Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: Има ли гъбари?
lusienn написа:...
Най интересното е че откакто,
Се храня основно с гъбите които си събирам,
Отслабнах с 2 кг...
Люси,
Една колежка, любителка на гъбите и доста четяща по въпроса, ми сподели че в тях нямало никакви калории !
Аз не се интересувам от калориите и въобще нямах представа за тази особеност на гъбите.
Засищат, пък нямат енергийна стойност !
- Don4o_62
- учете се от него
иманярите и трюфелджийте са от една кръвна групаvesko_r написа:Чета всичко, което се пише в тази тема но пиша много рядко.Забелязал съм, че Vid е много скептично настроен към темата "ГЪБИ" и още по скептично към "ТРЮФЕЛИ" .Забелязал съм също така, че той е много интелигентен пич а предполагам и много издържлив.Така ,че ако иска да прави бързи пари, ще трябва да дойде по нашия край.Все пак тук е доста по богато на трюфели отколкото в южна БГ.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Браво бате Дончо, много си в час 

- кирил великий
- разбира нещата
Тази тема поначало я схващам като да пишем за леко хоби и вкусна вечеря от гъби и затворени буркани напр. Не я виждам като професионална насоченост...
Не е вярно че гъбите нямат калории.
Но е вярно че имат малко.
Имат много полезни съставки.
Витамини и минерали.
,
Храна на боговете ,и в миналото на владетелите.
Кирил велики много,добре написа че в тая тема,
Ще ги береме и ядеме,
То иначе за какво да се мъчиме да ги .събираме .
Та те така.
Но е вярно че имат малко.
Имат много полезни съставки.
Витамини и минерали.
,
Храна на боговете ,и в миналото на владетелите.
Кирил велики много,добре написа че в тая тема,
Ще ги береме и ядеме,
То иначе за какво да се мъчиме да ги .събираме .
Та те така.

Риболовци.
- кирил великий
- разбира нещата
Вкусничко омлетче с гъбки-рижики. първо пържа гъбките, после турям яйчицата и готово.
- Don4o_62
- учете се от него
тая тема е точно гъбарска и не виждам защо да не си пишем и как може да се вадят и кинти от гъби,това че 2 - 4 колеги пишете как ги пържите и ядете,не значи че други не събират и продаваткирил великий написа:Тази тема поначало я схващам като да пишем за леко хоби и вкусна вечеря от гъби и затворени буркани напр. Не я виждам като професионална насоченост...

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Майте рижинки,първо ги варя 5 минути в една Войнишка Бака.
Пуска една оранжева пяна,която изхвърлям и ги изваждам и слагам
в Марина-сол,захар,Бахар,дафинов лист,Чер пипер и Оцет.
На другия ден-като преседът в марината-ги слагам в Буркани,и варя 1 час-да омекнат добре,
заедно в марината.
Ето и Резултата.
Така са току що набрани.
Процеса на готвене преди Буркана.
Готовата продукция-задължително се раздава на Близки и Приятели за Вървеж.
И мойто мезе.
Аз ометох първия Буркан-имам още-12 от тия с Рижинките.
Пуска една оранжева пяна,която изхвърлям и ги изваждам и слагам
в Марина-сол,захар,Бахар,дафинов лист,Чер пипер и Оцет.
На другия ден-като преседът в марината-ги слагам в Буркани,и варя 1 час-да омекнат добре,
заедно в марината.
Ето и Резултата.
Така са току що набрани.
Процеса на готвене преди Буркана.
Готовата продукция-задължително се раздава на Близки и Приятели за Вървеж.
И мойто мезе.
Аз ометох първия Буркан-имам още-12 от тия с Рижинките.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
Най-сетне и при мене дойдоха:
Сега, след като хапнахме една от попреминалите пане, спокойно може да се прежаля да помогна на половинката в обработката.
Днес в ливадата, дъбака и букака си намерих още печурка анасонлийка (Пчеличката ги беше кръстила "камилски яйчица"), бисерка, кладница (бяла, жълтееща и сива)... но като мернах първата манатарка, зарязах всичко останало.
По повод рижийката - много вкусни кюфтета стават от нея, дори без да се добавя кайма. Даже затворихме някой-друг буркан с готово смляна - подправена със сол и черен пипер. Пробно спретнахме и 5 буркана със зеле и морков (на Диканаров мезето да опитаме
).
Успех и на вас, колеги!
Няма друго такова удоволствие!Сега, след като хапнахме една от попреминалите пане, спокойно може да се прежаля да помогна на половинката в обработката.
Днес в ливадата, дъбака и букака си намерих още печурка анасонлийка (Пчеличката ги беше кръстила "камилски яйчица"), бисерка, кладница (бяла, жълтееща и сива)... но като мернах първата манатарка, зарязах всичко останало.

