Сом на тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Сом на тролинг

Мнение от krokibg »

oldman написа:Правете това, което ви доставя удоволствие! Аз ходя за емоциите. Ако клъвне нещо добре! Ама ако го превърнете в надпревара, ще си изгубите удоволствието и съня!

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

yzyna написа:
Дядо Коледа написа:Така ша да е,като ви мързи да ми напишете по едно писмо :idea: Аз на крака съм ви дошъл :wink: И Калин гледа от кюшето белким научи нещо за лодките,сомовете и кльонковете :mrgreen:
Баси темата,и Дедо Коледа дошъл,а аз па дрема кат мисир :lol: ,басове разни,ммм интересна работа!
Един въпрос към Емо,прочел съм всички статии на Милко и в една какво ми направи впечатление,той казва,че тръгва за сом на кльонк когато в София листата на ореха станат няколко см.!Това се случвало в първата половина на месец април,защо тогава Емо казваш,че сезона за теб почва от юли?Как преди години са имали успехи през април,сега трябва да чакаме,много въпросителни ми станаха и направо забих! :roll:
Първия ми сом въобще в живота на кльон го хванах заедно със Сашо сома на 13 април петък 12кг.След това хванахме още един 6кг.и си тръгнахме.Действието се развива на Ст.Кладенец....предишния следобед бяхме капо.
ето го и него.....
Изображение
Само че има едно голямо НО.Сомовете ги хванахме на 11 и 12 м.,а дълбочината беше между 16 и 20м. зад острова посока Кърджали.Сомове пролетно време може да се хванат,не когато водата се е стоплила и те са вече в плиткото....,а малко по-рано.За това се гледа как върви годината и самото затопляне на водата.Стръвта отиде ли покрай бреговете и сома е там.А на 2м.,даже и по-малко аз не мога да кльонкам.Въобще под 6м. дълбочина се ловят трудно.....не,че ги няма.Това важи и за митничарите на Ивайловград.В такива условия се стои тихо и се чука рядко,а кльонка е с малка по размер пета......
Това са моите наблюдения.Стопли ли се водата съм във вашите редици............ :roll: Нещо се замислих......зависи също в кой участък от язовира си и какво е дъното там.Може да хванеш сом и от дълбоко,но ти трябва залив с риба и по-отвесен бряг.Мой извод е,че рибите обичат плитчините,но трябва да има и отвесно надолу......Спирам,че и аз се обърках.Започнах да се сещам различни случки в които едната версия опревергава другата....сложо е.И за това моя приятел Омето казва следната фраза....
"Риболова е интелигентна игра.Не е за тъпаци". :wink:
Последно промяна от Emo-83 на Пет Дек 11, 2009 9:44 am, променено общо 1 път.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

ехххх, спомени....
Емо, от тая шапка ли идва това "ТАПЕТА"? :D
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Емо,обърка яко темата,бате! :wink: Тролингът на сом,нема нищо общо с кльонкането.Разбери,че от тука ти идват проблемите.Аз твърдя,че тролингът дава по-голяма представа за поведението и начинът на хранене при сома,отколкото кльонкането.Практикувам ги и двата вида риболов,като ту единият,ту другият е по-ефикасен!Бъди и по-точен с изказа,щот ПЪРВИЯТ ти сом е на дъно и е по-голем от тоя на снимката! :wink: Все пак не всички тука ти знаят историята! :D :drinkers: Старчето е прав,но бех на две ракии,демек-МЪЖ! :D :drinkers:
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Има още една готина сентенция "търговията е проста работа, но не е за прости хора", можеби и в риболова е така :D, щот за бракониер не се иска много акъл.
Емо, свалям ти шапка за полезната информация,която споделяш. През април тази година на митничарското извадихме 3 сомета, две по 5+ и едно 8, разликите: едното удари на стотина метра пред бивака /бяхме под крушата/, дълбочината беше около 5метра, другото в самото начало на стеснението, дълбочина около 9метра, а третото точно срещу митничарското на отсрещния бряг, дълбочина около 7метра, съвършено различни модели воблери, общото: и трите по обяд на воблери газещи 1,5-2метра. Извода според мен е, че по обяд водата горе се затопля и малките рибета почват да се хранят горе, съответно по-големите ги обедват.
По-интересно мие било на Искъра, преди 2 - 3 години веднага след откриването имам няколко сомета около 4те срещу сухото дере на воблери газещи 4метра на дълбочина 11 - 12 метра, чии го дират точно там нямам никва идея. Също и на Жребеца на паметника дълбочина 12 метра на воблер газещ 4метра, як удар, но само до там, но се беше отъркал във влакното, та пак ми е чудно кво прай сом точно там.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

