Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Колеги, на 24.03.2012г. - събота, открих сезона на Дунава. Мястото е гр. Мартен, след помпената на около километър. Резултата за около 4-5 часа риболов на фидер бе: един морунаж, няколко платички между 200 - 300 гр. и два бибана. Рибата чука много леко, само едната платика добре натисна върха. Не е много, но си направих добра разходка. Наслука на всички колеги.
- Whassup
- ще става разбирач
Ахаааааа, сега вече добих пълна представа. Просто не съм разбрал колегата plamen_88, някои неща трябва да ми се казват по по-прост начин, че на качамак почти не съм ловил, и като чух "мляна царевица" си викам "к'во е пък туй?"K.KOLEV79 написа:Или така наречения качамак.Whassup написа:Само да попитам на кое викате "малай"?![]()
![]()

- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
В събота направихме много голяма акция по Янтра - ИАРА дойдоха в голям екип с джипа и лодката, една Лада Нива с полицаи от Бяла, едно Дискавъри пълно с членове на Мухарски Клуб 'Стримерите', една кола със Стари Видри и симпатизанти, едно Митсубиши с представители на Клуб по Риболов с Муха и Шнур "Царевец" от Велико Търново.ИАРА написа:Близо 50 любители риболовци са проверени по реките Янтра и Дунав през почивните дни
Проверките са извършени от инспектори на ИАРА Русе, служители на Полицията в гр. Бяла и представители на клубове за риболов
София, 26 март 2012 г. – През почивните дни, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе съвместно със служители от РУ “Полиция” на МВР гр. Бяла, мухарски клуб за риболов „Стримерите” гр. Русе, мухарски клуб за риболов „Царевец” гр. Велико Търново и спининг клуб „Стари видри” гр. Русе са извършили специализирани проверки по реки в региона.
Проверена е река Янтра и прилежащите и стари речни корита в района от с. Полско Косово и с. Ценово. Проверени са 18 любители риболовци, като на 5 лица са съставени актове за извършване на любителски риболов без билет.
На река Дунав в района на корабен завод гр. Русе са проверени 31 любители риболовци. Там е съставен 1 акт за извършване на любителски риболов без билет.
Обходихме доста голям участък от Янтра - от Полско Косово до Ценово, включително и с лодката, както и няколко от старите корита в този участък. За съжаление мрежи и винтери не открихме, като поне аз предполагам, че поради все още много високото ниво на реката не са почнали да ги пускат. Като поспадне още ще се почне, но и ние няма да спим

Ето и няколко снимки:

Поклон пред инициативата.
Продължавайте така и занапред!
Продължавайте така и занапред!
- kaminero65
- научил се да хвърля
А зад Корабната за маломерна риба в живарниците не проверихте ли?Или проверката се ограничава само до документа за риболов?
Team Milo - feel the difference
- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ние бяхме с ИАРА в събота на Янтра. На Корабната са били без нас - а защо ти не отиде с тях или да им подадете сигнал? Ако не на ИАРА, поне подавайте на нас сигналите - ние знаем какво трябва да направим, правим го и ще го правим и занапред! Ако искате да имате чисти от бракониери Янтра и Дунав - сега е момента всеки от нас да направим по нещо - желанието от страна на Държавата най-сетне го има!
Изпрати ни сигнал!
Изпрати ни сигнал!
Някой да има инфо за Писанец,нещо започна ли да се обажда(за рибарника на Орлин става дума)
Мда.Интересно , дали е вадил рибата есента? Някой, ако има инфо да сподели моля!svetlens написа:Някой да има инфо за Писанец,нещо започна ли да се обажда(за рибарника на Орлин става дума)
Above us only sky
- dan10
- фен клуб-скобар
Колеги как е на Текето ? Нещо излиза ли или е като преди скръб и тъга
Благодаря !

- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
dan10 написа:Колеги как е на Текето ? Нещо излиза ли или е като преди скръб и тъгаБлагодаря !
![]()
![]()
![]()
Ами колега не е зарибяван водоема .Извода можеш да си напрвиш сам

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Здравейте колеги.За жалост мрежарите пак подкараха рибата.Лови се предимно мряна без оглед на размер,важно за тях е количеството.Мрежат на х.Приста с/у мотел Дунав(бившия) рибарите са двама от кв.Ср.Кула.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Някакво инфо за яз. Бели лом? Някой?
Колега,тъкмо се прибирам от там. Няма такова няманеkutinchev написа:Някакво инфо за яз. Бели лом? Някой?

Лошо, много лошо. Може би му е рано още.
В някой от по-плитките ръкави пробва ли? Имаше ли хора в тях евентуално?
Благодаря ти за инфото!
В някой от по-плитките ръкави пробва ли? Имаше ли хора в тях евентуално?
Благодаря ти за инфото!
- EXPLOSIVE
- научил се да хвърля
За Бели лом е рано според мен, до скоро беше много студено. Там риболов ще има след забраната, според мен 
Дайте инфо за някой арендован гьол. миналата седмица бях на Красен, риболов нямаше поради ураганния вятър, но тези които бяха от по-рано имаха по някое шаранче (до към 1 кг.)

Дайте инфо за някой арендован гьол. миналата седмица бях на Красен, риболов нямаше поради ураганния вятър, но тези които бяха от по-рано имаха по някое шаранче (до към 1 кг.)