Язовир "Искър", най-големият язовир в България.

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.

Мнение от G.Petkov »

Bethoven написа:... Погледни колко захранка подава.....каква по структура , аромат, цвят... С трици, маймуни не се ловят. Това ставаше едно време, когато беше ред риба, ред вода...с пръдня, боя не става......
Та така драги ми Смехурко.....

По принцип, темата си е на автора,
Ама да се обиждат колеги, които са споделили своят неуспех - не му е мястото тук !

И като опонент на Bethoven, щото на тема захранки винаги реагирам "първосигнално" :wink: , ще споделя като отбележа, че не съм фен и майстор на риболова на платика!

Та точно през последните няколко години, съм правил прилични излети на плувка на яз.Искър, използвайки за захранка - кюспе, хляб и МАЛКО захранка, колкото да са стегнати топките :D !
Стръв - тънък торен червей!
Става дума за риболов на риби около килограм и нагоре !

Та силно се съмнявам, че храните "Ван Дер Енде" и подобни ще докарат рибата до брега, в обсега на мачовите линии!
Други фактори влияят на миграциите на рибата в чашата на язовира :wink: !

Но ако става дума за риболов на фидер, там пък нищо не разбирам, та моля този пост да не се чете :D !
Аватар
bobolinzer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bobolinzer »

Bethoven написа:..с пръдня, боя не става......
Та така драги ми Смехурко.....
Напълно подкрепям! Не е нужно да си купиш най-скъпите захранки, но адекватна подготовка си трябва.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Платика в големи количества се лови с хубава захранка, по много, с точни замятания.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

И да се нахвърляте на човека, факта, че Искъра се е превърнал в клозет и непрестанна лудница няма да се промени.
Всяка година бреговете са все по-мръсни, рибата все по-дребна, а палатко-караванаджиите все повече и все така прости.
Или
div4o0 написа: Продължихме по пътя и преди камерите завихме на ляво(идвам от София) след около 2-3км. по доста разбития път стигнахме до водата и гледката беше изумителна.... каравана до каравана и човек върху човек. Продължихме около 1км. покрай водата и навсякъде същото. Разбрахме че няма да сме тук и решихме да идем към устието. Подминохме кръговото но Самоков и след като минахме Ново село устието ни остана от ляво на пътя.
Или аз не те разбирам или бъркаш местата. "Устието" би трябвало да е мястото с навалицата, а не следващото, на което си бил. Залива, на който си ловил се казва "Шипочане".
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

chirusa_bg написа: Или аз не те разбирам или бъркаш местата. "Устието" би трябвало да е мястото с навалицата, а не следващото, на което си бил. Залива, на който си ловил се казва "Шипочане".
:D Само по себе си то и Шипочане е устие, само дето дебита на захранване му е нищожен в сравнение с това на Искъра.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Според мен в днешно време за да се направи някакъв смислен риболов трябва да се използва захранка. Не е нужно да е от качествена /скъпата/, но с малко масрафи може да се направи да върши работа. Също много е важно и как се захранва, защото и най-скъпата ако се мята безразборно резултата пак ще е "НЕма риба".
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

G.Petkov написа:По принцип, темата си е на автора,
Ама да се обиждат колеги, които са споделили своят неуспех - не му е мястото тук !
Колега, ти като какъв се изявяваш на автора на темата? Адвокат ли си му, ментор ли, сол ташак ли?
Като темата си е на автора, само той ли има право да споделя в нея? Или да се толерират хвалебствени постове, а такива описващи реалната действителност, да се определят като обида?
Моля, и този пост да не се счита за обида, нищо лично.

Колкото до захранките, никой не толерира само скъпи храни, но извода е че..... ранътъ праи борбътъ.
И аз съм минал през кюспета, леб, качамак, и кукуруз.....през блесни и силикони.....през плувки и пружини.....през комбайни и винтери......Минало, заминало. При това масово обезрибяване се иска бая подготовка, храна и внимание към всеки елемент, за да се получи що годе качествен риболов.
Та така драги ми .....без Смехурко.....да не се счита пак за обида :D
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Bethoven написа:Колкото до захранките, никой не толерира само скъпи храни, но извода е че..... ранътъ праи борбътъ.
И аз съм минал през кюспета, леб, качамак, и кукуруз.....през блесни и силикони.....през плувки и пружини.....през комбайни и винтери......Минало, заминало. При това масово обезрибяване се иска бая подготовка, храна и внимание към всеки елемент, за да се получи що годе качествен риболов.
А па аз мога да кажа съвсем обратното - точно минах по обратния път- първите излети само качествени ръни, и си мислим: е са ги поцепих - дал съм 30-40 лв за захранка, нема как да не ловим...
И кво става като отида на гьола в 90 % от случаите - ако не си на правилното място в правилното време - седиш и гледаш отстрани..
Така че тая теория за рънътъ не я споделям ама ич.. Дори за платиката, която какгто всички знаем - сака храна..
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

По принцип си прав, затова съм написал.......бая подготовка, храна и внимание към всеки елемент........което включва правилното място в правилното време.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Bethoven написа:...Колега, ти като какъв се изявяваш на автора на темата? ...

Колега Bethoven,
В темата се изявявам само като участник.

А идеята ми беше да си споделяме разни неща за Язовира, без да наричаме колегите - Смехурковци ! Всеки си има име или ник !
Прозвуча ми малко подигравателно, пък темата си върви в изключително дружелюбен тон досега.

А иначе, ако човек има желание - ще прочете, пък ще се научи. Ако ли не - здраве :D !
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

G.Petkov написа:........... пък темата си върви в изключително дружелюбен тон досега...
Щом има дразги, значи темата е пуснала здрав корен :wink:
Я ми кажете, защо втора година върви вял риболов на платочоци в сравнение с 2010-12 год??
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Щото ги изкормихме Насе.
Изядохме ги, навряхме ги в буркани и ги затворихме за зимата.

Иначе риболова хич не е вял, правят се много риби, ама са дребни, та чак срамно дребни...
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
forever_2pac
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от forever_2pac »

Аз съм много очарован от язовира, 5 вида риба хванахме тази събота, виждат се кръговете по целия язовир и скоро пак ще го посетя.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

chirusa_bg написа:Щото ги изкормихме Насе.
Изядохме ги, навряхме ги в буркани и ги затворихме за зимата.

Иначе риболова хич не е вял, правят се много риби, ама са дребни, та чак срамно дребни...
Братче, знам че се лови, но ги няма вече пълните живарници като преди?
Цяла пролет без риболов?
По света не могат да се отърват от тази риба, тук какво направихме?? Чувал съм пасарелски разкази, че понеже им пълни мрежите, подбират едрите, а ситнежа изхвърлят на сушата??
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

G.Petkov написа:А идеята ми беше да си споделяме разни неща за Язовира, без да наричаме колегите - Смехурковци ! Всеки си има име или ник !
Прозвуча ми малко подигравателно, пък темата си върви в изключително дружелюбен тон досега.
Колега G.Petkov, съжалявам, че не си разбрал поста ми правилно. С цялото ми уважение към теб и колегата div4o0, поста ми беше оформен като обикновена тема по литература за 9ти клас. Увод - трите въпроса. Изложение - описание на риболова на язовира....Патиланско царство. Заключение - добронамерен съвет към колегата и другите такива, желаещи повишаване на риболовните умения и култура. Никого от тук споделящите не съм желал да обидя или засегна. Ако някой се е почувствал такъв, ИЗВИНЯВАМ се многократно.

П.П. Та така, драги ми Смехурко! ........
Поздрав най-сърдечен!
Твой приятел вечен:
Весел Патиланчо :D
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”