Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>
Модератор: sapuna
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>
Добрине да беше дошъл да се запознаем поне,Профитата много зле 3 кефала по 300-400г и едно шаранче около половинката.След вас и ние си бихме шута.
За Леново ти казах дережето, а това дето плува в водата не е на Асеновград сметището, а на сички колеги дето са ходили там за риба помията.Дето не са си събрали боклуците, на устието беше същото дереже.
Браво за протмонето на наш съфорумец е Краси Кюрпеков
взел си го е?
За Леново ти казах дережето, а това дето плува в водата не е на Асеновград сметището, а на сички колеги дето са ходили там за риба помията.Дето не са си събрали боклуците, на устието беше същото дереже.
Браво за протмонето на наш съфорумец е Краси Кюрпеков

Портомнето е в мен . Благодарско на колегата.Другия път черпилката от мене

-
- новобранец
А до язовира лесно ли се стига или е много кално?
-
- новобранец
имам предвид тополово
-
- сериозен играч
Има 3-4 локви,но в локвите има чакъл ,черен път е,но се минава с кола.Пътя води до стената и е не повече от 300 метра.
Вчера и аз бях на тополовския-само едно люспесто шаранче 1. 5 кг. на магот риг, с инлайн тежест и повдигач на грозда бели червеи. Бях в плитката част след стената и зад острова. Само 2-3 пъти изигра шаран и според мен му трябва още доста време да го хващаме както си знаем( със сериозно хранене с царевица). Смятах да си пусна хайванчето, но колегата с мен държеше да го вземе.
Добре,последно отре къде да отида да си начеша крастата?Ако има будни колеги моля някой да ми отговори.Днеска ходих на разузнаване до Сушица.Говорих с този-онзи и майче никъде нищо не дава.На Нови Извор как е?Някой не е ли ходил скоро?Ако има някой буден нека пише моля.Съжалявам за късното питане но сега се прибрах.
Георги Тенев
- bigfish133
- ще става разбирач
Днеска мръднах до Брягово - ситуацията е точно същата както я описа Асен - язовира е яко пълен , водата с цвят на боза . Лових на отсрещната стена на хижата , след заливчето. Риболова - много труден , единствено кълвеше чаушана и някоя и друга червеноперка , рибите бяха много мудни и едвам натискаха плувката. Лових докъм 2 следобед и тогова излезе един гаден вятър и край с риболова . На тапите пълно мъртвило , цял ден не мръднаха . В средата на язовира се виждаха две мрежи - пазача каза , че продължавали да събират толупите , ама знам ли ... Абе с една дума - рано е още , трябва да минат минимум седмица - две , да се избистри и тогава пак ще се пробваме . Успехи !
П.П. Забравих да кажа - носех и спининга , но след като скъсах една клатушка и един силикон за три хвърляния го прибрах . След покачването на язовир близо до брега има доста закачки .
П.П. Забравих да кажа - носех и спининга , но след като скъсах една клатушка и един силикон за три хвърляния го прибрах . След покачването на язовир близо до брега има доста закачки .
- Don4o_62
- учете се от него
Никой не ангажирам с мойто мнение, но този язови вече е баберджийска работа.Освен да си даде човек парите,за друго не става.Квото беше там,беше.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Дончо много ама много си прав,пусто Брягово кво беше преди години ама майката му е...а като почнете от полковника и ся червенска гаванка
Резултата от Нови извор -валат. Водата е ледена, даже и чаушан не играе. После на Моминско 10-на кефала и 100-на микроскопични костурчета за чесане на крастата.
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Aбе понеже зачекнахме болна тема"Брягово".Нямам ама никакво намерение да го зачерквам от графата.
Верно миналата година,го отписах таксата голяма била тва онова,че на Конуш да не беше по-малка 15 лева.За какво за 2 пъти по-малки каракуди, и ефирни шаранлета,тарикат Данчо на зареби с 10 амура около 10 ката, и айде почна се.
Ами нямам валат на Брягово при сериозен риболов и тва е, викате шаран няма, при единствения ми излет с дъни под гребната база еднодневен, на дъно нищо не одарих верно, но на перо искарах около" 70 шаранчета окло 200-300г".20 кефала,40 каракуди,15 бели рибки маломерки, на бял червей.Е добре тези шаранлета от каде са се пръкали тогава.Ами представаети си за този голям язовир 70 да искарам аз колко има вътре
А и други колеги бяха казали че ги отрепали малките шаранчета.Сега трябва да са около килото, а имайте предвид че миналата година рибарите се редуцираха много средно на ден по-един двама максимум трима.А каде беше 100-200човека на ден.Това си е дало 1000% влиание също.Есента освен толостолоп друго нямаше в мрежите.
Това че не кълве го предавам единстено на това че има прекалено много толуп в язовира,прекалено много.Щом зе и да умира сам, направете си сметка.
Но язовира пълен ли е тогава вече става друга работата.
Абе нямам камера да ви снимам устието, по-време на биенето на хайвера, пък сами си направете сметка има ли няма ли риба,язовира.
Казвам ви нещо страшно е.
Не права реклама на Брягово но поне не ма е яд като мине пазача, и ми чукни касовата бележка.Казвам касова бележка не билетче от автобус или от на компот обратната страна на етикаета.
Законен собственик със договор и както иска така ще си пуска таксите не можим да го веним, плаща и ДДС предпо0лагам.
За него си е прав. Аз ако бях нямаше да дигам таксите, но щях да удвоя охраната през пиковите месеци, за да премахна тармъченето,понеже това е основния проблем там.
Аз вика за 10леава ва оставам да спите като се стъмни почвате да търмъчите като ми дръпните 2-3 толупа по 7-8-9-10 кила на мен каде ми отива файдата.За това такса 20 лева който иска да остава, дажи идеята е изобщо да забрана спането.Това са думи на Ганиьо.
И найстина 80% от колегите дето оставаха там да нощуват само за това оставаха.Хвърли там 3 дъни за пунта мара и чака да свечери да искара тежката артелерия.
Така че имат си и те вина за положението, но ние риболовците сами си го правим посли арендаторите ни виновни.
Верно миналата година,го отписах таксата голяма била тва онова,че на Конуш да не беше по-малка 15 лева.За какво за 2 пъти по-малки каракуди, и ефирни шаранлета,тарикат Данчо на зареби с 10 амура около 10 ката, и айде почна се.
Ами нямам валат на Брягово при сериозен риболов и тва е, викате шаран няма, при единствения ми излет с дъни под гребната база еднодневен, на дъно нищо не одарих верно, но на перо искарах около" 70 шаранчета окло 200-300г".20 кефала,40 каракуди,15 бели рибки маломерки, на бял червей.Е добре тези шаранлета от каде са се пръкали тогава.Ами представаети си за този голям язовир 70 да искарам аз колко има вътре

