Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
- vasko8008
- научил се да хвърля
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
В неделя бях на Бозвелийско. Резултата от риболова беше повече от задоволителен. Като не броим безбройните шаранчета по килограм резултата беше: Четири каракуди по 700 грама. Един амур около 5 килограма. Един дядо до нас ни скри топката с своите чешки въдици. За денят имаше два удара. Единят беше амур 6 килограма. Вторият на гол шаран 10 или повече килограма. Шаранът беше майка пълна с хаивер и затова не беше претеглен а много бързо пуснат обратно в водоема.
- bad_santa
- научил се да хвърля
Колега и двата са източени, това е което знамsvetlio86 написа:Имам един въпрос! Някой има ли някаква информация какво стана с водоемите на Кюлевча? Последното, което аз имам като информация е че големия беше източен за почистване, а след това трябваше да го напълнят и да източат малкия!
Ако някой има актуална информация за този язовир бих бил благодарен ако сподели.

Ако някога се влюбиш в УЛТРАС, бъди щастлива, защото той най-добре знае какво е обич и вярност!!
- lishev_64
- разбира нещата
................................................................................Рашо написа:ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Ето малко снимки от язовир Николаевка.
За съжаление няма да са с някой риболовен удар,
а с резултат от взаимодействието между човека-риболовец и Природата.
Има ли нужда от коментар?Май да.
Искаме чистота,а си оставяме боклуците,защото сме ядосани от неуспешният улов,от "непоносимите"
условия,които налагат собствениците/10 лв./5 пръчки/24ч./риба до 10 кг.не се заплаща...
Навсякъде има поставени табели с много ясни надписи,а до тях-боклук.Толкова ли е трудно
всеки риболовец да почисти след края на излета-по пътя за язовира има контейнери за смет?Бяха раздавани торби за смет.Без видим резултат.
Нямаме в предвид ония риболовци и семействата им,които спазват правилата и са винаги добре дошли на тоя красив водоем.Тъй като язовирът е труден за прилагане на ефективен
контрол,молим риболовците за помощ!Ако забележите нарушител-непочистено,невърната
маломерна риба,тралене-звънете на даденият ви номер.Мерки ще последват.
Ще има много приятни мигове,
нека да си помагаме взаимно!На слука!
Сдружение за напояване "Язовир Николаевка"
Здравей драги ми Рашо!

Сигурно ще се сетиш за мен - и друг път сме изразявали с теб различни мнения по дадена публикация!
Та по темата - наистина отначало смятах да не се намесвам, но мисля, че щях да сгреша! Искам да уточня, че за разлика от някои други колеги, аз обичам да посещавам този водоем и това никога не се е влияело от това, кой го стопанисва. Ако се разровиш, ще се убедиш в това!
Ще споделя за два риболовни излета през миналата година. И двата проведохме на местата след хижата - по стръмното спускане - всеки ги знае - срещу акациите.
При първото ни посещение - с още един колега и съпругите ни, заварихме нещо, което не бих нарекъл и бунище - беше още по-ужасно. Съответно както се предполага - проведохме акция по почистване на района. Резултата беше 3-4 торби за смет, пълни и старателно завързани, и поставени до съответния казан за отпадъци.
Тук ще пропусна описанието и резултата от проведения двудневен излет - не е това темата. Ще спомена само, че през втория ден видяхме човек с каруца да минава и да почиства казаните на отсрещния бряг. Споделихме си - явно ще дойде и тук. При напускане на водоема и нашите остатъци от излета бяха грижливо събрани в торби и поставени до останалите. В разговор със служителя, събиращ таксата, се уверихме, че каруцата ще мине и от тази страна. Показахме му къде сме складирали отпадъците и потеглихме.
Какво бе разочарованието ни при следващото ни посещение, състояло се само след седмица: Всичко си бе "почти" както го оставихме, с тази разлика, че чувалите с отпадъци вече приличаха на планина и на всичко отгоре бяха разкъсани от бездомните кучета или от каквото и да е друго животно. Личеше, че колегите, посещавали мястото след нас, бяха си почиствали и складирали старателно отпадъците. Но явно никой от "собствениците" не го беше грижа за тяхното прибиране.
Тази година отново посетихме водоема - на 23-24 май. С огромно разочарование мога да потвърдя - ситуацията не се бе променила, напротив смея да заявя, че бе още по-зле. Да - снимките ти са достоверни. Отпадъците скоро ще променят релефа около водоема. Но смятам, че колегите са прави - в края на краищата задължението на стопаните на водоема не се състои само от събиране на таксата, било то и "нищожна от 10 лева за 5 въдици, 24ч. и до 10кг. риба не се заплаща" , нито се изчерпва с поставянето на куп безполезни табели, които така формулирани, са просто неуместни. Мисля, че отговорността на стопаните на този прекрасен водоем включва и съответната съпричастност при потдържане на чистотата.
Повярвай - ние ходим и на други платени водоеми, и виждаме разликата в отношението на собствениците към чистотата на района. Само за язовирите Засмяново (един от любимите ми) и Николаевка може да се каже без угризение, което ми е много болно, че са се превърнали в истинско БУНИЩЕ!!! И наистина ме боли, когато колеги с право се изказват критично и се отказват да посещават този иначе толкова привлекателен водоем.
Не търсете вината само в нас, риболовците. Огледайте се, и може да забележите и своите пропуски!
КОГАТО ЧОВЕК ИСКА ДА СВЪРШИ ЕДНА РАБОТА - НАМИРА НАЧИНИ.
КОГАТО ГО МЪРЗИ ДА Я СВЪРШИ - НАМИРА ОПРАВДАНИЯ !!!
Направи си извод, драги ми Рашо. Иначе - нищо лично. Всички се борим за по-добри условия по водоемите. Остани със здраве !

