Инфо от Пазарджик и региона

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Инфо от Пазарджик и региона

Мнение от geibriel »

ComeMyLady написа:
geibriel написа: „Малък гьол”, с. Звъничево;
На малкия, кога си ходил за последно? Аз някъде покрай зимата и гьолът не съществуваше вече. Някой бе отпушил тръбата и вода нямаше никаква (рекичка 1 метър широка) спрямо това което видях към ноември там (добро язовирче, с много папур и леща). Което ме навежда на мисълта, или някой си е размърдал мозачето и ще вкарва някаква инжинерна мисъл за доброто на язовирчето (което ме съмнява много) или някой от съседните платени гьолчета е завидял на свободно ловящите хора. Ето още една причина за пускането ми на другата тема, в която не го вметнах това.
Говориш за малкия до марица и до рибарниците.Последно бях 2014 лятото там имаше каракуда лин и шаран и то в добри количества.Тая година не съм ходил пътя е доста зле до там иначе гьолчето е добро.Ако са махнали тръбата и няма вода е жалко.По нагоре по канала има още подобни вирове за риболов та няма как сичко да се съсипе.Но в тази държава очаквам всичко вече и нищо не ме учудва.
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SuperMario45 »

Днес лека разходка до Бент-а. Колкото да се намокри човек в горещото време.
https://www.imageupload.co.uk/image/ZVF9" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.imageupload.co.uk/image/ZVFj" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.imageupload.co.uk/image/ZVFF" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.imageupload.co.uk/image/ZVF2" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
От там покрай Малкия Звъник. Имаше един колега, но каза че нищо сериозно не се обаждало. Само дребни дразнители колкото да ти разнищят червея.
https://www.imageupload.co.uk/image/ZVFm" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.imageupload.co.uk/image/ZVF6" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
От там се насочих към Големия Звъник като имаше 4-5 човека под голямата топола и още толкова малко по-натам, но и те казаха че нищо добро не се обаждало.
Първата снимка е откъм реката
https://www.imageupload.co.uk/image/ZVF3" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
а ето я и самата нея
https://www.imageupload.co.uk/image/ZVF7" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
и последната е от отсрещния бряг вече като там имаше повече колеги, но останах с впечатлението, че са повече там заради мохабета и почивката, отколкото за рибата.
https://www.imageupload.co.uk/image/ZVFW" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е от мен, дано съм бил полезен и ако не друго поне си мисля че ми се получиха някои от снимките ^ _ ^
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

Евала за снимките колега.Пробва ли да ловиш или само снимаше :) За бента по миналата година мисля че се ловеше шаран и каракуда но никога не съм стъпвал на това място.Виждам че малкия гьол си съществува няма такова нещо като източен,и марица тихо шава... идилия, красотата на природата в картинки.Интересно ми е как седят нещата на лозенския гьол върви ли някакъв риболов :)
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SuperMario45 »

Само снимах, бях на "опознавателна" обиколка :D Малкия Звъник сега има вода, но както колегата ComeMyLady беше написал по-горе, ноември месец имаше само една вадичка сред тинята... Лозенския гьол в момента не знам как е, но последния път когато бяхме с ComeMyLady си врътнахме едно капо като по учебник :D
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

На Лозен си излиза прилично уклей, но с подходяща захранка и такъм.
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SuperMario45 »

kodek написа:На Лозен си излиза прилично уклей, но с подходяща захранка и такъм.
Ако споделиш повече ще е много полезно, не че не мога да си спретна капо, но поне да имам шанс за нещо различно от него :D
Excx
новобранец
новобранец

Мнение от Excx »

Бях на Овчеполци и за 7 часа само 4-5 бели рибета. Нямаше жив човек, бях сам през цялото време :D Някой знае ли какво е станало, да не са я изловили с мрежи нещо?
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

SuperMario45 написа:
kodek написа:На Лозен си излиза прилично уклей, но с подходяща захранка и такъм.
Ако споделиш повече ще е много полезно, не че не мога да си спретна капо, но поне да имам шанс за нещо различно от него :D
То е споделяно във форума ,но за онзи ден водата е мътна, поради дъждовете в планината и реката вкарва много мътилка във вира.Трябва захранка за уклей, фин такъм, пинки, кука №16-16,повод 0.08 плувка 0.3.макс 0.5гр.и няма да си капо.
Joro_PZ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Joro_PZ »

Днес преди обяд част от членовете на сдружение "Марица 2014" гр. Пазарджик извършиха поредното зарибяване, този път на баластриера в село "Звъничево" с около 2000бр. бели рибки и 200бр. шаранчета. Цялата сума за зарибявнето е събрана от членовете на сдружението. Ето и малко снимки от събитието:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

На събитието присъстваха и младата смяна риболовци, Алекс - на Ники Бейс юнака, както и негово приятелче. Те също бяха много ентусиазирани и помагаха малките рибки да намерят своя нов дом.

Изображение

Любопитното е, че белите рибки ще бъдат нов вид за този водоем, като всички се надяваме те да се аклиматизират успешно, да пораснат и да дадат поколение.
В програмата на сдружение "Марица 2014" е залегнало и по-мащабно зарибяване с бяла риба, но на яз."Батак", което ще бъде осъществено в най-скоро време и за което ще бъдете своевременно информирани.
Бирата е поредното доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.
firepd69
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от firepd69 »

Браво !!!
baba4a
новобранец
новобранец

Мнение от baba4a »

колеги смятам след 15-ти да посетя този красив водоем.тъй като никога не съм ходил там ще помоля за малко имфо относно риболова в този период от годината.както на плувка така и за дъно. благодаря предварително
С. Димитров
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от С. Димитров »

Бяхме си наумили да ловим пъстърва днес под стената на яз. Тополница - има я макар и рядко сме хващали добри екземпляри в предишни години, но не по вече от 3 бройки. Ядец! Водата е ледена, тъй като яз. Тополница е препълнен и яко го изпускат.Смъкнахме се към 14 ч. към Калугерово - там до 18 ч. хванахме двама рибари 20 - на добри мрени и средни кленчоци /около 2 кг. риба/. Обаче това беше труден риболов - водата е адски бистра и плитка, и дори стрелянето на много бели червеи не дава дългосрочен ефект.
baba4a
новобранец
новобранец

Мнение от baba4a »

извинявам се за по горния си пост че съм забравил да пиша и името на красивия водоем :) става въпрос за широка поляна на 20 се качвам и моля за имфо...на дъно на мкакво се лови? качамак или ...на плувка..каква захранка и стръв .благодарности предварително
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Хубаво зарибяватте, но защо не контролирате баластиера звъничево?Масово ловят и се снимат със зарибителния материал - малки шараннчета 300-400гр.по 15-20бр.на пелета. и се снимат и се хвалят?
Joro_PZ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Joro_PZ »

kodek написа:Хубаво зарибяватте, но защо не контролирате баластиера звъничево?Масово ловят и се снимат със зарибителния материал - малки шараннчета 300-400гр.по 15-20бр.на пелета. и се снимат и се хвалят?
Хубав въпрос, колега kodek. Но зададен по този начин от теб, леко ме озадачава. Както е известно въпросният водоем се стопанисва от ЛРД "Сокол", за което изискват и билет за риболов издаден от тях. Съответно те би трябвало да отговарят и за опазването на баластриерата. Доколкото знам ти си член на това сдружение и затова ми е чудно, че питаш нас за контрол!
Все пак ще напиша и нашата гледна точка, на доброволците извършили акцията. Първоначално идеята беше да зарибим с бяла риба баластриерата в с. Бошуля, но както е известно, тя вече не е свободен водоем. И тъй като вече бяхме събрали парите, решихме в крайна сметка да пуснем рибките в "Звъничево". Относно опазването, ние сме наясно, че контрола там е доста занижен и смятаме да започнем да го пазим подобно на това, което се прави на яз. Батак и яз. Пясъчник, съвместно с ИАРА, полицията, както и солови акции. Ако от "Сокол" имат желание да ни съдействат, нямаме против да си сътрудничим.
Идеята ни е там да завъдим бяла риба, като за целта са предвидени и бъдещи зарибявания с този вид. Естествено не искаме парите да ни отиват нахалост и ще държим популацията да бъде опазена.
Ако има колеги, желаещи да подкрепят идеята по какъвто и да е начин, винаги са добре дошли!
Бирата е поредното доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”