sampo написа:Тоше , на последната снимка всяка втора лодка е Романтика, замислям се дали аз не съм им вдигнал рейтинга :roll: :lol:
Романтиката къса база е една от първите ми лодки, после премина в дълга база, това беше преди почти 10години, здадох я на колеги и приятели, както и другите които съм имал и си ги ползват и досега. За мен рромантиката е най-добрата лодка която можеш да ползващ без колесар, особено дългия варянт. Тази година на откриването на Ивайловград кълвеше слабо, а на километър по реката нагоре колегите с романтиката разцепиха сулките, а аз с моя параход ме беще шубе да се навръ дотам.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Емо,благодаря за споделянето,смятам че малко по малко започнах да загрявам,макар и със скоростта на булгаришен реотан :oops: !
Троли,има ли такова понятие,и как според теб бихме могли да влизаме и влачим целенасочено и само за СОМ?
Troli Rapala написа:Тролингът на сом
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Тоше,много странни въпроси задаваш на кльонкаджия? :shock: Ето един прост въпрос на който,отговорът е сложен! :D Какво прави сомът,за да се нахрани? :wink: :D Нека почнеме от тук и много неща ще се изяснят! :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Узуне,Емо грам не е мое да ти помогне в тролинга! :wink: За да ловиш целенасочено сом на тролинг е възможно,ако познаваш добре водоема,разгадал си тактиката му през различните сезони и усещаш,какво се случва под водата в момента! :wink: Това са основните положения/закони/ и всичко останало е късмет! :wink: Разбира се,че има много нюанси и субективизъм,но познаването на водоема е първото,което ни трябва!Няма да забравя,как през октомври 2004г. започнах с тролинга от Пясъчник!Влезнах от Кулата и си викам-"А,сега на къде да фанем,па да тролим,тролим,тролим,па много е далече отсрещният бряг"? :D :drinkers: Разгадаването на тактиката става и с четене,но по-добре е да дойде от личен опит!Усещането,кво става под лодката е в резултат на опита и желанието на всеки в различна степен!Сонарът или друго техническо средство,не могат да заместят усетът!Усещането за сом и жена е еднакво! :D :drinkers:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

ЯДЕ :D :D :D Това е отговора ми на..... какво прави сома за да се нахрани.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа:Узуне,Емо грам не е мое да ти помогне в тролинга! :wink: За да ловиш целенасочено сом на тролинг е възможно,ако познаваш добре водоема,разгадал си тактиката му през различните сезони и усещаш,какво се случва под водата в момента! :wink: Това са основните положения/закони/ и всичко останало е късмет! :wink: Разбира се,че има много нюанси и субективизъм,но познаването на водоема е първото,което ни трябва!Няма да забравя,как през октомври 2004г. започнах с тролинга от Пясъчник!Влезнах от Кулата и си викам-"А,сега на къде да фанем,па да тролим,тролим,тролим,па много е далече отсрещният бряг"? :D :drinkers: Разгадаването на тактиката става и с четене,но по-добре е да дойде от личен опит!Усещането,кво става под лодката е в резултат на опита и желанието на всеки в различна степен!Сонарът или друго техническо средство,не могат да заместят усетът!Усещането за сом и жена е еднакво! :D :drinkers:
Тоа,па тоа,па.....еййййййййй......уууууууууубре.Ти до вчера ходеше само на Жребеца.Сега си седнал на баща си да обясняваш как се яде и кво му е дъното.Погледни,че немаш никва плаваемост под водата.....движиш се,като пиронЬ. :wink: :D :D Виждал си ти язовири и дъно....,камо ли слоеве и термоклин.Возиш се у лодката,като чемадан....после що им ударило на онея с бързата лотка.......развеселих се еййййййй.Казах ти интелигентна игра е. :axe: :ANAL: :rolleyes:
Чукни тук.Дядо Mраз те поздравява за смешните вицове. :wink:
Последно промяна от Emo-83 на Чет Дек 10, 2009 10:06 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

До година Емо, ще покажем как ги влачим.Още от пролетта ги почваме :arrow: живот и здраве.Гарантирам,че ще хванем на 100%.
Ако не сом,то на бялата съм й хванал цаката и я мачкаме здраво.Няма да сме капо.
Ма да видим тролингистите как ги хващат на кльонк(висшия пилотаж).Трудно ша да е.
yzyna написа: :lol: За новите артисти дали ще има роля във филма??? :roll: :wink
Зависи колко кайсии или грозде си обрал.Свободни роли бол. :D
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Eми/емо/,това е разликата!Аз имам,кво да кажа и го казвам,не си трая!Щом това е отговорът,аз па нема да пренебрегна правило №1 и ще си затрая.Ще си затрая,макар да знам отговорът на въпроса-"Как ловува сома?" :wink: Нема и да ти казвам за воблера,явно си много напред в тая област!Аз си оставам с моята стратегия и не разчитам на дедо Мраз да ми подари сом.Не,просто ще си ги фанем и ще ги покажем! :wink: Също съм Мечкуевски-"Глеай тоа клип и не ме занимавай"! :wink: :drinkers:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа:Eми/емо/,това е разликата!Аз имам,кво да кажа и го казвам,не си трая!Щом това е отговорът,аз па нема да пренебрегна правило №1 и ще си затрая.Ще си затрая,макар да знам отговорът на въпроса-"Как ловува сома?" :wink: Нема и да ти казвам за воблера,явно си много напред в тая област!Аз си оставам с моята стратегия и не разчитам на дедо Мраз да ми подари сом.Не,просто ще си ги фанем и ще ги покажем! :wink: Също съм Мечкуевски-"Глеай тоа клип и не ме занимавай"! :wink: :drinkers:
Нещо сляп ли съм,оглушах ли :!: :?: Нищо не дикел 8) да си казал.Може би си мислиш :roll: ,че знаеш и за това си траеш.
Как ловува сома :?: .....това е въпроса :idea: На който едва ли ще ни дадеш отговор. :idea: :arrow:
При дядо Мраз няма случайности.Той идва всяка година по едно и също време.А ти ни лъжеш,че ще ни кажеш нещо....... :arrow:
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Franko написа:Зависи колко кайсии или грозде си обрал.Свободни роли бол.
Франко,даже и смокини се намират :lol:,нали трябва занаят да се краде!
Относно това как се храни сома,смятам че по важно е къде се храни?Доколко навиците на сома,се застъпват с тези на бялата,примерно?Щом удря измежду тях,значи имат нещо общо?Дали само това,че сомчо си прелапва чат,пат белуги или......?
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”