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
- vasko8008
- научил се да хвърля
С две ръце подкрепям мнението на колегата lishev_64 .Сдружението трябва редовно да изхвърля поставените от тях контейнери за смет.Не смятам че виновните сме ние риболовците.Ще дам пример:
Тази година ходих два пъти на риболов на Бозвелийско. Първият път имаше не по малко от 70 човека на язовира. Вторият път имаше около 40 риболовци. Боклуци не видях нито единят път. Вместо боклуци последният път си намерих един слайдер и една камбанка на поляната. След като приключеше риболова всеки си събираше боклука и го поставяше на определените за целта места (Въпреки че на язовира няма табели които да оказват какво трябва да се прави с боклука) А когато отида сутринта на язовира,чувалите за боклук са празни. От това си правя извод,че когато има необходимите условия за почистване виновни за сметището са не риболовците а стопаните на даденият водоем.Даже и на Николаевка сметищата се образуват около поставените контеинери за боклук.
Когато в градът не мине камиона да вдигне кофите за боклук около тях се събира камара от боклуци.Никой не ходи до съседният квартал да си хвърли боклука защото там имало празни кофи.И кой е виновен..... Фирмата която е нагърбена с това задължение или в случаят сдружението което стопанисва язовира.И още един факт.Ако недай си боже минат на проверка от екоинспекцията и ме намерят до сметището с боклук на кой ще напишат акта.На мен че съм до боклука или на собственника на терена че не се е погрижил за него.
Тази година ходих два пъти на риболов на Бозвелийско. Първият път имаше не по малко от 70 човека на язовира. Вторият път имаше около 40 риболовци. Боклуци не видях нито единят път. Вместо боклуци последният път си намерих един слайдер и една камбанка на поляната. След като приключеше риболова всеки си събираше боклука и го поставяше на определените за целта места (Въпреки че на язовира няма табели които да оказват какво трябва да се прави с боклука) А когато отида сутринта на язовира,чувалите за боклук са празни. От това си правя извод,че когато има необходимите условия за почистване виновни за сметището са не риболовците а стопаните на даденият водоем.Даже и на Николаевка сметищата се образуват около поставените контеинери за боклук.
Когато в градът не мине камиона да вдигне кофите за боклук около тях се събира камара от боклуци.Никой не ходи до съседният квартал да си хвърли боклука защото там имало празни кофи.И кой е виновен..... Фирмата която е нагърбена с това задължение или в случаят сдружението което стопанисва язовира.И още един факт.Ако недай си боже минат на проверка от екоинспекцията и ме намерят до сметището с боклук на кой ще напишат акта.На мен че съм до боклука или на собственника на терена че не се е погрижил за него.
Здравей,драги ми Lishev!
Въпреки,че понякога сме на различни мнения,аз уважавам риболовци-заклети природолюбители като теб,а те,за съжаление,не са много…
Често водоема посещават „месари”и „боклукчии”.Табелите са за такива като тях.
Ако всички бяха като теб,нямаше да има и табели…
Качих снимките,защото виждам как се съсипва природата-исках да предизвикам дискусия.Оставям отворена страницата за диалог.
За да опазим природата чиста е необходимо всеки от нас да си почиства отпадъците.Не е като на ресторант.Както в планината.Основно почистване в началото и края на всеки сезон.Инцидентно-ако се налага.Това е в нашите възможности.
От язовира до центъра на селото има контейнери за смет.Ще бъдат раздавани торби за смет.Много ли е трудно след края на излета,минавайки до контейнерите попътно да се хвърли една торба?Не,нали?
Да си помогнем взаимно!
В момента язовирът е почистен изцяло.Една обиколка на същия е цели 7км.Хайде да видим какво ще е положението след 2-3 дни…
Бъди здрав!
Въпреки,че понякога сме на различни мнения,аз уважавам риболовци-заклети природолюбители като теб,а те,за съжаление,не са много…
Често водоема посещават „месари”и „боклукчии”.Табелите са за такива като тях.
Ако всички бяха като теб,нямаше да има и табели…
Качих снимките,защото виждам как се съсипва природата-исках да предизвикам дискусия.Оставям отворена страницата за диалог.
За да опазим природата чиста е необходимо всеки от нас да си почиства отпадъците.Не е като на ресторант.Както в планината.Основно почистване в началото и края на всеки сезон.Инцидентно-ако се налага.Това е в нашите възможности.
От язовира до центъра на селото има контейнери за смет.Ще бъдат раздавани торби за смет.Много ли е трудно след края на излета,минавайки до контейнерите попътно да се хвърли една торба?Не,нали?
Да си помогнем взаимно!
В момента язовирът е почистен изцяло.Една обиколка на същия е цели 7км.Хайде да видим какво ще е положението след 2-3 дни…
Бъди здрав!
Тия варели явно са сложени с добри намерения, но ако не се изхвърлят редовно, по-добре да ги няма. Който си е цървул, и със, и без варел все тая. Аз като си събера боклуците, ги изхвърлям на най-близкото място докато не съм се каиил в колата. Веднъж сложени там, се изхвърлят пред блока. Един варел за боклук се предполага че се изпразва редовно (или след като се напълни), а не 2 пъти в годината. Да не говорим уличните песове какви факири са - гледал съм как едно вади чували от варела и ги пуска на другите да ги проверяват и като намерят нещо за ядене слиза да се включи.
- lishev_64
- разбира нещата
Рашо написа:Здравей,драги ми Lishev!
..............................................................

