Има ли гъбари?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Re: Има ли гъбари?

Мнение от G.Petkov »

lusienn написа:...
Най интересното е че откакто,

Се храня основно с гъбите които си събирам,

Отслабнах с 2 кг...

Люси,
Една колежка, любителка на гъбите и доста четяща по въпроса, ми сподели че в тях нямало никакви калории !

Аз не се интересувам от калориите и въобще нямах представа за тази особеност на гъбите.
Засищат, пък нямат енергийна стойност !
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

vesko_r написа:Чета всичко, което се пише в тази тема но пиша много рядко.Забелязал съм, че Vid е много скептично настроен към темата "ГЪБИ" и още по скептично към "ТРЮФЕЛИ" .Забелязал съм също така, че той е много интелигентен пич а предполагам и много издържлив.Така ,че ако иска да прави бързи пари, ще трябва да дойде по нашия край.Все пак тук е доста по богато на трюфели отколкото в южна БГ.
иманярите и трюфелджийте са от една кръвна група :lol: ама нещо гърнетата свършиха :mrgreen: и всички луднаха по трюфелите :wink: :lol:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
vesko_r
новобранец
новобранец

Мнение от vesko_r »

Браво бате Дончо, много си в час :lol:
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Тази тема поначало я схващам като да пишем за леко хоби и вкусна вечеря от гъби и затворени буркани напр. Не я виждам като професионална насоченост...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
lusienn

Мнение от lusienn »

Не е вярно че гъбите нямат калории.

Но е вярно че имат малко.

Имат много полезни съставки.

Витамини и минерали.
,
Храна на боговете ,и в миналото на владетелите.

Кирил велики много,добре написа че в тая тема,

Ще ги береме и ядеме,

То иначе за какво да се мъчиме да ги .събираме .

Та те така.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Изображение

Изображение

Вкусничко омлетче с гъбки-рижики. първо пържа гъбките, после турям яйчицата и готово.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

кирил великий написа:Тази тема поначало я схващам като да пишем за леко хоби и вкусна вечеря от гъби и затворени буркани напр. Не я виждам като професионална насоченост...
тая тема е точно гъбарска и не виждам защо да не си пишем и как може да се вадят и кинти от гъби,това че 2 - 4 колеги пишете как ги пържите и ядете,не значи че други не събират и продават :wink: а Веско чул нещо за трюфели и подскача от клонче на клонче :lol: ,ама някоя снимка на гъбка или бурканче да покаже....а дано ама надали
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
lusienn

Мнение от lusienn »

Майте рижинки,първо ги варя 5 минути в една Войнишка Бака.

Пуска една оранжева пяна,която изхвърлям и ги изваждам и слагам

в Марина-сол,захар,Бахар,дафинов лист,Чер пипер и Оцет.

На другия ден-като преседът в марината-ги слагам в Буркани,и варя 1 час-да омекнат добре,

заедно в марината.

Ето и Резултата.

Така са току що набрани.
за гъби 18 007.JPG

Процеса на готвене преди Буркана.
за гъби 18 045.JPG

рижинки 001.JPG

Готовата продукция-задължително се раздава на Близки и Приятели за Вървеж.

И мойто мезе.
рижинки 003.JPG

Аз ометох първия Буркан-имам още-12 от тия с Рижинките. :D
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
tomov-1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tomov-1 »

Най-сетне и при мене дойдоха:
SAM_4103.JPG
Няма друго такова удоволствие!
Сега, след като хапнахме една от попреминалите пане, спокойно може да се прежаля да помогна на половинката в обработката.
Днес в ливадата, дъбака и букака си намерих още печурка анасонлийка (Пчеличката ги беше кръстила "камилски яйчица"), бисерка, кладница (бяла, жълтееща и сива)... но като мернах първата манатарка, зарязах всичко останало. :)
По повод рижийката - много вкусни кюфтета стават от нея, дори без да се добавя кайма. Даже затворихме някой-друг буркан с готово смляна - подправена със сол и черен пипер. Пробно спретнахме и 5 буркана със зеле и морков (на Диканаров мезето да опитаме ;)).
Успех и на вас, колеги!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
lusienn

Мнение от lusienn »

Да ви е сладко Томов.

