Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Подкрепям написаното от колегатаyankosan написа:Няма страшно,от четири съм с пен с редач и никога не е имало проблем+ това какви са тия аванси под лодката,стегаш и бачкаш

Тролчо и аз съм фен на италинците ....но само на спагетите и пицата

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Всеки си избира!
Аз моето го продадох-пратих в Австралия преди 3години!
Също искам да отбележа,че преди да срещнете Голямата битка,трябва да сте предварително готови теоретично,какво точно прави големия сом,как се държи и за трите етапа на вадене! 

Troli Rapala написа:какво точно прави големия сом,как се държи и за трите етапа на вадене!

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Внимавай. Аджамии сме. Приемаме всичко за чиста монета. Да не ти излезе прякор Янко-Истината.yankosan написа:... + това какви са тия аванси под лодката,стегаш и бачкаш

Троли, имаш думата за трите етапа, като те моля да обръщаш особено внимание на драга на мултито.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Янко си мисли,че със сецане далеч ще стигне,явно не е късал достатъчно!Трябва да изровя едно старо списание-"На риба",там един руснак го обяснява перфектно за трите етапа на вадене,говореше да 90кила сом на силикон от Ахтуба!Тя цялата статия е интересна,но треа да ме чекате да я изровя тия дни!
Аз мога да говоря само за голям сом на фин-спинингов такъм,тогава обаче рибата се държи по друг начин и полудява!Вкарва ти цялата въдица във водата или забива рязко в обратна посока,просто опитва всичко за което можеш да се сетиш!Ако не му знаеш номерата-гориш!При баятите такъми има други проблеми!Довечера ще го изровя,че съм забравил и аз!

Не отричам аванса,не ме разбирайте погрешно
И когато много често се случва укритието на сома да е подводна гора или дърво/та,какво правим

И когато много често се случва укритието на сома да е подводна гора или дърво/та,какво правим

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е,я пак си помисли дали ще можеш да го спреш с каквато и да е макара,без да скъсаш?yankosan написа:Не отричам аванса,не ме разбирайте погрешно![]()

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Цялата ви схема е грешна:Когато ти вземе не трябва да го СПИРАШ
Трябва да го ОВЛАДЕЕШ,а това не става със затегане на аванси и напъване,щот напънеш ли повечко и Чао-Регаци!
В първите минути от битката ТОЙ определя правилата,а не Янко!Това го запомнете от мен и ще спечелите!
Този,който ви облъчва да спирате Голям сом с пръта или с макарата ви ЛЪЖЕ!
Точка по тоя въпрос! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:

Ето го как изглежда "добичето" и само си представете как бат Янко го спира с Пенчето за три секунди!

Хем пак говориш за тролинг и "твоя"язовир,хем си противоречиш
Затова се слагат 100-150лб.
Как разбираш дали е твой
след като той мори теб три часа и най-накрая измори и линията ти и адио рио...

Как разбираш дали е твой

Тролчо намерих тези макари из нета и ми харесват
ще ги ползвам за кльонг , ти кво мислиш

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Макара за 40лева ли искаш да ти коментирам?
С глупости не се занимавам!
Не бих минал с цървули по Шанс-Елизе!
Янко,вярвай на когото си искаш!Аз вярвам в собствените си съждения,преживявания и опит,а не на облъчватели!От сто сома един е скъсал и аре синдрома на обречения!
И на "моя" гьол има дървета и ми е удряло точно над тях без да ми се забива надолу и да ми къса въженцето!
Та не ми бегай с КЛИШЕТА,а ми обясни как ще го спреш Горния сом,щот Пенче от 40левчета че се разглоби от страх за една минута!
Аз лично не търся сомове по-големи от 50кила и за това ми стигат тролинговите такъми!Изобщо не искам да ми удря 100кила,защото не знам дали ще издържа 5-6часа!Приемам късането на всеки сом с усмивка и без да псувам!Гледай 5-часовата битка на Антонело с 300кила и как прие загубата,а също и коментарите от цял свят!От толкова страх не можете да мислите рационално и за това не разбирате на какъв език ви пиша!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Канджите са ви БРАКОНИЕРСКИ,а линиите и поводите НЕ-СПОРТСМЕНСКИ та как да ме разберете или да видите риболовците по света на какво дередже са?
На сто години сте след тях в развитието си най-вече заради канджата!
Вервай ми! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Янко,ходи до магазина и виж Файър-лайн 0.10мм с тест 3.6кг и кажи колко кила сом можеш да извадиш на него?
Па после ще ти кажа реалностите! 

С тая Каптива нещо щука , бяла ... заеби ги не се набутвай