Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
Re: Плетено влакно - Брейд
Какво ще кажете за това влакно по добро ли е от плетеното http://shop.fishing-mania.com/viewline_3.php?id=8429 някой използвал ли го е?
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
ха и на мен ми стана интересно някои ако има впечатления да каже ако не аз ще го пробвам някои ден 

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Само съм чувал за нанофил.И на мен ще ми бъде много любопитно да чуя някое професионално мнение.

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Копни малко от там че нямам регистрация

Tell people there’s an invisible man in the sky who

Д-р Флекс написа:
И? Сподели впечатления!
Целия ли сезон изкара с една шпула, разтегливост усети ли, цвета на влакното как изглежда във водата (рибата влияе ли се), наранява ли се лесно, "бради", късания на възел и пр. ...
Oт средата на юли месец съм с него, за разтегливост не може и да става дума ..zero, niente..по чувствително е от плетените които съм ползвал (Спайдер 0.12, Беркли 0.06, Сасаме 0.16) и по безшумно. Цвета ... Изображение Изображение Изображение
дали се влияе, не мисля ..поне при активна риба,.. в неделя при капризни кефали не фанах ни един с 80 см. ФК отпред. За нараняването..в малки планински потоци, където влакното се трие по камъни, се забелязва някакво леко износване, което съм го имал и при другите плетени влакна, но ФК оправя нещата - по устойчиво е според мен от плетените които съм ползвал
. Бради не съм имал, а ползвам доста блесни, макарите които ползвам са (понеже има значение
) Soron stx 10 и Ryobi Zauber 2000. Възела.. който правя на вирбела е Изображение а за ФК с този Изображение
като и при 2-та максималната здравина която съм постигал примерена на мъртва тяга в/у 1 м. влакно е било 3.500 кг. Влакното не "пие" вода, на пипане е мнг гладко, като моно, кастинга е по-добър от плетените в същия реален диаметър.
__Eто колега._______________
Catch the moment, Release the fish.
„Пъстърва се лови с ръце, като най-напред се спечели нейното доверие, а после се злоупотреби с него.“ Robert Anson Heinlein
Докладвай
Върнете се в началото
И? Сподели впечатления!

Целия ли сезон изкара с една шпула, разтегливост усети ли, цвета на влакното как изглежда във водата (рибата влияе ли се), наранява ли се лесно, "бради", късания на възел и пр. ...
Oт средата на юли месец съм с него, за разтегливост не може и да става дума ..zero, niente..по чувствително е от плетените които съм ползвал (Спайдер 0.12, Беркли 0.06, Сасаме 0.16) и по безшумно. Цвета ... Изображение Изображение Изображение
дали се влияе, не мисля ..поне при активна риба,.. в неделя при капризни кефали не фанах ни един с 80 см. ФК отпред. За нараняването..в малки планински потоци, където влакното се трие по камъни, се забелязва някакво леко износване, което съм го имал и при другите плетени влакна, но ФК оправя нещата - по устойчиво е според мен от плетените които съм ползвал

като и при 2-та максималната здравина която съм постигал примерена на мъртва тяга в/у 1 м. влакно е било 3.500 кг. Влакното не "пие" вода, на пипане е мнг гладко, като моно, кастинга е по-добър от плетените в същия реален диаметър.
__Eто колега._______________
Catch the moment, Release the fish.
„Пъстърва се лови с ръце, като най-напред се спечели нейното доверие, а после се злоупотреби с него.“ Robert Anson Heinlein
Докладвай
Върнете се в началото
Остави само стъпки
Имам впечатления от 3 къси раннопролетни риболова.За сега - много добре се "изнизва" от шпулата , далечно изхвърляне на леки воблери(2,2 -3,5 гр.) ,много чувствително-усеща се всяко докосване до примамката(било то риба,клонче или трева) , наистина почти нулева разтегливост.За три излета от по 3-4 часа не съм забелязал някаква промяна в диаметъра или износване.
При по-продължително ползване...ще видим!
При по-продължително ползване...ще видим!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Хубаво е като се пускат цитати от онази тема да се пускат такива и от двете гледни точки на ползвалите го :

Та тъй . Инак личното ми мнение е че за тези пари по-добре Сасаме или Сънлайн , при това много по-добреnafplio написа:... май си навлякох бела на главата с моите тестове![]()
Значи по горе, два пъти споменах моето вижданеnafplio написа:В заключение (по моя преценка - след днешните проби и по вода ) - ПЪЛЕН БОКЛУК ( все пак - мое мнение )
... значи размотах Sunline-а от макарата и отворих опаковката на NonoFil -а , имах чувството че държа кръгъл/гладък 'сезал' . Както и да е ... На терена , ползвах го с бомбарда 30гр. и силикон (за това и го взех ) , няколко изхвърляния (по кроткиpronenkoff написа:Обоснови се защо..?nafplio написа:В заключение (по моя преценка - след днешните проби и по вода ) - ПЪЛЕН БОКЛУК) - да може да си 'напасне' на барабана - ми добре , лъзга са -мазно
... дойде ред на силовото , да видим каква дистанция прави - ... замина бомбарда и силикона (възела не издържа . Ами сега
, кво го правим тва ! , отива на байткастърчето - така и така е празно (там не съм добър - даже изобщо
) - пренавивам и слагам кастмастърче двайсетина грама - леко и нежно ... литна (донякъде
) - после воблер 18 гр. - един /два ... и един воблер по-малко
![]()
... а кажи ми как да се изкажа![]()
п.п. ОЩЕ ВЕДНЪЖ - това е МОЕ МНЕНИЕ

