Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
-
mi7aka_gt
- новобранец

Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
Ами преди 3 дена ... събота беше... на такъм за кефал .. с тапичките.. тоест на дъно .. на морски червей.
Риболова е като футбола,не всеки удар е гол и не всеки улов стига до тигана
Re: Платерини от плажа ?
Ватоса е морска лисица, но пък тук dobria 1 е много прав:
Темата я сливам с Кефалови 2010.......да ме извинят Бургазлии за примера но "Платерини от плажа" ми звучи като "Заргани от Вълнолома" или пък "Карагьоз под Аспарухов мост" и прочие както и тази тема
Re: Платерини от плажа ?
то и още други може да се обединят,отново се извинявам ако съм подразнил някой...rumci написа:Ватоса е морска лисица, но пък тук dobria 1 е много прав:Темата я сливам с Кефалови 2010.......да ме извинят Бургазлии за примера но "Платерини от плажа" ми звучи като "Заргани от Вълнолома" или пък "Карагьоз под Аспарухов мост" и прочие както и тази тема
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Да не отварям нова тема ще го постна тук. Вчера се засилих да побомбардирам, но лошото време не ми даде възможност за това. Реших, че само на КРЗ-то ще става уж за платерина. Още щом отбих от главния път и хванах черния има едно по-върло спускане. Там се бе образувала голяма локва, а след нея двама роми си варяха мидите наклали огъня по средата на черния път. Махнаха с ръце към локвата и казаха, че ще затъна в нея. И оттам назад на асфалта, тъй като колата ми е ниска и не исках да рискувам. Някой ако ходи да внимава, пък и да каже минава ли се или и тва място го отписваме от риболовните дестинации.
вчера на Ной вреше от гурливки(илария) от дребна до много много едра,видяха се и много много прилични екземпляри от лакът нагоре
аз малко не я тача тази риба а и немах червеи,но маи трябва да си нося че затралих една писалка (зарганка) с чепарето
аз малко не я тача тази риба а и немах червеи,но маи трябва да си нося че затралих една писалка (зарганка) с чепарето
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Днес се поразходих до КРЗ-то без въдица. Ей така само да поогледам. Ма нищо не видях-ни илария, ни платерина, ни горливка
. Един братчед беше единствения рибар там и бе направил 2-3 тигана дребна кая. А пътя до там след валежите е станал мамата си джаса. 
Привет, колеги. Днес от 07.15ч. до 12.00ч. в Поморие, на вълнолома известен като "Помпата" две добри платеринки, четири маломерни барбунчета и една трофейна платерина. Последната бях я извадил, откачи се на края на вълнолома и докато успея да я затисна си замина
. Мятах отляво на вълнолома, гледано към морето, на дъно, стандартен монтаж и стръв. Дистанция 70-80м., по-близко не пипаше.
Днес ми се размина риболова,тъкмо слязох и ме хвана бурята,почаках около час, но нищо не се промени,утре сутрин ще мятам бомбарди на вълнолома,но прогнозите и по специално вятъра няма да е подходящ за този вид риболов,ще пиша за резултатите след риболова.
Зарганолог
Днес една платерина на бомбарда,една но ми стигна след 5 минути вадене,рибето е между 700-800 грама не питайте как го извадих без кеп,пръчката ми стана с формата на подкова!
Зарганолог
- borkok
- научил се да хвърля

Страхотно....Радвам се за тебе.Сигорно максимално си се изкефил.Днес надвечер и аз ще се пробвам.

-
Trol
- новобранец

- Обратна връзка:
Утре рано ще направя една атака на Южен плаж- Варна , че много станаха приказките за платерини от 6 до 9 сутринта преди ордите плажуващи.
Днес сутринта между 7 и 8 часа пред Делфин Марина на Дружба 2 иларии и една заргана.
Днес направихме семейна разходка с лодка от Балчик до плажа под голф игрището "Тракийски скали" /под Божурец/. На отиване и връщане водата вреше от пасажи с илария. Явно сезонът на изобилието наближава. Пасажи имаше и в акваторията на Балчик. Друг път без червеи няма да влизам 
Рибата не яде колеги.В събота бяхме със семействто на Щабла-паметника.Морето ,както казва колегата,вреше от платерина.Джуруми се виждаха навсякъде и по протежение на целия бряг и навътре.Аз пък бях подготвен - с червеи,с нова макара Шимано,влакна,хладилна чанта пълна с бира.Абе - кеф !....Обаче! - И отпред ,и отзад на джурумите - нема удар!!! Пръчката се тресе - бомбардата се удря в рибите ,но удар няма.Хеле накрая една се реши и излезе при мене - окло 500 грамова платеринка.Но толкова беше!.....И това колега ,повече боли!Но от въдичарска гледна точка,а инче ми се напълни душата от живото море!
-
ribkata
- научил се да хвърля

Скоро ще посетя паметника и аз .. след това ще ви кажа кво е станало при мен ест 
!!!НАСЛУКА!!!