Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА
баш те тоя е ,,пастървовия"Mi7chell написа: Това,което е от дясно на снимката,наполовина.

Възможно,все пак има картинка на пастърва,но сега разгледах из нета на другите фк на сънлайн пише,кои за каква вода са,на този не пише нищо,което ме кара да мисля,че е подходящ и за море,нали имаи морска пастърваscratch написа:баш те тоя е ,,пастървовия"Mi7chell написа: Това,което е от дясно на снимката,наполовина.

Наслука!
Зарганолог
Здравейте колеги.Наскоро ми подариха една макара Микадо.Реших да и навия плетено влакно 0.10.Голяма грешка.На всяко замятане ми правеше възли и бради.Страшно ме изнерви.Помислих че е от влакното но не беше ,тъй като го сложих на стария си Мичел и вече нямам никакви проблеми.
А моделът на Микадото?
Колеги, бомбарда MAVER 28г, бързопотъваща - просто няма друго такова нещо! Срещу баси и идиотския вятър тегли цялото влакно, като приспадна боша - към 80м дистанция някъде. Някрая ми се отвърза, защото я оставих с някакъв кавалски възел. Хвърлях от буната на Дружба, на север срещу вятъра, падна на няма 30м от старото мостче (доста я бях изсилил срещу вятъра), защото вече беше свободна и не теглеше влакно. Правете си сами сметка как лети. И най-ценното е че на каквато дълбочина я оставиш и поведещ - там си и остава, вълната не я вдига горе въобще.
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Кристал лайн ,колегаkuku написа:А моделът на Микадото?
Някой ако е ходил скоро или смята да ходи до "Битоля 21".
Ако може да ми каже дали има налично от Sunline PE-EGI-HG, диаметър #0,8 или #0,6 (плетеното влакно с червения етикет)
Звънях на телефона от визитката но все ми затварят, пък не ми се разкарва напразно до там.
Ако може да ми каже дали има налично от Sunline PE-EGI-HG, диаметър #0,8 или #0,6 (плетеното влакно с червения етикет)
Звънях на телефона от визитката но все ми затварят, пък не ми се разкарва напразно до там.
Валери е в турция за риба,ще се върне към края на седмицата,доколкото съм запознат тои е вносител на Sunlinе,дано съм бил полезенJavor написа:Някой ако е ходил скоро или смята да ходи до "Битоля 21".
Ако може да ми каже дали има налично от eSunlin PE-EGI-HG, диаметър #0,8 или #0,6 (плетеното влакно с червения етикет)
За да поискаш, трябва да дадеш
-
- новобранец
да бе да,вносител на сънлаин,добре ,че ходи до турция та да отскача до кизика и после тук - бил вносител на сънлайн...ба си смеха.все едно като се връщам от Гърция да донеса 10 кила маслини и - ВНОСИТЕЛ...
Не смятам да споря с ........................................
За да поискаш, трябва да дадеш
[quote="dimitur"
Кристал лайн ,колега[/quote]
Аз тоя сезон ползвах темптеишън често.Като цяло също не съм очарован.Не реди добре, ролката на бигела ме разболя докато я накарам да се върти равномерно.Мачовата шпула като я напълня както трябва и прави "бради".Накрая като че се стабилизира ама.... .не посмях да и навия плетеното на нея.Добре че "сопата" се представи доволно та не съм отвратен от марката.За тия пари толкова
.Сещам се да попитам - имате ли наблюдения дали тояжката има "пръст" в "брадясването" на линията?Щото като че въпросната макара спря да се лигави точно като я съеших с прътът на микадо.Ама може и да се лъжа, то не бяха кръстосвания,влакна и т.н.т.
Общо взето съм на мнение че най голямо въздействие оказва вятърат.На мен все той ми пречи
(на калпав водолаз...........).
Преди околу месец си взех плетено от битоля.Имаше само 0.8 жълто на цвят 150м.етикетът май беше светлозелен.Някъде тук четох препоръка за него май.Доволен съм ,не ми клъцва от дистанцията изглежда.Действително е невероятно усещането като ти "чукне".Изтървах няколко риби докато се науча да ги водя с плетено но..... да са живи и здрави, и голеееееми да порастнат.А от към кефаловите сме 5 на 1 в полза на кофичката.резултатът е съпоставим с монофил (при мен де).
Кристал лайн ,колега[/quote]
Аз тоя сезон ползвах темптеишън често.Като цяло също не съм очарован.Не реди добре, ролката на бигела ме разболя докато я накарам да се върти равномерно.Мачовата шпула като я напълня както трябва и прави "бради".Накрая като че се стабилизира ама.... .не посмях да и навия плетеното на нея.Добре че "сопата" се представи доволно та не съм отвратен от марката.За тия пари толкова

Общо взето съм на мнение че най голямо въздействие оказва вятърат.На мен все той ми пречи

Преди околу месец си взех плетено от битоля.Имаше само 0.8 жълто на цвят 150м.етикетът май беше светлозелен.Някъде тук четох препоръка за него май.Доволен съм ,не ми клъцва от дистанцията изглежда.Действително е невероятно усещането като ти "чукне".Изтървах няколко риби докато се науча да ги водя с плетено но..... да са живи и здрави, и голеееееми да порастнат.А от към кефаловите сме 5 на 1 в полза на кофичката.резултатът е съпоставим с монофил (при мен де).
Може и да има,например мачовите шпули на макарите са с малък диаметър,съответно пружината която се получава при замятане е малка и ако пръта е мачов(те са с малък диаметър на водачите)пружината минава през малък водач.Това е добре,не би трябвало да има проблем ако с мачова макара се съчетае прът с по широки водачи,имал съм проблем с макара със широка шпула и прът с тесни водачи,тогава брадите са неизбежни.Това са лични наблюдения.kuku написа: .Сещам се да попитам - имате ли наблюдения дали тояжката има "пръст" в "брадясването" на линията?
Зарганолог
-
- новобранец
да се върнем към плетените влакна - до скоро като влакно № 1 се титулуваше PowerPro Line със своята spektra технология (единственото четиристенно влакно- форма най-близка до кръглата)то превъзхождаше в пъти всички Dyneema технологии влакна НЕЗАВИСИМОСТ ОТ МАРКА И ПРОИЗВОДИТЕЛ.След това се появиха Tri axial construction влакната но неможаха да се наложат поради големият си диаметър , некомпактност и тромавост . Големия пробив направи Berkley® Fireline® Braid това осемжилно влакно оплетено в "татарска плетка" постига 3 пъти по-голяма якост от Dyneema влакната при еднакъв диаметър като запазва кръглата си форма независимо от времето на ползване.независимо от тези наистина впечатляващи данни PowerPro Line все още запазва относително голям пазарен дял но лошата новина за него е ,че от скоро то е собственост на PURE FISHING а те когото са купили не е прокопсал - да си припомним къде бяха МИЧЕЛ,БЪРКЛИ,АБУ ГАРСИЯ,ФЕНУИК, и къде са сега дано не съм лош пророк......няколко китайски (разбирай ЯПОНСКИ)фирми също пуснаха 8 жилни влакна и вече цената падна доста под 37$ за 150 ярда.Я да спирам ,че се увлякох -А не искам да споря с ........................
- patter
- вече хвърля и на тежко
На писмо изпратено до Сънлайн с въпроси за вносители/дистрибутори за Европа и в частност България ме свързаха с него.tuhlaedinichka написа:да бе да,вносител на сънлаин,добре ,че ходи до турция та да отскача до кизика и после тук - бил вносител на сънлайн...ба си смеха.все едно като се връщам от Гърция да донеса 10 кила маслини и - ВНОСИТЕЛ...
да бе да,вносител на сънлаин,добре ,че ходи до турция та да отскача до кизика и после тук - бил вносител на сънлайн...ба си смеха.все едно като се връщам от Гърция да донеса 10 кила маслини и - ВНОСИТЕЛ.
аз пък най случайно съм присъствал 2 пъти дори когато отваря колетите от Япония и си личи много добре откъде са
и със сигурност са от Япония
аз пък най случайно съм присъствал 2 пъти дори когато отваря колетите от Япония и си личи много добре откъде са

и със сигурност са от Япония
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!