Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Къде да отидем до Пловдив?
Модератор: Paublo_Eskobar
- genov_eng
- научил се да хвърля
Re: Къде да отидем до Пловдив?
Здравейте колеги,
За първи път пиша във форума, но съм редовен посетител в сайта и голяма част от уменията си дължа на вас.
Искам само да изкажа удовлетворението си от риболовния ми излет на Руенското езеро, над Куклен. Уникално място. Ходя от две години. Рибата е уникално борбена. На 02.10.2011 г. (тая неделя) бях там и просто се изкефих. Извадих 9-10 шарана. Единия бе над 6 кг. Препоръчвам ви. Мястото е идеално и за семеен излет. Отива се с кола до самото место. Имам и снимки, но ще ги 'кача' по-късно.
За първи път пиша във форума, но съм редовен посетител в сайта и голяма част от уменията си дължа на вас.
Искам само да изкажа удовлетворението си от риболовния ми излет на Руенското езеро, над Куклен. Уникално място. Ходя от две години. Рибата е уникално борбена. На 02.10.2011 г. (тая неделя) бях там и просто се изкефих. Извадих 9-10 шарана. Единия бе над 6 кг. Препоръчвам ви. Мястото е идеално и за семеен излет. Отива се с кола до самото место. Имам и снимки, но ще ги 'кача' по-късно.
Последно промяна от genov_eng на Вто Окт 04, 2011 9:03 pm, променено общо 1 път.
- genov_eng
- научил се да хвърля
Нивото малко е паднало. Рибата я хранят рядко. Тая година (т.е. преди седмица) са пуснали още 3 тона по около 1 кг. Шарани. Собствениците не ловят риба за продан. Много даржат на хуманното отношение към рибата. Не разрешават 'капани' и други подобни. Охраната често проверява 'такъмите'. Евала на момчетата! Сега лових само 'на тежко'. На 'косъма' слагах 2 царевици с повдигач. Без повдигане на стравта пак 'бара', но рядко. Дъното е обрасло, за разлика от миналата година. Интересното е, че на три зърна също удрят шарани от по 1-1,5 кг.
Условията:
- такса 10 лв. за 2 бр. въдици;
- рибата се плаща по 6 лв./кг- шарана, ако естествено искате да я вземате;
- заведението до езерото не работи
Условията:
- такса 10 лв. за 2 бр. въдици;
- рибата се плаща по 6 лв./кг- шарана, ако естествено искате да я вземате;
- заведението до езерото не работи

Колега, сега и ако пуснеш някоя снимка ще е супер. Иначе мястото от към природа е много хубаво. Дано наистина е зарибено, а да не е поредната реклама.
-
- научил се да хвърля
Като се има предвид кой е собственика на водоема,едва ли ще е реклама пускането на риба в него.Те яз.Ивайловград зарибяват,а няма да си зарибят тяхното си.На обяд говорих с Радко/човекът отговарящ за водоема и събиращ таксата/и той потвърди думите на колегата, сам каза,че са пуснали риба.В края на седмицата ще ходя там и ще дам информация.
То всичко хубаво,риба наистина има,ама много скъпичко 10 лв. такса и 6 лв. шарана.На Куклен е 3 лв. таксата и 5.50 лв. шарана и амура,и риба има доволно.
- dzeviza
- ще става разбирач
Колега,наистина е невероятно там,красива природа,чиста вода,само лошо ,че заведението не бачка,кухнята им е хубава и обстановката като е добра ,но мисля ,че шаран над три килограма се връщаше обратно,т.е. не можеш да го вземешgenov_eng написа:Здравейте колеги,

-
- разбира нещата
Колеги нещо за почивните дни трябва да измисля. Една щекичка да изпробвам. Мислех си Бъдема, Езерово, Руен, Ръжево конаре, Чоба, Тополово , Леново , Брягово, Пясъка..... и изобщо някъде да става за щека да подърпам. Айде пък ще пиша после репортажче 

- genov_eng
- научил се да хвърля
Здравейте,
защо да правя реклама. Аз ходя редовно там. Не вземам рибата. Бай Радо редовно ме проверява и гледа със съмнение. Две години ... и продължава. Нямам общо със собственика. Даже, когато бях в неделя бай Радо извика собственика да се запозная с него. Единият от собствениците - Николай. Точно тогава бе прочел лоши неща в нета и бе искрено ядосан.
Наистина е скъпичко, но няма нищо общо с локвите наоколо. Перфектно място да си оптимизираш 'такъмите'. Много хора започнаха да захранват и с 'топчета', та и на тях удря понякога. Миналата година изкарах едина на протеиново топче. Тая година имах само един удар, но изплю.
На Руен, между другото, хванах и най-голямата каракуда в практиката си - 1,40 кг. Нея я вземах за да я покажа. Имам и снимки, но все не ми остава време да ги кача.
защо да правя реклама. Аз ходя редовно там. Не вземам рибата. Бай Радо редовно ме проверява и гледа със съмнение. Две години ... и продължава. Нямам общо със собственика. Даже, когато бях в неделя бай Радо извика собственика да се запозная с него. Единият от собствениците - Николай. Точно тогава бе прочел лоши неща в нета и бе искрено ядосан.
Наистина е скъпичко, но няма нищо общо с локвите наоколо. Перфектно място да си оптимизираш 'такъмите'. Много хора започнаха да захранват и с 'топчета', та и на тях удря понякога. Миналата година изкарах едина на протеиново топче. Тая година имах само един удар, но изплю.
На Руен, между другото, хванах и най-голямата каракуда в практиката си - 1,40 кг. Нея я вземах за да я покажа. Имам и снимки, но все не ми остава време да ги кача.
Последно промяна от genov_eng на Пет Окт 07, 2011 4:43 pm, променено общо 1 път.
- genov_eng
- научил се да хвърля
да, шарани над 3 кг се пускат. какво по-добро от това? собственика каза, че няма да я ловят никога и ще създават 'трофеи'. даже и рибата за тях си я ловят с въдици. сега 6те кача снимките, ако успея.
ама стига за това езеро. на мен ми е слабост заради природата и въздуха. кажете друго качествено място за шаран наоколо. ама не тия изкуствените 'вани', като Куклен, Войводиново, Войсил, Белащица и т.н. там само си удряме пръчките с колегите отсреща
ама стига за това езеро. на мен ми е слабост заради природата и въздуха. кажете друго качествено място за шаран наоколо. ама не тия изкуствените 'вани', като Куклен, Войводиново, Войсил, Белащица и т.н. там само си удряме пръчките с колегите отсреща