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Прав сте г-н Иванов,че е добре да се видят и двете страни на монетата.
Със Samuline на Sasame и 4,5гр. воблер не мога да достигна дистанция,която постигам с Nanofil и 2,2 - 3,5гр. воблери.
Пробите са правени с една и съща пръчка , с една и съща макара.
Лично мнение - в арсенала ми има място и за двете.Има места и ситуации в които Nanofil ми върши по-добра работа.
А по въпроса от цитираните по-горе постове за"възела не издържа" - еми хората от Berkley си препоръчват възли ! Аз ползвам тези възли и си нямам проблеми.
(Между другото и не в темата-тази зима мой колега направи опит с Nanofil 4lb. - повод за зимен риболов с боло.След няколко замятания при една закачка възела на куката просто се "размота"!
Отказахме се от други проби.)
Със Samuline на Sasame и 4,5гр. воблер не мога да достигна дистанция,която постигам с Nanofil и 2,2 - 3,5гр. воблери.
Пробите са правени с една и съща пръчка , с една и съща макара.
Лично мнение - в арсенала ми има място и за двете.Има места и ситуации в които Nanofil ми върши по-добра работа.
А по въпроса от цитираните по-горе постове за"възела не издържа" - еми хората от Berkley си препоръчват възли ! Аз ползвам тези възли и си нямам проблеми.
(Между другото и не в темата-тази зима мой колега направи опит с Nanofil 4lb. - повод за зимен риболов с боло.След няколко замятания при една закачка възела на куката просто се "размота"!
Отказахме се от други проби.)
Въпрос към г-н Павел Иванов(компетентно мнение от експерт)
За какво мога да ползвам Toray Seabass 12lb - в смисъл за сладководен спининг(воблери? ,джиг?, въртележки?). Не съм го виждал,не съм го пипал не знам какво представлява!
Предварително благодаря!
За какво мога да ползвам Toray Seabass 12lb - в смисъл за сладководен спининг(воблери? ,джиг?, въртележки?). Не съм го виждал,не съм го пипал не знам какво представлява!
Предварително благодаря!
- Vid
- кандидат преподавател
Тук и аз бих искал да отправя въпрос към г-н Иванов. Предстои ми да си закупя нови брейдове за: 1-во: джиг риболов с примамки 7-15 гр., въдица Сейв Гиър Парабелум 7-21, макара Риоби ескусима 2000 за риболов на бяла риба и костур в затворени водоеми и 2-ро: спининг риболов на клен, костур, пъстърва и пр. в реки, въдица Серт ексиид 2-7, макара Икон 1000.
Моля, за препоръка за най-добрите влакна-най ниска цена, които могат за бъдат закупени от Б-я?
Благодаря, предварително...
Моля, за препоръка за най-добрите влакна-най ниска цена, които могат за бъдат закупени от Б-я?
Благодаря, предварително...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
Боев за четири или осем нишковото става дума ?
Vid , сам знаеш че най-добро и ниска цена са силно несъпоставими понятия . За првата бих ти препоръчал това - http://www.voblershop.com/1883/Varivas. ... ing.10x10/ . Все пак като се има предвид че е 200 метра ролка то цената вече не е чак толкова шокираща . За втората - http://shop.fishing-tackle.bg/lines/sun ... er-pe.html в размер 0.8 / 8 либри .
Vid , сам знаеш че най-добро и ниска цена са силно несъпоставими понятия . За првата бих ти препоръчал това - http://www.voblershop.com/1883/Varivas. ... ing.10x10/ . Все пак като се има предвид че е 200 метра ролка то цената вече не е чак толкова шокираща . За втората - http://shop.fishing-tackle.bg/lines/sun ... er-pe.html в размер 0.8 / 8 либри .
Павел Иванов
Павел Иванов
За 4-нишковото.Павел Иванов написа:Боев за четири или осем нишковото става дума ?
Заслужава ли си парите?
- Павел Иванов
4 нишковото Toray Seabass 12lb не съм го пробвал но на база наблюденията ми върху 8 нишковото то си мисля че размер 1 - 15 либри по би ти свършило работа особено ако го ползваш и често с вртележки .
Павел Иванов
Павел Иванов
Благодаря!
Идеята ми за него е да търся по-едри распери по Тунджа с воблер,рядко ще се ползват въртележки.
Бих се поогледал за 8-нишково ако има повече предимства освен по-кръглото сечение.
Още веднъж благодаря!
Идеята ми за него е да търся по-едри распери по Тунджа с воблер,рядко ще се ползват въртележки.
Бих се поогледал за 8-нишково ако има повече предимства освен по-кръглото сечение.
Още веднъж благодаря!