Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от Д.Граховски »

За запои може и да дойдем да ви видим, па ебал съм го скобаро леб ли сака мусака ли сака.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

chokoboy написа:
chokoboy написа:А и ако некай даде акъл как да разклиним тоягата че съм благодарен,че от вчера до сега мъчим без успех.Зацепи между 1-ва и втора сглобка от към дръжката!Нещата отиват на нова въдица явно е изхабена вече не си знае годините!
Успях.Експериментирах и ми върза.Първоначално я напълних с олио,но това не помогна.Измих я с топла сапунена вода отвътре.Кипнах едно канче вода и го налях вътре и на мястото на заклинване.Веднага след това изстудих заклинването с лед и като я измаах у бетона и разклини.А преди това блъсках с такава сила че счупих парче от бетонно стъпало и не ставаше.Може да свърши работа на некой ако закъса.Бе поизпяла си е песента,ама съм се сраснал с нея и не ми се сменява.
Пробвай сега като се е отклинила да сложиш малко графитена смазка за въдици или ситно настърган графит на всяка наставка /ако е боло-откъм водачите, а ако е директен разглобяваш мажеш там където се опират една в друга, сгробяваш и въртиш така че да се намаже и другото коляно/ но трябва по съвсем малко . Това го права всеки сезон с директния и болото дори дъжд да вали, да е се намокри през зимата няма да заклини. Успех.
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Пробвай сега като се е отклинила да сложиш малко графитена смазка за въдици или ситно настърган графит на всяка наставка /ако е боло-откъм водачите, а ако е директен разглобяваш мажеш там където се опират една в друга, сгробяваш и въртиш така че да се намаже и другото коляно/ но трябва по съвсем малко . Това го права всеки сезон с директния и болото дори дъжд да вали, да е се намокри през зимата няма да заклини. Успех.[/quote]
Мерси това звучи смислено.Истината е че въдицата е вече на около 8 години и се поизхабила на наставките и излиза повече отколкото трябва и оттам идват проблемите.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

По стар обичай можеш да и туриш калчища
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

chokoboy написа:Пробвай сега като се е отклинила да сложиш малко графитена смазка за въдици или ситно настърган графит на всяка наставка /ако е боло-откъм водачите, а ако е директен разглобяваш мажеш там където се опират една в друга, сгробяваш и въртиш така че да се намаже и другото коляно/ но трябва по съвсем малко . Това го права всеки сезон с директния и болото дори дъжд да вали, да е се намокри през зимата няма да заклини. Успех.
Мерси това звучи смислено.Истината е че въдицата е вече на около 8 години и се поизхабила на наставките и излиза повече отколкото трябва и оттам идват проблемите.[/quote]
Каква е ?
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

DJONI RINGO написа:
Regar написа:На Струма над Лобош излизат дребни и средни, но за сметка на това редки бабушки. Рибите не са навсякъде, а само на отделни места и си трябва яко обикаляне, за да се намерят.
Тея Чудовища тука трудно ще се заинтригуват от бабушки :D :D :D
Асен местният генерал,ударните бригади на Перник и Наскова дружина-отмъщението от Панчаревското езеро:D
ахха на нас у вените ни тече скобарска крув ... :D вчера фащах морунажи ..мани беги умрела работа .... бабушки лових у гърция на керкини по 30 санта се едно мрена 5 см :D
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

prodigy666 написа:
DJONI RINGO написа:
Regar написа:На Струма над Лобош излизат дребни и средни, но за сметка на това редки бабушки. Рибите не са навсякъде, а само на отделни места и си трябва яко обикаляне, за да се намерят.
Тея Чудовища тука трудно ще се заинтригуват от бабушки :D :D :D
Асен местният генерал,ударните бригади на Перник и Наскова дружина-отмъщението от Панчаревското езеро:D
ахха на нас у вените ни тече скобарска крув ... :D вчера фащах морунажи ..мани беги умрела работа .... бабушки лових у гърция на керкини по 30 санта се едно мрена 5 см :D
Ах ебати палавника си Асен :D

chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Мерси това звучи смислено.Истината е че въдицата е вече на около 8 години и се поизхабила на наставките и излиза повече отколкото трябва и оттам идват проблемите.[/quote]
Каква е ?[/quote]
Тика пауърфул 6м.
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

За тика си струва да направиш каквото можеш и каквото трябва. Аз също имам Тика АДВЕНЧЪР директен, горе-долу от толкова време но с правилната подръжка, знам че няма да ме подведе /и все пак по едно наум/.
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Вече съм си поръчал графитена смазка на спрей.А аз не съм много по пазенето.Ония ден като я блъсках бех полудел и как не я направих на парчета незнам.Като я млатех о цимента от зор водачите се свиха и се прибра като директен.Кретения ко да прайш! :shock:
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

и аз имам малък проблем с моята манта ...последно единия от подвижните водачи се заклини бързо го оправих но ръката ми се удари у предпоследния водач и го изви надолу са ме е страх да го напъна да се оправи ....има ли опасност да се счупи ... и трябва ли да се отпой за да се оправи или директно с клещите .... иначе изглежда доста здрав щото го пробвах веднага ....но се отказах че можеше да прекратя риболова преждевременно
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Колко много мразя думата болонеза!!!!! Ама кво да праиш :D Като цяло ловя с него само зимно време и то гледам ако е възможно да се пригодя с дългата гега,но зимата е неизбежно да разпъвам красавицата с претенции:)

Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

prodigy666 написа:и аз имам малък проблем с моята манта ...последно единия от подвижните водачи се заклини бързо го оправих но ръката ми се удари у предпоследния водач и го изви надолу са ме е страх да го напъна да се оправи ....има ли опасност да се счупи ... и трябва ли да се отпой за да се оправи или директно с клещите .... иначе изглежда доста здрав щото го пробвах веднага ....но се отказах че можеше да прекратя риболова преждевременно
Чупил съм така водач ама след второто изправяне,беше първия от към макарата и беше ужас да се лови така.Аз бих се пробвал да го изправя,така ще те дразни яко и се в него ще гледаш,дано не се счупи-успех
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

prodigy666 написа:и аз имам малък проблем с моята манта ...последно единия от подвижните водачи се заклини бързо го оправих но ръката ми се удари у предпоследния водач и го изви надолу са ме е страх да го напъна да се оправи ....има ли опасност да се счупи ... и трябва ли да се отпой за да се оправи или директно с клещите .... иначе изглежда доста здрав щото го пробвах веднага ....но се отказах че можеше да прекратя риболова преждевременно
Ми аз веднага ги изправих с ръка и се оправиха,е не изглеждат като нови ма както казах не съм по пазенето.То и нема начин де.Според мене по добре с ръка отколко с клещите щото с ръка услието не е концентрирано в една точка и вероятноста да го строшиш е по-малка.Па ако се строши нов и атака!!!
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Са за риПките вчера реката е била голема и мътна.Според синоптиците днеска е последния ден със сериозни валежи и то в София.В Благоев и Кюстендил го дават да вали по-малко и за неделя сме на кантар.Дано оттече!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”