БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
tuhlaedinichka
новобранец
новобранец

Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Мнение от tuhlaedinichka »

добрия,откровенно ти завиждам за познанията по Японското АБВ,нищо лично към магазина но вие наясно ли сте ,че 2/3 от магазините пазарят от интернет и после препродават стоката в магазините си например от Япония пазарят от Плат,Хот тейкъл,Джапан тейкъл,Ямашита, Ишибан и други,от САЩ-Кабелас,Фиш САЩ,Тейкъл директ и други,йозури от Италия,и така нататък .много от собствениците на рибарски магазини съм виждал на опашка с мен за колети, и това не е лошо защото който неможе да се справя с нета а иска да има това остава неговата възможност.странно защо на мене от Сънлайн изобщо не ми отговориха на запитването за дистрибутор в Европа или България макар запитването да бе направено чрез г-н Харада - пазаруващите в нета знаят отлично за кого става дума. Моля не приемайте това като заяждане а като разяснение
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

Като сме се разговорили за използване не плетени влакна при морския риболов искам да обърна внимание на ползването на флуорокарбонов лидер. Аз ловя с 0.4 или 0.5 влакно и забелязах, че в началото където е възела към вирбела влакното става едно такова раздърпано и се къса лесно. Имам скъсвания на бомбарда при замятане както и на цикадка пак при замятане. Поразтърсих се из нета за информация. Като цяло всички плетени влакна са чуствителни към протриване. Дори и за спинингов риболов препоръчват използването на флоурокарбонов лидер, което за зарганския риболов важи с още по-голяма сила. В първите сантиметри (до около метър) бомбардата се движи свободно по плетеното влакно , като по този начин го износва сравнително бързо и са възможни проблеми, затова използването на лидер е наложително. Друг е въпроса дали има смисъл от флуорокарбонов лидер ...
Все пак флуорокарбона е по-твърд и по-износоустойчив от обикновения монофил и това го прави по-подходящ за тази цел. Има няколко възела за съединяване на плетено влакно с флуорокарбонов лидер, но тях ще ги пусна по-късно.
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

Бат Гальо, ползвам бомбарди Екзори, които са купени от Германия. Като изпълнение определено не са гаражни, но колкото и да е качествена изработката на бомбардата няма такива, на кото да са им заоблени ръбчетата на тръбичките :-)

За да избегна и друга неточност. Не казвам, че влакното се протрива за един риболов. Обикновено се забелязва след 4-5 интензивни (3-4часа) риболова (незнам колко замятания правя за това време :-) ).
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

parvo iskam da se izvinq 4e ne pisha kadeto trqbva(spored men) i ne pisha na kirilica no moje li nqkoi da mi preporaca nqkoq ot tezi vadici: lineaeffe black giant;english_warrior;marshall thunder?
plagodarq :!:
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

za ribolov na bombarda
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Изтегли си FLEXTYPE, за да можеш да пишеш на български.
Повече такива постове ти ги трия директно.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

извинявам се :oops: :oops: а да имате некво предложение относно вадиците Киро :?:
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

можете ли да ми препоръчате един от тези пръти : lieaeffe black giant,english_warrior,marshall trnder,ledent tele bombarda,dynasty tele bombarda,premier tele bombrada cork;и ако може да ми кажете цената на последните три
пръти. благодаря :!:
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

OFF/ Въпросът ти не е за тази тема.

Lieaeffe Black Giant казват, че е добра, струва около 85лв. Струва ми се малко и куца дизайна. На сходна цена може да погледнеш и Mitchell Privilege Rainbow Trout, която и като дизайн и като изработка ми направи по-добро впечатление... Лично аз вече май повече се заглеждам по Mitchell Universe Bombard, но се колебая, цената е почти двойна. Иначе акцията е 10-35г. и по моя преценка стои доста стегната.
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

dobria1 написа:колега ти зарганите с 0.10 ли ги ловиш??? :? маи си имаме тука професионалист
а тази така наречена бомбарда от снимката ти ако я хвърлиш с 0.13 (монофил)те тогава ще те :drinkers: :drinkers: :drinkers: 3 бири
Тук е мястото да отбележа , че в началото на зарганския сезон колегата dobria1 ми подари основно влакно 0.16 и от когато ми го подари може да се каже че не съм губил бомбарди, освен от невнимание (оплитане на върха или забравям да отворя шпулата :lol: ) Благодаря ти приятелю :smt052
А нали знаеш лятото на какъв повод си ги лових зарганките- 0.10 нямал съм късане :D
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

felippemassa написа:
dobria1 написа:колега ти зарганите с 0.10 ли ги ловиш??? :? маи си имаме тука професионалист
а тази така наречена бомбарда от снимката ти ако я хвърлиш с 0.13 (монофил)те тогава ще те :drinkers: :drinkers: :drinkers: 3 бири
Тук е мястото да отбележа , че в началото на зарганския сезон колегата dobria1 ми подари основно влакно 0.16 и от когато ми го подари може да се каже че не съм губил бомбарди, освен от невнимание (оплитане на върха или забравям да отворя шпулата :lol: ) Благодаря ти приятелю :smt052
А нали знаеш лятото на какъв повод си ги лових зарганките- 0.10 нямал съм късане :D
А ако "тресне" платеринка към то кило примерно-какво правиме?????
Ппс:Както беше казал Петко някъде из темите:"Ко са втелявате на тема зарганска пръчка",поводи,куки и тн. тн. тн. :D
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

tolio_pm написа:
felippemassa написа:
А ако "тресне" платеринка към то кило примерно-какво правиме?????
Ппс:Както беше казал Петко някъде из темите:"Ко са втелявате на тема зарганска пръчка",поводи,куки и тн. тн. тн. :D
Нали за това е аванса на макарата колега!!!!
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

gmurkacha написа: Нали за това е аванса на макарата колега!!!!
Към аванса прибави и кеп,ама колко колеги носят кеп по морето :D
А сега де? :roll:
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Моряка написа:
gmurkacha написа: Нали за това е аванса на макарата колега!!!!
Към аванса прибави и кеп,ама колко колеги носят кеп по морето :D
Аз :D ама в 95 на 100 от случаите си седи у багажника на колата на три метра от мене амаааааа :oops:
за аванса ясно нооооо:не знаеш от къде ще скочи заичето, нали? :wink:
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Аз никога не нося кеп ама не съм и месар.Ако излезе излезе ако не здраве.Ловя си с 0.10 не за друго просто повече удари има. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”