Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Имам едно питане относно въдицата на st.croix TRS70MLF2 и TRS70MF2 .... до колко мога да вярвам на теста им 3.6-14.2 и 7-18

Незнам дали ще ти е от полза,но имам този модел TRS66MF2 и съм го товарил с 21гр. за повече не мога да кажа,но едва ли ще хвърля добре с по-тежка примамка,а с 21гр. дистанцията определено нарастваczd написа:Имам едно питане относно въдицата на st.croix TRS70MLF2 и TRS70MF2 .... до колко мога да вярвам на теста им 3.6-14.2 и 7-18![]()

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Долната граница на теста е реална а горната е занижена . Това по принцип се отнася за всички американски въдици .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
еми супер тогава
значи и TRS70MLF2 ме устройва

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Понеже и аз се заглежда по TRS70MLF2 , като за следваща универсална пръчка, да попитам - може ли да се каже, че е леко лигава или си е достатъчно бърза?
Различава ли се от премиера, като параметри?
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- gembala
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
На теория би трябвало да е едно към едно с премиера със същите показатели
Но при сравнение и тръскане на двете триумфа е една идея по мек
От друга страна пък едноделния триумф със същите показатели е малко по-стегнат от премиера
С две думи - По-добре Премиер но и Триумфа предвид разликата в цената е много добър избор
Но при сравнение и тръскане на двете триумфа е една идея по мек
От друга страна пък едноделния триумф със същите показатели е малко по-стегнат от премиера
С две думи - По-добре Премиер но и Триумфа предвид разликата в цената е много добър избор
Ако дивият свят около нас изчезне, човек ще остане лице в лице сам със себе си!!!
Някой имали впечатления от тия 2 пръчки
Cherrywood Pro Spin - Berkley
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3399
Phazer 2 – Berkley
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1827
Cherrywood Pro Spin - Berkley
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3399
Phazer 2 – Berkley
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1827
-
- новобранец
Водачите на Фазера нестават за плетено влакно нарязват се най вече първия
Защо винаги когато съм на кеф ще се намери някой тапанар да ми развали настроението
-
- ще става разбирач
Имам TRS66MLF2 и мисля,че търсената от теб ще е близо до тази,та ще опитам да помогна.franky написа:Понеже и аз се заглежда по TRS70MLF2 , като за следваща универсална пръчка, да попитам - може ли да се каже, че е леко лигава или си е достатъчно бърза?
Леко лигава или достатъчно бърза зависи от това,какво искаш от нея.
За какви примамки и ситуации мислиш да я ползваш?
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Мисля да я ползвам, като универсална пръчка. Като казвам "универсална", нямам предвид единствена, а такава, която да нося навсякъде. Например отивам някъде, където знам, че минава река, но не знам точно какваИмам TRS66MLF2 и мисля,че търсената от теб ще е близо до тази,та ще опитам да помогна.
Леко лигава или достатъчно бърза зависи от това,какво искаш от нея.
За какви примамки и ситуации мислиш да я ползваш?

Ползвам предимно примамки до максимум 15гр. Ловя предимно по реки и сравнително малки затворени водоеми. Повечето ми примамки са от 2-3 до към 6-7гр и трябва да мога да ги усещам при водене. Използвам основно воблери и въртящи блесни.
Обърнах внимаение на бързината на пръчката, защото от скромния си опит съм забелявал, че с по-лигави пръчки замятам по-неточно, но за сметка на това - по-далеч. Тъй като често посещавам реки с много закачки и обрасли гьолове, отдавам приоритет на точността. На открит водеом или голяма река, риболовът с по-лигава пръчка ми допада.
- radogagov
- ще става разбирач
Някой тествал ли е Baracuda Jet Spin 240: http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=86&t=53359
Дали ще си пасне добре с тази макаричка http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7106 модел LD2000
Смятам да ловя предимно с въртящи блесни.
Дали ще си пасне добре с тази макаричка http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7106 модел LD2000
Смятам да ловя предимно с въртящи блесни.

"Тика Камбрия" е прилична макара за спининг, двама начинаещи мухари от Габрово ловят с такива без някакви проблеми или негативни впечатления, а за въдицата се въздържам от коментар.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Последно промяна от czd на Пон Окт 03, 2011 9:10 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
franky написа:Мисля да я ползвам, като универсална пръчка. Като казвам "универсална", нямам предвид единствена, а такава, която да нося навсякъде. Например отивам някъде, където знам, че минава река, но не знам точно каква![]()
Ползвам предимно примамки до максимум 15гр. Ловя предимно по реки и сравнително малки затворени водоеми. Повечето ми примамки са от 2-3 до към 6-7гр и трябва да мога да ги усещам при водене. Използвам основно воблери и въртящи блесни.
Обърнах внимаение на бързината на пръчката, защото от скромния си опит съм забелявал, че с по-лигави пръчки замятам по-неточно, но за сметка на това - по-далеч. Тъй като често посещавам реки с много закачки и обрасли гьолове, отдавам приоритет на точността. На открит водеом или голяма река, риболовът с по-лигава пръчка ми допада.
Описана така,това е твоята въдичка.

При мен съм я нарекъл точно ,,универсална,, в лайт-диапазона от играчки.Строят й е нещо много приятно за мен,което бих обозначил като модерейт-фаст,макар производителят да я определя като ,,фаст,,.Ползвам я за малки воблерчета,клатушки и в редките случаи,когато ловя на въртележки.Ползвам я също често и за повърхностни примамки и туичинг на волерчета до 10-12 грама и не толкова ,,упористи,,.Ще ти даде дистанции в рамките на 20-25 метра и приятна лекота.
Всичко това го казвам за TRS66MLF2 и предположението ми,че 70-ицата ще е близка като параметри до нея се дължи на това,че са в един и същ тестов диапазон (3.5 -14 грама).
Също така ,трябва да ти кажа,че един ,,близък,, Триумф,ала в следващият тест - TRS70MF2 (тест 7-17.5грама) ,се оказа абсолютно различна въдица! Купих си я с очакването за подобен средно-бърз строй и малко повече ресурс за туичинг на по-големички воблери,а получих едно класическо ,,колче,, ,което е подходящо за джиг ,ала в никакъв случай не може да се нарече ,,универсална,, въдичка.
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Благодаря за изчерпателния отговор, най-вероятно това ще е следващата ми пръчка