Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Вчера на Фичоза от 14 до 17 часа аз имам 3 бр. а колегата 9 заргана . Имаше 3 души които си трьгнаха кьм 14,30 казаха, че и те имат по 8-9 риби от 8 сутринта.Бяха на черни бомбарди и аз сложих такава , а колегата беше на прозрачна и с по бьрза проводка (тя направо излизаше отгоре) имаше по добьр резултат ,и аз смених , че взех 3 риби.
-
- ще става разбирач
Re: Тема за въдичари -гости на Черноморието-КЪДЕ И КАК ДА СИ ХВАНЕМ РИБА ПО МОРЕТО ?
Да,зергана си дава ,мешено камшици с посредствени,в не големи количества .
Балчик и Кранево се отчитат.Надвечер 3-4-5 чернкопчета по 50-тина гр. ...
Балчик и Кранево се отчитат.Надвечер 3-4-5 чернкопчета по 50-тина гр. ...
Морето обича хората,които го обожават !
Вчера един приятел
Добре го набара на воля.
350 кила.
Влезна в 19 ч,излезна в 20.30.
Мойта лодка,ще пробва на дълго
Чепаре днес в момента.
Това на юг се случва.
Добре го набара на воля.
350 кила.
Чепаре днес в момента.
Това на юг се случва.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
-
- ще става разбирач
lusienn написа:Вчера един приятел
Добре го набара на воля.
350 кила.
Чепаре днес в момента.
Това на юг се случва.
Какви са тез воли по час и половина ,бе ?!
Големи гевезета сте там на юг !

Днес няма на дълго,
Държиме връзка няколко лодки.
То и на клатене няма.
Ракетите дойдоха пред Приморско.
Те ги в далечината.
Държиме връзка няколко лодки.
То и на клатене няма.
Ракетите дойдоха пред Приморско.
Те ги в далечината.

Риболовци.
Пред Китен клатят Попчета и миджид.
Иде в далечината лек ветрец,
Може да докара рибата за чепарето.
Иде в далечината лек ветрец,
Може да докара рибата за чепарето.

Риболовци.
Улова излезнах,требва да хода до
Царево до рибарския магазин.
Нищо общо с вчера попа спаси положението.
Царево до рибарския магазин.
Нищо общо с вчера попа спаси положението.

Риболовци.
Да си вържа за приятелите,
Че много ги харчат чепаретата.

Риболовци.
-
- ще става разбирач
Вълноломна трагедия в момента ! Вчера едно голямо капо на Кранево.Същото май е било и в канала ?!
Переме към Икантълъка и ще видим ,кой стреля,кой заляга...
Който му се върви пеша - ЗЛ.Пясъци ,камъните на север от Адмирал !!!!!!! До тях на дъно и на бомбарда.
Переме към Икантълъка и ще видим ,кой стреля,кой заляга...
Който му се върви пеша - ЗЛ.Пясъци ,камъните на север от Адмирал !!!!!!! До тях на дъно и на бомбарда.
-
- ще става разбирач
Малко преди да тръгна ще споделя нещо относно пръчките...Темата е мечтата на риболовеца за УНИВЕРСАЛНА пръчка.Имаше тук въпроси за такава пръчка ,с която може да се лови заргана,сафрид ,илария ,платерина,чернокоп...
За пръв път попадам на нещо,което е близо до тези изисквания ! Нямам непреработени пръчки и сега не изневерих на навика си да ги бъзикам тук -там. На тази и смених върховия водач и набих дръжка от стар спининг ,защото не мога да работя с тънка такава. Общо взето минимални корекции.
Пръчката е болонеза Tica Wonder tc4 40гр. 5 м.
Онзи ден я пробвах и съм запленен от работата и.Тежи 180 гр. и е изключително отзивчива .Работи стегнато с последната четвърт и изхвърля надалече ,без да се чува свистене ,което загробва червея заради стреса от камшичния удар.Мога да стигна елегантно 80-90 м. с 35гр. бомбарда и съм спокоен за ема...
Поставил съм си задача да я накарам да лови чернокопи на светещо ,с една малка корекция вътре във върха !
Повтарям ,всеки знае себе си - пръчката е строго индивидуален елемент във този риболов !!!
Не задължавам никого с мнението си,просто давам отговор на питащите.
Усещането при вадене на риба с тази сопа е Уникално !
Някой ден ще говорим за втулки, с които пръчката може да се скъси инцидентно,без да се променя динамиката ...
За пръв път попадам на нещо,което е близо до тези изисквания ! Нямам непреработени пръчки и сега не изневерих на навика си да ги бъзикам тук -там. На тази и смених върховия водач и набих дръжка от стар спининг ,защото не мога да работя с тънка такава. Общо взето минимални корекции.
Пръчката е болонеза Tica Wonder tc4 40гр. 5 м.
Онзи ден я пробвах и съм запленен от работата и.Тежи 180 гр. и е изключително отзивчива .Работи стегнато с последната четвърт и изхвърля надалече ,без да се чува свистене ,което загробва червея заради стреса от камшичния удар.Мога да стигна елегантно 80-90 м. с 35гр. бомбарда и съм спокоен за ема...
Поставил съм си задача да я накарам да лови чернокопи на светещо ,с една малка корекция вътре във върха !
Повтарям ,всеки знае себе си - пръчката е строго индивидуален елемент във този риболов !!!
Не задължавам никого с мнението си,просто давам отговор на питащите.
Усещането при вадене на риба с тази сопа е Уникално !
Някой ден ще говорим за втулки, с които пръчката може да се скъси инцидентно,без да се променя динамиката ...
В момента се лови Илария на плувка,
Като уклей.
На блатен и малка кука номер 10.
Пред Китен върви попче от лодка.
Аз сега влизам втора смена,
Кво даде водоема.
На финала ще пробвам чепаретата
Къде ги вързах преди час.
Като уклей.
На блатен и малка кука номер 10.
Пред Китен върви попче от лодка.
Аз сега влизам втора смена,
Кво даде водоема.
На финала ще пробвам чепаретата
Къде ги вързах преди час.

Риболовци.
Размера е добър,
Ловят се чифтета.
10 кг досега нашата лодка.
И 3 кила чернокоп.
Ловят се чифтета.
10 кг досега нашата лодка.
И 3 кила чернокоп.

Риболовци.
Лихмуси 160 броя.
Последно промяна от lusienn на Съб Ное 11, 2017 6:05 pm, променено общо 1 път.

Риболовци.
Чернокопи и сафрид.

Риболовци.
-
- ще става разбирач
И защо никой не казва,че зарганата дава ?