кефалови 2014

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
idivarna
новобранец
новобранец

Re: кефалови 2014

Мнение от idivarna »

Ще пиша за Зеления фар, колеги! Днес много сакато започнах. Повод 0.134 флуорокарбон ми го скъса 100-грамка, първата риба, а в неделя с него изкарах почти 0.5 кг. рибе. А втората ми риба я взеха котките, мамка му, щото се откачи и падна зад мен. :lol: Ако сложа 0.198 флуорокарбон за повод, какъв ще е ефекта според вас? :roll:
П.П. Флуорокарбона е Toray Premium.
Аватар
paynera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paynera »

idivarna написа:Ще пиша за Зеления фар, колеги! Днес много сакато започнах. Повод 0.134 флуорокарбон ми го скъса 100-грамка, първата риба, а в неделя с него изкарах почти 0.5 кг. рибе. А втората ми риба я взеха котките, мамка му, щото се откачи и падна зад мен. :lol: Ако сложа 0.198 флуорокарбон за повод, какъв ще е ефекта според вас? :roll:
Може и да се капотираш - караи с 0.148
Наи обичам , зъби на бели риби да събличам
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

idivarna написа:Ще пиша за Зеления фар, колеги! Днес много сакато започнах. Повод 0.134 флуорокарбон ми го скъса 100-грамка, първата риба, а в неделя с него изкарах почти 0.5 кг. рибе. А втората ми риба я взеха котките, мамка му, щото се откачи и падна зад мен. :lol: Ако сложа 0.198 флуорокарбон за повод, какъв ще е ефекта според вас? :roll:

Проблема , колега , в случая не е в дебелината на повода , а в продължителността на използването му. Това е валидно само за флуорокарбона, за обикновеното влакно не/ усетих го при риболова само на иларии/ . Вързваш нова кука с флуоро , следиш внимателно влакното точно до куката , появят ли се първите власинки / като косъмчета са и се появяват след 15-20 хванати риби/ късаш куката и привързваш отново , или сменяш кука и бидем. Успех :D
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

днес в езерото на дъно 17бр.на бомбарда я нямаше.
Аватар
StefanHristov
новобранец
новобранец

Мнение от StefanHristov »

Колега ,къде по-точно в езерото? Скоро пробвахме на канала в Белослав, на плувка и на бомбарда ,но беше слаб риболов. Виждахме как скачат доста дебели кефали на сантиметри от плувките ,ама не успяхме да ги видим на куката.
Аватар
g.atanasov
новобранец
новобранец

Мнение от g.atanasov »

Почвайте пробите на Страшимирово, до казана. На плувка и дълбочина от 1,5м максимум. Водата изстина и там се събира рибата. Наслука.
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

g.atanasov колега аман от професори.
Гледам само акъли даваш мерси.
Няма нужда.
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

вчера на зеления фар от обед до тъмно - 0бр..скарида и хляб...на хляб 2 попчета :shock:
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

g.atanasov написа:Почвайте пробите на Страшимирово, до казана. На плувка и дълбочина от 1,5м максимум. Водата изстина и там се събира рибата. Наслука.
Те там по ракиено време по друга причина се събират :D
idivarna
новобранец
новобранец

Мнение от idivarna »

Днес на Зеления фар от 8:30 до 16:00 на плувка с директен - 20 боклуджи, 1 хубав поп и 1-на дребна барбуна. Всичко на белена скарида. Излязоха 3-4 по-добри риби при колеги 200-300 грама, при мен не. Сутринта като отивах прегледах отвън на фара, двама мятаха бомбарди, час и половина без удар. На Зеления фар също пробваха, същата ситуация.
Наслука на всички! :wink: :drinkers:
Аватар
dvdimitrov
новобранец
новобранец

Мнение от dvdimitrov »

Вчера следобяд на 4 та буна на дъно един удар, една платерина 600 гр. и това беше всичко. През деня на траката един колега извади на бомбарда 4-5 иларии и една едра платерина.
kuka70
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kuka70 »

Днес на Петрол около 10 ч. наблюдавах на чупката само там и само едри, за 30 мин. се извадиха 6 бабанки! Вземаха на голяма дистанция=100 м.
kameyama
новобранец
новобранец

Мнение от kameyama »

Днес на канала в Аспарухово от 08.00 до 10.00 нито една риба
topchiev
новобранец
новобранец

Мнение от topchiev »

Днес сутринта от 6:30 до 10 на канала на Аспарухово до буната няколко колеги убиха рибата - все едри парчета, вадени през 10-тина минути. Интересно, ловяха на такъм с две едри куки, едната от които крайна с олово над нея. Хвърляха доста навътре. Почти всички рибоци ги вадеха на долната кука под оловото, като имаше случай и на двете куки едновременно да вадят. Дали е от това не знам, но поне доколкото аз видях, никой друг със стандартен такъм с крайно олово наоколо не удари почти нищо, включително и аз. Бомбардата навътре в канала също не даде резултат, нямах почти нито един удар...
Аватар
PlamenIvanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от PlamenIvanov »

Днес на пертол от 14:00 до 19:00 две риби от които едната 400-500г. и другото беше само вятър.
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”