Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
- stankof
- ще става разбирач
Re: Вкусотии в чинии
На мен пък по ми се прейска да опитам джоланч
етата..........

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- Vid
- кандидат преподавател
Редовно хапвам такива. Видях мнението на трапера, но не съм съпричастен към него относно това как се приготвят джоланчета, защото той ползва от онези-изкуствените....stankof написа:На мен пък по ми се прейска да опитам джоланчетата..........
Моята рецепта за джоланчета е много проста: отиваш в един натурален месарски магазин и си купуваш джолани (свински или телешки, задължително предни, защото са по крехки). Измиваш ги и ги слагаш в една торбичка-прозрачна от онези за печене, добавяш картофки, маркови, лук, гъби и кВото искаш нарязано на едро. Добавяш подправки - 2-3 скилидки чесън, червен пипер, черен пипер и ги поливаш със соев сос. Затваряш плика, правиш му 4-5 дупки отгоре с клечка за зъби и печеш във фурна отгоре-отдолу на 160 градуса за час и след това намаляваш на 120 градуса за още 1,5 часа.
Другия път и снимки ще сложа, че не съм се сетил до сега да снимам... Джолана задължително се готви в задужено състояние. Рецептата за джолан в пръстено гълне е принципно същата само дето се пече към 4-ри часа при температура 120 градуса....
Никой уважаващ себе си кулинар не яде кефал мислъ... Тази риба става само за спортен риболов и задължителен релийз............stankof написа:колега и аз не го ям кефала,това са келестурчета и пъстръвки........metoo написа:Кефала как го правите щото на мене никога не ми е бил вкусен пържен или на скара за това и не го ям ??
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Батко Емо
- разбира нещата
Вие сте за убиване!

- Dass
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз пък ги правя на търнак чорбица с повечко чесън и лютичко...
Хабсолютно... 

Vid написа:Никой уважаващ себе си кулинар не яде кефал мислъ... Тази риба става само за спортен риболов и задължителен релийз............

Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика.

- трапера
- сериозен играч
Когато човек си е в собствената кухня и разполага с пълния си набор от домакински съдове, се прави точно така! В глинения гювеч, ниска температура, дълго време....Vid написа:......... Видях мнението на трапера............

Но ако в момента живееш в ограничено пространство, имаш ограничено време и просто трябва да се направи нещо бързо за хапване

На есен сме запланували да сменяме жилището с по-голямо, с отделна кухня и балкон! Писна ми да ям скара само като отдида на гости на шурито

В кулинарно отношение ние българите, сме мноого напред от някои други нации! На всяка българска трапеза има поне две ястия-домашно сготвени! А какво правят швабите- плюскат в МакДоналдс,БургерКинг и други подобни фабрики за лайна.
Все още ме изумяват (до преди седмица

В момента има купони в М.Д. Вземат два продукта на цената на един! И това в продължение на цял месец! Плюскат като за последно. Пресмятат с кой купон ще им излези най-на далавера, целта е за минимум пари да се натъпчат максимално. А "храната" там е

Във веригите от квартални магазини (Лидъл, Пени, Алди и пр.) има само разфасовано в опаковки месо. В по-големите от тип "Кауфланд" си има и месарски щандове, доста добре заредени!
Пък аз ако отида на месарски магазин, гледам да е някоя малка частна месарница. Там какви фамилни феликатеси има

Миналата зима от едно алпийско "селце" си купих невероятно пушено. Пушено на пушека на "камината". И един наръч наденички. Поради височката си цена, тия деликатеси ги няма в магазинната мрежа, а само в такива месарници.
Ама стига съм драскал.
Другия път се въоръжи с търпение и направи някоя снимка. Дай да видим някой специалитет!

Ай със здраве

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Vid
- кандидат преподавател
Към трапера, не съм искал по никакъв начин да те обидя или нагрубя относно твоите рецепти... Ако е така, много се извинявам....
Тук само Ви препоръчвам, да купувате прясно сурово месо от частните месарници, с достатъчна гаранция за българско производство и напълно да забравите за веригите магазини като кауфланд, лидъл и пр. и пр... Моето мнение е, че в тези вериги магазини месото е вносно и има некъф гаден дъх....
Може да го готвите как си искате, но всеки естет ще отбележи истинското натурално такова.....
От веригите чуждоезични купувам само пилета и пилешки продукти основно на градус и нищо повече.... А, рибите в нашия край си ге купуваме директно от пазара в Одрин............
Тук само Ви препоръчвам, да купувате прясно сурово месо от частните месарници, с достатъчна гаранция за българско производство и напълно да забравите за веригите магазини като кауфланд, лидъл и пр. и пр... Моето мнение е, че в тези вериги магазини месото е вносно и има некъф гаден дъх....
Може да го готвите как си искате, но всеки естет ще отбележи истинското натурално такова.....
От веригите чуждоезични купувам само пилета и пилешки продукти основно на градус и нищо повече.... А, рибите в нашия край си ге купуваме директно от пазара в Одрин............
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- трапера
- сериозен играч
По никакъв начин не съм се обидил, сигурно грешно съм се изразил, а ти грешно си ме разбрал
В Русе си имам една квартална месарница, с винаги пресни меса и месни продукти.
Но към настоящия момент пазарувам изключително вносни такива,а и всякакви стоки

П.С. Снощи направих Кордон Бльо-то. Останах приятно изненадан от вкуса му.

В Русе си имам една квартална месарница, с винаги пресни меса и месни продукти.
Но към настоящия момент пазарувам изключително вносни такива,а и всякакви стоки

П.С. Снощи направих Кордон Бльо-то. Останах приятно изненадан от вкуса му.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- stankof
- ще става разбирач
Тази тема вече ми е любимата
!

- stankof
- ще става разбирач
- stankof
- ще става разбирач
Марулка,туна,яйчица,айрянче и малко узаки............