С една забележка обаче: не съм съгласен и няма как да се съглася с идеята всеки да си транспортира чувалите с отпадъци до контейнерите преди или във селото. Това няма как да се получи - идеята в зародиш още е обречена. Не че е трудно - прав е колегата "rap66" - аз и мои колеги сме си изхвърляли отпадъците в най-близките села, или чак във Варна. Болшинството от посетителите няма да го направят по ред причини. Не е нужно да се поставят правила, които просто няма да се спазват. Умно е целта да бъде постигната с изпълними правила и закони. Противното е безсмислено. В крайна сметка, като се замисли човек, къде и в коя сфера потребителя на дадена услуга си събира отпадъците и си ги носи където и да било - в хотела ли, в ресторанта ли, или на плажа? Или по къмпинги и паркове за отдих? Навсякъде обаче се заплаща такса, и има обособени места за изхвърляне на отпадъци, за почистването на които имат грижата ползвателите на съответните такси.
Това ми е забележката. Ако мисля в грешна посока, моля колегите да ме извинят.
Иначе идеята с чувалите е прекрасна - със събирането на таксата да се раздават чували - по един е достатъчно, че иначе ще си ги носят в къщи

Ами, това е. Ако съм отегчил някого, се извинявам, но според мен това е тема, по която не трябва да се мълчи. В крайна сметка който и да е арендатора в момента на даден водоем, той си остава винаги за ползване от нас - риболовците.
На слука на всички през новия сезон. И помнете: НЕКА ЕДИНСТВЕНИТЕ СЛЕДИ, КОИТО ОСТАВЯМЕ ПО ВОДОЕМИТЕ, ДА СА НАШИТЕ СТЪПКИ!!!

- vasko8008
- научил се да хвърля
Ако забележите нарушител-непочистено,невърната
Дано да е така. С радост ще сигнализирам за всяка една от точките по горе. Само че последният път като попитах пазача защо позволява на всички да вземат маломерните шаранчета (някои колеги вземаха по над 20 риби с тегло до 300 грама) Той отговори: Нали трябва да се избием или да ме пребият за тези риби. С това разговора ни приключи. Много хубаво е това че се раздават или ще се раздават пликове за смет. Аз лично когато съм на водоема ще сигнализирам за всяка нередност и дано положението се оправи.Успех в начинанието ви
Дано да е така. С радост ще сигнализирам за всяка една от точките по горе. Само че последният път като попитах пазача защо позволява на всички да вземат маломерните шаранчета (някои колеги вземаха по над 20 риби с тегло до 300 грама) Той отговори: Нали трябва да се избием или да ме пребият за тези риби. С това разговора ни приключи. Много хубаво е това че се раздават или ще се раздават пликове за смет. Аз лично когато съм на водоема ще сигнализирам за всяка нередност и дано положението се оправи.Успех в начинанието ви
- lishev_64
- разбира нещата
vasko8008 написа:Ако забележите нарушител-непочистено,невърната

Благодарим за разбирането,колеги!За нас това е достатъчно.Желаем ви успешен риболовен сезон!
- lishev_64
- разбира нещата
Колеги, след откриването някой пробвал ли се е на Звънец? Има ли развитие на сагата около тоя водоем?

нещо за звънец да се чува ?
once a gunner always a gunner
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... &start=930" onclick="window.open(this.href);return false;NWC написа:нещо за звънец да се чува ?
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
- jivko81
- научил се да хвърля
колеги някои знае ли дали язовир левски е пуснат
здравейте колеги трябва ми точна и прясна информация за язовир кюлевча ... пуснат ли е зарибен ли е има ли риба както преди и ако някой е ходил да каже нещо за цените