Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Сафридът се показа
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Сафридът се показа
Много благодаря колега
но и ако ми кажеш и как става...

колега вальоооооо виждам наченки на добрата самарянка у вас браво бих казал голямо БРАВО на такива колеги които помагат на новодошлите в форума
имаш лично съобщение отвори си гоogi_1 написа:Много благодаря колега![]()
Честит празник " Гергьов ден" на всички колеги риболовци.Радвам се за колегите от Варна,че сафридската треска ги е затресла яко.Желая големи успехи на всички през сезона на сафрида по нашето черноморие и изобщо големи морски емоции за които всеки риболовец сигурен съм мечтае.Само колеги варненци дано и при Вас не се получи такава ситуация каквато се получи по Нашето южно Черноморие поне там където аз посетих отделни места на два-три пъти,не го допускайте.На "Курикя" на местата около "вишката",на скалите на "Маслен нос" и на местата между тези двете беше адска мръсотия.Много е лесно да си досуркаме задниците до там понеже ще има гьовеч,аванта и т.н. дерем сафрида докато можем,но когато дойде време да съберем след себе си боклуците в това число картончета от чепарета,обвивките им,бирените кутии,хартиите и остатъците от манджа,цигарените кутии, с които сме си дооформили кефа там вече пътя наобратно е труден и тежък и не можем де се справим с друго освен с кофите със съфрид.Ами да се замислят тези риболовци дето имат "голямата заслуга затова",че най-вероятно след време заради такива като тях някои институции, които следва да заработят с пълна пара,за което е крайно време,че може да не получим достъп до желаните от нас риболовни места заради "героите", които изпитвайки риболовната тръпка са се наакали,меко казано.Исината,е че напоследък май сме се научили само да искаме и да се оплакваме,безогледно и без мярка а когато дойде време да носим отговорност и се замислим за собствените си постъпки там не сме критични а настроени...по-иначе.Да пазим природата за да ни пази и тя!!!
браво бе. не мога да повярвам ,че тези думички излизат от устата на един бургазлия .евала брат ми и ние сме с теб
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
добре казано и напълно вярно.на Коракя както и на доста други места където ходя е като бунище.дано след написаното някой да го жегне и да взема мерки от сега нататък.иначе сафрида си върви не много но достатъчно.вчера на насипния кей в пристанището чукнахме по 1-2-3 килца
Качествени чепарета Borkata

Ето снимките от вчерашният улов:

..а това е пая на котките ->

ето ги и тях-сладури.

..а това е пая на котките ->

ето ги и тях-сладури.

за състоянието на южното черноморие носим вина и ние варненци, май забравяме че като дойде септември и от варненски коли не може място да си намериш от царево надолу до синеморец ,но май трябва да стане като навън да ни оставят 200 метра разрешена за риболов зона за да ни доиде акъла в главите
Ето снимките от вчерашният улов: Аплодисменти за ПЛУВЧО ......И нахално, от къде

Последно промяна от Тошето на Сря Май 06, 2009 9:03 pm, променено общо 1 път.
За да поискаш, трябва да дадеш
BorisK написа:добре казано и напълно вярно.на Коракя както и на доста други места където ходя е като бунище.дано след написаното някой да го жегне и да взема мерки от сега нататък.иначе сафрида си върви не много но достатъчно.вчера на насипния кей в пристанището чукнахме по 1-2-3 килца

А , има и по-зле...

Прави впечатление един неоспорим за мене факт.Каточели голяма част от българите,какъвто естествено съм и аз самия,за което ни най малко не се срамувам,дори напротив,та това което ме впечатлява е ,че сякаш зопачнахме да имаме в определени моменти повече претенции към всичко и към всеки около нас,но когато нещата опрат до нас самите тогава сме склонни да намираме оправдания по всякакъв начин и от всякакъв вид.Искаме,искаме,искаме...какво даваме от себе си обче...!?Роптаем по отношение на безогледното застрояване на морското крайбрежие и не само,тъй като крайбрежията на част от големите български язовири също се застрояват,за което се солидаризирам и аз,усещаме тежестта на несправедливостта но когато дойде време да дадем своя дан за опазване на природата ни се струва нелека задачата да пренесем по обратния път само няколко хартии и цигарни кутии,които сигурен съм,няма да ни костват огромно усилие.Радостно е,че по водоемите се наблюдават все повече български деца приемници на спорта риболов,жалкото обаче е,че ние предаваме нашият "горчив опит" за " опазване околната среда" и на тях самите.В България казват мнозина нямало закони,напротив има и то доста но няма морал,който особено ни липсва в последните години и за жалост не искаме да си го признаем.Нека всеки риболовиц и ловец се замисли за последствията и това което оставя след себе си,когато прави излети.Колеги освен,че качвате снимки от успешни излети качвайте и снимки с оплескани места,за да видят тези които са били там какво са "оставили след себе си за спомен".Когато вълните се вдигнат,те ще почистят морския бряг но нали всички знаем къде ще отидат тези боклучи и какво ще е тяхното "благоприятно въздествие".
Мерките са : всеки си носи една торбичка или чувалче за боклук /струват около 2 лева м....найси бройки/и си обира вересиите.Иначе няма оправия.Не стига че застроиха и усраха цялото крайбрежие а и много малкото места които останаха ще си ги засерем сами и тогава някой мастит баровец ще излезе и ще каже ,е хора виждате ли рибарите усраха нашето море и дайте да им забраним достъпа до негоBorisK написа:добре казано и напълно вярно.на Коракя както и на доста други места където ходя е като бунище.дано след написаното някой да го жегне и да взема мерки от сега нататък.иначе сафрида си върви не много но достатъчно.вчера на насипния кей в пристанището чукнахме по 1-2-3 килца

баровец ще излезе и ще каже ,е хора виждате ли рибарите усраха нашето море и дайте да им забраним достъпа до него ..........И ще е прав
За да поискаш, трябва да дадеш
Ето една илюстрация накъде сме тръгнали снимките са от язовир .Извинявам се че спамя но мисля ,че това са неща които засягат всички ни.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Пичове ,много сте прави,но темата отиде на е..м страна.
Дайте да се придържаме към правилата.
По тоя въпрос си има отделна тема http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=30
Моля ви за коректост и от ваша страна.
На колегите със сафридения успех,
дайте газ,сега му е времето.
Дайте да се придържаме към правилата.
По тоя въпрос си има отделна тема http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=30
Моля ви за коректост и от ваша страна.
На колегите със сафридения успех,
дайте газ,сега му е времето.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА