Янтра- всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Re: Янтра- всичко за и по реката

Мнение от eroucma »

Shankulov написа:Здравейте, Колеги
Как е положението по реката? Питам конкретно за кефала. Решил съм тези дни да го атакувам с блесни и воблери. Има ли смисъл?
Преди малко се прибирам от реката в района на кв. Чолаковци гр. В. Търново. Лових около час и половина основно на воблери. Рибата е активна, но е още хайверна. Срещу мен на другия бряг един колега хвърляше на блесна и видимо ударите му бяха повече.
Така че "има смисъл" :smt023
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

eroucma написа:
Как е положението по реката? Питам конкретно за кефала. Решил съм тези дни да го атакувам с блесни и воблери. Има ли смисъл?
Преди малко се прибирам от реката в района на кв. Чолаковци гр. В. Търново. Лових около час и половина основно на воблери. Рибата е активна, но е още хайверна. Срещу мен на другия бряг един колега хвърляше на блесна и видимо ударите му бяха повече.
И аз ще я търся в този район.
Благодаря за информацията! :drinkers:
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Shankulov написа:
eroucma написа:
И аз ще я търся в този район.
Благодаря за информацията! :drinkers:
Поради обилните дъждове вчера и днес не успях да стига до реката... Сега друг въпрос ме измъчва.
Дали реката е помътняла или дали изобщо е годна за риболов с изкуствени примамки?
Но така или иначе, аз утре ще я посетя. :)
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

Супер е реката,даже ври от риба!
Аватар
reelbigfish
новобранец
новобранец

Мнение от reelbigfish »

ври, обаче гони дребосък основно..риби над педя са трофей последните 3-4 излета :roll:
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

reelbigfish написа:ври, обаче гони дребосък основно..риби над педя са трофей последните 3-4 излета :roll:
Потвърждавам!
Само че аз си останах без "трофей" :)
Corewin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Corewin »

И аз ходих онзи ден в района на кв.Чолаковци , риба има доста. Хванах няколко червеноперки , уклей и една каракудка. Колегите до мен бяха наловили поне 10-12 каракудки , това беше привечер , предполагам сутрин ще е доста стойностен риболова. Около моста в този район където бях аз имаше и щуки , но другия път ще съм по-подготвен :) между другото наистина ли няма бланки за попълване на заявление за риболовен билет в цяла България , или човека в магазина ме гъбаркаше :)
Да направиш нещо тъпо със стил - на това му викам изкуство!!!
Аватар
njoyz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от njoyz »

Вчера имах работа в Търново, та отскочих до реката.Тъй като времето ми беше ограничено, единственото място, на което можех да стигна до водата беше точно пред църквата Свети Четиридесет мъченици, малко след бързея. Хванах две кленчета педарки и една мрянка и тя около педя.Проспах още два удара буквално в краката си, а отсреща под храстите нещо подгони на 2-3 пъти.Риболова беше спинингов, на воблер самоделка и един китайски, който ми го подариха..на блесна не пипна.Снимки нямам, бях кален и не исках да си цапам и дращя телефона.
Hrabri je vodja narodu treb'o.
Corewin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Corewin »

Става ли рибата в янтра за хапване? Чувал съм кофти коментари
Да направиш нещо тъпо със стил - на това му викам изкуство!!!
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Ето от вчера един дъждовен кефал:
Изображение
Около 30см някъде по мои изчисления. Направо "трофеен" за мен! :)
Иначе имаше доста дребосъци, които даже и не могат да захапят куката, но тях не ги броим :drinkers:
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Corewin написа: Около моста в този район където бях аз имаше и щуки , но другия път ще съм по-подготвен :) между другото наистина ли няма бланки за попълване на заявление за риболовен билет в цяла България , или човека в магазина ме гъбаркаше :)
Е тука ме уби. По принцип щука в река Янтра преди сливането и с р. Росица няма. Всъщност има единични бройки, които сме пускали колегите, но те са супер ама супер редки, по една две на километър. А аз всеки път като слизам по реката и питам за хванати щуки и досега знам само за една хваната в района на Чолаковци. Дано да не съм прав и тази страхотна риба да се развъдила и по нашия край ама ме съмнява :lol:
А иначе редовна практика на магазините вадещи риболовни билети е - ако кажеш, че искаш билет за по малко от половин година да лъжат, че нямат бланки защото нищо не печелят и не им се занимава.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Реката е отвратително мътна... Така че, който е решил да я посети, да се замисли! Аз отидох и се върнах... :)
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Мнение от LSFC »

Днес за първи път посетих Янтра. Като оставим настрана факта, че 5 часа ме валя дъжд, съм доволен :lol: Спряхме в района на Леденик, защото после трябваше да посетим мухарския събор във Вонеща вода. На плувка в началото не искаше и затова метнах едно леко дъно на царевица. След 20тина минути извадих и първия клен - някъде около 800 грама. Последваха още няколко клена, след което потръгна и риболова на плувка. Извадих 4 скобара (скромни - между 500 и 700 грама), десетина мрени и още един добър клен, а също така и много уклеи (страшна напаст са в този участък на Янтра :lol: ) Всичко това на бял, на торен нямах пипане...
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

eroucma написа: По принцип щука в река Янтра преди сливането и с р. Росица няма. Всъщност има единични бройки, които сме пускали колегите, но те са супер ама супер редки, по една две на километър.
Абе не е баш тъй... :lol: В района на бившата Лачита,както и въобще около Царевец има доста извадени щуки.От които едната я хвана мой колега миналата година(мисля около 7 кг.).Има и доста скъсвания покрай риболова на рибка и воблер все в този район.Та не са 2-3 риби си мисля.... :wink:
Аватар
jean11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jean11 »

Истината е ,че никой не знае КОЛКО СА ТОЧНО ...но са МАЛКООО със сигурност!!!
Дърпай и не му отпускай!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”