Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

САФРИД 2011
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: САФРИД 2011
Колега, аз лично за допустим дневен улов не съм чувал. Моля, ако има регламентиран такъв да дадете информация.marto951005 написа: Колега какви са тези промишлени количества. Вие за допустим дневен улов не сте ли чували.
Личното ми мнение е, че що се касае за морски риболов не може да се обвиняват колеги в "месарщина", защото морските риби в основната си част са пасажни, мигриращи, има ги в изобилие и това че не хващаме е поради това, че не сме на правилното място в правилното време. Риболовците с пръчка и макара не могат да стъпят на малкия пръст на промишления риболов т.е. достатъчно е да се съблюдава промишления риболов и екологичните норми и всчко ще се развива повече от добре. Така че който е хванал 10-15 килограма платерина, сафрид... моето мнение е заслужава благородна завист за богатия улов. Такъв риболов се помни.
- Stanimir17
- сериозен играч
Raven написа:Колега, аз лично за допустим дневен улов не съм чувал. Моля, ако има регламентиран такъв да дадете информация.marto951005 написа: Колега какви са тези промишлени количества. Вие за допустим дневен улов не сте ли чували.
Личното ми мнение е, че що се касае за морски риболов не може да се обвиняват колеги в "месарщина", защото морските риби в основната си част са пасажни, мигриращи, има ги в изобилие и това че не хващаме е поради това, че не сме на правилното място в правилното време. Риболовците с пръчка и макара не могат да стъпят на малкия пръст на промишления риболов т.е. достатъчно е да се съблюдава промишления риболов и екологичните норми и всчко ще се развива повече от добре. Така че който е хванал 10-15 килограма платерина, сафрид... моето мнение е заслужава благородна завист за богатия улов. Такъв риболов се помни.
Напълно съм съгласен с колегата Raven.
In vino veritas!

- marto951005
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колега Raven представи си ако всеки от нас си прибере такова количество риба дали ще остане нещо от пасажите. Аз също нямам против това, че колегата е имал слука, но всичко трябва да е с мярка, защото с тия темпове след 10 години може и сафрида да изчезне както други видове като скумрията.
- marto951005
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
А за допустимия дневен улов мисля, че е до 3 кг. на риболовец.
До колегите с 30-40 кг улов : Да вземете да си калибрирате "кантарите", че май много тежко теглят +- 10 кг

lefera1 написа:Не , че не ви вярвам за 30-40 килограмовите ви улови ама поне една снимка да бяхте сложили. Плачат за табанерката![]()
![]()
![]()

-
- учете се от него
Аз пък искам да попитам колегите с 40-те кила риба как я съхраняват
през деня и колко от нея се разваля докато се приберат
щото има случаи доста често да се хвърля вмирисаната риба
Не е важно да се покажеш колко си "голям" когато има риба, а да си ГОЛЯМ по всяко време

Не е важно да се покажеш колко си "голям" когато има риба, а да си ГОЛЯМ по всяко време

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Колега, моите уважения, но Raven е прав, така или иначе ние зависим от това, какво ще "пуснат" турците насамmarto951005 написа:Колега Raven представи си ако всеки от нас си прибере такова количество риба дали ще остане нещо от пасажите. Аз също нямам против това, че колегата е имал слука, но всичко трябва да е с мярка, защото с тия темпове след 10 години може и сафрида да изчезне както други видове като скумрията.

Не че те караме да вярваш, ама ако се разровиш малко, снимки ще намеришlefera1 написа:Не , че не ви вярвам за 30-40 килограмовите ви улови ама поне една снимка да бяхте сложили.

Тук съм склонен да се съглася, Ванкаstrijok написа:Аз пък искам да попитам колегите с 40-те кила риба как я съхраняватпрез деня и колко от нея се разваля докато се приберат
щото има случаи доста често да се хвърля вмирисаната риба
![]()

ще дойде итука чакай малкоredovi555 написа:Какви вълноломи на калиакра го мачкат здраво, от 10-25 кила на калпак, прясно инфо и от време на време по някоя циганка.
- недялко радков
- ще става разбирач
Снощи от 20 до 22 часа на буната в Аспарухово на плувка с ампула 25 кг...пардон броя едър сафрид,1 илария и 2 шепи гюмюш.А, и една хамсия.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Е тва вече наистина ми е трудно да го повярвамнедялко радков написа:Снощи от 20 до 22 часа на буната в Аспарухово на плувка с ампула 25 кг...

- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

-
- научил се да хвърля
недялко радков написа:Снощи от 20 до 22 часа на буната в Аспарухово на плувка с ампула 25 кг...пардон броя едър сафрид,1 илария и 2 шепи гюмюш.А, и една хамсия.
Колега намали малко килограмите

Пардон, сега се усетихнедялко радков написа:Снощи от 20 до 22 часа на буната в Аспарухово на плувка с ампула 25 кг...пардон броя едър сафрид,1 илария и 2 шепи гюмюш.А, и една хамсия.

-
- новобранец
На Бяла 4 души 5 кила.Риба много,морето ври,кофите празни.