Колега, това: http://wikimapia.org/#lat=42.0168113&lo ... 1%80%D0%BE ли е езерото?genov_eng написа:Здравейте колеги,
- genov_eng
- научил се да хвърля
колега, отиваш в Куклен от към КЦМ. на центъра завиваш в ляво - има табела "РУЕН". караш без да се отклоняваш никъде и стигаш до село Руен. Преди табелата на селото има в ляво друга табела за езерото. Завиваш няляво и след 1 км си до езерото по тесния асфалтиран път.
Немога да кача снимки. Казва, че са много големи. Ако някой знае как - чакам.
Немога да кача снимки. Казва, че са много големи. Ако някой знае как - чакам.
- genov_eng
- научил се да хвърля
да, horgasz, това е езерото. няма да сгрешиш, ако планираш излет. работи от 8.00 до 20.00 на слука и пиши.
-
- ще става разбирач
Мога да споделя за Цалапица нещо понеже края на август и септември ходех там . . тъй като нямаше кой да ми се навива на акъла да ходи някъде изобщо, та затова там ходех.
Първата клетка миналата седмица ги дърпаха здраво шаранетата дето нямат кило, казаха ми че са пуснали към 1000 бройки заедно с някои друг толстоб.
За втората клетка с по хубавите риби (над 2, 3 кила . .). . след две поредни откачени в края на август, всички пръчки ги пуснах на косъм и го нямаше тоз проблем вече . . на всяко ходене всеки уикенд заедно с празниците вадех по някоя риба от 2.500 до 3.300 . . и то не само аз . . имаше и някои друг амур изкаран 4,5 кила за койтоп аз знам . .
там бая обичам да ходя понеже хем 3 лева хем бая дивотия . . та такасамо днес къде не бях и тъй . .
аи живи здрави . .
Първата клетка миналата седмица ги дърпаха здраво шаранетата дето нямат кило, казаха ми че са пуснали към 1000 бройки заедно с някои друг толстоб.
За втората клетка с по хубавите риби (над 2, 3 кила . .). . след две поредни откачени в края на август, всички пръчки ги пуснах на косъм и го нямаше тоз проблем вече . . на всяко ходене всеки уикенд заедно с празниците вадех по някоя риба от 2.500 до 3.300 . . и то не само аз . . имаше и някои друг амур изкаран 4,5 кила за койтоп аз знам . .
там бая обичам да ходя понеже хем 3 лева хем бая дивотия . . та такасамо днес къде не бях и тъй . .
аи живи здрави . .
късмет работа . .
-
- разбира нещата
Днес, минахме през Бъдема, не работеше или поне вратата беше затворена. Не бяхме взели якета иначе продължавахме към Батак и така пак на някой платен. Бях чул нещо за Марково, но нищо, само са разкарахме до там. После на Тополово и Леново.... http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... start=2265

- genov_eng
- научил се да хвърля
Здравейте,
за Цалапица нищо не знам. колко е голямо? може ли да се лови 'на дъно'? дай повече информация. за Мътеница някой има ли информация? чух нещо и за Дрангово - били 2 водоема?
аз също минах през 'Бадема' вчера. работеше. видях и собственика даже. за първи път ходя, но да си призная не съм очарован. само на първия 'гьол' става. обраслия. там видях 2 удара: на плувката на един колега, но той не успя да го 'бодне' и един щекар си трагваше с приличен шаран 2-2,5 кг. На крайния водоем ми казаха, че изпуснали щука (видях им такъма - тапа с каракуда, на единична кука).
През оградата видях на изток други 3 водоема. сториха ми се по-добри. казвали се рибарник 'Кричим' (при бай Иван). Видях 2 удара 'на дъно' с два уловени шарана около 2 кг. На крайния водоем (западния) трима колеги си правеха състезание за каракуди, а 'дъната' им бяха хвърлени в средния.
за Цалапица нищо не знам. колко е голямо? може ли да се лови 'на дъно'? дай повече информация. за Мътеница някой има ли информация? чух нещо и за Дрангово - били 2 водоема?
аз също минах през 'Бадема' вчера. работеше. видях и собственика даже. за първи път ходя, но да си призная не съм очарован. само на първия 'гьол' става. обраслия. там видях 2 удара: на плувката на един колега, но той не успя да го 'бодне' и един щекар си трагваше с приличен шаран 2-2,5 кг. На крайния водоем ми казаха, че изпуснали щука (видях им такъма - тапа с каракуда, на единична кука).
През оградата видях на изток други 3 водоема. сториха ми се по-добри. казвали се рибарник 'Кричим' (при бай Иван). Видях 2 удара 'на дъно' с два уловени шарана около 2 кг. На крайния водоем (западния) трима колеги си правеха състезание за каракуди, а 'дъната' им бяха хвърлени в средния.