По повод рижийката - много вкусни кюфтета стават от нея, дори без да се добавя кайма. Даже затворихме някой-друг буркан с готово смляна - подправена със сол и черен пипер. Пробно спретнахме и 5 буркана със зеле и морков (на Диканаров мезето да опитаме

Успех и на вас, колеги!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Да ви е сладко Томов.
При мене Валя цяла нощ също и днес през деня-по новините,казаха че ще
има жълт,и Оранжев код за Валежи.
Слънце след 3 дни ще има-и пак ги почваме-Тая година ще е Богата на Гъби-в края на Сезона.
При мене Валя цяла нощ също и днес през деня-по новините,казаха че ще
има жълт,и Оранжев код за Валежи.
Слънце след 3 дни ще има-и пак ги почваме-Тая година ще е Богата на Гъби-в края на Сезона.

Риболовци.
- кирил великий
- разбира нещата
Здрасти, Tomov, кажи точно как ги правиш кюфтаците от рижики и какво стана с козичката, че я мисля. Поздравления за гъболова.
Кюфтаците жената ги прави.кирил великий написа:Здрасти, Tomov, кажи точно как ги правиш кюфтаците от рижики и какво стана с козичката, че я мисля. Поздравления за гъболова.

Към близо кило гъби (варени и смлени) донажда 1-2 филийки изкиснат стар хляб, 1-2 лъжици царевично брашно за качамак, 1-2 яйца (зависело от размера) и подправките - сол, чер пипер, чубрица на вкус. Мята в сгорещеното олио и докато да презареди, аз съм опапал първото пържило.

А маймунките са живи и здрави всите.
Ти, вземи си кажи и твойта рецепта за мариноване, щото да си изберем с колегите по кой тертип да ги правим мезетата!
Тъпкано да ви се връща улова! Хващайте къра, че не се знае като стегне времето какво ще остане от тоя модел!
Наздраве и със здраве!
Последно промяна от tomov-1 на Чет Окт 22, 2015 7:17 pm, променено общо 1 път.
- кирил великий
- разбира нещата
Какво да кажа, колега Томов, като моята агентура ми носи през три дена все по две-три килца рижики. Одърте човекът. То докато ги сваря в солената вода и на две, три салати сме ги опукали. Ей го, сега омлетчето глътна последните. В събота ми е годишнина от сватбата и ще каним майка ми на шаран с плънка, а ще купувам стерилизирани печурки, вместо да имам да накълцам от рижиките в плънката. Пък, ако ще пускам мариноването - трябва да има поне пет кила за три-четири буркана да демонстрирам. Аз да се помъкна в гората да катеря - мързи ме вече, защото тея ги гони на високо. Но ще ида, обещавам. А по-късно ще ти пусна на лично съобщение мариноването, защото се надявам на едно десет кила рижики да донесе и да споделя с картинки тук по-нататък.tomov-1 написа: Ти, вземи си кажи и твойта рецепта за мариноване, щото да си изберем с колегите по кой тертип да ги правим мезетата! Тъпкано да ви се връща улова! Хващайте къра, че не се знае като стегне времето какво ще остане от тоя модел! Наздраве и със здраве!
Високо, високо... Колко да е високо?!кирил великий написа: Аз да се помъкна в гората да катеря - мързи ме вече, защото тея ги гони на високо...
При мене - 300-500 м н.в., айде нека си сложа марж 100 метра, в бориките е порин. За мързела - чувал си я сигурно: Луд умора няма!

Тия два-три дена, дето отсъствах от мрежата, все в гората бях. По за няма час - две кофички, две кофички... После лопането на тенджери му е повече. Ама назима - лесно.

Сега каквото съм стегнал каиша на панталона от леснотия пак ще олабвам

Рижинките-са покрай Млади борово смесени горички,палиш колата-гледаш около пътя-спираш и Береш-има достатъчно,дори в дъждовни дни.
Иначе за Другите гъби Манатарка,Печурка ,Булка-Някоя пресна Сърнела-се Иска поне 2 дни Слънце
да покарат пресни и да Наедреят достатъчно.
Всички Стари гъби-сега на тоя дъжд-ще изгният-Тотално.
Иначе за Другите гъби Манатарка,Печурка ,Булка-Някоя пресна Сърнела-се Иска поне 2 дни Слънце
да покарат пресни и да Наедреят достатъчно.
Всички Стари гъби-сега на тоя дъжд-ще изгният-Тотално.

Риболовци.