеди ,че куките нямат значение за откачането на рибите:)
-
- разбира нещата
С риск да кажа някой глупост още сега ме извинете.
Много пъти ми се е случвало да ловя с кука 12 фуна и да имам много откачени риби, но като я сменя с 14 или 16 броя на откачанията намалява драстично. Според мене това се получава от активността на скобара или с една дума дали ще пипа леко или ще лапа всичко. Също така и дълбочината когато рибите се зашият за долна устна или по средата винаги я намалявам до колкото е нужно.

- prodigy666
- разбира нещата
и при мен е така .... лятото хода на 2 до 3 места и знам там къде лова ква е дълбочината винаги ... винаги ми е точната .... са зависи дали иска да суркаш малко повече по дъното или да минава точно по него трохата .... повчето пъти лова да ми минава само трохата по дъното .... и винаги лова с 14 16 18 куки ... рибите взимат като луди ... случва се да метна пред мен и да наклони върха веднага просто не знаеш кво се случва ....metoo написа:С риск да кажа някой глупост още сега ме извинете.Много пъти ми се е случвало да ловя с кука 12 фуна и да имам много откачени риби, но като я сменя с 14 или 16 броя на откачанията намалява драстично. Според мене това се получава от активността на скобара или с една дума дали ще пипа леко или ще лапа всичко. Също така и дълбочината когато рибите се зашият за долна устна или по средата винаги я намалявам до колкото е нужно.
та за инфото са днеска бех ... жп мосто .... бистра студена ниво все едно нее валяло нищо .... риби ... не .. 2 случаино дребни .... на края на вира на ръба на бързако ... и там си седеха ..... после оидех да вида едни стари мой приятели скобари как са кво прават и фанах 2 .... без манджа без нищо http://prikachi.com/images/760/7020760D.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; бех под едно дръво и турих старата болонеза .... пълна кочина ахах ... рибите пуснаха малко кръв са да не ме нападнете тука и за тва иначе се оправиха

-
- фен клуб-скобар
Колега преди да сменя куката отдавна съм си напипал точната дълбочина,рибите взимат супер и куката ми ебава майката!аз знам наизуст местата си и дълбочината,но винаги се променя-реката пада постоянно лятото почвам с една свършвам с друга вечерта........ И на другия ден хвърлям и нови 3-5 см примерно долу!Защо хората сменят номерацията на куката от малка към по голяма и обратно,примерно с малка кука им се откачат рибите и правят фитки;) или обратно! Куката е толкова в играта,че си е ебало майката!miro253 написа:Не. Аз не искам да кажа, че нямат и те значение, но при откачания на риби преди да се сменя куката може би е по-удачно да се поиграе с дълбочината. Абе капризна риба си е и няма ден с ден за да се каже, че иди кое си е най-удачно. Трябват проби. Говоря за лятото и есента. Мен зимата по реката почти ме няма.DJONI RINGO написа:Никой не може да ме убеди ,че куките нямат значение за откачането на рибите:)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

За мен и куките, и дълбочината са от значение за откачванията.
Последно промяна от viiksan на Пон Фев 03, 2014 1:14 pm, променено общо 1 път.
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
Бе мани ти немат значение сложи неква миниатюрна за едър скобар па ..
Ако има риба и на бастун че се фане.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Вадил съм едри скоби с кука номер 20kefala87 написа:Бе мани ти немат значение сложи неква миниатюрна за едър скобар па ..

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Май всички казвате едно и също, но с различни думи
Венци вика, че има 2 модела изпитани куки и ако има фитки играе с дълбочината, а Марти зацепва дълбочината и търси оптималната кука- въпрос на хронология 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- сериозен играч
точно при фитки играе с куките ,има един момент се едно кълване засичаш нищо а си сигорен че са скобарите дошли...,ако на това се вика фитка тогава слагаш по голема кука...и почваш да ловиш ...има един момент каде са там и ако не сложиш голема кука с големо парче леб немаш пипане ,шесто чуство се вика,има друг момент що става с трошките на дъното ,как ги дига течението ,ловил съм ги и 20 см над дъното,тия са зимата съм ги ловил се с седмица фуна с по 6 белки ,летото до обед съм ловил с 18 ка ,следобед с 7ца или 8 ца ,но не и за откачане слагам различна кука ,за откачането ги ебавам с дълбочината ,големата или по малката кука ги слагам за да ми кълве ,с различна по голема или по малка стръв ,те това искам да кажем...и ако има фитки играе с дълбочината,
да се чете бавно и внимателно....

Те, това си го принтвам и го слагам под възглавницатаvenci72 написа:точно при фитки играе с куките .....
да се чете бавно и внимателно....

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- prodigy666
- разбира нещата
за всеки е различно .... зависи как почнеш да водиш рибата .... как ще я докараш до теб .... лично на мен лятото ми бегат като не тръгна веднага да ги вода по дъното .... вече като дойдат на 3-4 метра пред мен ... болонезата им разказва играта .... та за откачанята и въдицата е от значение ... не само куката или дълбочината ....naskobo написа:Май всички казвате едно и също, но с различни думиВенци вика, че има 2 модела изпитани куки и ако има фитки играе с дълбочината, а Марти зацепва дълбочината и търси оптималната кука- въпрос на хронология