При мене Валя цяла нощ също и днес през деня-по новините,казаха че ще

има жълт,и Оранжев код за Валежи.

Слънце след 3 дни ще има-и пак ги почваме-Тая година ще е Богата на Гъби-в края на Сезона.

Риболовци.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Здрасти, Tomov, кажи точно как ги правиш кюфтаците от рижики и какво стана с козичката, че я мисля. Поздравления за гъболова.
tomov-1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tomov-1 »

кирил великий написа:Здрасти, Tomov, кажи точно как ги правиш кюфтаците от рижики и какво стана с козичката, че я мисля. Поздравления за гъболова.
Кюфтаците жената ги прави. :lol:
Към близо кило гъби (варени и смлени) донажда 1-2 филийки изкиснат стар хляб, 1-2 лъжици царевично брашно за качамак, 1-2 яйца (зависело от размера) и подправките - сол, чер пипер, чубрица на вкус. Мята в сгорещеното олио и докато да презареди, аз съм опапал първото пържило. :lol:
А маймунките са живи и здрави всите.
Ти, вземи си кажи и твойта рецепта за мариноване, щото да си изберем с колегите по кой тертип да ги правим мезетата!
Тъпкано да ви се връща улова! Хващайте къра, че не се знае като стегне времето какво ще остане от тоя модел!
Наздраве и със здраве!
Последно промяна от tomov-1 на Чет Окт 22, 2015 7:17 pm, променено общо 1 път.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

tomov-1 написа: Ти, вземи си кажи и твойта рецепта за мариноване, щото да си изберем с колегите по кой тертип да ги правим мезетата! Тъпкано да ви се връща улова! Хващайте къра, че не се знае като стегне времето какво ще остане от тоя модел! Наздраве и със здраве!
Какво да кажа, колега Томов, като моята агентура ми носи през три дена все по две-три килца рижики. Одърте човекът. То докато ги сваря в солената вода и на две, три салати сме ги опукали. Ей го, сега омлетчето глътна последните. В събота ми е годишнина от сватбата и ще каним майка ми на шаран с плънка, а ще купувам стерилизирани печурки, вместо да имам да накълцам от рижиките в плънката. Пък, ако ще пускам мариноването - трябва да има поне пет кила за три-четири буркана да демонстрирам. Аз да се помъкна в гората да катеря - мързи ме вече, защото тея ги гони на високо. Но ще ида, обещавам. А по-късно ще ти пусна на лично съобщение мариноването, защото се надявам на едно десет кила рижики да донесе и да споделя с картинки тук по-нататък.
tomov-1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tomov-1 »

кирил великий написа: Аз да се помъкна в гората да катеря - мързи ме вече, защото тея ги гони на високо...
Високо, високо... Колко да е високо?!
При мене - 300-500 м н.в., айде нека си сложа марж 100 метра, в бориките е порин. За мързела - чувал си я сигурно: Луд умора няма! :)
Тия два-три дена, дето отсъствах от мрежата, все в гората бях. По за няма час - две кофички, две кофички... После лопането на тенджери му е повече. Ама назима - лесно. :)
Сега каквото съм стегнал каиша на панталона от леснотия пак ще олабвам ;) :lol:
lusienn

Мнение от lusienn »

Рижинките-са покрай Млади борово смесени горички,палиш колата-гледаш около пътя-спираш и Береш-има достатъчно,дори в дъждовни дни.

Иначе за Другите гъби Манатарка,Печурка ,Булка-Някоя пресна Сърнела-се Иска поне 2 дни Слънце

да покарат пресни и да Наедреят достатъчно.

Всички Стари гъби-сега на тоя дъжд-ще изгният-Тотално.

Риболовци.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”