Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

кефалови 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: кефалови 2014
Ще пиша за Зеления фар, колеги! Днес много сакато започнах. Повод 0.134 флуорокарбон ми го скъса 100-грамка, първата риба, а в неделя с него изкарах почти 0.5 кг. рибе. А втората ми риба я взеха котките, мамка му, щото се откачи и падна зад мен.
Ако сложа 0.198 флуорокарбон за повод, какъв ще е ефекта според вас?
П.П. Флуорокарбона е Toray Premium.

- paynera
- вече хвърля и на тежко
Може и да се капотираш - караи с 0.148idivarna написа:Ще пиша за Зеления фар, колеги! Днес много сакато започнах. Повод 0.134 флуорокарбон ми го скъса 100-грамка, първата риба, а в неделя с него изкарах почти 0.5 кг. рибе. А втората ми риба я взеха котките, мамка му, щото се откачи и падна зад мен.Ако сложа 0.198 флуорокарбон за повод, какъв ще е ефекта според вас?
![]()
Наи обичам , зъби на бели риби да събличам
- ribarshe
- ще става разбирач
idivarna написа:Ще пиша за Зеления фар, колеги! Днес много сакато започнах. Повод 0.134 флуорокарбон ми го скъса 100-грамка, първата риба, а в неделя с него изкарах почти 0.5 кг. рибе. А втората ми риба я взеха котките, мамка му, щото се откачи и падна зад мен.Ако сложа 0.198 флуорокарбон за повод, какъв ще е ефекта според вас?
![]()
Проблема , колега , в случая не е в дебелината на повода , а в продължителността на използването му. Това е валидно само за флуорокарбона, за обикновеното влакно не/ усетих го при риболова само на иларии/ . Вързваш нова кука с флуоро , следиш внимателно влакното точно до куката , появят ли се първите власинки / като косъмчета са и се появяват след 15-20 хванати риби/ късаш куката и привързваш отново , или сменяш кука и бидем. Успех

днес в езерото на дъно 17бр.на бомбарда я нямаше.
- StefanHristov
- новобранец
Колега ,къде по-точно в езерото? Скоро пробвахме на канала в Белослав, на плувка и на бомбарда ,но беше слаб риболов. Виждахме как скачат доста дебели кефали на сантиметри от плувките ,ама не успяхме да ги видим на куката.
- g.atanasov
- новобранец
Почвайте пробите на Страшимирово, до казана. На плувка и дълбочина от 1,5м максимум. Водата изстина и там се събира рибата. Наслука.
g.atanasov колега аман от професори.
Гледам само акъли даваш мерси.
Няма нужда.
Гледам само акъли даваш мерси.
Няма нужда.
- Ribar
- ще става разбирач
вчера на зеления фар от обед до тъмно - 0бр..скарида и хляб...на хляб 2 попчета 

Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
Те там по ракиено време по друга причина се събиратg.atanasov написа:Почвайте пробите на Страшимирово, до казана. На плувка и дълбочина от 1,5м максимум. Водата изстина и там се събира рибата. Наслука.

Днес на Зеления фар от 8:30 до 16:00 на плувка с директен - 20 боклуджи, 1 хубав поп и 1-на дребна барбуна. Всичко на белена скарида. Излязоха 3-4 по-добри риби при колеги 200-300 грама, при мен не. Сутринта като отивах прегледах отвън на фара, двама мятаха бомбарди, час и половина без удар. На Зеления фар също пробваха, същата ситуация.
Наслука на всички!

Наслука на всички!

- dvdimitrov
- новобранец
Вчера следобяд на 4 та буна на дъно един удар, една платерина 600 гр. и това беше всичко. През деня на траката един колега извади на бомбарда 4-5 иларии и една едра платерина.
-
- научил се да хвърля
Днес на Петрол около 10 ч. наблюдавах на чупката само там и само едри, за 30 мин. се извадиха 6 бабанки! Вземаха на голяма дистанция=100 м.
Днес на канала в Аспарухово от 08.00 до 10.00 нито една риба
Днес сутринта от 6:30 до 10 на канала на Аспарухово до буната няколко колеги убиха рибата - все едри парчета, вадени през 10-тина минути. Интересно, ловяха на такъм с две едри куки, едната от които крайна с олово над нея. Хвърляха доста навътре. Почти всички рибоци ги вадеха на долната кука под оловото, като имаше случай и на двете куки едновременно да вадят. Дали е от това не знам, но поне доколкото аз видях, никой друг със стандартен такъм с крайно олово наоколо не удари почти нищо, включително и аз. Бомбардата навътре в канала също не даде резултат, нямах почти нито един удар...
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Днес на пертол от 14:00 до 19:00 две риби от които едната 400-500г. и другото беше само вятър.
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.