А и други колеги бяха казали че ги отрепали малките шаранчета.Сега трябва да са около килото, а имайте предвид че миналата година рибарите се редуцираха много средно на ден по-един двама максимум трима.А каде беше 100-200човека на ден.Това си е дало 1000% влиание също.Есента освен толостолоп друго нямаше в мрежите.
Това че не кълве го предавам единстено на това че има прекалено много толуп в язовира,прекалено много.Щом зе и да умира сам, направете си сметка.
Но язовира пълен ли е тогава вече става друга работата.

Абе нямам камера да ви снимам устието, по-време на биенето на хайвера, пък сами си направете сметка има ли няма ли риба,язовира.

Казвам ви нещо страшно е.

Не права реклама на Брягово но поне не ма е яд като мине пазача, и ми чукни касовата бележка.Казвам касова бележка не билетче от автобус или от на компот обратната страна на етикаета.

Законен собственик със договор и както иска така ще си пуска таксите не можим да го веним, плаща и ДДС предпо0лагам.
За него си е прав. Аз ако бях нямаше да дигам таксите, но щях да удвоя охраната през пиковите месеци, за да премахна тармъченето,понеже това е основния проблем там.
Аз вика за 10леава ва оставам да спите като се стъмни почвате да търмъчите като ми дръпните 2-3 толупа по 7-8-9-10 кила на мен каде ми отива файдата.За това такса 20 лева който иска да остава, дажи идеята е изобщо да забрана спането.Това са думи на Ганиьо.
И найстина 80% от колегите дето оставаха там да нощуват само за това оставаха.Хвърли там 3 дъни за пунта мара и чака да свечери да искара тежката артелерия.
Така че имат си и те вина за положението, но ние риболовците сами си го правим посли арендаторите ни виновни.
Резултати от Нови Извор:пълно капо освен едно затъване с колата и намесата на трактор.Днес направих сефтето за тази година дано цялата да не е такава.Сега отивам до църквата да запаля свещичка.Това е от мен за днес.
Георги Тенев
- bigfish133
- ще става разбирач
И аз не ангажирам никой с моето мнение , но тази година ще продължавам да посещавам често Брягово ! Това , че риболова на язовира е специфичен и има своите тънкости , неспазвайки които често ни оставя валат , съвсем не означава , че язовира не държи риба
Плюс това , както каза Асен ние риболовците също имаме вина за моментното състояние на язовира
Не може да е оправдание прибирането на маломерни шаранчета и сулки с изречението - Майната им на чорбаджиите , дал съм 10лв. и ще взимам квото си поискам .Не съм съгласен много и с политиката на стопанисване на язовира от собствениците , ма никой не ме пита за това , щото язовира си е техен и ако искат може и да се..т вътре , никой не ни кара да ходим там насила . Аз също не правя реклама на язовира (както колегата Дончо ме обвини веднъж ) , но това ми е един от любимите язовири и ще продължавам да го посещавам , докато се убедя , че окончателно не е загубен за риболов. И все си мисля , че тази тема не е за лични пристрастия , а за отразяване на моментното състояние на язовирите . Та визирайки последното модераторите да изтрият мнението ми , ако е в разрез с правилата .

- Don4o_62
- учете се от него
За тоя язовир миналата година,преди да почне сезона, пак много се спореше и говореше относно рибата.И какво стана,почна сезона и се оказа че риба няма.Няма и да има. Има ли риба,ще взема.Щом не взема,значи няма.Имало по 2-3 рибари.Ако излизаше не 2-ма, а 200 щеше да има
.Аз така го виждам,и тука няма място за сърдене.Всеки си има гледна точка.И естествено, всеки ще си ходи където и колкото му е кеф.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти